Sayın, Serif yorum yapar mısınız?
Printable View
Sayın, Serif yorum yapar mısınız?
bilen arkadaş yorumluyabilirmi 1750 .lotum var .ne kadar bedelli parası yatırmam gerekiyor .yardımcı olurmusunuz .
Aynen arkadaş ın yazdığı gibi 656 tl oluyor.
saygılar sevgiler.
Sayın scharif bey bedelliye katılacakmısınız...saygılar
Arkadaşlar 1050 lotum var ,ne kadar para bulundurmak gerekir?
Dün akşam gelen KAP haberi,
"Şirketimiz 07.12.2020 Tarih ve 2020/35'no lu yönetim kurulu kararı ile
1. Yönetim Kurulumuz aşağıda bilgileri bulunan;
A. Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, Bezirci mahellesi , 101 ada, 6 parsel,
B. Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, 600 evler mahallesi, 2486 ada,1 parsel,
C. Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, Ömerköy mahallesi, 133 ada 1 parselde bulunan gayrimenkuller,
D. Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, Ömerköy mahallesi, 133 ada 2 parselde bulunan gayrimenkuller,
E. Balıkesir ili, Bandırma İlçesi, Ömerköy mahallesi 124 ada , 1 parselde bulunan gayrimenkuller'in
piyasa rayiç değerinin tespitini kapsayan "Değerleme / Ekspertiz Raporunun" hazırlanması amacı ile Mansuroğlu Mah. 286 Sokak No:35 7/18 Bayraklı İzmir adresinde bulunan Rota Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. İle 07.12.2020 Tarih ve SPK-1001002 numaralı sözleşmenin imzalanmasına,
F. Balıkesir Asfaltı 8. km. Bandırma adresindeki kutu fabrikasında bulunan makine-tesis-demirbaş ve taşıt araçları,
G. 600 Evler Mh. Örnek Sanayi Sitesi Bandırma adresindeki metal ofset baskı fabrikasında bulunan makine-tesis-demirbaş ve taşıt araçları'nın piyasa rayiç değerinin tespitini kapsayan "Değerleme / Ekspertiz Raporunun" hazırlanması amacı ile Kozyatağı Mah. Bayar Cad. Demirkaya İş Merkezi No:97/21 Kadıköy/İstanbul adresinde muhkim Aden Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile 07.12.2020 tarih ve 2020/A184 numaralı sözleşmenin imzalanmasına,
Yeniden değerleme yapılan kalemlerin 31.12.2020 yıl sonu mali tablolarında güncel değerleri ile yer almasına.
katılanların oy birliği ile karar verilmiştir. "
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
https://www.kap.org.tr/Bildirim/892125
09.12.2020 tarihinden itibaren hak kullanımı işlemleri başlıyor mu ne? :notr:
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Cümleten hayırlı akşamlar değerli ortaklar. Yarınki bedelli için. Bilen birisi detaylı anlatım yapabilir mi. Benim diyelim 1000 lot var. Bana 250 lot verecek bende para olarak 375 TL verecem. Buraya kadar biliyorum. Ama sonrası için rüçhan 79 kuruştan açılacak. Artacak yada azalacak diyorlar. Bu artma azalma meselesini bilen yazabilir mi. Teşekkürler iyi akşamlar
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rüçhan Hakkı Referans Fiyatı ne anlama geliyor?
Bedelli hakkinda en basit seyi bilmeden borsaya yatirim yapmanizi kiniyorum.PZara giderken 1 kg salataligi en ucuze almak icin caba sarfediyorsunuz hisse alirken borsanin ne oldugunu ogrenmiyorsunuz.
Bu hissede o kadar ky var ki gunlerdir basmalarinin sebebi de bu mallarin is bilmez ky ye verilmesidir.
Ne kadar para yatıracağımı filan biliyorum. Sadece rüçhan 79 kuruştan açılması artması azalması olayını bilmiyordum. Çok teşekkür eder. İyi akşamlar dilerimFIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
slm vakıf bankta ruchan görünüyor 1100 ruchan kullan diye bir menü yok
otomatikmi kullanacak bilen arkadas yardım ederse memnun olurum
Mobil den bakın orda görünüyor..şuan 1.07 tl
0,25 adet bedelli pay senedi almak için 1,03 TL ödenirse toplam 1 adet için yeni pay sahibi olmak için 4 adet 1,03 TL den rüçhan hakkı almak lazım sa . 4X1,03=4,12 TL. her bir rüçhan payı için 0,375 kuruş ödenecek 0,375*4=1,5 TL de bedelli ödemesi yapılacak. Borsada ödenen 4,12 + şirkete ödenen 1,5 = 5,62 maliyet oluşuyor . Yanlışlık varsa kontrol edin arkadaşlar.
https://s12.directupload.net/images/201209/ks8b53xg.jpg
üç aylık takas
An itibariyle 0.91 *4 ruchan =3.64 ruchan parasi 4 ruchan 1 hisse yapacagi icin ve her bir hisse icin 1.5 tl odeneceginden
3,64+1.5=5.16 maliyete denk geliyor
Ana hisse 4.78
Ya ruchan dusecek ya da ana hisse fiyati denk gelecek.
