39,12 ortalama ile 4800 lot gold tr aldım.. Bende dipgram altında 407 lira (gld trde 36,10 civarına denk geliyo) ama dayanamadım orta vade iyi getireceğini düşünüyorum
Printable View
39,12 ortalama ile 4800 lot gold tr aldım.. Bende dipgram altında 407 lira (gld trde 36,10 civarına denk geliyo) ama dayanamadım orta vade iyi getireceğini düşünüyorum
Arkadaşlar,
Ne olur! ne biter! Kimse emin olamaz. Ama aşağıdaki altının ons grafiğinde sanki bir TOBO(ters omuz baş omuz) formasyonu şekilleniyor gibi. Eğer formasyon çalışırsa(her zaman çalışacak diye bir kural yok), bu durumda hedef yaklaşık olarak 2160usd seviyeleri olur.
1900 doların üzerine hızlı şekilde geri atabilirse, bu açıdan bir ümit doğacaktır.
https://i.hizliresim.com/NDqjPK.jpg
Büyük resim ise çok daha ilginç.
2011, 2012'lerden gelen bir çanağın kulpunu çiziyor gibi. Bu formasyon eğer çalışırsa, orta vadede hedef 3000usd üzeri olur.
Bunları kimseyi gaza getirmek için paylaşmıyorum. Uçar, kaçar demiyorum.
Gördüğüm bir şeyleri paylaşıyorum sadece. Kesin olur diye bir şey yok.
https://i.hizliresim.com/KsqOn0.jpg
Paylaşım için teşekkürler Sn Nakila....
Yanlış biliyorsunuz sayın things.
" While one month to one year is the typical timeframe for a cup and handle to form, it can also happen quite quickly or take several years to establish itself, making it ambiguous in some cases. "
Kaynak: https://www.investopedia.com/terms/c...he%20formation.
Aynı sitede, örnek olarak Amerika'da işlem gören Wynn Resorts'un yaklaşık 8 senede tamamlanan fincan-kulp konfigurasyonun da grafiği mevcut.
Yatırım olarak seçtiğimiz araçları "karlı" yapan iki şey vardır.
-Talep artışı ile fiyatının artması
-İnsanlara sağladığı faydayı satarak gelir elde edilmesi
Hisse, emlak, bağ bahçe, bu değerlenme şekillerinden ikisine de sahipler. Yani hem talep geldiğinde kendi değerleri artar, hem de Elimizde tuttuğumuz süre boyunca, şirketler ürettikleri ürünlerden elde ettiği karı dağıtarak, emlak kiraya verilerek, bağ bahçe meyve sebze üreterek gelir getirir.
Başka ne tür araçlar var? Dolar, altın, kripto para.
Bunları aldığımız fiyattan daha pahalıya satabilmemiz için, ona bizden daha fazla para ödemeye razı olacak birilerini bulmamız gerekir.
"Greather Fool Theory" (en büyük aptal teorisi) burada devreye giriyor.
Bitcoin 40 bin dolar olmuş. Olur tabi. Ona 100 bin dolar ödeyecek birini bulursanız 100 bin de olur. Yeter ki her zaman daha fazla ödeyecek biri bulunabilsin.
Ha altın da bitcoinle aynı değil mi? Yenmez içilmez. Niye altın aldık ki? Ya bizden daha aptal biri çıkıp onu bizden pahalıya satın almazsa?
Aynı değil işte. :)
Dikkat edin, dünyada ülkelerin ekonomik gücü ile kasasındaki altın miktarı doğru orantılıdır. En zor zamanlarda, ülkeler altınlarına sıkı sıkı sarılırlar. O koca ülkelerin aptal olduğunu düşünen varsa, bence bir daha düşünmeli.
Sn djoz altın ve gümüş sadece değer aracı değil,sanayide kullanımları da var.Özellikle gümüşte bu çok daha fazla.Ben dijital çağa girdiğimiz bu günlerde konvansiyonel sanayinin komple değişeceğini,elektrikli arabalar olsun,gümüş paneller olsun,bilgisayar ve türevleri olsun eşsiz özellikleri olan (iletkenlik ,paslanmazlık vs) bu madenlerin değerlenmesinin tamamen değişeceğini düşünüyorum.Elbet bu durumda platin de düşünülmeli,o da çok önemli.
