fiyat şeytandır şu an hızlı 100 lere gelsek şirketin algısı başka 38 yaksak bambaşka ama şirket aynı şirket...
Printable View
fiyat şeytandır şu an hızlı 100 lere gelsek şirketin algısı başka 38 yaksak bambaşka ama şirket aynı şirket...
Cuma günü gelen bu Havelsan haberi, dün, format yenilenerek neden ikinci kez servis edildi acaba. Bu haber vesile edilerek seans içinde ikinci bir tepe yaptırıldı. O andan beri hisse yaklaşık 3,5 lira değer kaybetti. Bu hissenin patronu ahlaklı biri mi, merak ettim.
Gartner'a 3 tane yanılmıyorsam yeni yorum düşmüş. Üyelik istiyor açamadım yorumları.
Azerbaycan da faaliyet gösteren bir finans kuruluşu 3 ila 10 milyar dolar market cap değerli 5 tam puan vermiş ve ürün ile ilgili olumsuz bir şey yok demiş.
diğeri bir sağlık kuruluşu orta ölçek denebilir İngiltere menşei ve tam 5 puan çok güzel kron böyle devam et hisse fiyatı da buralarda kalsın böyle şirketi böyle fiyata daha fazla alabilmek için lütfen fırsat sunmaya devam et.
Sonuncusu da İspanya'dan 3-10 milyar dolarlık hizmet sektöründe bir şirket. 4 puan vermiş ama partner girişi olduğundan toplam not değerlendirmesine alınmamış. Son müşteriler Avrupa ağırlıklı. Henüz Avrupa'da şube bile açılmamışken bu satışlar gayet iyi görünüyor. Müşteri büyüklükleri de gayet iyi. Bir diğer dikkatimi çeken husus Why did yor purchase this product ve key factors sorularına genelde cost management falan yazarlardı şirketler. Son yorumlarda performansla ilgili gerekçeler gösterilmiş. Bu da olumlu görünüyor.
Müşteriler Oracle'la, Cyberark'la falan kıyaslayıp almışlar ürünü. Satış da çoğunlukla on premises yerine cloud based.
Faydalı paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Forumda bu derece faydalı içerik bulmayı ummamıştım. Havelsan haberi dikkatimi çekince saatlerce Twitter'da ve basında yazılanları okudum. Gartner raporlarına baktım, benzer başka organizasyonlar var mı anlamaya çalıştım. Sirketin ürünlerini, ciroya etkilerini vs anlamaya çalıştım. En son buraya baktım ki aradıklarımın çoğu hazırda varmış. Bir kısmını sizlerin de bulamadığını, bu yüzden dertli olduğunuzu görünce araştırmayı odaklama imkanı buldum. ( ve biraz erteledim açıkçası)
Henüz rakiplerin değerlemesi konusunda fikrim yok ama onu da burada işlemişsinizdir eminim. 500 sayfayı okumadan önce bir teşekkür edeyim dedim.
Takas inanılmaz dağınık, beni tatmin edecek kadar araştırma yapmaya zamanım olacağını sanıyorum.
Eylül kaplarının ciroya yansımasını bekliyor musunuz? (Fikir yürütmenin neredeyse imkansız olduğunu sanıyorum)
Geleneksel Şubat sonrası hareketleri de dikkatimi çekiyor. Bu yüzden usul usul, uzun uzun takip edeceğim artık kront'u.
Saygılar
İngiltere sağlık sektörü müşterisi şunu yazmış.
"In addition, the price is a little high compared to the competition."
Bir seyler olacak gibi. Son zamanlarda guzel haberler dusmeye basladi. Ancak elbette temkinli olmakta fayda var. Alan cok hizli degisiyor, gelisiyor ve farkli rakipler ortaya cikiyor.