Bugun ruchanlari satip ana hisse alanlar karda😎
Dün 10 dakikadan fazla sürede 5-10kere aynı hesabı yapıp acaba ben birşeyleri kaçırıyor uyum diye düşünüp dururken 1.20 yerine ancak 1.15 den Rüçhan kuponlarını satıp 4.68 den hisse aldım. Ama inanın içimde hala bir kurt vardı, ulen bu borsanın tek akıllısı sen misin, tek cini sen misin diye ama sanırım doğru olanı yaptık.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaptığınız doğru.
Rüçhan ile eski hisse makası nasıl bu kadar açık olabiliyor anlamıyorum.
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yeniden değerlemede ne kadar bir fark çıkabilir , hisseye hakim olan forumdaşlardan fikir beyan edebilecek var mı acaba ?SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dikkat edin, tahta ayak yapıyor...
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
Son 20 dakikadaki satış anlamsız geldiği için korkutmadı desem yalan olur.
Teşekkürler sn. kalavSM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
20201211_231040.jpg*image/jpeg(0.03MB)
Dostum, Rüçhan ile çarpandan dolayı bu tip hateketler birkaç gün devam edecektir...sert yukarı, sert aşağı şeklinde ....
Ancak matjlar çok geniş olmayacaktır.
Yeniden değerleme ve bedelli sermaye artırımı önemli bir durum.
Yakında tahtaya pozitif olarak yansıyacaktır.
Nedeni ise. Yeniden değerleme şirket üzerinde öz sermayeyi arttıracak ve pdd nın düşmesine neden olacaktır.
Bedelli sermaye arttırırım ı ise şirkete yeni bir nakit akışı sağlayacaktır , Ve bu hem biz paydaşlar (%58 ) hem de diğer ortaklar (%42) taşın altına elini koyduğunun göstergesidir.
2020 yılında bedelli ve bedelsiz sermaye arttırırım ı yapan şirketlerin önümüzdeki dönemde ön plana çıkacağı unutulmamalı.
Dikkat ile takip edilmesi gereken bir tahta olma yolunda ilerlediğini düşünüyorum.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
Diğer ortakların (%42) taşın altına elini koymaları, diğer ifade ile şirketletine güvenmeleri gerçekten önemli.
Teşekkürler.
Saygılar.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Bntas bizi uzun süredir üzüyor.
Şimdi biz neden yükselemiyoruz? diyoruz ya .. Düşünüyorum düşünüyorum kendimce şöyle bir sonuca varıyorum. Ekim ayında 6 kişi hakkında çıkan 6 aylık işlem yapma yasağı ile bir bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Şimdi bazılarının şöyle dediğini duyar oluyorum ,aksine onlardan sonra hisse yükselmeye başladı. Bende hayır başlamadı diyorum çünkü, Ekimin başında bist100 de ralli başladı ve 21 ekime kadar sürdü. O sıra zaten yükselmeyen hisse yoktu rakipleri ondan daha çok yükselip 21 ekimden sonrada sert düşüşlere maruz kalmadılar. Grafik dedik temel dedik teknik dedik bedelli dedik kar dedik hepsi var. Peki olmayan ne var acaba.
1. 2017 VE 2018 deki sert çıkışlar ve ardından sert düşüşler büyük bir yatırımcı kitlesini küstürmüş ve yapılan açıklamaların arkasında durmayarak yönetimde güveni zedelemiştir. Adı 2018 de manipülasyona karışan Bntas sonrasında kar da ki azalış ve %100 bedelli artırımı artık (yatırım amaçlı da olsa) insanları tamamen hisseden soğutmuştu.
2.Daha kendini bu 1. maddelerdeki sorunlardan kendini tam aklamışken 6 kişiye gelen işlem yasağı ,tekrar gözler Bntas a çevrilmiş pür dikkat her yatırımcı takibe almış ve gelen bilançolarla ve kasada ki nakit paraya bakarak Evet yatırım yapılması gereken şirketi bulduk diye herkes adım adım yatırım yapmaya başladı. Ve bu arada Ağustosta alınan %25 lik (aslında %37.5 lik) bedelli kararı (Bence çok gereksiz bir karar parası olduğu halde bedelli:28:)İnsanları düşündürmeye sevk etti. Ama sanırım herkes in unuttuğu bir şey vardı (bende dahil)Her hissenin bir speek i vardır yada bekçisi diyelim. Acaba işlem yasaklarından sonra hiçbir speek bu hisseye yaklaşmadı ,yaklaşanda tam bir vur kaç taktiği(speek) mi uyguladı . of off.!
