Originally Posted by
ironarm
Çok teknik temel anlamam ama yıllardır borsa ile ilgilenirim, forumları takip ederim.
Hep aynı hikaye... hisse giderken "aslanım benim, koçum benim, uçuyoooz, roket"; düşerken "mal çaktılar, battık, bittik, zaten çok pahalıydı" ...
Bir ortası hiç olmadı bunun... 3 günde düştüğü yerden isterse en fazla 4 günde çıkar. 5.günde de burada yazılan olumsuz yorumları kimse hatırlamaz. Teknik görünüm falan dışında 5 gün önceki şirketin/hissenin durumu ile şu an arasında ne değişti? Nasıl bir olumsuz, ters haber akışı yaşandı? Konya genel kuruldan bedelsiz çıkmadı.... bu yani... bekliyor muyduk çıkmasını? Bana göre bu işler sadece algı üzerinden büyük paranın (öyle 1-2 göstermelik fenomen değil) al-sat yapıp paraları katlamak için bahanesi. Bizde de borsanın kaderi bu...
Ben hissenin grafiğine baktığımda hiç öyle "mal çakmışlar da hepimize geçmiş olsun" resmi göremiyorum. Bu resimler Hektaş'ta var, Afyon'da oldu, Aslan'da oldu, Aselsan'da bile yaşandı.... Belki burada da olacak ama bence kendimizi gömmek için daha erken. Bu arada benim de Egeen ve Konya'da toplam kardan ciddi miktarda kayıp oldu hepimiz gibi. Aylar öncesine döndük, benim de tadım kaçtı. Saygılar, bol kazançlar.