Dünyada dinin ikinci planda olduğu bir yer yok. Bizde laiklik var ama diyanet diye bir kurum var. Şayet laiklik olmuş olsa camileri eskiden köylerde oldu gibi Halk yapar imamı da halk maaşını da halk verirdi.
Printable View
Dünyada dinin ikinci planda olduğu bir yer yok. Bizde laiklik var ama diyanet diye bir kurum var. Şayet laiklik olmuş olsa camileri eskiden köylerde oldu gibi Halk yapar imamı da halk maaşını da halk verirdi.
Herkese hayırlı bayramlar.
Ya hocam namazı mı tavsiye ettin
Orucu mu
Haram helali mi anlattın
Kul hakkı vurgusu mu yaptın
Akp yi savunmak islamı mı savunmak
Akp islam düşmanı bir yapıdır
Akp sayesinde ateizm deizm agnostizm tavan yapmıştır
Akp dini kullanarak dünyevi amaçlarnı gerçekleştiren iki yüzlü bir org dur
Dini sömürene dinci denir
Ekmekten para kazandan fırıncı
Bakık satarak geçimini sağlayandan balıkçı
Ev satarak geçimini sağlayandan emlakçı
Dini satarak geçimini sağlayan mal mülk yapana dinci denir
Olay bu kadar basit bu ifadeninin islam düşmanlığıyla alakası yok tam tersi yani
Burası ekonomi forumu olduğu için beceriksiz politikalarla ekonominin anasını ağlatanlara tepki var zaten.
19 Mart tcmb kararı faciasının etkileri hala görülüyor ve muhtemelen sonraki seçimde iktidar değişene kadar da görülmeye devam edecek.
Finans piyasalarında güven her şeydir.
Kendi ülkesine duyulan güveni yok eden her kim olursa olsun en sert şekilde eleştirilmelidir.
Dünyada bugün %19 faiz verip kurun tarihi zirvesinde olduğu fazla ülke yok.
Yönetimi eleştirenleri eleştireceğinize yönetimi eleştirip ülkeniz için hayırlı bir iş yapmanızı öneririm.
Marjinal parti lafına gelirsek; ibb seçimleri öncesi iktidar tarafından "marjinal azınlık" olarak nitelendirilen parti seçimi kazandı.
Hem de iki defa.
Marjinal kelimesini dikkatli kullanın.
Marjinalleşmenize çok az kalmış olabilir.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
sn.cokkisaci benim akp yi savunduğum son bir yılda tek mesaj yok
yolsuzluk,damat ataması,israf kibir bunlar-dan dolayı nerdeyse cevremde en muhalif olanlardanım
ama şu DINCI kelimesi müslümanlar için farklı amaçlar olarak kullanılıyor.
akp yi dibine kadar eleştir,bana ne..ama islamin,dinin itibarsizlasitirilmasinda tarafım.
Dul yetim aylığı sorunu bence çok ciddi bir sorun. Kız evlenmedi yada evlendi boşandı memur emeklisi bu kocası işçi iken da vefat etti. Bu kadın hem Kendi emekli hemde kocasının dul maaşıni alır. Hatta bu kadın ikinci bir evlilik yaptı oda bağkur emeklisi oda ölürse üç maaş alır bizde kanunlar buna müsade ediyor. Yetim kız çocuk evlenmedigi sürece sigortalı yada bağkurlu çalıştığı sürece babasının memur emekli olması şartıyla yetim maaşıni kız çocuğu ölünceye kadar alır varmı böyle bir dünya.
Laiklik seküler kesim kadar, hatta belki de daha fazla oranda mütedeyyin kesimin ihtiyaç duyduğu bir mefhumdur.
Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmazsa söz gelimi yarın bir politikacı gelir ve dini kullanarak on milyonlarca samimi müslüman vatandaşı kandırıp oylarını alabilir.
Bu durumda, samimi müslüman olup da dini kullanan politikacıların oyununa gelen vatandaş, ahirette o politikacıların günahları için de bedel ödemek zorunda kalır.
