AKBNK; 7.66
ykbnk; 3.72 üzerinde İŞC gibi olurlar..
GARANTİ, fikrim yok.Haber kaynaklı olur.
Printable View
Mb elini çok açık etti
Sert hareketler gebelir
Her iki yöne
Flatt bekleme mod on
Korkmak yalan söylemekten iyidir derler
dostlar 21 Aralık mevsimsel döngü tarihi yaklaşırken dikkatli olunması gerekir. -10, +10 olarak düşünebilirsiniz Yükselenler de düşüş (düzeltme), düşenlerde ise yükseliş (düzeltme) beklenebilir unutmayalım lütfen
ben biraz benjamin tırtıklıyayım biriken tl ler ile...
Hafta sonu ara verdik
sonra pazartesi tekrar yerine koyduk
arada değişiklikler oldu
Bugün yine mola verdik
hafta sonu buraya koyduğum 120 dk lik graf
ve şimdiki durumu
biraz izleyelim
yukarı devam ederse
mecbur yine alacağız
https://i.hizliresim.com/nwxj9oi.png
takip ettiğim senetlerde bankalar hariç tcell dışında ucuz bişey kalmadı gibi...
oda rus ortagın satısı yüzünden spek mal yememek için götürmüyor sanırım...
Şahsı kanaatim
vede buraya da çok kez yazılıyor
Hisseler toplu
dolar bazında da çok ucuz
vede yeni alıcıda geliyor
Borsada tecrubeli olan grup
oluşan bu dık acılı yükselişten dolayı da
zaman zaman hedge için şhort acıyor.
zaten bu kadar yükselmiş borsada şhort kovalayan da çok
o nedenle
sanırım aldıkca alıyor.
pala birader,
bak dow -100 oldu, gevşet biraz burayı da, hiç olmazsa gün ortalaması 2222 kadar çekil, yani nolcak yani salsan biraz
Şişecam'ın ve iş bankasının iç işlerini yakın aile kaynaklarından bilen biri olarak çok net olarak söylebilirim ki, satılma ihtimali hiç yok. Borsada her şirket satılır, şişecam satılmaz. Şu an bist de ki piyasa değeri 3.5 milyar dolar. Ederine fln kimseye satmaz iş bankası. Ederinin çok üstü rakkamlar verilirse belki???
8TL den beri şişe taşıyan ve bugün dahi 15.50 den hisse almış biri olarak söylüyorum. Elinde yok, bokluyo olmasın :) Elimde var. Bugün tavan kapatsın, yarın açılıştan yine alırım. Bu rüzgar devam ettiği sürece al-sat ile devam. Ama bu işin sonu satışla fln bitmez. Belki bir iş ortaklığı çıkabilir. Ortak bir şirket kurabilirler, rusyada ki RUSCAM örneği gibi...
İş yatırım
bu yükselişin en çok hisse alan kurumu
hisse vadelilerde ciddi oranda vede endeks kontratta şhort
bugünde almaya devam ediyor
https://i.hizliresim.com/r87o0fv.png
Şunu yazıp
burayı daha fazla meşgul etmeyeyim
para hareketleri
alan satan
pasta vs işleri
Maalesef bende bakıyorum
alışkanlık olmuş
böyle zamanlarda
insanı yanıltıyor
isc de bıraktıgım 20 yi burddan alıp günü kapıyorum...
bu kadar kolay kazanmak korkutuyor...
gerçi ne kazandık sene başı koydugumuz sermayeyi dolar bazında anca yakalıyoruz...
https://i.hizliresim.com/e100wsd.jpg
Gözüme petkim ucuz görünüyor. Sıra ona gelebilir.
sn akçay üstadın biri insan kendi parasının hırsızı olmalı demişti. Yani borsa viop vb den kazandığını buralar dışına kaçırmalı demişti. Sizin viop karlarıyla dolar alım mantığınız bence güzel fikir. Bol kazançlar
Beşiktaş Yönetim Kurulu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasını kabul etti
Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki Beşiktaş Yönetim Kurulu, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasını kabul etti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
bende şişe var az biraz, daha çok isctr var
şişecam satılmasın, ama bi azınlık hissesi yüzde20 falan bi fon alabilir, kontrol hakkı yine işte kalır.. böyle bi iş olursa şu andaki fiyatın üstünde olacağı muhakkak
bu arada vakıfbank iştirak portföyünden roketsan hissesi var yüzde10, tam araplara satılmalık bi azınlık payı.. halka açık olmadığı için istediğin fiyatı atarsan kafadan, vakıfbank da nakit sermayeye kavuşur, deli gibi kredi açar piyasaya
Askeri ücrette dağ fare doğuracak gibi
çalışma bakanlığı müsteşarı önder: Tisk asgari geçim tutarını 3.100 tl, türk-iş 3.579 tl öngörüyor- bloomberg ht
3.250 biter bu sözleşme.
işveren kesim büyük itirazlar ediyormuş...e baba hani ülke büyüyordu...büyüme rekorları kırıyordu...bu büyüme ile gelen paralar kimin cebine gidiyor? kazandığınızın bir kısmınıda işçiye, emekçiye, beyaz yakalı çalışana verin...kefenin cebi yok...
