Arkadaşlar borsa sert düşer mi sizce
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Arkadaşlar borsa sert düşer mi sizce
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
he he he arap şeysinin gözlerine baktım ışıl ışıl ağzına baktım 1 karış açık gülüyor dedim bu bir fırıldaklar çeviriyor gelişinden belli teyyareye binişi bile farklı olum akıllı ol bu gün dönen KKM yi bağla repoya pazartesi beleş şey alırız thanks arap şeysi viski parası çıktı :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Bundan sonra yarı gayri resmi çalışanlar kabak gibi bankada USD tutmayacak. Eğer hammadde alma sebebiyle USD tutanlar çelik kasada yastık altında tutacak. Resmi olup kılıfa uymayanlar SS gidecek bozduracak. Orada da ciro varlık olayı var orası da açık kapı yada işine gelirse oraya bakıp verecek
Böyle yırtık dondan çıkar gibi icat olursa herkes yavas yavaş yastık altına parkeder
yabancıya konut satışından gelen döviz meselesi de değirmenin suyu gibi....
Geldi ukraynalı 400 bin dolara evi aldı, bu dolar merkez bankasına verildi. Evi satan 400 bin dolar karşılığı TL. yi aldı.
Ne yapacak ? borsaya mı yatıracak, bir kısmına döviz bir kısmına şeker alabilir. Dövizi sat- al nedeniyle az bir zararı da olsa sonuçta bankadan veya dövizciden aldığı para nereden geldi . Merkezden. yani dün merkeze koyduğunu bugün geri aldı. Al sat zararından başka bir şey yok.
Kur korumalı bu kazığı son dakika yerse Pts bunlar USD ye geçip yastık altına parkederse Caferi mi çağıracaz
15 Milyon TL döviz mevduatı olayını herkes yada her şirket kendi yöntemlerine göre By-Pass edecek bir çok yol bulur.
bekleyin aç sefil gezip şey alanlar sıra size de gelebilir yok ele sadece fiskicilere furmak sizede öşv (özel şey vergisi) :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Bu karar TÜSÜAD için mi alındı acaba ? Geçen hafta olan tatsızlıktan dolayı fatura kesilmiş olabilir mi ?
Aklıma yeni bir şey geldi. Son 3 ay içinde bankada dövizi olan bireyseller ilgili tutarı MB dönüşüm kurundan TL’ye çevirmeden konut kredisi talebinde bulunamayacak ve konut kredisi kullanamayacak.
Detayları kervan yola çıktıktan sonra düzeriz.
Çok heveslenmeyin yarın cekseniz cekseniz 5000 onunla da döviz bürolarına gitsen makas çıkar
Bu işten en çok yine akkuşlar zarar eder. Haberleri izliyorsa prens gelecek dolar yağacak dedilerdi diye başlar makas olmadan verir gramlari.
Büyük şirketlerde doviz var ya kasada.oyuzden etkisi olurmu.birde dolarda geriledi ya borsa bazında Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahse konu dış ticaret firmalarının tüm bankacılık işlemleri yurt dışı bankalara kayar. Serbest piyasaya müdahale, yeni koşullara göre bir piyasa mutlaka yaratir.
Bahse konu firma 1 milyon USD veya doları fazladan bilançosunda tutan tüm şirketleri etkileyecek. Eğer 30.06.2022 tarihli bilanço ile bu ölçüm başlayacaksa artıda olan bir çok şirket kredi alamaz kısa vadeli işletme kredisi bile ve kaba hesap 3 ay bu sürer bu firmalar ne yapacak. KOBİ segmentinde bu şekilde bir sürü firma çıkar. Ayrıca bunu bankalar müşteri bazında sürekli nasıl kontrol eder nasıl takip eder.
Karar bir yana tespit, kontrol ve uygulama bile başlı başına bir dert. Çok zorlu bir düzenleme. Şu an adam satsa bile 30.09.2022 bilanço çıkıp normale dönene kadar kredi yok. Benim beynim yandı.