Dediğim gibi; laiklik en çok samimi müslümanlara lazımdır.
DİNCİ kelimesi, Siyasal İslamcılara (Fetö ve ,AKP,Tarikatlar) atfedilen bir yakıştırmadır..
(hepsinin ayrı ayrı yaptığı tahribatlar malum üzeredir..Açıktır,Ortadadır..)
Dini kullanarak, siyasal güç, mevki,makam,şöhret ve PARA KAZANMAKtır...DİNCİlik...
Dindar kendi halinde, haram-helali iyi bilen bir müslümanın DİNCİLERLE yakınlığı,ilişkisi olamaz...
(Defalarca yazdık ve usandık yahu..Bu kalın kafalılara ne demek istediğimizi anlatmak için..
sapla,samanı ayırt edemiyor musunuz??)
Pardon o zaman ben yanlış anladım
Ana dinci demek dini sömüren ondan nemalanan demek bunu böyle biliniz
Müslümanlar ile ilgili bir ifade değil tam tersi iki yüzlü münafık aslında olmadığı halde başka saikler ile öyle gözüken demektir
İngiliz ajanı kawrance 50 yıl sahte imamlık yaptığı söylenir surette müslüman ama yaptığı şey dini kullanar islam birliğini parçalamak
Tam dinci işte
İçiniz rahat olsun kimse kimsenin dinine hakaret edemez
ezberini bozuyorsun şimdi onun.."laik değilim" diye gururla söyledi biraz önce.. anlamaz.. muhtemelen reisinin benzer bir ifadesini çok beğenmiş benzerini söyledi.. çok sıkıcı.. bunlar Türkiye cumhuriyetinin getirdiği laik sistem sayesinde "light" bir İslam hayatı ve uygulaması yaşıyorlar, arap ülkelerinde yaşıyor olsalardı bir an önce batıya kaçmaya çalışan insanlardan olması kuvvetle muhtemel olurdu..
Laiklik tanımı devletin din işlerine müdahale etmemesi veya devlet kurumlarında dini inanışa göre hareket edilmemesi demektir. Bunu devletin dini yasaklaması olarak görmek cahilliktir.
Devletlerin kurucu ideolojileri olur sadık oldukları ve bunun değiştirilmeye çalışılmasından kimse fayda görmez. Halkı birbirine bağlayan faktörlerin arasına din gibi insanın Allah ile arasında olan bir konuyu alet etmek hadsizliktir. Dünyevi çıkarları için, oy için, toplumu ötekileştirmek için dini konuları kullanan kişilere DİNCİ denir YOBAZ denir. Bir kulun işlediği günahı sorgulamak da işlediği sevabı sorgulamak da hiç kimsenin haddine değil. Aksini düşünen kim ise haddini bilmeli. Bu konuda başka yorumum olmayacak. Umarım bir daha böyle konuların tartışılmadığı bir başlık olur. Piyasaları böyle duygusal okuyarak bir yere varamayız. Bu başlık bu konuların yeri değil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dinci dini kendi hayatının tümüne sokan ona uygun yaşayan bireydir. Bu kişi gerçekten İslami yaşayan bireyse. Şeriat hukukuna göre yaşamak ister. Zina ve tecavüz (evlilik dışı) edince taşlanarak (recm ) ile öldürüleceğini bilir. Hırsızlık yapınca elinin kesileceğini birinin kaza yada bilerek her hangi bir organınin kaybına sebep olursa kısasa kısas olacağını da bilir. Hal böyle olunca dinini yaşayan bir insandan zarar gelmez. Müslüman kimdir sorusuna Yunus elinden belinden dilinden zarar gelmeyene denir demiştir.
Dul maaşı almasın demedim. Bir dul iki yada üç maaş almasın diyorum. Yetim kız çocuğu da 30 yaşına kadar alsın. Bu şekilde evlilik zorlanır. Kız eşinden boşanıyor ölünceye kadar yetim aylığı alıyor. Kadınin kocası ölürse farklı kurumlardan dul ve yetim aylığı alıyor sorun bu.