Altının hikayesi tabi bambaşka,ama onda da sanayi kullanımının bile ilerde önem kazanacağını düşünüyorum.Altın standardına dönme olasılığı kadar önemli bir konu bu.
Altın için daha büyük aptal değil de daha büyük akıllı teorisi geçerli uzun süredir.
https://m.bloomberght.com/bitcoin-ba...vlendi-2272394
Yazıyı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...37718366146561
Ahmet
@AhmetBeyefendi
Değerli metallerde sürekli manipülasyon yapıyorlar dediğimde dudak bükenler oluyordu. Haberde durum açık: 3 ABD bankası 4B$ cezayı ödemiş bile, Deutsche de Biden öncesi 130M$a sıyırma peşinde
Filmin 1.05 de başlayan kısmında bir ekran görüntüsü var komiser mahşere az kaldı diyor,ekranda bir tarih var ,film de baya eski,tam sadecegrafik forumdaşın yorumuna yakışır bir durum
CariAçık'ın Sıfır olduğu döviz fiyatı doğru fiyattır demek bizim için yanlış.. 18 yıldır verilen CariAçıkları temizlemek için uzun yıllar boyunca her yıl 15-20milyar dolar CariFazla verecek bir döviz fiyatımız olmalı..
mal dağıtan spek misali 2-3 gündür yüzde 0.50 - 1 arası artış yap kapanışa doğru -0.10-0.50 eksi yap götü ayrı oynuyor başı ayrı oynuyor y.t.d
Aralık ayında aamerika 145 milyar dolar acık vermiş alman ekonomi ilk defa yüzde5 kücülmü ş yeni teşvik paketleri bir bir gelmek üzerehale bak
Halkın, cebindeki fazla parayı harcayacak yer veya imkan bulamaması, ekonomiyi küçültür mü?
Altın başlığı bu sorunun yeri değil ama bahsi geçince merak ettim.
Aşağıdaki almanca yazıların özeti: Hepsi eve kapanınca paraları harcayamamışlar, fazla paraları birikmiş.
https://i.hizliresim.com/qU6LCd.jpg
+0,50 den -0,20 ye götü başı durmuyor oynak iyice dağıttı ytd
kumarbazların denyo da 40 binden 30 düştüydü geri 40 olmuş kutpo 6 dan 60 çıkmış karlı güzel bir şirket ama karı orta ölçekli kobi karını geçmiyor 60 olacak kadar değil kumarcoin ise 40 dan 30 tekrar 40 a heralde 100 olur bu günlük artı dan eksi ye eksi heralde 2-3 aya sıfırlarız heralde ytd
Valla altın işi cidden sıkıcı,alternatif yatırımlara kaça fırsatlara bakınca da insan demoralize oluyor.Sanki spek hissesindeyiz,moral bozup dökmeye çalışıyor birileri.Koca altın piyasası,hesap kitap her şey ama her şey altın lehine ama gitmiyor işte .Yapacak bir şey yok,bu saatten sonra biz çıkarız uçar gider ,çıkmak alternatif gibi gelmiyor bana.Bekliyoruz bakalım hayırlısı 2021 yılında çok değişik işler olacak gene en mantıklısı bu.
yine aynı ayak önce artı yap sonra eksi çak ama bu sefer terazinin kantarını iyice kaçırdı her gün -0.50 -1.0 yakında sıfırlayacak y.t.d.
Yabancı bak ben döviz satıyorum sen de sat dedi ve lakin yerli terbiyeli maymun olmayı reddetti, terbiyesizlik yaptı yine döviz aldı.. Biz bunları bezdiririz diyecek ne zamanları ne de dövizleri var. Bu iş karakolda biter..
Türkiye Uluslararası Net Yatırım Pozisyonu NIIP:385 Milyar Dolar, net dış borcumuzu bir türlü aşağı indiremiyoruz..
İMF 2020 MilliGelir sıralaması(Milyar Dolar); 20.Turkey:649.. 21.Taiwan:635.. 22.İran:610..