Sonuç olarak, Benim gördüğüm çoğunluğu küçük yatırımcının elinde olan bir hisse çobanı olmayan koyunlar gibidir. Eğer bir hissenin çobanı yoksa sürü dağılır kurtlara meydan doğar ve koyunlar tek tek telef olur. Nihayetinde kazanan kurt ta değil koyunda değildir, çünkü koyun canından olmuş (yönetim de mal-hisse sahibi de ) malından olmuş değer kaybetmiş. Kazanan kurt ta değil çünkü kurtların yiyeceği koyun 1 veya 2 dir ama aç kurt bütün sürüyü telef eder sonrasını düşünmez.(Gelen speek aldığı kar la kalmayıp yaptığı yıkıcı baskı sonucu grafiklerde alt üs olmuş güven iyi ce yok olmuştur).Yani diyeceğim o ki .Her hissenin bir çobanı olmalı tamam çoban koyunu sağacak yününü alacak ama sürüyü de besleyecek. Aç bırakmayacak kurt lara yem yapmayacak.
BU BİR DUYURUDUR
Eyyy SPEEK kardeşler BNTAS a acil bir spek lazım etimizden sütümüzden yünümüzden yararlanın ama nesil imiz in devamı için az da olsa bize de yaşama hakkı verin bizimde yavrularımız bizimde sıcak bir yuvamız olsun, olsun ki size en verimli şekilde yine et,süt ve yün verelim. Belki tek tek yumurta veriyoruz ama hep veriyoruz.
ALLAH ın izni ile Pazartesi çok güzel bir açılış yaparız ve devamı gelir.
Nitekim gerçekte de unutmamamız gereken detay var kar deseniz kar var para deseniz para var ileriye dönük yatırım var(maliyet düşürücü yatırımdır)Batık bir durum ve borç yok. Uyurken huzurla uyuyabiliriz. Bütün arkadaşlara sabır sabır sabır diyorum hedefim kasımda noktalamaktı ama bazı nedenler den dolayı Mart ortası veya sonu olarak güncelliyorum.
Bugün yazma sebebim esasında ayın 12.12 olması son 5 senelik grafiklere bakarsanız anlarsınız. Çıkışın başlangıcı bu tarih olmuş. Buraya grafik atamadım ama TWİTTER hesabımdan görebilirsiniz @scharif071 dollar bazlı.
SAYGILAR SEVGİLER
Usta kalemine sağlık..senin olduğun gemide yolculuğa devam..saygılar
Ustaların yazılarını peşpeşe görmek güzel.
Yeniden değerlemenin hangi amaçla yapılmış olabileceğine kafa yorarken az önce twetterda @alpago_fatih beyin bir değerlendirmesine rastladım. Paylaşmak isterim.
Şöyleki ;
Şirket 02.12.2016'da yeniden değerleme kararı alıp KAP aracılığı ile duyurmuş. Ardından 30.01.2017'de bedelsiz sermaye artırımına gidilmiş.
Hesap sahibi, bu kez de aynı olabileceğini, yeniden değerlemeden kaynaklanacak değer artışının sermayeye eklenip bedelsiz sermaye artışına gidilebileceğini öngörmekte.
Olabilir.
Hoş bedelsiz vermese de Sn.thejackkalav'ın dediği gibi en azından pddd oranını düşürecek.
PDDD sinin düşmesi ilgiyi zaten otomatik men artırır. Bedelsiz işi ise bilanço dan sonraya kalır olursa tabii. Ayrıca daha önce bu yeniden değerlendirme işini dillendirmiştim şöyle ki .Bu değerlendirme zamanı çok ustaca seçilmiş çünkü hissenin sert şekilde düştüğü günün akşamına gelmişti. Burada ben kendimce şu sonuca vardım diyebilirim. Nihayetinde dolaşımda ki hisselere müdahale etme şansı olmayan patron un sahip siz(speek siz) hissenin bir durduranı olmayınca çıkacak bedelliden gelecek paranın da azalma ihtimali çoğalır.Bu sebep siz düşüşün bir nebze önüne geçme cabası olarak gördüm ben. Aslında patronun iyi niyeti olarak algıladım.Belki etkisi çok olmadı ama haftaya süpriz bir şekilde bir açıklama gelirse ,yeniden değerlendirme ile ilgili işte o zaman dediğim tarihlerde yine start ını vermiş olur.12.12
saygılar sevgiler