2007-2009 ae aracı kurumlar çok işlem yapana, BAKLAVA-SAAT-LEPTOP VS. gönderirlerdi...
Ahhhhh..nerede o eski aracı kurumlar..
Printable View
2007-2009 ae aracı kurumlar çok işlem yapana, BAKLAVA-SAAT-LEPTOP VS. gönderirlerdi...
Ahhhhh..nerede o eski aracı kurumlar..
çok doğru,...kesinlikle,....
ama bu güne bu etkili olmaz,...çünkü daha büyük olayın gölgesinde kalıyor,..daha büyük dediğim olay elbette fitch,
tdi<fitch<fed/fomc
veriye baktığımızda kötü gelmesi,...tamda senin yorumunda olduğu gibi,
bir resasyona girme spekülasyonunu kamçıladığından fed in olası faiz indirimi ihtimalini kuvvetlendiriyor,..
ama bizde bu şimdilik ertesi yarın bence,...
bizde piyasa dün ve bu gün nötr de,...bu şu demek bu piyasa fitch sonucuna yatıp çırpacak,..önceliği bu,..
TDİ yi göz ardı edecek bence,...
ben bu güne kapanışa göre düşüşe az ihtimal, bu seviyelere çok ihtimal, yükselişe az ihtimal veriyorum,
pzt gaplı açış ve satış şansı varken bu günü harcamaz diye düşünüyorum, ama ille hareket olacaksa bu seviyelerden bir düşüş yerine sınırlıda olsa bir yükseliş daha olası,..
(bu kadar azap çektirmelerine bir gerek var mı, yok aslında, bu ayarlamayı trade sağlayarak ta yapabilirler,
ama gerek vade geçişlerinde, gerek abd data açıklamalarında, gerekse işte fitch gibi, ne bileyim fed/fomc gibi ana kasa faaliyetlerinde,
açıklama öncesinde boşluklu(gap) açış veya satış için bir ayarlama yapılıyor ve şu sebepten oluyor bu,..
eskisi kadar kolay para kazanamıyorlar, robotlar, sistemler, portföy yönetimleri çok gelişti, bu sebeple büyük kabul edilebilecek olaylar öncesinde bir sıfır noktasını baz alıp boşluklu açış veya satış imkanı için bekliyorlar, bu sayede bir çok fiyat kademesini uğraşmadan hızlı yükselerek/düşerek kolay para yapıyorlar,
olay sonucunda ise kimse suçlayamaz, çünkü sonucu ya pozitif ya negatiftir, kendiside çift yön tuttuğundan iki sonuçta onun için zahmetsiz,...)
Hisselerin canı yok