Böyle Tavan Tavan 16 ya çıkacağız inşallah
Printable View
Böyle Tavan Tavan 16 ya çıkacağız inşallah
Patron için fark etmez. Borsaya kote olmayan iştirakler üzerinden her türlü muhasebe oyununu yapar..
Bu arada çok önemli Bi seviye 18,63 e temas ettik.. Artık buralara destek atmıcam..
15,76 ya kısa sürede çok sert Bi iniş olursa bu beklediğim iğne barda alım yapıcam kendi stratejim gereği
Batıyor galiba... kaçan kaçana.... birgün bakmışsın iflas etmiş
Acilen günü 18,63 üstü kapalı.. Yoksa 15,76 ya kadar beklenmesi taraftarıyım yeni alım için
18190 aldım bakalım.Hayırlısı olsun.
50 bin lot işlem hacmi ile istediği kadar düşebilir.No problem.
Endeks -%1
Gıda endeksi -%1
Petun -%2
Gülermisin ağlarmısın.
Ölmez sağ kalırsam bugün aldığım 160 lot malı 30 dan özellikle sana satacağım 1750 ci vatandaş.
18.10 kademesine 62k lot alış koydular
Fake çıktı alış.
Kimin ne yaptığı belli değil tahtada.Biri 18.14 gizli satış koymuş diğeri 18.15 gizli alış.
Şaka gibi.
Dün de OYAK 5-6 kademeye toplam 40-50 bin lot alış koymuştu. Öok azı gerçekleşti 5-6 bin kadarı. Sonra hepsini topladı karanlık odada 18.41'e yazdı 62 bin lot. Oradan da vermediler hiç.
Bugün de tek kademeye 62 bin lot koydu 18.10 kademesine sonra silmedi ama aşağılara aldı o alışı.
Birisi birşey deniyor ama ne anlamadım. 62 bin lot alış yazıp hiç aktif almamak enteresan. Birisi çıkıp 60 bin lot yazdığı zaman aktifden verse o alışa acaba ne yapacak merak ediyorum.
Rezilliğe bak tavana kadar 20 bin lot var ama hisse % 1,2 aşağıda.
Yani birisi serbest fiyattan 400 bin liralık mal alsa tavana kadar çizer.
Tahtacı efendi madem bu hisse bu kadar kötü neden pasife de satış yazmıyorsun.
Çakma hacim yaratıp hacimli düşüş var senaryosu yazdıysan eğer pokerci,bu kadar mı küçüksün hayatta.Şu hareketlere bakıp seni yetiştirip adam ettiğini düşünen anne ve babana acırım.
Belkide poker baba mesleğindir onuda bilmiyoruz ki.
Pnsut son dakikada toplayıp artı kapatmış, ee Petun niye -3 kapatmış problem nedir?
Şirket ile ilgili bir problem varmı yokmu bilmiyorum.Ama eğer şirket ile ilgili sorun yoksa bizim çılgın pokercide sorun var.
Pnsütü tacirler haftalık öneri listesine almış.Belki ondandır belkide Petunda mal toplayamıyor ya da ilgilenmiyor bu tahta ile.
Geçen haftalarda da Pnsütü haftalık öneri listesine almıştı tacirler ama tahminleri tutmamıştı.
Bu hafta belki tutar.
https://www.tacirler.com.tr/Pdfs/Ara...ziran_2021.pdf
Dip oluştumu sizce?
Bence büyük ihtimal dip oluştu lakin bunun teyidi için üst üste 3-4 gün yeşil kapatmamız lazım aksi halde tepkiden ibaret kalır
Inşallah haftayı 2.2285 dolar üstünde kapatırız çok önemli bu rakam
Umarım cuma günü alıntılar ve üstünde kapattım diye söylerim.
Senkronize oldular. Ne alakası varsa
2. Bilançolar ne zaman açıklanıyor
Sorsan tahtacı serefszlne kar satışı diyecek neyin karı diyecen hakkatten bazı şeyler küfürsüz anlatilmiyo
Tahtada heyecanlı işlemler oluyor, yapı kredi iş savaşını yapı kredi kaybetti, iş baskıyı kurup üstüne boşalttı malları.
17.41de 90k lot satış var. Tahtada ne dolaplar dönüyor kim bilir Allah bildiği gibi yapsın bunları
Çıkarken 3 kuruş düşerken 50 kuruş Allah belanı vermesin
Oyak yatırımın satışı o 90 bin lot. 1-2 hafta önce almıştı sanırım. Yatırım fonları için olabilir.