Gecen seneki satislarimiz cok kotuydu, bundan dolayi Gartner raporuna giremedik. Ancak bu sene Kuppingercole raporuna da giremedik. Kuppingercole artik PAM raporu yayinlamiyor, onun yerine, onun uzantisi diyebilecegimiz, CIEM ve DREAM raporu yayinladilar.
https://www.kuppingercole.com/resear...ream-platforms
Anladigim kadari ile PAM'i artik yeterli gormuyorlar, daha dinamik unsurlari bir nevi sart kosuyorlar. Bildigim kadari ile Kron'da bunlar uzerine calisiyor ama yine de raporda yok. Cyberark yine en onde, bildigimiz baska PAM sirketleri de var raporda.
CIEM, Cloud Infrastructure Entitlement Management.
DREAM, Dynamic Resource Entitlement & Access Management
Ar-ge onemli ve bunun icin de insan kaynagi onemli. Yetismis insanlarimizi kusturmemeli, kaybetmemeliyiz.
Yatirim tavsiyesi degildir
Spek yok bilsem şu şirkette yada patronla bi 15 dk toplantı yapma şansım olsa şeytan diyor 100 e kadar sile sile götür neyse siz baskılayın daha ucuzdan alırız belki daha çok almayız ama daha ucuz fiyata alırız bunun için de ayrıca teşekkür ederim.
İşte böyle portföyünü millet 1 e 15, 1 e 20 katlar kıytırık kağıtlarda sonra onbinlerce takipçili hesaplar 4 lü sepetim yok bilmem şu yok bu hatta 200 bine yakın takipçili hesaplar yazar sende burda ırganır durursun açgözlülüğüne yazık değil mi sana da yatırımcıya da şu an bu kağıt 150 lerde olsaydı o parayı kat kat katlayanlar nerede ucuz hisse var diye bakınırken bunu görmezlerdi bunu almazlardı 200 de olsaydı fiyat yatırımcı elinde tutar daldan dala atlayan yaklaşmazdı orda dinlendir 1 sene istersen ama hesap her zaman tutmaz spek bile olsan hep sen kazanamazsın çok yazık ettin kapasite artırımı yapmadan üretim artışı yapamayan sanayi firmaları 10 sene sonrayı fiyatladı 100 lerce milyar piyasa değerine ulaştı sen burda önünde kapasite barikatı olmayan geleceğin hem önemli hem kritik en büyük potansiyele sahip sektördeki hissesini bırak 10 sene bırak 5 sene hatta 1 sene sonrasını geçen seneyi bile fiyatlamamak için yırtındın durdun ne oldu aslında daha olmadı bile tam olacak şimdi istersen 80 yap gırla kişi gelecek 120 de yapsan kamyonla yatırımcı gelecek istediğin kadar kap atma 10 sene sonrasını fiyatlamış hissesini satıp geçen senenin fiyatlamasını yapmamış hisseyi 120 den bile kaptıracaksın millete güzelim sektörün güzide şirketi nadide şirketi ah ah İnan spek sana üzülüyorum ben stratejimi her türlü ayarlarım sen kendine yazık ettin var bundan sonra da yazık et istersen farklı sonuç alamazsın pastayı dağıt takas oyunları yap ne yaparsan yap olmaz bu şirkette olmaz artık o kadar beklemiş insanlar gitmeyen hisse kalmamış ne yani 100 oldu diye sana satıp gidecekler mi sanıyorsun sanma sakın sanma kendini de yatırımcıyı da daha çok yıpratma yazık olur.
Yatırımcının temkinli olacağı fiyatlardan çoooook uzağız spek çoooook kimse bu şirkette 3 milyar piyasa değerine ulaşsa dahi temkinli olayım diye düşünmez dalar sabah akşam her yerde siber güvenlik konuşuluyor adımlar atılıyor Cumhurbaşkanı iletişim başkanı konuşuyor siber vatan dan tut siber güvenliğin önem ve aciliyetinden tut konunun altını çize çize üzerini eze eze vurguluyor haberlerde hatta tartışma programlarında ülkeler arası savaş senaryolarında siber uzay vs ya spek böyle yazarken bile bazen beni bir gülme alıyor neyse sen devam et spek ucuzdan bu şirketi biz toplayıp tamamen ortadan kaldıralım halka açık kısmında satmak isteyenlerinkini sende kendi kendine alış satış filan yaparsın.
