hpt 11,49..dt var.
Printable View
ıfv de %18 vardı...ama saatleri uygun değilmiş...sat13:20 de...
izahnamesinde alış satış saatlerine bakmak lazım ya da ziraatyatırım bizi kekledi..:)
Bugunku dt nin yuksek oranda dususuyle yarin iyice bi getiri yapicagini dusunuyorum osl nin
Bi gunlukde olsa birazda sans bize gulsun.
Degerlendirdigin icin sevindim.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saat.13.15 di hizlica baktim aceleden yuzdeleri yanlis yazmisim.ama %10 luk dt bile hallice getirirM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarin hst ve dzt nin getirisini dusunemiyorum.
Portfoyunde olanlar yasadi
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İkisindede %80dt varM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu gün 0 valörlü alayım , yarın getiriden bende pay alayım diyenler muhtemelen hüsrana uğrayacak
Yani bu işler piyasa şartlarına göre oluşan şeyler değil , her şeyi inceden inceye düşünülmüş , bir sabah devlet tahvilleri faizi %17.54 oranında düşmüş
Piyasa şartlarında oluşan şeyler zamana yayılır , yani deniliyor ki bu işi gören vatandaşın para kazanması biraz zor
bu gün kazandığın 100 lirayı , yarın 120 lira olarak kaybedersin
Bu gün için devlet tahvili olan fonlardan alanlar için söylüyorum
umarım ben yanılırım , bu piyasa da göz göre pek para kazandırılmadığını tecrübeyle sabittir
Akıl var mantık var demiyorum ama %13.96 olan 10 yıllık faiz artık düşürmezler
neredeyse dolar (eurobond ) faizine eşitlendi
bankalar bunu zorla alıyor ama arka kapıdan özel fon mu alıyorlar bilemiyorum
yarın göreceksiniz bazı özel fonlarda sadece 1 kişi var ama fon tutarı 1 milyar liradan fazla
Biz zaten devlet tahvili olan fonlara bir günlük giriş yaptık bu fonların bir kısmında valör yok yarın ben çıkarım. Forumun eskileri bilir zamanında para piyasası fonu ile kısa vadeli borçlanma araçları fonu arasında günlük geçiş yaparak iyi getirilerek aldık. Piyasada fırsat çıkınca değerlendirmek lazım.
Vakıfbank kısa vadeli borçlanma araçları fonu bugün için %0.116 getirmiş
Aynen firsat bu gunlukdu valorsuz fon yarin sat cik.bugunun getirisini cebine koy olay bu
Yarin sabah bakariz getirilere
Dzt ve hst fena getirecek %80 uzun vade dt var iclerinde.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dusuk gelmis dt orani kac acabaM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda bir gunluk firsat dogdu.valorsuz alabilen karda yarin sat cik.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hepsi burada 0.85 den işlem görüyor , daha yakın zamanda 9 mu 12 mi ne dolardan işleme başlamıştı
şimdi alanların büyük bölümü de bizim fonlar , bu gidişle borsadan atacaklar
Brent 3-4 saat önce kayıp % 4 ü geçmişti , şimdi yeşil olmuş
Suudi Arabistanın şeysi , petrolden bizden çok foncular kazanıyor demişti adam haklıymış
millet harbi foncu olmuş....uzun vade....sepet yapılnış...piyasaya filan bakmıyor dolayısıyla foruma gelip yazmaya da ihtiyaç yok...
ooooo...keyifler yerinde anlaşılan...
nöbetçi bilem yok yaw...:)
TR 2 YILLIK TAHVİL
15,75 -1,87 -1,87 00:05:30
TR 5 YILLIK TAHVİL
13,84 -2,93 -17,47 00:05:30
TR 10 YILLIK TAHVİL
13,96 -2,97 -17,54 00:05:23
iki yıllıklara teselli için emzik vermişler yarın DZT arşa çıkar
bu da faizi dolar cinsinden hesaplayan tahvil
TÜRKİYE 9 YIL VADELİ EUROBOND
10,89
ATA PORTFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU......%49 dt varmış....tefasta işlem görüyormuş....nasıl biz görmedik yaw...alla alla....
