Allah uzak etsin bizden!
https://twitter.com/muhendisyenn/sta...823627777?s=20
Printable View
Allah uzak etsin bizden!
https://twitter.com/muhendisyenn/sta...823627777?s=20
günaydınlar
Hayatımda çok hızlı kazandığım hisse oldu bugün RYSAS,aldıktan 10 dak sonra tavan çekti :notr: ve sattım tavandan:yes:,çünkü 10 senedir takılmıyordum bedellisini gördüm:hi:
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına "tasarruf" genelgesi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.
Haber Merkezi
YAYINLAMA
17 Temmuz 2023 10:19
GÜNCELLEME
17 Temmuz 2023 10:26
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına "tasarruf" genelgesi
Bakan Şimşek'in, G20 dolayısıyla Hindistan'a gitmeden önce cuma günü imzaladığı ve bugün tüm kamu kurumlarına gönderilen genelgede, 30 Haziran 2021 tarihli kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "Tasarruf Tedbirleri" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığı hatırlatıldı.
Söz konusu genelge kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve dışı harcamaları ile taşınır ve taşınmazların kullanılmasında genelgeyle belirlenen tedbirlere uymakla talimatlandırıldığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde, genel ilke olarak kamu hizmetlerinin bütçe sınırları içinde kalınarak ayrılan kaynakların üzerinde harcama yapılmasına yol açılmadan azami tasarruf anlayışı içinde yerine getirilmesi gerektiği belirtilmişti.
Bütçelerde ilave yük oluşturacak şekilde faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmemesi istenen genelgede, ilgili mevzuatta belirtilen faaliyet alanlarıyla doğrudan ilgili olmayan herhangi bir harcama veya taahhütte bulunulmaması, ihale şartname ve sözleşmelerine alım konusuyla ilgisi olmayan unsurların dahil edilmemesi ve yapılacak alımlarda ölçek ekonomisinden yararlanarak ihtiyaçların daha düşük maliyetlerle karşılanması amacıyla ortak alım yoluyla tedarikin yaygınlaştırılması için azami gayret gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştı.
Kamuda ek tasarruf tedbirleri
Bugün yayınlanan Bakan Şimşek imzalı genelgede, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri uyarınca, "Maliye ve ekonomi politikalarının hazırlanmasına yardımcı olmak ve bu politikaları uygulamak", "Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlamak amacıyla gerekli standartları tespit etmek ve sınırlamalar koymak, bu hususlarda tüm kamu kurum ve kuruluşları için uyulması zorunlu düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak" görev ve yetkilerinin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiği hatırlatıldı.
Deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine yönelik gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması amacıyla yayımlanan genelgeye göre, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirecek.
Kurallara uymakla yükümlü olacak
Bunun yanı sıra kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlü olacak.
İdareler, genelgenin düzenlediği konularda bünyelerinde gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle bu kapsamda elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz'a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla bildirecek.
Erdoğan: Bu ülkelerin Türkiye'den belirli 'asset'leri alma durumları olacak, 'BOTAŞ'ı satıyorlar' gibi bir şey yok, neyin satılacağını neyin satılmayacağını çok iyi biliriz
Erdoğan: (Tahıl koridoru) Dostum Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum, seyahatten döner dönmez Putin ile görüşmelerimi yapacağım
İşimiz Arapların belirli 'asset'leri almasına kaldıysa yandık.
Doğru düzgün zaten ne 'asset' kaldı ki ?
Kalan 3-5'in hepsini satsan bile, gelen para, dişimizin kavuğuna yetmez.
Her sabah uyandığımızda, hangi vergilere zam geldiğini kontrol edeceğiz artık.
Yapacak bir şey yok.
BofA,
- Türkiye için 2023 sonu enflasyon beklentisini %44'ten %58'e çıkardı, enflasyonun 2024 Mayıs'ta %65 ile tepe yapmasını bekliyor
- TCMB'nin bu hafta 300-500 baz puan faiz artırımı yapmasını bekliyor, faizi yıl sonuna kadar %35'e yükseleceğini öngörmeyi sürdürdü
2008 dünya krizinin öncüsü ağustos ayında başlamıştı,yine çattı bu ay,bu sefer galiba ülkemiz üstünde gibi :notr:
21 senedir olanları takip ediyorum,bundan öncede 25 senesini,bu zaman zarfında hep başladığım yerde sayıyorum bu salak,aptal milletin yüzünden,kolay değil çepni olmak,ailemin ata soyu hep cephelerde öldü vatan için,giresunda osman ağa önderliğinde kurtuluş savaşı için 5000 kişilik gönüllü alay çıkarttık 2 adet alay-42-47 alayı,bu dünyada ilktir,savaş sonunda 5000 kişiden geriye 350 kişi anca gelmiştir,ama bu şehitlerimizin kıymetini hem şehrim,hemde ülkem bilememiştir,yani nankördür,üstelik iktidar dalgasını geçerek ülkemin ırzına geçmiştir,valla çok kinliyim,70 yaşına dayandım hala kinim sönmedi dahada alevlendi,oysa sakin insandım beni bu hala ülke yönetimleri getirdi,3 dan uzakdoğu sporcusuyum önceki mesleğim gereği,o spor değil hobi olarak zayıfları korumak içindi,onun haricinde 3 sporcu lisansım vardır,bende sadece vertigo vardır 12 senedir,onun haricinde birşeyim yoktur,eğerki ülke karışırsa mecbur müdahaleye baş vuracağım,ferhat özsert danimarkada 40 kişiyi komaya sokmuştu benim tanıdığım sayılırdı vedat tandoğan,ismet ırazlan,çok iyi karatecilerdi stillerinde,bu spor kişilere karşı şiddet için değil koruma içindir,adı üstünde savunma sporudur,yani vertigolu olduğum halde bu halimlen en aşağı 10 kişiyi alt edebilirim,zaten zamanında yapmadığım bir durum değildi genç ve orta yaşlarda,üstelik çok iyi silah kullanırım her türlüsünü,keskin nişancıyım,ordudayken komutanları şaşırtmışımdır,yani diyeceğim durum tehlikeli noktalara doğru gidiyor,benim gibi duyarlı olanlar dikkatli olsun ve tetikte olsun,olmadı benim gibi duyarlı olanlar açısından zor anlarda ülkemizi kötülerden korumak için kanımızın son damlasına kadar savunacağım,savunacağız,iyiliklen olmazsa kötülük azarsa mecbur devreye girilecektir,öyle ülkemiz için dünya kadar bağış yapılsın birileri gelsin üstüne çöksün yok öyle şey :wave:
Euro/TL 30,3759
Dolar/TL 26,9634 ile rekor seviyesinde
Selman'a Togg hediye etmiş :)
Nereden nereye
Dolarsızlık insana neler yaptırıyor. :Sad:
Voleybolcu kızların maçını Sapla Tv spikeri anlattı. Dinleyen gülmekten yıkıldı
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/v...di-687698h.htm
şaşırdık mı ........
dabi ki şaşırmadık
bedelli yapabilir
kanunen hakkı
ama konuşurken dikkat edeceksin
laf sokayıp derken
kendine sokturmayacaksın
lafı
lafı
https://pbs.twimg.com/media/FzCjfEoXgAErinV.jpg
:whistling:
Sy bay Koray paylaşmış,
https://www.hisse.net/topluluk/showt...95#post6445695
Böyle bir ortamda ne kaderi? Ne çok insan inanıyor, bu dünyada
Şimdi merak ettiğim konu. Kendisini azarbeycanlı olarak biliyorum .Acaba orada askerlik süresi ne kadar?
Niye burada askerlik işine soyunuyor?
Müritleri vardı burada caf caf yazan,bu konularda ne düşünüyor?
Ben askerlik süremce hep ben askerliği az yapsam ülkeme daha faydalı olurdum diye düşümmüşümdür.
16 Ay yedek subay olarak askerlik yaptım.Kurulu işimi bıraktım.
Bu yüzden kısa döneme bende karşı değilim ama,yapsaydım yüksek perdeden sallamazdım.
Refabanın yazdığı gibi;kesskin nişancılık var,atış eğtimini orduya veririm,Kıbrısa bıraksalar tampon bölgede her çalının altını bilirim.
BUNLARA SORSAN ELİNE SİLAH ALMAMIŞTIR.Yazık
Sonuç:öyle askerler tanıdım ki ,hayatında tuvalet görmemiş,okuma yazma bilmiyor.Bu insanlara askerlik şart.
Ama benim gibi insanlara bu işi öğretirsen,kime ne fayda?
Bu işin profosyenelleri var iken.
Ben bunca bilgiyle kime,nasıl yararlı olabilirim?
BU YÜZDEN PARALI ASKERLİK ŞARTTIR.
Not:yedeksubaylık eğtimi sırasında bölüm komutanım Muzaffer Tekin id i.Merak eden kimdir diye bakar
Bak bir şey daha yazayım,ki bunu delika na da yazmıştım (başkana göre selenfdi.ben bilmiyorum) elliotun zaman analizini yapıyormusun?
Sizin 3 daha 1 bile değil .Bir dostl .Son mohikan stil.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu’nu 25 Temmuz saat 15.00’te toplantıya çağırdı
İletişim Başkanlığı : Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün (19 Temmuz) gerçekleştirdikleri Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri vesilesiyle Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında muhtelif alanlarda 13 belge imzalanmış ve kabul edilmiştir.
Bu çerçevede iki taraf, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı’nın başkanlık edecekleri bir "Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey" kurma konusunda mutabakata varmışlardır. Söz konusu Ortak Mutabakat’la Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartılmıştır.
Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut iş birliğinin derinleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarı 50.7 milyar dolardır.
Tüm televizyonlar Ekonomik çöküşü değil Gene Chp yi konuşuyor.
İlizyon ve yalana devam akp dünyasında.
Emekli maaşları değil Chp iyimi.
30 krş luk karpuz 9.90 TL olmuş.
Tarım bitmiş.
rusya buğday koridorunu kapamış.
Buğday üretmeyi konuşmuyoruz.
Niye buğday ithal ediyoruz.
Dünyada Gıda fiyatları düşerken bizde niye artar?
Vergiler niye bu kadar çok artar.
Fakir ve zengin niye aynı vergiyi öder.Kdv
Niye Kamuda tasarruf yapılmaz?
Vergi CEHENNEMİ ÜLKE olduk.
Burada vergi ödememek için kaçanların ÜLKESİ olacağız.
Alan olursa tabiki.
Bir salak biziz 20 milyon yabancı burada.
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) Sonuçları Açıklandı