Benzer durum Pınar süt tahtasında da var. Orada da 17,53'de 90 bin lot satış var ama kimin olduğu belli değil.
Tahtacının olmadığı kesin. Yani satış baskısı kurmak için tahtacının bir oyunu değil bu . Öyle olsa silerdi. Ama 17.41'deki Oyak satışının yaklaşık 25 bin lotunu aldılar. Yani tahtacı buradan bu kadar mal kaptırmak istemez. Satış baskısı olarak koysaydı silerdi şimdiye kadar.
Bence hem petunda hem de sütde alacaklar o malı ama şimdilik aşağısına verenleri alıyorlar.
Hakikaten enteresan. Şu seviyeden bu kadar satıcının gelmesi çok enteresan.
Pınar grubundaki bu baskı önümüzdeki yıllarda nasıl sonuçlanacak merak ediyorum doğrusu.
Ne kadar baskı ve basınç sıkışması o kadar marj diyebilir miyiz bu mecrada?
Olası bir Pınar şirketlerinin birleşmesini bekliyor musunuz Emirhan bey?
Sıkıntı yok takaslara bakmayın.. Vakti gelince su akar yolunu bulur..
Biz patronlara şirketinize sahip çıkın derken yatırımcı ilişkilerinin bize verdiği klasik cevap , hisse değeri borsada serbest piyasa şartlarında belirleniyor bizim etkimiz yok şeklinde oluyor genelde.
Ama patronun şirkete sahip çıkması , hisse değerinin borsada serbest piyasa koşullarında oluşması halinde de gayet güzel olabilir.
Bunun 1000 tane örneği var. En sonuncusunu ULUUN yaptı dün. Hisse geri alım programı başlattı.
Eğer şirket hisseniz borsada çok dalgalı bir seyir izliyor ise ve genelde de düşüyor ise , borsa değeri şirjetin gerçek değerini yansıtmıyor diye hisse geri alım programı açıklarsınız ve hissenizi gerçek değere çıkarmaya çalışırsınız. Bunun haberi bile piyasaya bir çeki düzen veridirir.
Şu andaki borsa fiyatına göre 25 F/K ve 2,2 PD/DD değerinde olan ULUUN borsa fiyatını patronları beğenmemiş ve gerçeği yansıtmıyor diye hisse geri alım programı açıkladılar ve bugün 200 bin lot almışlar. Ki bana sorarsanız bu rasyolar hiç de ucuz değil ama patron bu yüksek rasyolara rağmen şirketine sahip çıkmış ve gerçeği yansıtmıyor demiş. Sonuç olarak hisse dündne beri %5 civarı değerlendi bu haber üzerine.
Gel gelelim F/K oramı 8 , PD/DD oranı 1 olan PETUN için patronlar kıllarını bile kıpırtdatmıyor.
Elalemin şirketi bundan en az 2 kat pahalı , adam bu değer şirketimin gerçek değerini yansıtmıyor diyor , bizim şirket bundan yarı yarıya daha ucuz ama şirkete yazı yazıyoruz sahip çıkın diye , bize hisse fiyatı serbest piyasa koşullarında belirleniyor diye cevap yazıyorlar.
ULUUN'un da değeri serbest piyasa koşullarında belirleniyor ama patron yine de sahip çıkıyor şirketine. Çünkü belli ki patroın hırsızlarla iş tutmuyor orada.
Ama PETUN ve Pınar süt de bedava denecek fiyatlara rağmen patron harekete geçmediğine göre ya hıszılarla beraber hareket ediyor , yada KY umurunda değil.
Yeri geldiğinde tüketicinin en çok güvendiği marka ödülü aldık diyorlar . Biraz da yatırımcının güvendiği firma olun. Bu insanlar size güvenip yatırım yapıyor. Biraz dürüst olun yatırımcınıza. Çıkıp piyasadan 1 milyon lot geri alım yapacağım deseniz şu hisse en az 23-24 lira olur. Bunu demiyorsanız siz de hırsızlarla berabersiniz demektir bu.
https://www.yasar.com.tr/tr/yasar-to...-Mesaji/12/7/0
Onursal Başkan Selçuk Yaşar Bey'e durumu anlatmak lazım.Halden anlayan bir insana benziyor.Belki şirketlerinin değeri ile ilgili bir açıklama yapar.
Twitterdan yazmak lazım yatırımcı ilişkilerinde hiç iş yok çok vasıfsızlık sorulan sorulara vasıfsızca cevap veriliyor
Ne yazarsanız boş bunların ürünlerini boykot etmeniz lazım 3 ay oldu hiç bir ürününe el sürmedim müebbet verdim bunlara isterse fiyatı 500 olsun ömrümün sonuna kadar elimi sürmem
Bugün Arçelik de hisse geri alım programı başlattı ve sadece 100 bin lot almış tek kademeden ama hisse %8 yukarı gitti.
