Bu şeklide fonlarin içerik gösteren site varmı , çok iyimis ayrıntı gösteren ?
Printable View
Günlük fon raporları yayınlayan şurası da var, Excel'de dolar bazlı da dahil getiri raporları.
https://twitter.com/dcukran
Sayin kastirsef gmstr fonuna karşı yetersiz bilgi sahibi olduğunuzu genel olarak gozlemledim fakat buna ragmen kendinizi iddialı görüyorsunuz. Gmstr 12.30da kapandı. Gmstri ise dünya piyasasi açık olduğu için hesaplanmaya devam etti. Mesela şu an baksanız 8-9 tl fark görürsünüz
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İş bankası 66 TL yatırım fonu saklama ücreti kesmiş yatırım hesabından, yaklaşık 200k bir ay bile dolmamıştı.
3 aylık periyotlarda saklanan miktara göre 44 ila 295 TL arası ücret alınıyor demiş kendi sitesinde.
Ziraat ve Yapı Krediden de uzun zamandır fon alıyorum. Bu kadar yüksek değil.
NKOLAY (Aktif) veya ON (Burgan) tavsiye ederim. Mkk, takas, saklama, eft, havale ücretleri yok.
Fon almak için NKOLAY veya ON deneyin. Ücret yok nasıl olsa. Hızlıca hesap açın kullanın. Yeni fon alımlarını bunlardan yapın.
Büyük bankaların çok Masrafları var. Size geçirmek zorundalar o Masrafları çıkarmak için. Dev gökdelenler, lüks plazalar, lüks şubeler, yüksek yönetim kurulu jestiyonları, ve yüksek maaşlar. O masrafları sizden tahsil etmek zorundalar.
Küçük bankalar ağırlıklı dijital banka oldukları için giderleri daha düşük, o sebeple daha az komisyon ve Masrafları alıyorlar.
Fon alımında zaten küçük banka büyük banka farketmez, bütün fonlar MKK da Takasbank ta sizin adınıza saklanıyor. Banka batsa bile fona hiç birşey olmaz. Fon alımı satımı için masrafsız küçük bankaları tercih edin bence. Fonunun Takasbankta ise aracı bankanın şu bu olmasının ne önemi var. Masrafları en az olana geçin gitsin.
Burgan kesmiyor evet ama oda valorlu fonlarda parayı repo yapıyor ,hem oran dusuk hemde stopaj %15
Ben NKOLAY kullanıyorum son zamanlarda.
NKOLAY fon alırken valörde IDL (normal fon ise) veya MPF (katılım fonu ise) alıyor.
NKOLAY da katılım fonları alırken bile MPF alması ne faizli ne katlım hiçbir bankada yok. Diğerlerinde katılım Tefas fonu alırsanız hiç bir şey yapmıyorlar paranız sıfır getiri ile alımı bekliyor.
Normal fonlarda ise bazı büyük bankalar çok kötü bir orandan repo yapıp sizi kekliyorlar, Diğer bazı küçük bankalar da kendi para piyasası fonlarını alıyorlar ki bu en iyisi zaten.
Bankadan bankaya usul değişse bile NKOLAY fon alım satımını küçük yatırımcı için iyi yapılandırmış. Umarım böyle devam ederler.
Hisse taşıma işi (virman) var güzel oluyor.
Aslında fon taşıma işi de var ama uygulayan yok, sorarsanız olmaz derler.
Bu kadar fon yatırımcısı niçin fonlarını diğer bir yere taşıyamaz anlaşılır gibi değil.
A şirketindeki fonları sat B şirketinden yeniden al, yapmaya zorluyorlar herkesi.
Bu çağda olacak şey değil.
Bir baskı grubu oluşturulmalı SPk ve MKK nezdinde.
İş bankası şubesindeki müşteri temsilcisine fon virman işini sormuştum, olmuyor deyip kestirip atmıştı.
