nasıl bilanço bekliyoruz?
Printable View
nasıl bilanço bekliyoruz?
Ben iyi bir bilanço bekliyorum
3 fabrika da full çalışıyor.
Tarihinin en büyük siparişini aldı.
450 milyon net kâr bekliyorum
Ne yaptı ne etti 14'lü fiyatları gösterdi rezil tahtacı, başın göğe erdi mi.
5 gündür düşüyor, bilanço mu başka bir sıkıntı mı, yoksa durduk yere bu kadar düşmezdi, endeks de 11 binlerde.
https://i.hizliresim.com/ai4xaht.png
kcaer günlük grafik 6 defa bolinger bandın dışına çıkmış sonra bandın içine girmiş bir nevi düzeltme yapmış kanal içinde devam ediyor alt kanala gelecek mi bakalım .
yatırım tavsiyesi değildir
Bence görüntü hoş değil
Ama kimseyi etkilemek istemem.
https://i.hizliresim.com/s2ydo1y.png
Ben sattım arkadaşlar 4s takip ediyorum orada bu trend kırdı.
günlükte
stokastik tepeden sat vermiş
wt cross dün kırmızı vermiş..
karekteristik olarak bunları verdiğinde ortalam %15 düşüyor..
habala zamanında çıktı...teknik olarak tabii..
bilanço öncesi silkeleme derim ben...kötü geleceğini düşünmemizi istiyorlar olabilir..
bir bilgim yok...
ilk aklıma gelen bu...
Hisse kaç gündür kırmızı, bilanço öncesi bu kadar satış neye işaret ediyor, bugün dipten sert dönüş yaparsa iyi döküm yapmıştır demek.
Sn. Habala bilançoyu beklemeden vagondan atladı, hep tereddüt ediyordu zaten, hakkında hayırlısı diyelim.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
https://i.hizliresim.com/fe2h7hw.png
Küçük trend in kırılması benim hoşuma gitmemişti ondan sattım
Karanlık odada alırlar onu bilemem
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/08/11/Xx0hPq.png[/IMG]
Hayırlı olsun.
Bu vesileyle bir tavan yapar mı, valla istese yapamayacağı şey değil, olan sn. Habala'nın malına oldu, teknik tuzağına düştü ama bunun sağı solu beli olmaz, kapanış görmeden bir şey dememek lazım.
Günaydın arkadaşlar nasibim o kadarmış diyelim sonunda zararına satmadım.
Size bereketli olsun
https://i.hizliresim.com/hxlp6gj.png
Şimdi bana çok itibar etmeye bilirsiniz ama ben uyarayım bugün birde ABD enf. var yüksek gelecek onu da bahane edeceklerdir
Siz niye de bana uymayım
Tahtacının kafasında ne varsa piyasaya bakmaz onu yapar, kapanışta ancak niyetini anlarız ama bugün kuyruğu dik tutuyor, hem bilanço stresi de yok artık, kazsız belasız atlattık, güzel kapanış yaparsa teknikçileri avlamış olacak.
Hem boşluğu aldı, hem de 15 altına vererek stopları patlattı, gereğini yap artık tahtacı.
SARI RENK 4 farklı adil değer hesaplama...
statik fiyatı ki gerçek ederdir - Özkaynak ödenmiş sermayeye bölünür..
net dönem karı yıllıklandırılır
esas faaliyet karı, 10 yıllık ortalama ile hesaplanır özsermayeye bölünür..
Özkaynak artışı , bir önceki Özkaynak ve o anki fiyat üzerinden bugünkü Özkaynak artışına göre fiyatlandırılır..
medyan ortalama alarak ort.adil değeri bulurum..
çarpanlar ise :
bir önceki pd/dd-fd/favök-özkaynak ve fiyat ile bugünkü arasındaki gerilimin boyutunu alıp fd/favök ve Özkaynak artışının oranını bir nebze yüksek tutup çıkan katsayının ort adil değer ile çarpımı..
yani Max ederidir..
yani bugün itibari ile Max Max ederi 14,82......
maddi duruma gelince:
borçlarda finansal ve kaldıraç olarak değişim çok yok...
sıkıntı ödediği faiz borcu defter değerinin 10/1 gibi oldu...sağlıklı firmalarda bu %10,45 oranının en fazla %3 mertebelerinde olması lazım..
nakit akımda 1 dediğim ifna...işletme faal.nakit akışı...eksi....iyi değil.
nakit akım 2 dediğim dönem başı girdiği nakit ve dönem sonu nakit....azalmış...iyi değil..
sonuç.:
sektör baz alındığında kötü değil..iyiye çalıyor....
sıkıntı:
kesinlikle pahalı...
yatırımların devreye gireceği 1-2 çeyreklik sonra bilançolara yansımasını beklemek lazım...zaten 2 ay önce fiyatlanmaya başlandığında anlarız..
ben ne yapacağım:
sevindiğim şey kötü bilanço gelmedi..sineğin son yağı olan 16,50 mertebelerini bekler, çeker giderim ki 16,50 yi alır..
tekniğine de bakıp onu da paylaşırım..
Teknikçi zaten çizgiye göre hareket eder ve o disiplinle çalışan pek kaybetmez, zamanında 50-60'lardayken stop koysaydım 1 sene sürünmezdim böyle, şirketin hikayeleri gözümüz kapattı.
Neom, JES, katma değerli üretim hatları, yurtdışı yeni hatlar, yabancı yatırımcı kuruluşunun patrondan aldığı aldığı söylenen yüksek fiyatlı yüklü lotlar, vs. Fiyat olarak pahalı, o konda şüphe yok, bilançolar katlarsa düzelir ancak.
Teşekkür ederim saygılar sunarım.
Kibar ve güzel insanlarla yazışmak güzel bişey
Bilanço yu ben daha iyi beklerdim ha kötü mü değil ama benim sizlerle ilk yazışmalardaki seviyelere taşımaz Sayın Gürselbb bey haklı
çıktı o 16-18 gibi fiyatlar hedef için uygun demişti ne diyeyim kendi adıma Allah bereket versin
https://i.hizliresim.com/fa6m13m.png
İlk olarak burası KCAER in sayfası bu hisse yanlış olabilir ama şu grafiğe bakın bir yorum yapın
Ben haftalık da ÜLKER hissesi ilk ben fikrimi söyleyeyim ben çok beğendim 9 aydır yatay bant ta hareket ediyor
Daha 6 aylık bilançosu gelmedi 18 Ağustos da gelecek
Teknik olarak da hisse için de yorumlarınızı bekliyorum
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Gaydırı gubbak cemilem yine kapanışta mıçtı tahtaya, huylu huyundan vazgeçmez.
Hisse karlı bilançoya rağmen dün de eksi kapattı, 5 lira zarar açıklasaydı %5 düşerdi ama 388 m kar ile eksi kapatmak neyin nesi.
Şirket bir sunum göndermedi daha, son 2 çeyrek için hedefleri nedir.
Kocaer Çelik, yılın ilk yarısında satış hacmini %19,7 artırdı
13/08/2025 07:16:43
Küresel demir-çelik pazarındaki zorluklara ve iç piyasadaki daralmaya rağmen Kocaer Çelik, 2025 yılının ilk yarısında toplam satış hacmini geçen yılın aynı dönemine göre %19,7 artırarak 314.155 tona yükseltti.
Şirket'in yılın ilk yarı mali tablolarıyla ilgili yayımladığı Yatırımcı Özeti değerlendirmesine göre, katma değerli ürün üretimine odaklanan strateji sayesinde, bu ürünlerin toplam satışlar içindeki payı geçen yılın aynı dönemindeki %38 seviyesinden %47’ye yükseldi. Bu oran 2024 yılı genelinde %42 seviyesindeydi. Altı kıtaya dağılan satış ağıyla, geniş bir portföy ve küresel erişime sahip olan Şirket, satışlarının %78’ini yurt dışına gerçekleştirdi; 1 Ocak - 30 Haziran 2025 döneminde 10 milyar 515 milyon TL net hasılat elde etti.
Yatırımcı Özeti değerlendirmesinde şöyle devam edildi:
"ABD’nin çelik ithalatına uyguladığı yüksek tarifeler ve küresel çelik fiyatlarındaki dolar bazlı gerilemenin yarattığı dalgalı piyasa koşullarına rağmen, Kocaer Çelik operasyonel kârlılığını güçlendirmeyi başardı. 2025 yılının ilk yarısında brüt kâr geçen yılın aynı dönemine göre %12 artarak 2,16 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, esas faaliyet kârı ise %42 artışla 1,24 milyar TL’ye ulaştı.
Kârlılığın korunmasında; yüksek katma değerli ürünlerin toplam satışlar içindeki payının artması, fabrikalardaki modernizasyon yatırımlarının devreye alınması, geniş ve niş ürün portföyü ile farklı coğrafyalarda alternatif pazar yaratma kabiliyeti belirleyici oldu. Bu dönemde düzeltilmiş FAVÖK %8 artışla 1,50 milyar TL seviyesine ulaştı. Küresel pazardaki zorluklara ve fiyat baskılarına rağmen, yılın ilk çeyreğinde 693 milyon TL FAVÖK elde eden Kocaer Çelik, ikinci çeyrekte bu rakamı 807 milyon TL’ye çıkarırken, %14 FAVÖK marjını her iki çeyrekte de koruyarak operasyonel verimliliğini ortaya koydu.
Küresel ölçekteki dalgalanmaları, alternatif pazarlardaki yeni kazanımlarla yöneten şirket, 2025 yılının ilk yarısında net kârını geçen yıla göre %101 artırarak 389 milyon TL’ye yükseltti.
Son iki yıl içinde tamamlanan revizyon ve yeni makine-teçhizat yatırımlarının ardından, Aliağa’daki üç çelik profil fabrikasından ikisinde yatırım ihtiyacı azaldı. Bu doğrultuda, 2025 yılının ilk yarısında, enerji segmenti hariç yatırım harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre %36 azalarak 203.2 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Azalan yatırım harcamaları ve disiplinli işletme sermayesi yönetimi neticesinde, toplam finansal borçlar 2024 yılsonuna göre %1 gerileyerek 30 Haziran 2025 tarihi itibariyle 5.413 milyon TL’ye indi. Etkin finansman yönetimi sonucunda, net finansal borcun FAVÖK’e oranı 1,1x seviyesinde korunmuş ve güçlü bir finansal yapı sergilenmiştir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Geberdi gitti, bir daha 15'leri ne zaman görecek kim bilir, yükselmek kaplumbağa, düşmek tavşan hızında.
Habala tekniğe göre hareket etti kazandı, bizde taşıma maliyetinden kıpırdayamıyoruz maalesef.
53 milyon zarar açıklayan jants %5 primli, Arclk 4 milyar zararla düşmedi bile, 388 milyon kar açıklayan Kcaer %2 eksi aklın alamayacağı şeyler. At binicisine göre kişner boşuna dememişler.
sn . bawer
iyi gelen bilanço dan sonra fiyatın düşmesi demek,
bilançonun önceden fiyatlandığı anlamına gelir..
şimdi gaz alıyorlar..
yakında bir sonraki daha iyi geleceği için onu fiyatlamaya başlarlar..
sabırlı olunuz:)
1 Ağustostan beri her gün kırmızıda hisse Gürsel hocam, hadi zarar olsa fiyatladı yukarı yapardı belki ama hem 7-8 gün düşecek hem de karlı bilançoyla bir daha dayak yiyecek hisse, belki de gelecek olan kötüyü fiyatlıyordur.:)
Sabır 2026 sonuna kadardır benim için, diğer taahhütleri doğru mu değil mi göreceğiz.
https://i.hizliresim.com/eezi6vv.png
Sayın BAWER grafikte çizmeye çalıştım 15,66 veya 15,70 geçemedi birde ben burada sıkışan bir üçgen var tekrar dan 13,80 leri görebilir.
RSI hala çok yukarı da tekrar RSI nin 30 seviyesine gelmesini beklerim
Gürselbb beyin dediği gibi bu hisse SABIR lazım benim gördüğüm budur.
Paylaşım için teşekkürler sn. Habala, düzeltme bitinceye kadar takibi bırakmak en iyisi, nereye verecekse versin bakalım ama çok basacağını sanmıyorum, fonlar var işin içinde.
Ülker in grafiğini özelden attım sn.habala
https://i.hizliresim.com/kaadt4m.png
19 Mart dan bir fibo (küçük fibo ) attığımızda aslında işaretledim 0,618 ( 18 tl ) den dönmüş burada fibo güzel çalışıyor
Alt RSI de bir geri çekilme var
[QUOTE=gürselbb]https://i.hizliresim.com/5ysffgl.png
0,786 onay almamış...
alsa 1,618 e gider.
indikatörler düşüşü gösteriyor
200 ema kanalını geçmeye çalışıyor..
teknik olarak iyi...ben firmayı sevmiyorum...
Günaydın çok teşekkür ederim
Bilanço sonrası 1 lira aşağı geldi hisse, zarar açıklayan şirketler bu kadar düşmedi, şirkete ve yönetime güven kalmamış anlaşılan.
Aydın'daki JES ne durumda, en azından olumlu veya olumsuz bir son durumu açıklayın.
https://i.hizliresim.com/4kf684b.png
13,90 kadar bekle gelebilir
Akşam kapanışta hem günlük hem de haftalık grafik atarım yardımcı olmak için
çok zor oldu para kazanmak