Sermayenin %10'u kadar geri alacağım deyince hisse uçmuş.
Bizimkiler %3'ünü geri alacağım dese biz de uçarız ama demiyorlar. Paraları yok desem , Bankadan 70 milyon kredi alıp Yaşar Holdinge verirken para bulabiliyorlar pekala ama hisse fiyatı yerlerde sürünürken geri almaya para yok diyorlar.
Patron neden buralardan hisse geri almıyor , çünkü halka açık tutarın içinde muhtemelen hatırı sayılır seviyede hissesi var , zaten buralardan topluyor neden hisse geri alım yapıp da hisseyi yukarı çıkarsın ne güzel buralardan topluyor. Yeterince toplayınca , o zaman hisse geri alım programı açıklar ki hisse yükselsin o da ucuzdan aldıklarını yukarıdan satacak müşteri bulsun.
Bu Yaşar Holding hakikaten hırsız olmuş. Ürünleri belki piyasada iyi bilinen ürünler ama kendileri ürünleri kadar iyi bilinmiyorlar.
Bu borsada her hisse ederine çıkar zamanla. Bekleyip göreceğiz bakalım.
Emirhan bu yaşananlar ilk değil.. O yüzden koyver gitsin.. Zamanı gelince kimsenin beklemediği Bi anda yürür gider.. 8 senedir tanıdığım kadarıyla şirket ile ilgili olacakları söyleyeyim..
Bilançolar bu sene nispeten kötü gelmeye devam eder...
Temettü herkesin beklediğinin aksine nispeten düşük olur..
Bu şekilde 2020 nisanından beri dışarıya verdiği malları kötü bilançolar ve düşük temettü ile geri toplamak için tahtada endeksin yüzde 10 yaptığı gün bile kata külleler bitmez. Çoğu ky çözülür.. Yabancı takası dibin dibini görür.. Sonra Bi bakmışın kimsenin beklemediği Bi anda tahta döner.. Kimsenin beklemediği şekilde tepeden yüzde 30 50 arası düşen tahta Bi anda olağanüstü temettü açıklayarak temettü verimi o yıl için yüzde 10 15 arası Bi değer görür ve hisse yükselir.. Bu döngü yıllardır böyle sürüp gider
Emirhan06 abi ben THY den komple çıkıp yaşar holding şirketlerine girdim. Sonra ben holdingi araştırırken Yaşar Bank olayını öğrendim eyvah dedim ben ne yaptım :) Thy satmasa idim çok güle para kazanacaktım çünkü maliyetim çok düşüktü. Bu zamana kadar 1 tane bile zararına hisse satmadım ve satmayacağımda yeri geldi 2 sene bekledim ama yinede satmadım bunda da zararına satmayacağım inşallah.Borsa burası herkes kendi iç sesine göre hareket etmeli, etmeli ki sonradan pişman olmamalı. Buraya yazmıyorum çoğu zaman çünkü insanlar yorumlardan etkilenip alım yada satım yapabilir ve zarar edebilirler diye. O yüzden lütfen herkes kendi iç sesini hissiyatlarını dinlesin. Umarım herkesin yaşam kalitesi artar ve herkes mutlu olur bu dünyada :)
Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Az önce 2009 yılına ait bir haber okudum.
Haberden bir kesit.
6 bin çalışanı, 2008 yılı sonundaki 2 milyar liralık cirosuyla ülkemizin önde gelen gruplarından olan Yaşar, Selçuk Bey'e göre büyük holdinglerle yarışta geri kalıyordu. Feyhan Hanım, firmanın büyümesi için yabancı ortaklıkları gerekli görüyordu. Denemelere girişti. Ancak, her seferinde Selçuk Bey, "Ben hiçbir şirketimi sattırmam" diye direniyordu.
Habere göre fikir ayrılıkları devam ediyormu bilmiyorum ama şirketin bu halini Selçuk Amca görse üzülürdü diye tahminde bulunayım.
Haberin kaynağı 2009 yılı haberi.
https://www.medyaradar.com/yasar-gru...u-haberi-34076
Hayırlısı olsun.Daha kötü ne olabilirki diye her düşündüğümde yeni bir dip ile tanışıyoruz :)
Bu yayı kim bu kadar geriyorsa dikkat etsin yakında yayda okta
Kalnayacak bu gidişle.