Rahmetli teyzem 3 emekli maaşı alırdı..
Kocasından dul, babasından (istiklal gazisi) yetim ve kendi Bağkur emeklisi...
Üçünü toplasan, benim kızın aldığı Dr.luk maaşının yarısı kadar.. Geçinir,zorlanmaz ama o kadar...
Bizim emekli maaşları komedisi ayrı bir rezillik...!!
Örnek vereyim..
Teyzemin emekli maaşı bağkur 1.600 TL civarı..) şimdi yaşasaydı
Hanımın İş BAnkası emekli maaşı 8.000 TL civarı
Almanyadan emekli en düşük maaş alan 12.000 TL gibi..
maaş var ,maaş var...! :)
sizin gibilerin laiklik anlayışı yüzünden bu ülkede bir nesil helâk oldu.basortusunun yasak olduğu,öss birincilerinin üniversiteye giremediği yıllar yaşadık
Allah bu ülkeyi laik yobazların şerrinden korusun.
o dönemi dibine kadar yaşamış biriyim.. hanı diyorsunuz ya bu halk nasıl akp ye oy veriyor.. çünkü birilerinin icindeki karanlık noktayı görüyor..
öyle bir yobazlik ki gücü eline alınca neler yapacağını kestiremiyor.bunun için hırsıza,hak yiyen zubuklere razı oluyor.
normal giden ve onu ilgilendirmeyen bir konuşmayı, din ile hiç bir alakası olmayan bir konuyu (isteyen arka sayfaları kontrol edebilir), dinci hassasiyeti ile sabote etmek nasıl olur mr abka gösterdi yine.. ağlaklık ve mağdurluk..standart oyun planı..tam bir komedi..
Abka ben o dönem üniversitedeki baş örtülü arkadaşlarımın özgürlüğü için yürüyüşlere katıldım. Yine fetöcülerin fakültedeki anatomi dersinde cinsel organ işlendiği şerleri boykot edip girmediklerini derse girenlere nasıl baktıklarını güçlendikleri dönemde o günün rövanşı için nasıl uğraştıklarını da gördüm. Senin o içindeki karanlık olarak gördüğün şey CHP zihniyetinin muhafazakar kesime bakış açısının aynısı bu hataya düştüğün sürece birşey düzelmez. Devletin dini olmaz devlet inanana da inanmayana da eşit davranmak zorundadır. Bu ülkede yaşayan insanlar birbirine saygı duymak zorunda açık giyinen de insan başını örten de. Allah katında hangisinin daha makbul olduğunu yargılama sana bana ona düşmez haddimiz değil. FATIR Suresini 35/18
“Hiçbir günahkar kimse bir başkasının günahını çekmez. Eğer günahı ağır olan bir kişi, yükünü taşımak için bir başkasını çağırsa, akrabası bile olsa yükün- den hiçbir şey taşımaz. ... Kim (günahlarından) arınıp temizlenirse kendisi için arınıp temizlenmiş olur. Nihayet dönüş Allah'adır.”
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Birde şu var oğlunun hanımına emekli maaşıni bırakmak yada babasının emekli maaşıni alabilmek için hileli evlilik yada boşanmalar var
Sorun filan yok bence. Almalılar o maaşı. Eğer o maaş olmasa zulüm gördüğü kocasından boşanmaya korkar. Ne yapacağım yoksa açıkta kalırım der. Ölünceye kadar almalı alsın. Babası zaten bu ülkeye prim ödemiş gözü arkada kalmadan gitmiş.
Evlilikte zorlansın.. sevdiği ile evlensin. Zorunda kalmasın.