Hatta yap 9 aylıkta bi bilanço operasyonu ciddi bi zarar açıkla dök milleti senle beraber bizde toplayalım fiyatı düşürme şart değil 60 da da olsa 9 aylıktan dolayı zarar da yazdı diye satanın malını senle beraber alıcam nakit oluşturma derdindeyim kademeli her fiyattan her ay bazen ay atlar ama her karlı pozisyonum buraya dönecek böyle saçma fiyatlarda durdukça sanma ki 100 yaparsam kurtulurum 100 de saçma…
Şunu çok iyi biliyorum ki sen 100 olana kadar primin % 110 ise senin 100 olduğun tarihte elimdeki kağıtlar % 200 gidecek işte o zaman ben bu kağıdı 45 den değil bedava almış gibi olucam devam böyle aynen çok çok teşekkür ederim ırganmaya devam.
Sinirlendim evet 44.90 yakmana değil ısrarından vazgeçip 48 yakıp 47.20 kapatıp yarın 50 üzeri atacağına sinirlendim İnan bu hafta 43 kapatsan şunları yazmayacaktım nedir bu saçmalık alıyorum ulan diyip tuşa basmama ramak kalıyor bazen kendimi zor tutuyorum 6 ay sonra 2 katı lot al diyorum kendimi durduruyorum.
Tabiat bosluk kabul etmezmis.
Şu an bloomberg de meltemi investment/Fikret Önder konuşuyor teknoloji çok geride kaldı burada siber güvenlik hisseleri fırsat sunabilir dedi herkes görüyor da bizim spek bizim kör olduğumuzu varsayıyor say sen say tanıdığım için huyunu suyunu ona göre hamle yapıyorum sen nazlan olur mu aynen devam 4 haneli rakamları birkaç yıl sonra görme potansiyeli olan kağıdı 2 hanelerin diplerinde yatır sen çok teşekkür ediyorum daha da edeceğim çok daha fazla teşekkür etmek istiyorum ne olur baskıla çamura sok altını sorun yok yıkanınca yine altın bu ne olur çamurda yatır beklet.
………………………………………….
Bu sektörde geçerli olan konseptler midir bilmiyorum ama ürün geliştirme ile proje geliştirme arasındaki farkı vurgulamaya çalışacağım. Yüksek nitelikli insan kaynağını yeterli süre ile elde tutamazsanız rekabetçi ürün geliştirmeniz mucize olur. Fakat iyi bir yönetim, şirket kültürü, marka algısı ve nispeten beceriksiz, tecrübesiz bir ekip ile projeler geliştirebilirsiniz. Kron anladığım kadarıyla ürün geliştirmeye odaklanmak istiyor. (Yanlış anlamışsam burdan sonrası saçmalık, okumayın lütfen) Proje geliştirmeyi ürün geliştirme için gerektiği kadar yapmak istiyor. Ama ülkenin durumu, gidişatı belli. İş modeli olarak daha fazla proje geliştiren bir konuma evrilme şansı var mıdır? Güncel iyi ürünleri satın alıp kullanarak, ya da ucuz ürünler alıp ucuz çözümler sunarak şu anki cironun yüzlerce katını birkaç yılda yakalamak mümkün olabilir mi acaba?
Nasıl ki yakın zamanda ciddi kaliteli işçilik ve alt düzey de olsa kaliteli mühendislik gerektiren işler Türkiye ve benzeri ulkelere kaydı, simdi de globalizasyonun tersine dönmesine rağmen enerji yoğun işler hızla bizim gibi ülkelere kayıyor, artık sanal dünyanın benzer nitelikteki işleri de bize kayabilir. (Belki de kaymıştır benim haberim yoktur) Ama ürün geliştirme çok iddialı değil mi? Zaten hisse ürün gelistirmeci değil projeci çarpanlarıyla fiyatlaniyor.
Sektörü anlamak için örnek olay senaryosu uydurdum. Gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yoktur.
GITEX Global 2022'de Buluşalım!
GITEX Global 2022 etkinliğinde olacağımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz! Dünyanın en kapsamlı veri ve erişim güvenliği ve altyapı yönetimi çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için 10-14 Ekim tarihleri arasında Dubai'deki #SR-D13 standımızı ziyaret edin.