1 tahvil 2 bono var , tahvil , 2 yıllık ,ben öyle gördüm cerento iyi anlar bu işlerden
tahvil portföye oranı %10 , 2 yıllık tahvil faizi %1.87 pek bir şey getireceğini sanmam
açıp bakmadım portföy dağılımına....tefas sayfasından grafikten gördüğüm sadece...
yarın bende satacağım osl'yi...ppf yerine acaba bi tık fazla olurmu diye kaşıntı tuttu işte...
hisseleri satıp giden trenin arkasından bakakaldığımız için acımız büyük...can sıkıntısı böyle şeyler yaptırıyor işte...:)
PPF fonlar içinde en büyük orana sahip , ama tık para için tutuyoruz , değilse uzun süre tutulmaz
herkes bu amaçla tutuyordur sanırım
IJT , TGE , AES , RPD yaptim yattim. Az biraz YZG ve OTJ var. Enerji fiyatlari yukselecek kis gelecek diye bekliyoruz :) Hayirlisi. Bist de pozisyonum vardi hisse yogunlarda gecen hafta sattim. Tabi %8-10 ralli yapti yine ben sattiktan sonra o ayri mesele :)
Devlet Tahvili isinin tersi kotu oluyor. O yuzden bulasmayi dusunmedim. Simdi gireriz muhtemelen %4-5 getirir ama sonra cikayim dedin mi ters bi haber gelir zarar ile cikariz. DZT - HTT icin yazdim. Gecmiste bazi arkadaslarin dili yanmisti DZT ve HTT den
Eskilerin bir sozu var " gonulsuz as ya karin agritir ya bas " bir de argo versiyonu varda hos degil :)
Yazacak pek biseyde yok piyasa tatsiz , fonlar tatsiz. Bist gidiyor mezarlikta islik calaraktan. Erken secim gelecek herhalde ondan olsa gerek bu gidis.
Gidis demisken ; https://youtu.be/p4yxn8ZahPI
Getirisi mk yillik %42 fena degil
Pff ler 23 24. Mevduat 23 24 e gore
Cok iyiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osl de yarin iyi getirecek %10.96 az degilM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HPT - HSBC PORTFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI (TL) FONU,
%11.27 DT var, ama gecelik getiri, 0,0475
Niye böyle??
Bazı fonlarda fiyatlanma geç yansıyor, yarına yansıma ihtimali olur mu?..
dün son anda ppf de duran az miktardaki parayı tgt yapmıştım, bir günlükte olsa 5 kat getirisi olmuş, başlığı daha erken okusaydım nkolay da duranları da aktarır alırdım, demek ki faizleri de takip etmekte fayda var.
Pek çok fonda devlet tahvili var ancak yine neredeyse hepsi 2 yıllık tahviller veya bonolar ,
2 yıllıkların faizi dün1..80 civarı düştüğü için , getirisi de pek olmamış
10 yıllıklar bu günde düşmeye devam ediyor %5.37 düşüşle 13.21 e gerilemiş
fonlara da mı , bankalara olduğu gibi zorunlu devlet tahvili aldırıyorlar diye aklıma gelmedi değil
Bu gunde dususte ne getirse kardirM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Osl. 0.126
Tgt. 0.523 cok iyi getiri
Tpf. 0.795
Dzt. 4.337
Hst. 3.748. 10 yilliklar cosmus
Bu fon normalde . 0.025 ort getirir
Dunku dususte iki kat getirmis.
Osl ve tgt haricinde elle tutulur bisey yok.
+1 valorlu DT fonlarinda getiri yuksekM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yot.%2.75 getirmis
Bu kvba larda kisa vad dt ler var 2 aylik 5 aylik gibi bu yuzden getiri dusuk
Esas 2 5 ve 10 yilliklarda durum iyi
Yot,dzt,hst gibiM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bankacım asagıdaki serbest fonları onerdi (usd ile alınıyor ) , vade sonu beklenirse ana para kaybı yok dedi ,bilgisi olan varmı ?
42 AJN AK Portföy Dördüncü Serbest (Döviz) Fon 1.25% 491 %6,41 27/12/2023
61 TIT Teb Portföy Yedinci Serbest (Döviz) Fon 0.75% 583 %7,80-7,90 28/03/2024
59 LHP AK Portföy Yedinci Serbest (Döviz) Fon 1.50% 675 %8,89 28/06/2024
45 TIP Teb Portföy Ing Bank Özel Bankacılık Ve Platinum Serbest (Döviz) Özel Fon 0.75% 815 %8,30-8,50 15/11/2024
Elinde petrol fonu olanlar , arabasının deposunu fullemeyi unutmasınlar , sonrasında benzin 25 lira mı olur 30 lira mı umurumda değil , bu gemiden atlayıp başka gemilere binmek istiyorumdur :)
çifte kavrulmuş