2023de 10.sıraya çıkacaktık.. Hayra yoralım, hız almak ve sıçramak için geri çekildik diyelim!
mutasyonlı ponzi yaygınlaşarak bitcoin çılgınlığından sonra borsayada sıçradı şu an borsa sadece bizde değil tüm dünyada YENİ TÜREV PONZİ dir misal BİST de bir elin parmaklarını geçemeyecektir düzenli temettü veren ve yönetim gideri altında karı patrona aktarmayan şirket hatta öyle bir şirket yok mutlaka incelerseniz en düzenli temettü dahi dağıtan şirket bile yönetim gideri vb saçma kalemler altında astromik rakamlarla patrona çalışır hoş zarar yapan şirketlerde patrona aktarıyor y.t.d
şu an hizmet sanayi turizm yada hangi sektör ise gelişen büyüyen yatırımcısına kar payı vb dönütle yarar sağlayan bir borsa yok ama hisselerin fiyatları ortalama %200 arttı yabancı yatırımcı olayıda cabası acaba bu yabancının ne kadarı gerçek yabancı yoksa zamanında yalakanan spekler gibi londradan şurdan burdan hesap açan hırsız spekler mi bence yeni ponzi borsa dır tüm dünyada da aynısıdır altın artık heralde devrini kapacak gibi umarız son bir çıkış olurda bizde çıkarız y.t.d
Uykudan uyandığınızda elinizde sadece fiziki varlıklarınızın kaldığını göreceksiniz. Fiziki varlıklarınızı azami ölçüde arttırmaya çalışın.
Belki de size anlatılanlar bir illüzyon. Siz uyanmaya bakın yeter ki! Fiziki varlıklarınıza sahip çıkın!
Misal, aşı işindekilerin hepsinin organik gerçek kanbağı ile akraba olduklarını Ramazan Kurtoğlu hoca belgeriyle açıkladı. Aşağıdaki sahısların hepsi aynı aileden ve organik olarak birinci ikinci derece akraba. Burla Ailesi mensupları ve diğer adıyla BURLA BİRADERLER veya Bourla Family üyeleri.
* Pfizer CEO su Albert Bourla
* Biontech CEO su Uğur Şahin
* Eczacıbaşı
* Atabey İlaç, Bülent Atabey
* Amerikalı Dr Mehmet Öz
Kaynak:
https://twitter.com/HSYNYILMAZ09/sta...972688386?s=20
Ek bilgi:
Lori Burla öldü
Burla ailesi bundan 500 yıl önce İspanya'dan Osmanlı topraklarına göç eden bir İspanyol Yahudi ailesidir.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/lori-burla-oldu/4600
güzel güzel yol yapmaya başladılar.bunu diyen yellen olduğuna göre serseri parayı buraya kanalize edip belki de buradan tüm parayı bummm deyip resetleyecekler.
*Walter Bloomberg
@DeItaone
· 2s
YELLEN SAYS CRYPTO CURRENCIES ARE OF A PARTICULAR CONCERN FOR TERRORIST FINANCING, MONEY LAUNDERING
bitcoin'in dünyadaki kriz ihtiyacı arttıkça ve likidite bollaştıkça ralli yapmasının sebebi sanki altın ve gümüş gibi emtialara gidecek olan parayı buraya kanalıze etmeleri diye düşünüyorum. böylece piyasaları paniğe sevkedecek bir altın rallisi bile önlenmiş olabilir.
ilerde de yeterli market büyüklüğüne ulaştığı zaman bitcoin'in bir sabah kalktığımızda bir kaç dolara düştüğü bir çeşit great reset görebiliriz. çünkü bu bol likidite çok güzel herkes kazanıyor da yarın bir gün aşı sonrası ekonomiler açıldığında oluşacak enflasyonu düşünüyorlardır illaki. ben para harcamayı sevmem, ben bile normalde dönüşte nereye kaçsam diyorum :) çılgın tüketim toplumu bol likiditeyle çok şey yapar :) o yüzden bitcoin çok resetlenesi duruyor. altını resetleyecek bir güç yok :)