Şimdi [emoji117] https://www.gitex.com/ kaydolun
#Kron #GitexGlobal
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Yakın geçmişte bana kızan arkadaşlar şimdi umarım anlamışlardır beni.
Tebrikler ve teşekkürler Sn.Umut0109. Müteakip dönem için 59'a dikkat çekmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bir güncelleme yapmanız mümkün mü?
Dip çalışmasını bitirerek dönüşü 42,96 üzerinde kalarak başlattı. Şimdi ilk hedefi 61,18 olarak görüyorum. Bundan önce ara dirençleri olarak 55,55 ve 57,11 olacak. Saygılarımla.
Sevilecek hareketler değil tavan işleri ama defalarca tavanı bozup tekrar tavanlaması teselli oldu benim adıma umarım pazartesi tekrar tavan yapmayız yüzde 3 beş arada bir kısa eksi daha sağlıklı olur yıllarca yatırımcıyı mağdur edip peşine tavan tavan doğru mu etik açıdan 27-79 hareketi gibi bir hareket şahsen istemiyorum toplaya toplaya döke döke git düzeltmelerini ihmal etme yatırımcı olmayana inme fırsatı ver doğru düzgün gidelim.
https://www.marketwatch.com/press-re...028-2022-10-04
Rapor ücretli ücretsiz bir demo sürümü isteyin diyor.
Lütfi bey bloomberg de Amerika da veri maskeleme için ciddi cirolara ulaşacağımızı düşünüyorum gibi bir cümle kurmuştu yanlış hatırlamıyorsam cümle aşağı yukarı böyle idi, hitap ettiğimiz ve edeceğimiz pazarlar konusunda müthiş vizyoner ve duayen bir patrona sahibiz kısa vadede her ne kadar hoşumuza gitmese de bazı şeyler uzun vadeli bakınca ki bir yatırımcı böyle bakmalı ben Lütfi beyden ve oluşturmaya çalıştığı şeyi gördüğümü düşünüyorum oluşturmaya çalıştığı şirketin orta vadeli gelecekte çok ciddi yeni pazarlara hitap edeceğini ve mevcutta hitap ettiği pazarlarda da ayak izini ciddi anlamda büyüteceğini düşünüyorum yatırımcının yapması gereken tek şey sabretmek.
akbank teknoloji ile ilgili ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor teknoloji altyapısına ciddi yatırımlar yapmalı artık firmalar.
Biraz bencilce bir yaklaşım olacak ama ben de tam tersini istiyorum açıkçası. Yatırımlarını Sasa'da, Hektaş'ta, Kontrolmatik'te 5'e-10'a katlayanların, hisse hakkında gram fikir sahibi olmayıp "Bu hisse ucuz kalmış"çıların ve Tradingview'da iki çizgi çizerek Twitter'da şov yapan "Bu hafta en yükseğe göre %8-10 kazandık, ben demiştim"ci borsa duayenlerinin piyasaya ve gerçek değerine göre bedava kalmış fiyatıyla hisse alarak, yıllardır bekleyen, borsamızın ve şirket sahiplerinin türlü türlü oyununa maruz kalmış gerçek yatırımcılardan daha kısa sürede ve daha fazla kazanç sağlamasını istemiyorum. Alım fırsatı vermeden, boşluklar bırakarak, "Yok artık, bu Kront bahçesinde altın mı bulmuş?" denecek fiyatlara (yani gerçek değerine) bir an önce ulaşmasını diliyorum.
https://www.einnews.com/pr_news/5904...-key-companies
Bu pazar kadar yıllık büyüme hızı yüksek başka bir pazar var mı acaba? 2020 yılında 2,41 milyar usd iken 2030 için 20 milyar usd bekleniyor muazzam ve aşırı bir sektör büyümesi birde bizim sektör içindeki payımızın artacağını düşünür isek ne demişti Lütfi bey en az yüzde 1 pay alırız bu şu demek minimum 200 milyon usd (2030 için) yani minimum dediğini varsayarsak 250 milyon usd diyelim döviz kurunu 45 lira baz alalım 11.250.000.000 ciro demek bu 5 milyar şirket gideri olması maksimalist yaklaşımla düşünür isek şirket yıllık 6 milyar 250 milyon TL. kar yazabilir bu da şirketin potansiyelini o zamanki ciro ve net kar ile yeni bir hikaye yazabilir diye bir durum oluşur ise şayet burada hayalini dahi kuramayacağımız fiyatları konuşabiliriz.