Dul maaşına saygım vardır. Çocukları okutup evlendikten sonra bir müddet verilmeli. Şimdi bir adam 45 yaşında emekli oldu 80 yaşında vefat etti. Bunun ikinci evliliğinden kızı var 20 yaşında. Buda ölünceye kadar alır. 80 de ölse buda 95 yıl emekli yada yetim aylığı ödeyemez bu ülke öderse bu hale gelir. Bundan sonra gidecek yeri kalmadı. 20-30 sene sonra emekli maaşı ödeyemez. Zaten sağlık sistemi var berbat. Elin Suriyelisinin burun ve meme estetiğini ödeyen üç kez tüp bebek tedavisi imkanını sunan.
dr.trent bir zat ülkemdeki laikliğin müslümanlara olan nimetleri saymıştı.Bende o nimetleri hatırlattım
devletin dini olur mu olmaz mi .şuan konuştuğumuz konu değil
Abd laiktir ama orada olmayanlar burada laiklik kisvesiyle yapıldı.bireysel olaydan bahsetmiyoruz.katsayidan,tesettürden bahsediyorum.bu toplumda travma yarattı.
benim okulumda pek çok arkadaş öys de ilk 1000 e girecekken hiç bir yere giremedi
Eşim Ankara hük
kazandığı hâlde 2.sınıfta bıraktı.yillar sonra bitirdi.
şahısları tartışmıyoruz ama birileri sürekli dinci islamcı diyerek ALGI yapıyorsa bu ülkede bu zihniyete sahip kesimlerin laiklik diyerek neler yaptığını da bilmesi lazım.
Senin adalet anlayışın iyi olursa ne zulüm olur ne korku. Eskiden memurun düğmesi kopsa 6 aydan başlardı. Şimdi ağzını burnunu kır ceza yok. Hatta 15-20 bıçak sok ölmediği sürece ceza yok. Ölse de 20 seneyi geçmez çıkarsın. Şuan cezaevinde fetoculer ve teröristler hariç eskiden kalma yatan yok.
modern ülkeler ile vatandaşları arasında bir mukavele vardır.. vatandaşlık hukuku ve anayasa ile tanzim edilir, hem lafzen hem de ruhen.. magna carta'dan, aydınlanma döneminden filan hareketle ortaya çıkmış yerleşmiş ve şimdi islam ülkelerinin bile model almak zorunda kalmaya başladığı bir süreç..
nedir o? vatandaş olarak vergini vereceksin, ülkene bağlı olacaksın.. önem sırasında vatandaşlık bilinci olacak, birinci sırada, ülkene bağlılıkla beraber.. başka bir şey değil.. din listenin birinci sırasında değil.. zira ayrıştırıcı bir unsur, herkesin dini inancı farklı oalbilir ama herkes kanunlara saygı ve vergi konusunda eşit olmalıdır.. diğer her şey sonra gelir..
ama dinciler listeye birinci sıradan direkt dini koyuyorlar ve herşeyi ona göre tanzim etmeye çalışıyorlar..modern dünyayla çatışmalarının temelinde bu önceliklendirme problemleri var..
islam ülkeleri model almak zorunda kalıyorlar demiştik modernleşme sürecini, suudi arabistandaki gelişmeleri izlemek lazım.. en koyu biçimde İslami prensiplerle yönetilen bu ülkede kadınlar araba filan süremiyordu biliyorsunuz, artık bu ve benzeri bir çok konuda ilerlemeler başladı.. zaman her şeyi dönüştürür, kaçış yok..
Devletin dini olur mu olmaz mı konusu zaten tartışmaya açık değildir.
Yukarıda yarım sayfa yazı var devletin neden dini olamayacağıyla ilgili. Tam olarak anlamadıysanız anlayana kadar tekrar tekrar okuyun, zira güzel anlatılmış.
Geçmişte tesettür konusunda yapılmış hataları örnek gösterip "işte bu yüzden laiklik kötüdür" gibi bir argüman olamaz. Yanlıştan örnek olmaz.
Ayrıca zat vs. hoş olmayan ifadeler. Kimden duyuyorsunuz böyle saygısızca hitap biçimlerini?
olmayan sorun çıkarıp sonra bu sorunu çözüp kahraman olma taktiği bir tarafa bırakalım
burada kimse devletin dini olur olmaz demedi.
devlet laik olur.yani dinlere, inanana,inanmayana eşit olur ama şahıs laik olamaz.Laik sistemi,devlet düzenini benimseyen şahıs olur veya olmaz.
