Yüksek fiyattan alan satan kendileri sanki. Yukaridan mallanan cok ky olmamistir insallah. Ben kapanista 13.01 den aldim
Printable View
Yüksek fiyattan alan satan kendileri sanki. Yukaridan mallanan cok ky olmamistir insallah. Ben kapanista 13.01 den aldim
Çok yazı yazma taraftarı değilim fakat yine dayanamadım birşeyler karalayayım istedim:
Dencm önceki sayfada belirtildiği gibi Paşabahçe Mağazalarının %20 sine sahipti. Şirket benim tasvip etmediğim bir şekilde bu hisseleri grup şirketine sattı. Sanıyorum buradan gelen paranın yine grup şirketinden alınan kredi borcunun ödenmesi için kullanılacağı planlanıyordu. Kredi ise makinelerin yenilenmesi için alınmış olmalı. Çünkü son 4 çeyrekte bilanço da buna yönelik bilgiler mevcut.
Piyasa değeri çok düşük. yaklaşık 20 milyon dolar. Temel analiz yapıldığında şirket arsa ve fabrikasının bile bu fiyatlara yakın bir değere sahip olabileceği yorumları yapılıyor. Şirket uzun bir süredir bu yatırım ve kredilere bağlı olarak ciddi anlamda zarar yazıyor.
Artık bilançonun yavaş yavaş düzelmesi gerekmiyor mu?
Birde grafik incelenirse genelde küçük bir marjda hareket eden hisse genelde aralık ayının son haftasında %30-40 artış göstermekte. 2017 sonunda buna benzer bir hareket yapacağını gösterdi fakat beklentiler her zaman olduğu gibi boşa çıktı ve asıl hareketi geçen hafta yaptı.
Grafik falan halt etmiş vaziyette. Hisse sat verdikten sonra tavan yaptı.
Sonuç olarak umarım yine bir keriz silkeleme hareketi olamamıştır. Nedense ölü bir hastanın kalp atışlarını gösteren grafik hep aynı düzeyde giderken 3-4 ayda bir hayat belirtisi verircesine %20-40 volatile yapıyor. Ağustos 2017 ye bakın. İşlem hacimleri bile aynı.
Ptesi ve salı günü eğer yine aşağı giderse 2-3 ay ümit bağlamamak ???
Yalnız geçen haftadan çıkan esas sonuç :
DOKUNMAYIN YANARSINIZ
Yapmadığı ali cengiz kalmadı. Speğin ama anladığım kadarıyla malı götürmüş kendisi. 14,71 den 14 açmak nedir yahu. Heleki tavanı seans bitimine 2 sn kala çözüp karanlık odada aşağı basmak.
Adamlar tamamen psikolojiye oynuyor, oynadı.
Siz şimdi bu kadar anlamsız / spekülatif hareket eden kağıda nasıl yatırım yapacaksınız. Sürekli ama yavaş yavaş bir artış bekliyor insan ama nafile.
13 üstünde kalmayı başarabilirse hala ümit taşınabilir. Aksi takdirde 13-15 arası iteledikleri malı aşağıdan almak için 11-12 bandına çekebilirler mi?
Bekleyip göreceğiz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şunu da eklemem gerekiyor. Şirket üretimini yine grup şirketlerine yapıyor. Maalesef kar marjı da çok düşük. Bağımsız olduğunu düşünmek yanlış olur kanısındayım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bakdım net sitesıne 1935 aklıma şole bişey 1935 den beri bi kazmaya sap olamayan hisse trakya cam anadolu cm şise perfrms ne süper bunuda üretdiği aksesusar boş şirket ne yapacak insanlar boş vazalor şişeler barime anadulucama kıtlesrde borsa yatımcıcı kurtulsun nu nahlet kağıddan
Sayın colombo, sizi bu hissede pek duygusal gördüm. Bence de içi bomboş dandik bir şirket. Evet, yarın serbest emir gireceğim.
var bi hikmet !!!!
https://www.google.com.tr/amp/m.bors...olacak/1224478
var bi hikmet !!!!