Üstadlar bir sorum var. 36 bin tl üstü eurobond geliri olursa vergiye tabi diyor. 37 bin TL oldugu an ne kadar vergi ödemek zorunda kalıcaz ? gelir vergisi ile mi hesaplancak yoksa kira geliri hesaplanır gibi mi vergi oranı hesaplanıcak.
Tşkler
Printable View
Üstadlar bir sorum var. 36 bin tl üstü eurobond geliri olursa vergiye tabi diyor. 37 bin TL oldugu an ne kadar vergi ödemek zorunda kalıcaz ? gelir vergisi ile mi hesaplancak yoksa kira geliri hesaplanır gibi mi vergi oranı hesaplanıcak.
Tşkler
Eurobond faizleri iyice düşmüş bu arada, geçen aya göre bir puan kadar.. %6-7 aralığındalar artık.
Evet. 33.999 TL dahil sıfır vergi. Bu 2018'de elde ettiğiniz gelirler için geçerli, Eurobondu yeni alacaksanız 2019'da gelir elde edeceksiniz demektir ayarlamayı ona göre yapın.
2019 beyan sınırı belli oldu mu?
bugün 23/12/23 hazine bondu sordurdum iki bankaya (odea ve deniz). min 200k nominal alabiliyorsunuz dediler.. hazine eurobondunu daha az miktarda alabiliyoruz diye biliyordum.. bana bankanın elinde olmadığından dendi. kafa yine karıştı.. özel ile hazine arasında bir fark yok muydu bu min miktar konusunda. yoksa ben mi yanlış öğrenmiş/anlamışım?