Yazdıklarımın tamamı sektör için yapılan yukarıda linki verilmiş bağlantıdaki pazar büyüklüğü tahmini ve şirket yönetim kurulu başkanımız Lütfi beyin konuşmasına dayanmaktadır ve bir varsayımdır şirketin başarı sağlaması kesin değildir ben sonuna kadar Lütfi beye inanıyorum 40 liralardan ciddi bir ek alım yapma şansım varken değerlendirmediğim için pişmanım elimdeki senetlerin tekrar aynı sayıdaki kront alma seviyesine gelmesi durumunda tereddüt etmeden ek alımlarımı yapacağım.
Çok fazla sayıda rapor var veri maskeleme ve pam pazarı için ciddi büyüme tahmin raporları hazırlanmakta.
Lütfi bey bu alan üzerinde gerçekten iyi bir vizyona sahip ve ekibi ile birlikte pazardaki hakim oyuncular arasında yerini almış hemen hemen tüm raporlarda şirketimizin ismi geçiyor.
Gelecekte bu başarının devam etmesini bekliyorum ki devam eder ise pazarın büyümesini de göz önüne alır isek
bizim büyümemiz x pazarın büyümesi = tuhaf rakamlar çıkar ortaya (yukarıdaki mesajımda belirttiğim rakamlardan çok daha farklı çok daha yüksek rakamlar bunları belirtmek istemiyorum.
Yaşıyor mu bu? Daha ölmedi mi?
Ytd.
Havelsan iş ortaklığı üzerinden yurtdışı ürünler yerine yerli ve milli ürünümüz kronun kullanılmaya başlanacağı süreç şirketin yakın gelecekteki en önemli dinamiğini oluşturacak diye düşünüyorum.
Şayet yurtdışı bir satın alma olmaz ise ki eğer olursa çok daha iyi olur.
Sanıyorum kamu bir iki ay içerisinde başlar 1 yıla tamamlanır.
Sonrasında Türkcell ile olan 3 yıllık 33 milyon TL bedel ile yapılmış olan sözleşme bitiş zamanı gelmiş olacak Türkcell ile hiç bir sorun yaşanmadan yine bir 3 veya 1 yıllık sözleşme imzalanır 3 yıllık olur ise bu sefer tutar 100 milyon TL tutarın üzerinde olacaktır diye düşünüyorum sözleşmenin 2024 yılında yapılacağı ve o tarihe kadar enflasyon hesaplamasının tutara ekleneceğini düşünerek bu rakamı varsaydım.
Bunlar haricinde yurt içinde çok daha farklı kurumlarda eklenebilir mesela ilk olarak akbank olabilir vs vs bunlar tamamen şirketin kısa vadeli yükseliş dinamiğini oluşturacaktır diye varsayımlamaktayım, asıl beklentim Amerika tarafı orada Lütfi bey sadece pam pazarından %1 pay hedefi koymuştu geçen bloombergte belirttiği Amerika pazarından ciddi veri maskeleme cirosuda eklenince 2 yıl belki 5 yıl sonrasında yaşanacakların vücudum üzerindeki adrenalin salgılatması normal yatırım anlayışı dışına çıkmaya zorluyor beni.
Bir % 15 prim yaptı şirket, diğer elimdeki hisselerim geçen hafta % 7 civarı primlendi toplamda %8 bir eksideyim, elimdeki kağıtlar 1 aylık vadede % 20 primlenir ise şayet kron bu süreçte bir % 15 daha yapar ise aradaki eksi % 8 in % 5 i çıksın % 3 zarar ile buraya geçmeye başlayacağım sanırım tekrar tekrar düşünüyorum pam veri maskeleme onun dışındaki mevcut ürünler ve yeni eklenecek olan ürünler havelsan avrupa pazarında yeni müşteriler işbankası gibi bir kurum bunun arkasının geleceği beklentisi ve şirket değerimiz 41 milyon usd ah kafam neden hep daha fazlasını hedefler ve almazsın ki...
