Demek ki bu topiktekiler geleceği güzel tahmin etmiş
Yediğin dayak aklını başına aldıysa sorun yok
Bi daha yemezsin
Printable View
cevap gayet basit hocam, çözülmeyecek.
antalya da yabancıya hitap eden bölgenin fiyatı, İstanbul da Türk e hitap eden yerin 4 katından 6 katına çıkacak.
ülke ölümüne dövize muhtaç, gerekirse ilgili bölgelerden yerliler kovulur yerine yabancılar getirilir.
kaba etimden uydurmuyorum bu senaryoyu Arjantin den güncel durum böyle.
youtube da video lara bakın Buenos Aires te merkezde yabancıya hitap eden evin aylık kirası 1500 dolarken, bir saat mesafede yerliye hitap eden evin kirası 100 dolar.
benzer durum Brezilya da ezelden beri var, tenekeden yapılma gecekondu mahallesinin yanında ultra lüks residence lar var.
Ekim 2021 de başlayan nas ekonomisi haziran 2023 te son buldu. Bu süreçte yaşananlar ülke ekonomisindeki tüm dengeleri bozdu. Aslında sorunlar damadın gelişiyle başlamıştı ama insan daha ne kadar saçma işler yapabilirler derken görüldüki bunlarda sınır yok. Hele bu 1,5 yıllık süreç işin nirvanasıydı.
Normal ekonomik modelle yönetiliyor olsaydık gayrimenkul piyasası böyle olamazdı. Bunu kimse öngöremez. O dönem gayrimenkule yatırım yapanlar bunu öngördükleri için değil her zaman gayrimenkul yatırımcısı oldukları için kazandılar.
Ben 2015 te daire almıştım 2020 lere kadar acayip zarar ettim. Ancak işler değişip bu ekonomik felaket ortaya çıkınca tüm zararlarım gitti. Şuan aldığım gayrimenkul dolar bazında %50 kazandırdı. Reel bir kazanç söz konusu.
Ama bu iş biyerde tersine dönecek. Gayrimenkul benim gözümde hala yatırım aracı değil. 20-30-40 yıllık dönemlerde reel kazanç pek olmuyor
Önümüzdeki dönemde ilk önce otomotiv piyasasında bir düzelme bekliyorum. Dolar bazlı bu yüksek getiriler son bulacak. Yerel seçimlerden sonraki 1 yıl içinde bu gerçekleşir diye tahmin ediyorum.Gayrimenkulde ise işler daha karışık. Ordada düzelme bekliyorum ama bu süreç çok daha uzun olacak gibi. Belki 5 yıl belki 7 yıl. Tamamen ekonomi modeline bağlı. Reis tekrar tornistan yaparsa gayrimenkulde işler karanlık olur belki 10 yılıda bulur.
Konut uygun kredi oranları ile alınır.
Peşin parayla konut almak bana hiç mantıklı gelmiyor.0.99 ve altı olan kredi oranları ve %80 kredi kullanım oranları alım için benim ilk kriterimdir.
Burada dönem dönem farklı düşüncelerimizi yazıyoruz ya ,okuyan beni emlak yatırımını sevmeyen biri sanabilir .Aslında ben elim para tutttuğu son 30 yıldır yatırım aracı olarak en çok emlağı severim.on Ama serde matematikçilik olduğundan hep hesap yaparım karşılaştırırım.Son 30 yılda hep ve sadece altın alsaydım şu andakinden çok daha fazla param olurdu.Emlağı ayrıca borsadaki az sayıdaki kağıtla da yenebilirdim.Onun dışında emlak enflasyonu bence yenemiyor,uzun vadeli düşünürsek yatırım enstrumanları arasında değişim yapmazsan olmuyor.Zaman zaman para faiz,dolar ,borsa, arasında hep trade edilmeli.Emlağın trade i zor aldın mı satması zor,likidite problemi var,ama elbette mutlaka emlak yatırımı da yapılmalı.Bu yaşa kadar finansal piyasalarda öğrendiğim doğrular bunlar.İmamoğlunun dediği gibi değişim şart,statüko iyi değil:))))))))))
O yüzden mi ülkedeki zenginlerin yüzde 90i zamaninda gayrimenkulden köşeyi dönen adamlar. sivasin koyundeki tarla tabiki enflasyon kadar paranin degerini korumustur. Ama 30 yil once istanbulun herhangi bir yerinde arazisi olupta imara acilan com fazla sayida köşeyi dönmüş insan var. M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.