penguen.!!
Printable View
penguen.!!
Ben de tam olarak bunu detaylıca anlatmaya çalışmıştım. Hatta BES çok büyük amaçla bu işlev için kurulmuş bir mekanizma. Sadece BES fonlarının yaptığı *rekabetçi olmayan* hamle sonucu baskı belki 2-3 puandır. İşsizlik fonu da keza ciddi oranda bu uğurda feda edilen bir fon.
Ekleme: Tcmb'nin gevşek para politikası ile oluşan likiditenin tahvile kayması çok tehlikeli bir süreci başlatabilir. O nedenle merkez bankaları bu patikayı tıkayıcı bazı önlemler almak isteyebilirler. Çünkü: Devlet borçlandığı zaman bu borçlanma karşılınğında zorunlu karşılık ayrılmıyor. Bu devlete verilmiş çok büyük bir imtiyaz. Ama bu imtiyaz istismar edilirse geniş para arzı üzerinde ciddi bir kontrol dışı genişlemeye neden olabilir. Merkez bankasının da böyle bir tehlikeye yeşil ışık yakacağını sanmam. Örneğin bankalar mevduat ile borçlandıklarında ZK ayrılıyor bu nedenle para arzı merkezin kontrolünün büyük ölçüde dışına çıkma ihtimali azalıyor.
Sayın başkanım niyet başka, Şu an kur:6.44 ama Botaş 6.50'den satacak. Yani volatiliteye karşı önlem almış. Tıpkı bankaların makası açtığı gibi Botaş ta v*****n kolunu uzatmış. :evil:
https://www.youtube.com/watch?v=Func2oCsCrM
Alıntı:
Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
r 2.80 den 2016 dan bu yana tuttuğum tum dolarları 6.60 dan az önce sattım.
hahahahaha günün süprizi saat 17 civarında geldi fon alıp bayrama kadar bekleyeyim diye düşünüp hesabıma bakınca gördüm ama nasıl oldu anlamadım doalrlar 6.71 den satılmış:party::party::party::party::party:
bu arada mesajımı biri trollere yazmam nedeniyle silmiş
ahşı şöföre şöför bahçıvana sonra hep birlikte uşağa