Saglik bakanini kameralar onunde azarlayan bu size ne dedi onu bunu gec size paradan konustumu diyen adam . Asgari ucrete elbette 3100 3500 dedirteck cikip.kendide 4000 diyip kahraman olacak ne bekliyorsnz ki .
Akp den gecimini saglayan torpille ise girenler olmasa %10 oy alamaz bu .
3850 4150 arasi birsey olacak asgari ucret . Vergiden bir kismina kesecek devlet milletinn yaninda diyede reklam yapack
Asgari ücret mi??
İmkanı yok..
Aylar önce mevduat topiğinde yazdım
3800 bekliyordum..
Reis devreye girip 4000 e çeker..
2800 4000
2...
2000 zam yapılmış gibi de bir algı oluşturulur..
Seçim öncesi..Asgari ücret..EYT 3600 memur..ve hatta kyk lar ile oy toplanacak..
Seçim olmaz..
seçimi kaybetmezler..
Seçimle gitmez...lafımızı da tekrarlayalım..:)
13,70 deki dolar satışlarını damaddın 6,86 daki dolar satışına benzetiyorum...
6,86x2=13,72
komplo teorisi bırakıp gittim... :)
Nasrettin Hoca Kazan Doğurdu Fıkrası
Hoca Nasrettin komşusundan bir gün kazan ödünç ister. İade ederken de hem teşekkür eder, hem de içine küçük bir kazan koyar. Komsusu merakla bu küçük kazanı sorunca da,
-Komşu, bizdeyken kazanın doğurdu, der. Komşusu bu ise pek sevinir. Aradan epey zaman geçer, Hoca yine komşusundan kazanı ödünç ister. Komşusu da sevinerek verir. Ama bu kez aradan günler, haftalar geçer, Hoca’dan ses çıkmaz. Nihayet bir gün komşusu konuyu açmaya karar verir:
-Hoca, bizim kazan ne oldu? diye sorar. Hoca da üzgün bir ifadeyle:
-Komşu çok zaman geçti aradan, senin kazan öldü. Sana nasıl söyleyeceğimi düşünüp duruyordum, der. Sinirlenen komşusu:
-Hocam ne diyorsunuz? Hiç kazan ölür mü? Kazan canlı mı ki ölsün? Hoca:
-Doğurduğuna inanıyorsun da ölünce neden feryat ediyorsun, der komşusuna.
Şuanki endeks bu şekilde ilerliyor , dikkat etmekte fayda var.
kredili işlem yapanlar daha dikkatli olsun,
algı hep yükselecek algısına döndü oyuncularda,
endeks ve tahtalarda hedef revizyonları başladı ,
düzeltme dönemi olursa ona göre strateji düşünülmeli.
kolay gelsin.
2023 için kararlılarsa; ki öyle duruyor... ben de bu seneye değil esas gelecek seneye abanırlar diyorum asgari ücrette...
öyle 4000 filan imkan yok olmaz bu sene bence... en fazla %30 yapıp enflasyonun çok üstünde verdik falan fıstık hikayeleri anlatırlar...
Bu sözde "ekonomik model" de her şirket fazla kazanmıyacak ki. İhracat yapanlar ok, peki ithalatçılar?
Ya da iç piyasaya iş yapıp, daralacak talepden etkilenecek olanlar?
Sözde ekonomik modellerinde birileri çok büyük paralar kazanacak önümüzdeki dönemde...doğru ama bir kısım işverende ciddi zorluklar çekecek...
Alasından mı fevkinde mi bi kelime kullandı..
Bu da demek oluyorki min yüzde 30..(beklentim 40)
Üzerinde reis mutlaka arz-ı endam eyler ..
Asgari ücret oy deposu çünkü..
İş veren üzerindeki yüzü de vergi mergi falan filan halledilir..
İşverenden %30 üstünde bir zam koparmaları bana göre imkansız.
Üstü olacak ise, devlet kendi kesintilerinden feragat eder ancak...
İhracat yapanların ücreti artırılsın.
Diğer iç sektördeki işçiler bu şirketlere kaysın.
İhracat artar
İçerdeki ler daş yesin
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.