Hop yeni iş ilişkisi fiyatlamaya gerek yok kalalım burada. :)
Şirketimiz iş yapsın fiyatı değil işlerin nasıl olduğu önemli.
Anadolu Efes’in Veri ve Erişim Güvenliği Kron Ürünleriyle Sağlanacak
Eki 11, 2022 / Kron
Türkiye’nin ve dünyanın lider şirketlerine siber güvenlik yazılım ürünleri sunan Kron, Anadolu Efes ile yaptığı anlaşma kapsamında şirketin veri ve erişim güvenliğini Single Connect adlı Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) ürünü ile sağlayacak. Üretim hacmi bakımından Avrupa’nın en büyük 5. ve dünyanın en büyük 9. bira şirketi olan Anadolu Efes’in dijital varlıklarının siber güvenliğini sağlayacak olan Kron, geliştirdiği ileri teknoloji siber güvenlik ürünleriyle dünyanın farklı bölgelerinde finanstan, telekomünikasyona, otomotivden, lojistik sektörüne kadar pek çok alanda şirketlerin siber güvenlik duruşunu güçlendiriyor.
Kron’un dünyanın sayılı PAM çözümleri arasında bulunan yazılım ürünü Single Connect, Anadolu Efes’in siber güvenlik altyapısına ve ihtiyaçlarına yönelik bir çözüm olarak, Anadolu Efes ile son kullanıcı arasında daha güvenli bir iletişim oluşmasına hizmet edecek.
Konuyla ilgili konuşan Kron İş Geliştirme Direktörü Ümit Çelik; ‘‘Türkiye’de ve dünyada sektörünün lideri olan şirketlerde aktif olarak kullanılan Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) ürünümüz Single Connect’in, içecek sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olan Anadolu Efes’in de veri ve erişim güvenliğini sağlayacak olması siber güvenlik ve PAM alanında müşterilerimizin bize olan güvenini ve memnuniyetini gösteriyor. Veri maskeleme, veri erişim yönetimi, oturum yönetimi, parola kasası gibi ileri seviye güvenlik çözümlerini barındıran PAM ürünümüzle büyük ölçekli kurumlarda siber güvenlik kapasitesini geliştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
İleri teknoloji siber güvenlik çözümleri global alanda tercih ediliyor
Türkiye’de ve dünyada sektörünün lideri olan şirketlerin siber güvenlik seviyelerini artıran ve aynı zamanda şirketlere operasyonel fayda sağlayan yazılım ürünleri geliştiren Kron, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer alan Ar-Ge merkezlerinin yanı sıra ABD’nin New Jersey kentindeki ofisiyle beş kıtada siber güvenlik ürünlerini müşterilerine ulaştırıyor. Kapsamlı veri ve erişim güvenliği sağlayan yazılım çözümleriyle büyük ölçekli kurumların tercihi olan şirketin siber güvenlik ve teknoloji ürünleri Avrupa, Asya-Pasifik, Güney ve Kuzey Amerika’da rağbet görüyor.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Bu satış açıklamasındaki dikkat çeken satırbaşları,
1. Türkiye’de ve dünyada sektörünün lideri olan şirketlerde aktif olarak kullanılan ...
2. Veri maskeleme, veri erişim yönetimi, oturum yönetimi, parola kasası gibi ileri seviye güvenlik çözümlerini barındıran....
3. .... büyük ölçekli kurumlarda ....
4. .....Türkiye’de ve dünyada sektörünün lideri olan şirketlerin ......
5. .....şirketin siber güvenlik ve teknoloji ürünleri Avrupa, Asya-Pasifik, Güney ve Kuzey Amerika’da rağbet görüyor.....
Gartner da yeni bir yorum daha var birazdan bakıcam.