şuan zarara gitmiyor hammadde dolar
dolar değerlenince brüt kar marjın artıyor dipte finasnman gideri etkiyi nötürlüyor şuan kurdan zarar etmiyor etki o
döviz riski 50 milyon doların altına indiğinde kurdan + yazmaya başlayacak
Printable View
hoş geldiniz yeni ortaklar.
Ortaklar çoğalmış, birlikten kuvvet doğar arkadaşlar.
Naçizane tavsiyem once şirkete yazilmasi ve cevap verilmedigi ya da kap ta gerekli aciklamalarin yapilmamasi halinde spk ya sikayette bulunulacaginin yazinin sonuna eklenmesi. Bu şekilde daha etkili olabilir kanaatindeyim.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sabah kap gelmiş enerjide yatırım yapılacak 2023 sonrası 350 mw olumlu +++
4 ayrı Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi Projesi için toplamda 300 MWm / 300 MWe gücünde 3 RES ile 50 MWm / 50 MWe gücünde 1 GES ve bu santrallere bütünleşik toplam 350 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisleri kurmak için EPDK’ya önlisans başvurusunda bulundu.
Ortaklara hayırlı olsun, güzel haberler gelmeye devam etsin
çok güzel haber
120 mw kapasiteli şirketler 5 milyar piyasa değeri ile fiyatlanıyor
bizde şuanlık 92 mw kapasite var ve 3 iş kolu olan firmanın piyasa değeri komik rakamlarda.
4. iş kolumuz hayırlı olsun artık ismi de menderes holding olsun tekstil isminden kurtulması lazım.
Bu başlığı şu anda 27 kişi okumaktadır. (9 üye ve 18 ziyaretçi)
goncarov, acemi trader, arkhon, decamercion, kamuranaliriza, mdal, Sabri Reis, tarik1234, Yyatırım
10 üzeri çok mu mal aldınız Sayın, ortaklar ? :) Sabah Sabah 27 kişi hayırdır neyin nesi.
Bu haberi mal çıkmak için mi kullaniyor ne yapıyor Rıza efendi? Normalde tavana yapıştırmalıydi
Firmamız 19.11.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan mevzuat kapsamında, 4 ayrı Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi Projesi için toplamda 300 MWm / 300 MWe gücünde üç Rüzgar Enerjisi Üretim Santrali (RES) ile 50 MWm / 50 MWe gücünde bir Güneş Enerjisi Üretim Santrali (GES) ve bu santrallere bütünleşik toplam 350 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisleri kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na önlisans başvurusunda bulunmuştur.
Enerji Grubumuz toplam 92.5 MW Kurulu güçte 5 enerji santralı ile yenilenebilir enerji kaynaklarımızdan elektrik üretimine devam etmektedir.
Akça RES tesisimizin 14,4 MW kapasite artışı yatırımının 2023 yılı son çeyreğinde işletmeye geçmesi ile toplam kurulu gücümüz 106,9 MW mertebesine yükselecektir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.
Kağıt yukarı doğru hareketlerde satışları iyi izleyin bakalım kimler mal satma hareketine girecek. Korktuğumda bu satacak olanlar kademe falan filan yazmazlar direk aktiften gönder gitsin. Bakalım satacağı malı satmış mı satmamış mı? Kağıt yukarı çıkış hareketlerinde göreceğiz.
Sormakta fayda varmış
çok enteresan bıraksalar kağıt tavan olacak ve tavandan satmak istediği kadarını satabilecek.
ama adam ısrarla aşağaya doğru basıyor kağıdı. mantıkla izah edilecek bir durum değil burda başka bir şey var.
oyak ın malları bitti ve tavan olduk hayırlı olsun bakalım bundan sonra ne olacak.
şirketin iletişimi çok kötü biz kendimizce sonuç çıkaracaz. ben yapılan işler ve piyasa değerine odaklıyım.
Neyse KAP geldi, şikayete gerek kalmadı şimdilik.
Tam beklediğimiz kap bu değildi ama dolaylı olarak da bir anlam çıkarılabilir.
Bedelli mevzusu çok dile getiriliyor.
Benim için şahsen sakıncası olmadığı gibi olumlu da karşılarım.
Şirketin genlerinde bedelli yok. En zor zamanlarda dahi yapmamış galiba.
Bence bunun sebebi de ana ortağın şirkete dolaylı yoldan borçlu olması.
Zaten bedelli kararı alsa SPK nın onaylama ihtimali yok bu şartlarda.
Bedelli yapacağına önce borcunu öde diyebilir.
Ana şirket mndrs e para koymuş ve alacaklı olsa kesin bedelli yapar derdim.
Mesela GESAN patronu 250 lerde hisse satıp parayı şirkete faizsiz borç veriyor. Bir de bedelsiz kararı.
Benim tahminim bedelsiz ile sermaye büyütülecek, ardından verdiği borç paraları bedelliye sayarak bir bedelli artırım yapabilir.
Bu KAPın en güzel yanı depolama falan değil bana göre, şirket bakın benim adım tekstil ama ben aynı zamanda elektrik üreticisiyim, hem de BİST’te esas faaliyeti enerji üretimi olan bazı şirketlerden bile daha çok kurulu gücüm var ve üstelik bu güç yenilenebilir ve artmaya devam edecek diyor, borsayla ilgilenen herkese hatırlattı kendini.
Anlik guncel aracı kurum dagilimini atabilecek var mi?
Disaridayim bakamadim kim almış kim satmis.
Patron vakif tan satiyor mu yoksa oyak kalan malini mı veriyor.
Simdiden teşekkür ederim.
Bence satış bitti.Haber büyük millet idrak ettikçe fiyatlara yansıması büyük olacaktır
Ve basına haber düşmeye başladı
Muhtemelen bir çok yerde çıkar bu haberler
https://paraajansi.com.tr/mendereste...-yatirimi-100/
https://borsametre.com.tr/mendereste...tirimi/123637/
buda başka site
Depolamanın maliyeti hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın. İşin büyüklüğü hakkında fikir sahibi oluruz
Aklımda deli sorular???
Bizim patron çok mu saf, yoksa cok mu kurnaz.
Madem boyle bir haber vardi, neden bu haberi verip hisse satisi yapmadi. Deli gibi mal satıp fiyati dusurdukten sonra boyle bir haberin gelmesini aklım mantığım almiyor.
Hisseyi olagan akışına birakip ufaktan ufaktan hisse satsa bugün 9 ortalama ile degilde 11 ortalama ile hisse satmasi cok kolaydi.
..................
aracı kurum dağılımı
https://www.aa.com.tr/tr/gundem/turk...asvuru/2485673
250 mgw için 250 milyon euro diyor
kontrol matik bu işten sonra kopmuştu
Hocam bugün başvurusu yapilan lisans ayni anda 300 + 50 mw santral ve 350 mw depolama icin mi yapildi yoksa sadece depolama icin mi.
Yeni cikan yonetmelik bildiğim kadariyla depolama kapasitesi kadar santral kurulumuna musade ediyor.
Yanlış mıyım acaba???
Hocam haberde oyle diyor evet ama bu doğruysa menderes için bu rakam cok yuksek degil mi,? Bu borcun altindan kalkabilir mi acaba?
Gerci ayni şey çatır çatır yatirim karari aciklayan diğer şirketler icinde gecerli. Onlar nasil kalkarsa mendereste kalkar o zaman.