emekli ekmek bulamıyorsa pasta yiyecek :he:
Printable View
bakalım nereye kadar düşecen yada düşebilecen
Trump un vergi indirimlerine bakalım ne diyecek piyasalar..
Artı bizde de yarın yanılmıyorsam MB toplantısı var..
sell in may go away bu sene işleyecek mi?
3 tane mevzu var..:)
Dolara al-sat yaklaşımını terk edersek, ku kez de eldekini, bu ülkede her an muhtemel bir zelzeleye, doğal afete karşı korumak amaçlı yaklaşımla tutacağız.
Önümüzü görene kadar.
Görüş açısı.. : Kısa vade..
http://i.hizliresim.com/Ly6ogz.png
Trump dan da bi cacık çıkmazsa yada piyasa omuz silkerse dolarda sonbahara kadar pause mod:on olabilir..
Yazın zaten sakin geçer döviz piyasaları genelde..
Elinde dolar olanlar maliyet düşürmek için acele etmemeli bence..
Olurda çok çok beklenmedik bişiler olur (ki burası Türkiye :) ) eldeki dolardan kar yazılır olur biter..
Günlerdir alımlar dostlar alışverişde görsün misali nazlı nazlı ama verişe geldi mi çata çuta basıyorlar..
Satıcılılar yani..
Birde Mayıs ortasında RTE ABD ye gidecek..Trump ile görüşecek..İade masaya gelecektir..Bizim piyasa iade edilsede edilmesede kullanacaktır bunu ...İade gelirse Trump RTE iş birliği owww ABD-TR el ele sözleri ayyuka çıkacaktır..
Bu durumda dolarda 3.30 alt desteğini beklerim sonbahara kadar..
FED de tek tük bilanço küçültme söylemleri başladı..
Bu durum bence faiz artışından daha etkili olabilir dolarda..
Çünkü tahvil verip para alındı şimdi FED al şu tahvilleri bana dolarlarımı geri ver diyecek..
Bu faiz artışından daha fazla dolara talep oluşturabilir..
Ama bu durum ne zaman hayata geçecek belli değil..2017 sonu 2018 gibi olabilir..
Nacizane düşüncemdir etkilenmeyin haaaa..:)
Ben dolarimi satmam
Cunki bu ulkede her an bir supriz cikiyor.
Kalsin.
Zarari yok.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabikide...
Ben kendim için bir yerlerden maliyet düşürme yapmayı düşünüyorum..
3.50 ler 2. alım yerim yüzde 50 dolar olacak o zaman..
3.50 ye gelmezde yürürse ne ala kara geçersek..satar çıkarız ABV deriz..
3.50 ye kadar da maliyet düşürmem benim hareket şeklim bu..
Yoksa siz de haklısınız ne olacağı belli değil..
Ki bazı duyumlarda aldım ama paylaşmak doğru olmaz burada..
söylenti çünkü..
Ned Stark'ın elinde de kağıt vardı ama kelleyi kurtarmasına yetmedi. :oleyo:
Walla Birincisi RTE uyanık adam yaş tahtaya basmaz..Sanmıyorum yani..
İkincisi siyasi dokunulmazlığı var yanılmıyorsam öyle kolay değil bir başka ülkenin başbakanını almak..
Kaddafiyi bile alamadılar zamanında New York da mı nerede çadır kurdu idi..
Fazla da uçmamak lazım....Bence...
Yok o iş zor...
Ancak UCM falan kararı olması lazım başka ülkenin devlet adamına dokunmak için.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz de varda. Bizde Yok mu?
Babalar gibi kıdem tazminatı fonu geliyor.
Harca, harca bitmez.
http://www.msn.com/tr-tr/finans/ekon...cid=spartanntp
dolar 50 kuruş olacak.:)
Sn Delikan
Dün 3,57 ve 3,59 dan aldığım dolarlarımı bugün satsam mı acaba?
Ne dersiniz?
saygılar/başarılar
Bugün Yılmaz Özdil yazmış.
Macron 15 yaşında iken öğretmeni olan 40 yaşında 3 çocuk annesi ile tanışıyor . Kadın boşanıyor , 2007 de yani Macron 29 , karısı olacak öğretmeni 54 yaşında iken evleniyor. Bugün kendisi 39 , karısı 64 yaşında. Kendisinden 2 yaş büyük üvey oğlu varmış , üvey çocuklarından bu yaşta 7 torunu varmış.
Yuhh. Burada olsa tefe koyarlar.
Dolar düştükçe paparazzilik artıyor vesselam.
Oooo
Borsa fonlarini izleyin
1 2 haftaya kadar.
Kose basindan ayi cikti
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4,5 G ihalesini kazananların son taksit ödemesi 657 milyon Euro yarın Hazine'ye yapılacak. Operatör firmaları eğer isterlerse 2 Ocak Döviz alış kuru üzerinden TL olarak ödemelerini yapabilecekler. (RTE kıyağı)
Ege Sanayi Odası Başkan V İbrahim Gökçüoğlu: Ekonomi talimatla yönetiliyor,
böyle balon patlar ve ciddi krizle 2002'deki gibi çıkamayabiliriz.
Borajet battı. Uçuşları durduruldu.
OHAL Khkları ile iflas erteleme 1 ağustos itibariyle yasaklandı.
Ekonomide iç kanama var ama doktorlar açıklama yapmıyor.
