Valla herkes çok güzel yazmış kafamız allak bullak ya kalan üç kuruşu da verip gitmek ya da ya herro ya merro sonucuna katlanmak.
Printable View
Valla herkes çok güzel yazmış kafamız allak bullak ya kalan üç kuruşu da verip gitmek ya da ya herro ya merro sonucuna katlanmak.
Ben inanan kalacak inanmayan gidecek diyerek kalin veya gidin anlaminda bir sey demedim, "herkes kendi kararini kendi vermeli" seklinde anlamali diye yazdim bunu..
Her zaman da oyle olmalidir zaten.
Yeri geldi uyarilarimin dozunu da cok artirdim.
Nereden donecegini kimse bilemezdi tepe donusunu gormeden..
Nitekim oyle de oldu.
OYAK 51 de el frenini cekti ve her sey tersyuz oldu.
Erken girenler cok ciddi kar ettiler.
Gec gelenler ise buyuk zarar.
Daha once de yazmistim.
Finansal piyasalarda erken gelen karini alir, vaktinde gelen anaparasini alir, gec kalan ise havasini alir.
Hepimize, ben de dahil, hayatimizin dersini verdi HEKTS
PDT dediler ama hic bir sey cikmadi.
Serdary abimin dedigi gibi bu borclarin mutlaka yeniden yapilandirilmasi lazim.
CDS lerin daha da dusmesini mi bekliyorlar acep??
Neyi bekliyor bunlar???
Yoksa ipini cektiler mi sirketin???
Aklima kotu seyler geliyor zaman zaman...
Oyak hektaşı satsa edeceği karı zaten operasyon çekip elde etti.
bundan sonra şirketin posası kaldı.
zaten değerli varlıklarını Oyak'a satıyor bir bir.
bundan sonra içi boş şirket için iflas mahkemesi ya da borçları karşılığı alacak bir enayı bulurlarsa ona devredip geçerler.
hekts ise çeas kepez gibi bir anı olarak kalır.
seneye konuyu ararsanız buraya bakabilirsiniz.--> https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=50
tahtacı da olayın farkında.
dikkat ediyorsanız en az 6 aydır kendi aralarında al ver yapıp maliyet sıfırlamaya çalışıyorlar.
maliyeti minumuma indirdikten sonra fişini çekerler.
tahtacı kendini kurtarmak için kağıdı yukarı sürebilir geçen ay yaptığı gibi.
kalanlar varsa kendini kurtarmak için son fırsatlar.
Allah kurtarsın.
Değerli varlıkları dediğiniz
Fikir aşamasında olan pet mama
Ne kadar ciro yaptığı ; ne kadar kar marjı olan ; ne kadar pazar payı olan ... belli olmayan arma ilaç
Hee derseniz ki sattığı arazi 1,25 milyar TL değil de 10 milyar TL ediyordu
Bedavaya Oyak a satıp içini boşalttı ona bak diyecek lafım yok
Hektaş mscı sokup yabancı fonlara 1.5-2 usd civarına sattılar spek maliyet 0 tl o esnada giren ky battı , hektaş boş firma değül sadece yapılmakta olan yatırmaları 300 milyon usd üstünde kötü finansal yönetim ve kötü yönetim kötü iletişime sahip Oyak kağıdın gitmesini istedi zamanında saçma yerlerden alımlar yapıp kağıdı yukarı sürdü şuan yapılması gereken borç tl ise hala bedelli sermaye , borç usd çevrilmişse kısa sürede yatırmaları tamamlama ve marjların düzelmesini beklemek bide doğru iletişim
Korkum borcun tl kalması ve yatırım sebebi ile dahada artması faiz sarmalında fiyat saçma yerlere gelebilir ,bu olursa Oyak kağıdı bedavaya toplamak istediği anlamına gelir
Bak bi de bedelli diyorsunuz.
Bedelli olsa en buyuk pay oyaka ait.
Oyak zaten eregl yatirimlari ve mensublarina dagitamadigi karlarla basi dertte, hekts icin tek kurus para koymak istemez bu saatten sonra.
Dediğim gibi 1. Çeyrek borç usd çevrilmemişse en iyimser durumda bile 1.3 milyar tl üstünde zarar açıklaması kuvvetle muhtemel ne kadar geç dönerse tahribat etkisi o kadar fazla olacak
Borç tl kalırsa bedelli kaçınılmaz , Ereğli döngüsel bir şirket Oyak harici Ereğli iyi yönetiliyor sadece zamanında saçmaca çok temettü dağıtıldı bu temettü bir kısmııı enerji vs yatırım yapsa döngüsellikten kurtulurdu Buda en çok ky yarardı genel kurulu takip ettim küçük yatırmcı söylediklerinin hepsinde haksızdı
1. ceyrek bilancosu su an belli zaten.
En ufak iyi bir sey olsa insider alim yapardi.
icerideki insider bile bikmis hektsan kazandiklari ile crypto al-sat yapiyorlarmis :)
Hektaş sermaye tavanı 8 küsür milyar Yk istediği zaman bedelli normalde açıklar ama bu durumun sebebi şirket yönetimi bu sebeple tahsisini sermaye artışı (sadece Oyak katılacağı ) çok daha adil ve şirket ve yatırımcılar için doğru olanı olur bence genel kurula katılacak varsa bunu dile getirebilir yatırmaların bitirilmesi içinde para lazım biraz Oyak tahsisli yapar kredi borcu usd çevrilir üstüne yatırımları bitirmek içinde kredi alınır iş çözülür
https://x.com/mehmetcan231207/status...931264741?s=46
Bazi insanlar cok sansli ya da kismetli.
Cogunluk bu kadar sansli degildi maalesef :(
ben de nacizane bir kaç şey eklemek isterim ki, hektaş benim için hala özel. hala uzaktan fiyatına finansallarına borcuna bakıp üzüldüğüm bir şirket.
kimse kimseyi suçlamasın yukarıda merseyin dudunun yazdıkları gibi bir büyüye kapıldık.
elim 51 den satmaya gitmedi hala neden o hisse kapıldık bilemiyorum.
şimdi 15 den alıcı yok nerdeyse... sermaye olmuş 2.8 milyar hala yüksek bedelli isteyenler oluyor kaç yapalım mesela ?
ortada borç var kötü yönetim var ve en önemlisi güven kaybı var. bu daha kötü bir durum. iki sene içinde oyak öder borcu hadi 5 olsun ama güven gelir mi? onu bilmem bilemem.
duduya da bişey demem oradaydım arşiv orada çok uyardı çoğumuz sessizleşip sattık gittik. ama kalanlar da çok oldu. tüm kalbimle şirketin eski vizyonuna dönmesini istiyorum.
oyak da o potansiyel var ama ben ümitli değilim. hatta ben de artık oyak şirketi almıyorum. koç ve bi kaç yeni enerjiler belki bakarım. oyak ın güven vermesi için önce ereğli den başlaması lazım bence ne alaka demeyin lütfen.
şirketin bir yıl daha bu seviyelerde olacağı sanki göze çarpıyor ama bilemeyiz belki bi dalga, halka arz yeni yatırım satış belki.... tohumdan çok büyük haber belki....
herkese bol kazanç..
Yarin sabah 1,5tl olsa yine alici gelmez.
tahtaci hala kyye yedirmeye devam etmek icin tutuyor buralarda.
Bakin citibank ve deutche yabanci sadece uc ayda 78 milyon lot satmis.
Her fiyattan cok dusmus bu diye almak isteyen ky eline itinayla veriliyor.
batik sirketin degerlendirmesi olmaz
Ancak trade amacli girmek isteyen degerlendirebilir
Ya da viopta short acip para kazanilabilir.
Bi tavan alır mıyız ki :evil:
Sayfa boşaldı iyi oldu
Kendim yazıp kendim cevaplarım artık aq
Şöyle bir baktım da şirket 2007-2017 arası her sene dağıtılabilen karın ortalama 85% civarını dağıtmış. yani şirket bir zamanlar yatırımcı dostuymuş. yine olmaması için bir sebep yok. buralardan veya oralardan maliyetlenen bir yatırımcı o 10 senelik dalgayı yakalarsa bir yerlerde, 2-3 sene içinde ihya olur düşüncesindeyim.
Bilanço ve borçluluk elbet önemli ama elimizde Migros ve Ülker gibi bilançosu iyileştiren şirketler var. Hektaşın ki neden iyileşmesin ? Şunu da unutmamak lazım iyi şirketler , biz yatırımcılardan bağımsız, krizlerini atlatmanın, kara geçmenin daha çok kar etmenin fırsatlarını ararlar. sosyal yardım kuruluşu değillerdir.
ben kendimi böyle motive ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=3w6eScmgz_Y
Keser döner sap döner, bir gun hesap doner, gün gelir horos domalır kedi gömer. :)
Goruldugu uzere:
Horoz erken boşalıyordu, kedi horozu hakkını vere vere gondikliyor.
Cezali su an..
Cezasi bitsin gelecektir...
Sadece burada yazmiyor ki FROTO basliginda da pesimde..:)
Dedigine gore kucuk yatirimciyi bana karsi koruyacakmis.
Ben ne yapiyorsam artik kucuk yatirimciya..
Ben aylarca yazmadim bu baslikta ama vidi midi diyerek benim arkamdan yazdi..
Bensiz yapamaz o..
Cunku takinti yapmis.
Evet zamanimiz degerli hem de cok degerli..
Kimse ile alip veremedigim bir sey yok..
Bana ilismeyene ben de ilismem.. :)
Ben dunden raziyim.
Kimse ile bir alip veremedigim olsun istemem.
Bana kimse ilismesin.
Beni kimse alintilamasin.
Ne yazacaksa yazsin.
Isterse beni okumasin red listesine alsin, hic umurumda bile olmaz.
Ama ikide birde gelip de Dudu soyle Dudu boyle, milleti kandirdi, paralarini caldi v.s.
Bunlar cok cok agir ithamlar.
Kabul edilebilir seyler degil.
Iftira atildikca cevap hakkim dogar.
Tamam güzel.Siz söz verdiniz Dudu bey.
Horasanlı bey siz de daha önce demiştiniz ki benimle ilgili yazmasın daha gelmem ,seninle ilgili yazmam
O zaman siz de atışmayı istemiyorsunuz
Sizden de aynı sözü bekliyoruz.Birbirinizi ima bile etmemeye
Dudu temel uyarıları görmezden geldi.
Buraya dogru işin evrileceğini biliyordu.Kibrinden azametinden dolayı da inanan kalır inanmayan gider dedi.
Bir algı yaratıp para kazandı demiyorum o zaman da ona itiraz ettim.
Ancak yönetimi bozulan şirkette toparlanma zor olur diyeyim.
Ticarette iyi zaman kötü zaman olur ancak hektas ve demir çeliklerin yasadıgı durum bundan farklı.
Eregli isdemir de de sezgin bey vardı aynı hataya o da düştü.
Türkiye de firmalar bir elin parmagını gecmiyor artık.
Bu demek değil ki para kazanılmaz kazanılır ancak zora sokar işte yatırımcısını tat kacırtır.
Oyak vizyon eksikliği yaşıyor.Vizyon için de yönetim kadrosunu değiştirmeli.Bazı şirketlerini elden cıkarmalı bazılarına yüksek yatırım yapmalı.
Genel kurulda da gördük dilini de değiştirmeli.
Aynı düşüncelerim iş grubu için de geçerli.
Ytd syg
o günlerde uyarıcı cümleleri olmasa eleştirenler haklı sayılabilir.''mis gibi kağıdın içine ettiler''benzeri bir cümle bile yazdı.fakat psikoloji genelde yüksekten sattırmaz.hayırlısı bakalım.nasipse gelir hintten yemenden, değilse ne gelir elden.
Bugün İzmirde bir kendi çapında gübre fabrikası olan biriyle konuştum hektaştan 250-300 kişi çıkarıldığını bu günlerde yeniden 250 kişi çıkartılcak dedi sebe bi sence ne diye sorulunca her yeni gelen üst düzey yöneticinin 150-200 yakınını işe aldırdı hantal bir devlet KİT gibi çalıştığını oyak da vizyon kalmadığını belirtti batık artık o dedi ben gübre sektörü hep böylemi tarım yapanın odemeleri geç ondan mı dedim batık müşteriye bile bile mal verirsen bakkal dükkanı bile batar dendi benim dersim ilk oyak yönetim kurulunun yapısı siyaseten değiştiridiğin de ayrılmak yönetim yapısının profosyenel ve özel sektör kafasıyla yönetlmesi ve bir kağıtla katolıik nikah yapmamak dersleri
https://www.normhaber.com/yazar/yase...ayanlar-734989
Yeni fabrika icin CED raporu olumlu verilmis sanirim.
Bugun genel kurul vardi...
Boyle bir gunde bile bu sessizlik...
Cok enteresan...
Ferbis 2025 ( ucuza gitmesin diyeymis yerseniz)
2024 bedelli olacak muhtemelen
Burada kimse kaldi mi bilmiyorum ama bedelli kesin gibi, ya satin ya paralari hazirlayin.