Nkolay güzel duruyor, EFT ücretsiz olması nedeniyle kısa vadeli ihtiyaçlar için(kredi/kredi kartı taksidi ödeme vs.) ayırdığım nakdi ppf fonlarında şimdilik nkolayda tutarak fon işlemlerinde denemeler yapabilirim. Hafta içi deneyeceğim.
Enpara da masrafsız bankacılık olarak güzel ama fon işlemleri bulunmuyor.
Menkul Kıymet Transferi
MKK tarafından merkezi saklama hizmeti verilen sermaye piyasası araçlarının hesaplar arasında aktarım işlemleri menkul kıymet transferini ifade etmektedir. Söz konusu transferler üyeler tarafından gerçekleştirilmektedir.
Transferin, sistem üzerinde nakit veya sair herhangi bir karşılığa bağlı olmadan aktarılması, serbest virman süreci ile sağlanmaktadir. Transferin gerçekleşmesi sürecinde teslim karşılığı eş anlı ödeme prensibi işletiliyorsa şartlı virman uygulaması ile söz konusu aktarım gerçekleştirilmektedir.
Şartlı virman işlemleri, üyelerce Takasbank’a iletilen talimatlar doğrultusunda, MKK ile Takasbank arasında kurulan entegre sistem kullanılarak otomatik süreçler üzerinden sonuçlandırılmaktadır.
Ayrıca, MKS nezdinde izlenen DİBS'ler ve kira sertifikalarının TCMB sistemine aktarımı gerekmeden şartlı virman eşleştirme süreçleri ile kıymet hareketlerinin MKS'de, nakit hareketlerinin TCMB sisteminde gerçekleşmesi sağlanmaktadır. İlgili işlemler SWIFT mesajları ile de gerçekleştirilmektedir.
https://www.mkk.com.tr/saklama-hizme...sfer-islemleri
Aslında yatırım fonı transferi(virman) mümkün olmalı. Ama ısrarla yapılmıyor.
Bu konuyu SPK ve MKK nezdinde sık sık gündeme getirmek,baskı grubu oluşturmak lazım.
Bizim ülkede bazı şeyler var gibi aslında ama yok:) yatırım fonu virmanı da bunlardan biri.
BES şirketini değiştirmek, sözleşmeyi başka şirkete aktarmada yasal olarak var. Ama uygulamada oldukça uğraştırıyorlar.
Ben deneme amaçlı Ziraat Bankası hesabimdaki fonlardan bazılarına MKK sitesi üzerinden blokaj koymuştum. Daha sonra MKK sitesinden kaldırmama rağmen Ziraat hesabımdan kalkmamıştı. Baya uğraştirmişti. Banka müşteri temsilcim, Ziraat yatırım ile yazışarak bir haftada çözülmüştü.
Muhtemelen uğraşsam 1 kaç haftada fon virman işini de müşteri temsilcilerime öğretirim.
10 yıllık müşteri temsilcisi personel sayemde nitelikli yatırımcı işlemlerini öğrenmişti.(Bu işlemde 1 hafta sürmüştü:)
Şöyle bir başvuru ile işlemi başlatmak lazım.
Bakalım ne yapacaklar.
Yok derlerse SPK ve MKK müracaatları ve baskısı ile sonuç alınır belki.
https://www.mkk.com.tr/sites/default...imat-formu.pdf
https://www.osmanlimenkul.com.tr/Upl...ti07112018.pdf
Kendi malımı bir yerden öteki tarafa taşıyamamak çok saçma.
Bu arada MPF için baktım, son 1 yılda negatif getirili gün sayısı 1'miş. Oldukça düşük dediğiniz gibi. Ppf'den daha çok kısa vade borçlanma araçları fonu gibi.
https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...nsOlculeri/MPF
Katılım para piyasası fonu olarak tefasa açık serbest olmayan tek katılım fon var KLU. Son bir yıl negatif getirili gün sayısı 0.
https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...nsOlculeri/KLU
MKK saklama ücreti,
MKK hesap bakım ücreti ve
MKK alım satım komisyonu,
almayacağını teyit ettirebilirsem, bundan sonra Nkoly'dan yaparım fon alımlarını.
Katılım fonu alımında nemalandırması da ayrıca güzel birşey.
Ayrıca döviz ve gram altın makası ve döviz repo faizi de cazip nkolay'ın.
İstisnanın bitimine az kaldığı için tekrar hatırlatmakta fayda var. Yurtdışı temalara yatırım yapan ve ünvanında döviz/yabancı ifadesi geçmeyen fon sepeti/katılım fonları 30.04.2024’e kadar alımlarda stopaj istisnasına tabi (yani stopaj %0).Peki stopaj istisnasına tabi şekilde hangi temalara hangi fonlarla yatırım yapabiliriz, aşağıda listeledim.
Teknoloji
#OJT - #QNBFinansPortföy
#IUH - #InveoPortföy
#CPU - #AktifPortföy (Katılım Esaslı)
#KTJ - #KuveytTürkPortföy (Katılım Esaslı)
#YJK - #YapıKrediPortföy - Robotik/Çip Teknolojiler
ï¸Kıymetli Madenler ve Emtia
#OTJ - #OyakPortföy - Altın/Gümüş/Platin/Paladyum
#DMG - #DenizPortföy - Gümüş
#MJG - #AktifPortföy - Gümüş
#GTZ - #GarantiPortföy - Gümüş
#YZG - #YapıKrediPortföy - Gümüş
#GMC - #TEBPortföy - Gümüş
#GBZ - #AzimutPortföy - Emtia (Tarım, End.Metaller, Petrol)
#OVD - #QNBFinansPortföy - Emtia (Genel Emtia)
#ZCN - #ZiraatPortföy - Emtia
#TPC - #TEBPortföy - Emtia (Gümüş, Emtia)
ESG/Sürdürülebilirlik
#DHM - DenizPortföy
#GZV - GarantiPortföy
#TJF - TEBPortföy
#IUT - InveoPortföy
#OLD - QNBFinansPortföy - Temiz Enerji ve Su
#MTS - AktifPortföy - Tarım ve Sürdürülebilirlik
#TMZ - İşPortföy - Tarım ve Sürdürülebilirlik
#KSR - KTPortföy - Katılım Sürdürülebilirlik (Katılım Esaslı)
#ZSG - ZiraatPortföy
#PIL - RotaPortföy - Pil ve Enerji
#KNJ - KuveytTürkPortföy - Enerji
Gelişmekte Olan Ülkeler
#TVN - #TrivePortföy - Gelişmekte olan ülke ETFleri (Güney Kore, Hindistan, Brezilya vb)
Bu temaların birleşimine tek fonda da ulaşmak mümkün, bunu sağlayan ve dönem dönem içindeki global temaları değiştiren stopaj istisnasına tabi 2 fon mevcut,
#AktifPortföy #MJB - Sağlık/Biyoteknoloji, Petrol, Avrupa, Çin, Teknoloji, S&P Midcap, S&P100, ABD Tahvil, DowJones, Nasdaq, Bist30
#OyakPortföy #OFI - Platin, Paladyum, Petrol, Gümüş, Doğalgaz, Almanya, Çin, Russell2000, ABD Tahvil, Gelişmekte olan ülkeler, Nasdaq, ABD 1-3 ay bono, Enerji
Midas da giriyor fon işine. Yaza kadar çıkarırlar büyük ihtimalle. Midas ın girmesi her zaman iyi oluyor rekabet açısından, komisyonları ciddi düşürüyor.
Yerli Hisse ve Yabancı Hisse komisyonları Midas sayesinde tüm bankalarda düştü.
Fonlarda da Midas ın yine ekstra faydalar sağlayacağını umarım.
IZB fonu haftalik getirisi 0.11.
Icerisinde agirlikli tasidigi fonlar haftalik getirileri IIS 4.37 , FYA 0.31 , IAR 7.63 , IIP 4. 25 , IAF 0.99
IZB fonu aylik getirisi 2.37.
Icerisinde agirlikli tasidigi fonlar aylik getirileri IIS 10.04 , FYA 4.58 , IAR eksi 2.76 , IIP 5.04 , IAF 3.34
IZB fonu 3 aylik bakinca normal gozukuyor IZB getirisi. Soz konusu donemsel getirileri fintables dan karsilastirdim.
Portfoyumun yuzde 40 a yakini bu fonda. IZB fonunu yanlis mi hesapliyorlar yoksa gec mi fonun fiyatina yansiyor cozemedim :)
Nkolay Mobil uygulaması üzerinden bugün hesap açtım, dakikalar içinde vadesiz hesap aktif hale geldi. 1 saat içinde de fon alımı için yatırım hesabı aktif oldu. Arada uygulama hata veriyor, belki benim telefon/internet bağlantısı ile ilgilidir.
Faizsiz 30 günlük 10.000tlye kadar kredi kampanyası varmış, bana 5.000 tl kredi tanımlandı.
Bı miktar Hkh, Kst, Klu Katılım fonları alım talimatı verdim, tefasta onaylandı yazıyor. Kesinleşinceye kadar iptal edilebiliyor sanırım. Öğleden sonra kesinleşince bu fonlarda nemalandirma olup olmadığını yazarım.
Hüstad lar ve Herbokolog lar nerede? BGP kaçıncı sıraya gerilemiş acaba?
https://pbs.twimg.com/media/GLMjjfeXYAAVcyG.jpg
kastırsef denen troll cihat cicek twitterda ne yazarsa gelip burda papağan gibi tekrarlıyor.
adam tweetlerinde yanlışlıkla 31 nisan yazdı aynı hatayı bu da yapmış.
https://twitter.com/turc35/status/1779112244267078126
.. .....
Aldığınız fonun izahnamesi nemalandırmayı ilgilendirmez.
Nemalandırma işlem yaptığınız şirketin uygulamasına bağlıdır.
Buna göre KST'yi nemalandırmamasının sebebi yok .
Bence bir mail atıp sorun niye nemalandırılmadı diye.
Tam uygun bir yer bulduk derken dakika bir, bilinmezlik bir oldu.:)
Katılım fonları için izahnamede yazması gerekiyor hocam.
Örneğin YFV fonu için izahnamesinde bu şekilde yazıyor.
Alıntı:
Alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar bu izahnamede belirlenen esaslar
çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır. Katılma payı alımındaki tutarlar
nemalandırılmayacaktır.
Aynen Kst fonda da sn Lemon'un dediği gibi geçiyor.
Bendeki çoklu varlık fonlarından Cvk, Ffh, Kcv'de de izahnamede aynı şekilde nemalandirma yapılmaz yazıyor.
Kontrol ettiğim çok az sayıdaki fonda nemalandirma yapılabilir yazıyor. Örneğin Kuveyt Türk portföy un hiçbir fonunda nemalandirma yapılamıyor.
Hkh izahnamesinde ise: " "Alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar Katılım Finans ilke ve esaslarına çerçevesinde o gün için yatırımcı adına nemalandırılmak suretiyle ve bu izahnamede belirlenen esaslar çerçevesinde katılma payı alımında kullanılır. Ancak, faiz içermeyen yatırım aracı bulunmadığı takdirde, alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar, nemalandırılmadan o gün içinde yatırımcı adına blokeye alınmak suretiyle katılma payı alımında kullanılır. "
Yazdığı için Hkh nemalandiriliyor.
İlginçmiş.
Halbuki o para fon alındığında yani takas gerçekleştiğinde o fon şirketinin hesabına girer.
Daha önce aracı şirkette durur, bekler. Aracı şirkette kendinde bekleyen parayı nasıl nemalandırıyorsa o şekilde nemalandırır. Nitekim bazıları kendi ppf'lerini alıyor, bazıları da repo yapıyor.
Anladığım kadarıyla nemalandırmada faizsiz enstrümanların olmadığı dönemden kalan alışkanlık bu.
İzahnamede karar verilecek bir husus olmamalı nema işi.
Kut girdim aktiften , nema olup olmadığı ne zaman belli oluyor ? 15:30 damı ?