Emlak stoğunu eritmek için yapılabilecek en önemli hamle dolar kurunu belli bir miktar zıplatmak olmalı. Öyle kampanyalarla olmaz o işler. Nasıl ülkede emlak stoğu var ise , en azından kağıt üstünde - yani ekranda da ciddi bir dolar stoğu var. Yılbaşından bu yana 16 milyar dolar daha artmış DTH ları. Galiba 207 milyar dolar kadar idi.
aylık grafik usd üçgen kırılırsa % 10 düşüş kaçınılmaz... ASLINDA USD HİKAYE TAMAMEN BİST DURUMUNA BAĞLI BİST ÇIKIŞINA DEVAM EDERSE DEMEK OLUYORKİ USD SATIŞ YİCEK
https://pbs.twimg.com/media/C-QznAWXsAEcfCA.jpg
konutları araplara satarız.
toptan fiyata indirim yaparız.
Bu ülkede konut üzerine gördüklerimden sonra ben hiçbir rakama inanmam açıkcası, yıl 2006 Ankara Dikmen vadisi 54 daireli 13 katlı yaklaşık 12 kocaman binanın tapusunun olmadığını kapıcıdan öğrendim hemde ben o dairlerden birinde kiracıydım, yıl 2016 Erzurum'da onlarca evin tapusuz olduğunu bu tapusuz evleri nakit para vererek alan arkadaştan öğrendim, şimdi ben bahçeye kümes yapıp 20 tavuk atayım desem belediye boğazıma çöker ama adamlar heryeri apartman yapmış tek tapu, muhtemel ülkenin bir çok yerinde böyle sorunlar var bunlar kayıtlarda bile yer almıyor...
şimdi bazı arkadaşlar küresel ortamla korelasyon kurup, dolar/lira üzerine tahminler veriyor, yani fed şöyle yapacak, avrupa böyle yapacak, faiz artıracak, tahvil azaltacak falan filan.. yani senyoraj hakkı olmayan bütün çevre ekonomi (EM) paralarının etkileneceği senaryolar üzerinden bir takım hikayeler..
2013-mayıs'ta başlayan global harekette istisnasız hepsi değer kaybetti, lira en fazla değer kaybeden değilse bile, en fazla değer kaybedenlerden biri idi 2015 sonuna kadar.. aşağıdaki grafik ise 2016 başından beri EM paralarının seyrini gösteriyor, majör EM paralarının hepsi az çok değer kazanmış dolara karşı.. açık ara ayrışan tek para birimi türk lirası.. bu ayrışmanın fed, AB, borçluluk, enflasyon, cari açık, büyüme vs konularla bir ilgisi olduğu iddia edilebilir mi ?
http://666kb.com/i/diohv5vil55pesvsz.jpg
Değerli Üyeler,
Bu Yabancılar DÖVİZİ bozarak, bizim tercih etmediğimiz, Türk Lirasını neden alıyor ?
Bu TL ne var ?
son 2 yılda(2015 ile 2016 yıllarında en az ) %45 değer kaybetti.
Para hususunda KESİNLİKLE siyasi görüşümü karıştırmam, hatta parasal menfaati siyasi düşüncemden üstün tutarım.
Nede olsa bütün Siyasi görüşlerin temelin şahsi çıkar yatar.
Açık konuşmak gerekirse:
Ak Partiyi beğenmeyip dolar yatırımı yapanlardan değilim,
aynı şekilde Ak Partiyi beğendiğimden dolayı Gayrimenkul Sertifikası alanlardan da değilim !
Saygılarımı sunarım.
Yabancı karlı bulduğu şeye yatırım yapar, paranın dini imanı olmaz...:ok:
Gelen her yabancı gerçek yabacı değildir, her yabancı parasını ayrı kriterlere bakarak yatırıma yönlendirir, yabancıyı tek bir akla sahip organizma gibi düşünmek bizi yanıltır,
Bence yabacı tahmin ettiğimiz gibi her havadan her rüzgardan her yağmurdan etkilenen kırılgan bir menekşe değil, aksine beton duvara kök salan bir sarmaşıktır ihtiyacı olanı bir şekilde alır ya seve seve ya da s s...
Paranın dini imanıda olmaz zaten bakın faizsiz bankacılığın merkezi nerede kimler icat etmiş bu işi...
Bindik bir alamate. Gidiyoruz Kıyamete.
Washington Hattı*@WasHatti
ABD Dışişleri Bakanlığından Türk hava saldırıları sonrası sert tepki: derinden endişeliyiz & bu saldırılar ABD & Koalisyondan koordinesiz oldu.
Amerikan CFR’nin bşkanı Haas, Türkiye’nin Rojova saldırısından sonra:"ABDnin Türkiye politikasının stratejik olarak gözden geçirmenin vakti"
Mart ayı itibariyle son bir yılda gerçekleşen konut satışı ise 1 milyon 364 bin düzeyinde bulunuyor. Geçen yılın mart ayı itibariyle yıllık satış 1 milyon 196 bin olmuştu. Buna göre yıllık satışta yüzde 14'lük artış söz konusu.
Bu eğilimle 2017'nin tümündeki konut satışının 1.5 milyonu aşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Konut satışının 1.6 milyonu bile bulabileceği dile getiriliyor.
http://m.dunya.com/kose-yazisi/konut...gidiyor/359673
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi