Hocam burada senin formatında yazan yok, o halde hiçbirimiz gerçekleri konuşmuyoruz,
Pek anlamadım ya neyse üstadım, hayırlı kazançlar
Merkez Bankası yatırımcı sunumunda kur geçişkenliği mesajı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü gerçekleştirdiği yatırımcı toplantılarında yapılan sunum yayımlandı. Sunumda enflasyon üzerindeki kur geçişkenliğine yönelik mesajlar öne çıktı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yatırımcılarla ilk buluşmasında yapılan sunumda enflasyon üzerindeki kur geçişkenliği mesajları öne çıktı.
Toplantıda yapılan sunumun metni bankanın internet sitesinde yayımlandı.
Banka tarafından yabancı yatırımcılara yapılan sunumda kur geçişkenliği olarak son dönemde oynaklıkların enflasyon görünümü açısından risk oluşturduğuna dikkat çekildi. Sunumda kur kaynaklı birikimli etkilerin yılın ikinci yarısında dağılmasının beklendiği ifade edildi.
Enflasyonla ilgili olarak artan ithalat fiyatlarına da dikkat çekilirken uluslararası emtia fiyatlarının üretici ve tüketici fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı yaratacağı ifade edildi.
Sunumda enflasyonla ilgili analizde kredi büyümesine de dikkat çekildi. TCMB yatırımcı sunumunda sıkı finansal koşullar dolayısıyla yavaşlayan kredilerin yönünü yukarı çevirdiği belirtildi.
Bu kaçıncı bildiri.!!
Havanda su dövüyorlar.!!!
İçi boşaltılmış kurumların
Başında geliyor.!!
Artık kimse inanmıyor.!!
Önce buharlaştırdıkları 128 milyar doların hesabını versinler.!!
Ülkenin kasasını boşalttılar.!!
Yazıklar olsun.!!
Yetimin hakkını yiyenlere.!!
TCMB Yatırımcı Sunumu:
-Sıkı para politikası göstergeler enflasyonda kalıcı bir düşüşe ve fiyat istikrarına işaret edene kadar sürdürülecek
-Eğer ihtiyaç olursa ek parasal sıkılaştırma sağlanacak
Stopaj indirimi müjdesinin gazı çabuk bitti...
Mevduatcılar çok ağlayacak !!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar n kolayda anlaşmalı bankalarin ATM lerinden hiç para çektiniz mı hangi bankalar ve para çekme limiti ne kadar bilen var mı
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Teşekkür ederim.
Ayrıca a bank vov hesap 20 yapmış evet ekstra bir sürü şey istiyor ilave olarak ama nerden nereye 17 ile başladı 20 oldu daha önce yazdığım gibi küçük bankalar 20,21 olacak .
Forumdaslara bir bilgi daha 15 Mart ve 6 Mayıs ta MB faizlerde pas geçecek bunu herkes biliyor fakat çok sıkışırsa yani enflasyon artarsa stopaj oranlarını sıfırlarız diye konuşuyorlarmis örtülü faiz artışı hemde ciddi ciddi
Crash dibine kadar Türkiye semalarında !
https://www.youtube.com/watch?v=6pXbkI6_swI
Bana göre de bir önceki toplantıda artırılan oran kadar inecek. yeni durumda (başkan değişimi sonrası) enflasyon üstü vereceğiz denildi, (eski başkan güya farkı çok açmış)enflasyon 15.61 şuan , 2020 mart ayı enflasyonu 0.57 ,bu ay 0.57'nin biraz üstünde bir oran bekliyorum.Mayıs ve Haziranda baz etkisi var zaten.
Neden illa da bankamatik ? Aktiften günlük 500 bin eft limiti var ve ücretsiz. yaygın şubeli bir bankadaki hesabına yaparsın eft yi , gider şb. den elden hepsini alırsın. Yok , ben ATM den istiyorum dersen , Aktif kartınla her atm den ücretsiz. Ama günlük sınırlı.
Sayın ressam ben şu anda bir dağ kasabası dayım yarın ve pazar günü sokağa çıkma yasağı var burda bir tek Ziraat Bankası var ve onda günlük limit 1500 TL EFT yapsamda fazla çekemiyorum sadece bilgi için sormuştum saygılar.
T.C.M.B yi tehdit etmek ha?
Gereken cevabi alacaksiniz.
Syg,
Paskalya hıristiyan ülkelerin bayramı onlar tatilde.!!
Ne alakası var verdiğin örnekle.??
Para ve Finans
@VeFinans
Pushpin26 Mart haftası
Right pointing backhand indexYerlilerin YP mevduat azalışı (parite etkisinden arındırılmış): -8,1 milyar$
Right pointing backhand indexYabancı swap çıkışı: -6,6 milyar$
Right pointing backhand indexYabancı ₺ menkul kıymet çıkışı: -1,9 milyar$
Translate Tweet
2:52 PM · Apr 1, 2021·Twitter for iPhone
https://mobile.twitter.com/VeFinans/...89741726613504
Paskalya tatili ne zaman bitiyor?
Halkın yarısı gıda enflasyonunun %40’ın üzerinde olduğuna düşünüyorsa, %19 faiz ile döviz talebini dizginlemek mümkün olur mu?
https://mobile.twitter.com/ali_hakan...19804512231430
https://www.hangikredi.com/yatirim-a...r-faiz-getirir
Bu sitede güya bankaların mevduat oranlarını karşılaştırmışlar. Tam komedi. 100 bin lira 32 günde ne getirir hesabında ; kiraz, güldüren , renkli gibi gecelik giden oranlarda boşta kalan miktarı görmezden gelerek hesap yapmışlar. Oysa 3500 tl. boşta kalıyor ve 96500 tl. faize konu oluyor. Nkolay 18,75 ile Fiba kiraz 19,5 ile başabaş oluyor ( 32 günde 5 lira fark var. )
Televizyonda yorumcular da sürekli mevduatlara ; enflasyon üzeri net reel getiri olduğunu söyleyerek insanları resmen kandırıyorlar.
Ben de bir soru sorayım. NKolay'a fiziki USD yatırmanın bir yolu var mı? İllaki şubelerine mi gitmek gerekir? ATM ile döviz yatırma imkanı var mı?
SWIFT ile para geçilebilir ancak banka ve muhabir banka komisyonları var malumunuz. Ufak meblağlarda yüksek oluyor ücreti.
rusya-ukranya savaşı eli kulağında...
2 salv halkı birbirine vurduracaklar...
bakalım bayraktar serisi siha'lar karbağ savaşındaki gibi etkili olacak mı ?
umarım iha-siha'ların komuta merkezi yine Türkiye olmaz ( çünkü bu sefer karşında kıçı kırık ermeniler yok ...)
zaten ekonomimiz allak bullak , pis pis sürpizler olur mu ?
abd bize ne tip bir yükümlülük verdi ?
s-400'ler savaşın başı ile aktif duruma getirilecek mi ?
etrafa bak ırak-suriye-mısır-israil-libya -sudan-yemen-lübnan -yunanistan -kıbrıs-ermenistan şimdide ukranya...
korkarım kabak bu kez milletin başına fena patlayacak...
Enflasyon Araştırma Grubu, ENAGrup Mart ayı enflasyon oranını ayrıntılı bir
1. Enflasyon Raporu Bülteni ve
2. Aylık Ekonomik Analiz
ile beraber,
5 Nisan, Pazartesi günü saat 09:50’de sizlere sunacaktır.
Arkadaşlar biz elinde TL tutanlar hakikaten aptaliz Işık ok te nin dediği gibi bu devirde 19 faizle para bağlamaz demişti. Ya gayri menkul yada borsaya gir bekle %50 kazanırsın demişti bir yılda . Hatta borsa da hisseleri bile söylemişti. Migros, petkim, koç holding biz bu treni kaçırdık şimdi ağlıyoruz.
Genel fikrinize katılıyorum. Ancak Işık Ökte örneği biraz yanlış olmuş. Erkin Şahinöz , Işık Ökte vb. ABD hizmetkarları her daim bize ters kılavuzdur. Ülkedeki gençler batı ülkelerine gitmek için can atarken , bu insanlar neden oradaki kariyerlerini bırakarak buraya gelmişler ? Bu ülkenin en iyi ekonomistlerine , prof.larına ekranlarda yer yokken neden acaba Türkçeyi bile konuşamayan bilmemne oğulları soyadlı ve ışık ökteler ekran yüzü yapılıyor.
TL. faizlerinin şu andaki durumunu küçümsememek lazım. Paranın değerini tam korumak ancak ; dövizin düştüğü zaman döviz alabilmek , 50-75 kuruş yükseldiğinde satıp faize geçebilmekle olur. Borsayı saymıyorum. O iş eğitim ister.
Mevduat, getirisi belli olmayan enstrümanları devamlı takip edip doğru yerden pozisyon açıp kapatmakla uğraşmak istemeyen, az-öz kazanayım mantığındaki insanların başvurduğu bir enstrüman zaten. Ben pandemiden önce borsaya girdim, 33 askerimizin şehit olduğu günün ertesi kalktığımda 40 bin TL'm gitmişti, bozmadım toparlanmasını bekledim bir kısmı toparladı zarar yarıya indi sattım, yaşadığım psikolojik rezillik de cabası. Doların veya borsanın hangi dönem kaçtan girileceğini kaçtan çıkılacağını net bilen varsa söylesin yatıralım, peki lokal veya global ölçekte devamlı değişen gündemlere, krizlere, gerginliğe, gelişmelere karşı kim koruyacak? VIOP'ta hedge pozisyon açıp mı devam edeceğiz devamlı?
Mevduatçılara vurup durmayalım, her zaman mevduattan daha fazla kazanma şansı vardır ama risk alırsın. Aldığın risk ve öngörü tutarsa ne ala, tutmazsa madden manen çökersin.
Full mevduat, full döviz, full hisse şeklinde düşünmek yerine almak istediğiniz risk oranında sepet yapmak en mantıklısı bence. İnsan tek bir yatırıma full girince aklı hep öbür tarafta kalıyor, komşunun tavuğu misali. E o zaman hepsinden alalım ki hiçbirinde aklımız kalmasın.