şu ortamda hiç bir şirket varsa dolarını satmaz. kredi alıp, yatırım yapmaktan vazgeçer. tam tersine dolar daha fazla geri gelecek olursa vadeli dolar alışı yapılır.
şark kurnazlığı ile devlet yönetilemez.
Kredi kullanmadan nasıl dönecekler?
https://youtu.be/lRUoQBiy1Fc
Kafanı yana dönder. Yeni bir şey deneyeceğim.
Herşeyi resmi olan ve bankada USD taşıyanlar için sıkıntılı bir durum onlar için ciro varlık durumu var ama banka bunu kabul etmeyebilir burada sanki adamına göre muamele olacak. Aklıma algyo geldi otel için TL Kredi kullanacaksa USD yi tutması hiç mantıklı değil. Yok kullanmış ise yada kullanacaklar için seçim vakti.
şirketler kendilerine yastık yaptırırlar bu karardan sonra
Kkm dekiler bu kazığı yerse atın intikamı olur. Ama şirketler için durum farklı.
Sermaye kontrolü zaten vardı iyice sertleştiriyorlar şimdi Şirketlerden başladılar şirketlerin bankalardan kredi çekememesini önünü kapatıp ellerindeki döviz bozdurmalarını istiyor arkadaşlar yazmışlar şirketleri yastık altı ya da başka yollara sevkedecekler anlaşılan. Bulurlar bir yolunu şirketler ve dolar daha da agresifleşek bence. Ayrıca başka şeyler de geliyor acaba yaparlar mı yaparlar bankalardan limitli döviz çekimi şirketler ve şahıslar yönünden olur mu olur. Ama tüm ayak oyunları ile olmaz eninde sonunda çok büyük bir patlama olacak. Bir başka amaçları da başarılı olmak değil seçime kadar patlamadan götürmek seçimden sonra ne olursa olsun düşünceleri hakim.
yaptıkları her sacma hamle cıg etkısı yapmaya devam ediyor
bankadan boz döviz burosundan geri al
bu hamleyle acaba kac milyon dolar kayıtdısı olacak
bunları dusunen bir tane aklı basında adamyokmu bu kararı alan kurumlarda
Sn. Pilavlı Deniz 43hocamızın topiğinde sormuş güzel bir soru burada da paylaşmak ve cevapları görmek istedim.
Sonraki adım ne olabilir?
Bu şirketler içindi, bireyler için mesela döviz mevduatı (belli miktarın üzerinde) olan konut/taşıt/ihtiyaç kredisi kullanamayacak önce döviz/altını bozması gerekecek diye benzeri bir uygulama hemen akla geliyor.
Bu iş giderek sıkılaşacak belli.
Başaklı bankada kur makası bir lira
Bence çok güzel bir karar oldu, son haftalardaki sıkılaştırma kararlarını da beğendim.
Hem %100 ün üzerinde enflasyon olan ortamda TL kredisi çekeceksin hem de dolar tutacaksın, BDDK güzel hamle yaptı, ihracatçılar biraz kötü etkilenebilir ancak zaten hali hazırda bir kısmını bozmak zorundaydılar.
Yastık altına kolay kolay yüksek meblağları çıkaramazlar, o iş o kadar basit değil, merak etmeyin.
Hala kerametin kendilerinde olduğunu sanıyorlar, emme deniz bitti haberleri yok.
Şansları 20 yıl devam etti, ama pandemi Dünyanın A. koydu herkes kendi başının çaresine bakıyor, gelen deve götü yağlacıları inşallah maşallah deyip dalgalarını geçip gidiyorlar, 5 para geldiği yok.
Alınan karar şirketleri ilgilendiriyor
Saat 19 civarı açıklandı
Şirket görevlileri klavyenin başındamı bekliyorlardı da bankalar kapalıyken apar topar hemen dolar sattılar🙂
Yoksa başkalarımı sattı doları
Bugün büyük çantalarla milyon tl ler yatıran vardı ATM Den .
Tesadüf Mü bilmiyorum yoksa doları bozup Alttan mı alacaklardı bilmiyorum onu tabi