Dolar/TL 8.2418
Printable View
Dolar/TL 8.2418
2469 en yüksek mi:)
Erdoğan: "Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde, 2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığı içinde yolumuza devam ediyoruz."
Erdoğan: "Kurtuluş mücadelesinde yediden yetmişe kenetlenen milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir."
Bankaların ve şirketlerin karları geçen seneye göre yükselmiş..
Hemde pandemiye rağmen..
eee ekonomi yönetimide bakıyor bunlar iyi demek ki doğru yoldayız diyor...
Görüldüğü kadarı ile 6 tl den 8 tl ye gelen dolar şirketlere iyi gelmiş..maşallah ne diyelim..ki bunların bi çoğu gizlenmiş karlar..esas kar rakamları değil.
mevduat topiğinde yazdım..200 küsür milyar dolar yerlilerin doları var..
altında olan seçmen de çok fazla..eee bunlar da doların artışından rahatsız değiller..
Yani ekonomi yönetimi ne yapsın şimdi faizleri 20 lere çekip doları düşürmeye neden çalışsın ki..
Herkes durumdan memnun gibi..
Bir borsadakiler ile mevduattakilerin parası eriyor..
Eee borsa zaten kar zarar kardeş..haaa küçük kağıtlarda sağlam para kazanan da var..
Mevduattakiler kalıyor geriye..
Onlarıda RTE uyardı idi..ev alın araba alın altın altın diye..
Üzerine bi bardak soğuk su içsinler..:)
Biden gelirse dolar 10 tl yi yakar..
Ehh biraz faiz artışı yapabilirler..
Erdoğan: "Türkiye’nin kendi iradesiyle hareket etmesinden rahatsız olanların sözleri ve eylemlerinin artık hiçbir hükmü kalmamıştır."
Erdoğan: "Ülkemiz, kimin ne dediğine ve ne yaptığına bakmadan, kendi vizyonuna, kendi ajandasına göre hareket etmeyi sürdürecektir."
Erdoğan: "Kurucu irade nasıl bu vatanı yedi düvelin planlarını bozarak işgalden kurtarmışsa biz de hedeflerimize aynı şekilde ulaşmakta kararlıyız."
Uysal: (Kur) Orta vadede makro ekonomik temellerle uyumlu bir noktaya gelmesini öngörüyoruz
Uysal: MB olarak döviz kurunun seviyesiyle ilgili bir hedefimiz yok
Uysal: Finans istikrarını tehdit edici ve aşırı volatilite konusunda hassasiyetimiz var, para politikasında bunu da dikkate alıyoruz
Uysal: Reel kurun seviyesinin oldukça değersiz noktada olduğunu değerlendirebiliriz
Uysal: GLP üst limit olarak düşünülebilir, gecelik faizler büyük ölçüde bu seviyeye yakın oluşuyor, bu da sıkılaşmayı ve pozitif faizi ima ediyor
Uysal: Ağırlıklı ortalama pozitif bölgeye geçmiş durumda ve yükseliş eğilimi devam ediyor
8.24,uysal ilavesi buda.
28 Ekim Çarşamba 11:06
TCMB BAŞKANI UYSAL: DÖVİZ KURUNDA FİNANSAL İSTİKRAR ÜZERİNDEN HASSASİYETİMİZ VAR
Toplantıdan beri 50 kuruş.
Çok hassaslık var.
Uysal: Ciddi sıkılaştırma politikası yürüttük, bunun etkilerini kısmen gördük, sıkılaştırma eğilimimiz devam ediyor, enflasyonu iyileştirmeye yönelik gerekli olduğunda tüm farklı kanallardan politika faizi de dahil olmak üzere gerekli adımları atabiliriz, kendimizi sınırlamıyoruz
28 Ekim Çarşamba 11:09
TCMB BAŞKANI UYSAL: ENFLASYONA KARŞI POLİTİKA FAİZİ DE DAHİL HER ADIMI ATABİLİRİZ
Geçen toplantı sabit bırakıldı. Ekonomi yeterince sıkılaştı deniyordu raporda. Ben mi bir şey kaçırdım.
Uysal: Döviz kuru geçişkenliği ortalamada yüzde 20 civarında
:notr:
tcmb başkanı uysal: Döviz kuru noktasında nominal ya da reel bir kur hedeflemiyoruz
ben dedim dolara bakmıyor diye
dağıtılan ucuz krediler enflasyonu arttırmışmış
başkan bana dedi
verme ucuz kredi diye dinlemedim enflasyon arttı
Mesajlar tam yerinde anlayana.
Toplantı oldukça verimli geçiyor.
Toz pembe hayaller kurmayın diyor başkan.
Geçmişte ne yaptıysak yine yapacağız diyor.
Anlayan anlar :yes:
Uysal: MB olarak döviz kurunun seviyesiyle ilgili bir hedefimiz yok
Uysal ne güzel söylüyor,swap üzerinden faizi libor olarak kullanıyoruz...Geçmişte böyle bir durum olsaydı adamı odunlan döverlerdi.
Uysal: Merkez Bankasının rezervleri şu anda kısa vadeli yükümlülüklerimizi karşılayacak düzeyde, orada bir sıkıntı yok, fırsat buldukça artırmaya devam edeceğiz
Uysal: Döviz rezervleri üzerinde bu dönemde bir baskı oluştu ancak önümüzdeki dönemde yapılan parasal sıkılaştırmayla ilgili birlikte kredi kanalından gelen baskının azalmasını bekliyoruz
Uysal: (Kur) Bu noktadaki rahatsızlığımızı para politikasındaki duruşa yansıtarak, buna karşı olacak adımları da atmaya devam edeceğiz
Uysal:bazı swap anlaşmalarında sona yaklaştık
8.2572 vurdu çekti.
Borsa 1137 uysalın kaçamak cevapları yüzünden.
Dövizin düşmesi için ortaya bir şey sürülmedi :(
Şemşiye! içerde geziyor ama..
8.2742 vurdu çekti.
KENDİME BİR SORU SORSAM:BEN DÖVİZİ NEDEN ALDIM?NEDEN SATAYIM..? İŞTE BU DÖZVİZİN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ.Ayrıca , elinde döviz bulunduran kişi dövizden para kazanmaz ancak parasının değerini korur..ALTIN İÇİNDE GÖRÜŞÜM AYNI.. NOT:Aramızdaki ,medyadaki ve ekrandaki akp'li trolller,bana yön veriyor.çok da teşekkür ederim...BİR SORU DA ŞÖYLE SORAYIM:Dövizden çıkmam için ne olması lazım?