Herkese iyi bayramlar dilerim
şahıs dış dünyaya karşı bal gibi laik olur.. din işleri özneldir, kimse bilmiyor, inanıyorsun sadece, kesinliği yok.. genel anlamda dünyevi işlerin içine dini katmamak laikliktir.. bunlar yanlış anlamışlar, liderleri benzer bir şey söylemişti bunlarda papağan gibi tekrarlıyorlar aynı şeyi, "şahıs laik olmaz" diye..sanki laiklik çok kötü bir şeymiş gibi.. herkesn bir inancı (veya inançsızlığı ki o da bir inanış) var sonuçta, islam haricinde nerdeyse hiç bir inanış dünyaya bu derece müdahele etmiyor..o nedenle bu kafa karışıklığı var islamcılarda..ama sorsan hiç biri arabistan da yaşamak istemez, laik bir sistemde yaşadıkları için ve görece "light" bir islam versiyonunu pratik ettikleri için aslında nerdeyse hepsi seküler oldular ama farkında değilller. eski reflekslerini ise sloganlarda yaşatmaya devam ediyorlar..
Buna katılıyorum bir travma söz konusu ama bu davranışla Dinci islamcı diyen zihniyetten farkı kalmıyor söylemlerin bu 20 yıl içinde de travmaya uğrayan bireyler var ve bu zihniyet çektirdiğinin rövanşını aldıkça öteki dedikleri grup da rövanş Peşine düşecek.
Demek istediğim devlet bir vatandaşını inancı güçlü diye ne cezalandırabilir ne de mükafatlandırabilir. Ya da bir vatandaşı inanmıyor ise ne cezalandırabilir ne mükafatlandırabilir. Devlette oluşan bu tür reflekslerin nedeni 1945 sonrası tarihimizdeki bazı provakatif olaylar nedeniyledir incelerseniz göreceksiniz yasakları savunmuyorum yasakları getirenleri de ama döneminde bazı olaylar sonrası toplum mutabakatıyla kabul görmüş anayasalar neticesinde alınmış kararlar. Bunlarda anne babalarımızın rızaları var yoksa bile ses çıkarmamışlar.
Sonuç olarak laik bir ülkede hakkıyla bir yere gelen bir memur işini yaparken herkese eşit davranmalı ama sosyal hayatındaki seçimlere kimse karışamaz.
Zaten böyle bir sistemde bireylerin ne devlete, ne onun imanını oy devşirmek için kullanan yöneticilere ne de onun imanından çıkar sağlayan cemaatlere ihtiyacı vardır.
Kastettiğim (Atatürk’ün kastettiği) laiklik anlayışı budur. Sizin düşündüğünüz ya da kastettiğiniz laiklik zaten bu ülkenin kuruluş değeri olan laiklik değil.
Kuran’ı hakkıyla hayatına uygulayan bir müslüman her zaman hakettiği yere gelir. Hakettiğini düşündüğü yere gelmiyorsa da benim için bu hayırlısı değilmiş demeyi de bilir. Olayın Laiklikle uzaktan yakından alakası yok bu arkasına sığınılan bir bahanedir.
Amacım kimseyle tartışmak değil burada birbirini tanımayan insanlar olarak bayram arifesinde birbirimizi kırmaya gerek yok.
Herkese hayırlı bayramlar.
Ben el açık oynuyorum Sn sindoma53,
Portföy açık, hatta bundan sonraki alım satım seviyeleri de açık referans numaralarına kadar. Tek istediğim bir yöne sert gitsin endeks, aşağı ya da yukarı, fark etmez. Zamandan tasarruf edelim.
Portföy %78 dolar-euro-dolar fonu, %22 ise TL (%5 endeks vadeli kontrat ve %17 teminat)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f17d06a25f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2fc2737ef8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ab5032133a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...28f69384c7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ca15bc5891.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb90915c42.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...01a7b2566d.jpg
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi