Ortada kazanılmış hak var. Devlet işe girerken bir anlaşma yapmış ve zorunlu olarak prim kesiyor. Bu nedenle prim ödememek gibi bir seçenek yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.qnbfinansbank.com/vadeli-mevduat-urunleri
32- 120 gun yazıyor ara sor .
On hesap 92 gun 27.50 250k ust limit.
Dolu dolu 28 yıl prim ödemişsiniz. Emekliliğinizde güle güle harcamanızı dilerim. 30 yıla yakın çalışmış ve prim ödemiş kişilerin emekli olmasına kimsenin itirazı olacağını düşünmüyorum.
Benim itirazım 14 yıl prim ödemiş kişilerin yaş bile beklemeden sigortalılık süresi ile emekli edilmesiydi.
Kuvvetle muhtemel önümüzdeki dönemde kapsam genişleyecek ve bu konu bir türlü gündemden düşmeyecek.
edevlette sgk bölümü yoğunluktan çökmüş, sgk açıklama yapmış kanun çıkmadan emeklilik işlemi yasal olarak mümkün değil diye.. insanlar sabahı zor etti galiba sgknın kapısına dizildi emekli olmak için.
ocak ayında kanun çıkınca yüzbinler yığılacak sgkya birkaç günde, bunu gerçekten önden düşünmeleri lazım
Haberlerde izliyorum
Eyt halayları başlamış
Arabalarla akşam konvoy yapılmış
Burgan ve fiba faizlerin yükseleceğini düşünüyor olmalı uzun vadeye bile 27.5 - 28 verebiliyor.
Gılıjdar ın son falsosu... Eyyy Jehabe...
https://twitter.com/onediocom/status...546530819?s=20
Yine de bu kadar kelepir para kazanma durumları varken şahsen mevduatla hiç işim olmaz. Sadece gecelik, 2-3 günlük park etmek için kullanırım.
Bununla birlikte borsa ve ekonomi kanalı olan Bloomberg’in haberine göre üst düzey bir yetkili söz konusu EYT kararının yaklaşık 250 milyar liraya (13,4 milyar dolar) mal olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Haberde, tahminde bulunan yetkilinin EYT kararından yararlanan çalışan sayısının beş milyona çıkmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda maliyetin artacağını söylediği ifade edildi.
https://amp.odatv4.com/guncel/eyt-ni...li-oldu-264577
Ailemizin kanalı fox tvde eyt derneği başkanı vardı. Aylık bağlama oranı artışı ve emeklilik yaşının tüm vatandaşlar için düşürülmesi için çaba harcayacağım dedi.
Cumhuriyetin 100. yılında ülkenin ulaştığı noktada bu.
Dilerim ki cumhuriyetin ikinci yüzyılında bir siyasi parti tüm çalışanlar ve çalışmayı arzulayanlar için daha iyi çalışma şartları sağlayan düzenlemeleri getirir.
45 yasinda ve 5000 gün primle erkek emekli olacak , aynı durumda emekli olanlar 7 sene kaybetti ,itiraz süreçleri baslayacak
Yıl sonu bilançosu çıkardım. Geçen yılbaşından beri bir yılda portöyümü %60 artırmışım. Mevduata göre çok iyi tabii ama enflasyonu geçemedim, eridi param.
Borsa, viop, dolar, altın, eurobond, fon, arbitraj hepsi dahil bir sene uğraş, forumun gediklisi ol, her türlü haberi yorumu takip et, o kadar zaman harca, sonuç bu.
Full borsada olanlar katladı gitti beni.
Portföyüm ağırlıklı dolar ve eurobondda, getiriyi törpüleyen bunlar oldu, son birkaç ay dolar sabitlenince kazancım düştü, hisseler iyi prim yaptı ama oranları azdı.
Neyse, 2023'te arayı kapatırım diye umuyorum.
Ülkemizde çalışma koşulları çok bozuk, şartlar ağır, ücretler düşük, çalışma ortamları kötü. Bundan dolayı insanlar için emeklilik bir kurtuluş, bir hedef, mutluluğun anahtarı.
Çok çarpık bir yapı, kolay da düzelmez.
Emeklilik denen şeyi komple kaldırsınlar, vatandaşlık maaşı getirsinler, herkese bağlasınlar açlıktan öldürmeyecek kadar asgari bir şey, fazlasını isteyen kendi çalışsın kazansın, daha adil olur en azından.
Dudunun yakınsama teorisine güveniyoruz :)
ce Saygun Aslan
@Ecemila
·
28 Ara
45 yaşındayım, 23 senedir çalışıyorum, günüm fazla fazla yetiyor. Ben emekli olmak için 10 sene daha çalışacağım ama benden sadece 3 Ay önce işe başladığı için arkadaşım 20 sene çalışma ile 40 yaşında emekli oluyor.
Hadi KK, bunları da emekli etme vaadi ver.
Ülkede herkes emekli olsun.