Bence bunun tahtacısı da yatırımcı gibi fıtık olmuştur.
Hareket kabiliyetini yitirmiş olmalı.
23106RN0DA cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bence bunun tahtacısı da yatırımcı gibi fıtık olmuştur.
Hareket kabiliyetini yitirmiş olmalı.
Bildiğin bok bu!
Ben hissede sıkıntının gerçek bir sıkıntıdan kaynaklandığını düşünenlerdenim.
Şirket kar edemiyor enflasyon muhasebesi ile.
Bu durum uzun bir kış dönemi habercisi olabilir hisse için.
Ben açıkçası hissede kar beklentim de kalmadığı için 7 yıldır ilk kez düşüklen satmaya da başladım.
Genelde yükselince satıp aşağıdan geri alarak gittim şimdiye kadar
Ama ilk kez artık yarısı ile vedalaşma vakti geldi
Hem de bu kadar ucuzken vedalaşma vakti
Yapacak bir şey yok
Rüzgara karşı savaşmanın bizi yorduğu kesin.
Kusura kalmayın dostlar
Ben borsada bu kadar büyük beklenti olan bir yıla girmişken eggub’de bekleyemeyeceğim.
Yarısını satıyprum çıkıyprum.
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
120 milyon dolar
Yani dibin dibi
Burada vedalaşacağım hiç aklıma gelmezdi
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yok öyle çabuk kurtulmak.
Yıllarca sabırla bekle, sonra yok pahasına ver.
Evet, rezil etti, doğru. Yıllarca gübrede zarar etti, nihayet üretimi bıraktı.
Limancılık yapalım dedi, eline gözüne bulaştırdı, rıhtımları 50 m. uzatacak izni zor aldı. Şimdi yatırım yapacak inşaat firması bulamıyor (belki de parası yok)
Sonunda elinde liman gibi para basan bir şirket olduğu halde 3 aylıkta zarar ettin. Yanıbaşındaki Nemport bile tüm izinlere senden sonra başladı, senden önce bitirdi, herhalde rıhtımdan bakınca ben nerde hata yaptım, artık gitme vaktim geldi demen gerekirken ısrarla kalmaya devam ediyorsun.
Ama yağma yok. Madem bekledik. Sonuna kadar devam edeceğiz, ta ki TCEEGE yi halka arz edinceye kadar.
Çaren kalmadı, paran da yok, kredi şartları ağır. Seve seve halka arz edeceksin.
Dostum hem vinç yatırımı hem liman uzatması 40 milyon dolar, kasadaki para ancak işi çevirmeye yeter, o yüzden ya kredi kullanacak, ya bedelli yapacak ya da halka arz edecek
Değerlemelerden kaynaklı 3.134.438.390 liralık geçmiş yıl karlarını öncelikle sermayeye ilave etmeleri yani bedelsiz artırım yapmaları lazım.
Bence de halka arz veya nakdi olan yerli veya yabancı bir ortak bulmaları gerekir, bu yatırıma karar veren yönetim kaynağını da düşünmüştür mutlaka.
Gencer holding ne yapacak bakalım.
Malının mülkünün hesabını yapamadığımız şirketin durumu bu işte, her gün daha da aşağı, ne oluyor bu şirkete, yatırımcının ahı çıkacak bir yerden.
Ek 30291
Nemrut körfezindeki iskeleler.
Batıçim, Batı Liman iskelesinin halka arzı için Aralık 2023 tarihinde SPK'ya başvurdu. Başvuru henüz sonuçlanmadı.
Eğer SPK bu başvuruyu onaylar ve Batı Liman halka arz edlirse, Ege Gübre o zaman yatırımcı ilgisini çeker. Ben bu hissede tahtacı olmadığına inananlardanım. Ama eğer tahtacı bu halka arza oynuyor ve yaklaşık 1,5 yıldır ölü taklidi yapıyorsa bilemem.
Resimden Ege gübre ile diğer iskeleleri ve gerisindeki depolama alanlarını kıyaslayabilirsiniz.
Şu liman büyütmeye kazmayı vursalar yine ivmelenir ama uzattıkça uzattıyorlar, değerine değer katacak.
ii) Liman tesislerimizdeki 1 ve 2 no’lu iskelelerimizin 100’er metre uzatılması kapsamındahazırladığımız uygulama projesi ve ekleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı YatırımlarıGenel Müdürlüğü tarafından 30.05.2024 tarihinde onaylanmıştır. Yaklaşık olarak 24 milyonUsd tutarındaki söz konusu yatırımımız ile ilgili olarak teklif alma ve ihale çalışmalarımıztamamlandığında projemizin başlama ve tamamlanma tarihlerine ilişkin bilgiler Kapaçıklamarımızla sayın yatırımcılarımızın bilgisine sunulacaktır.
Portföyün yüzde 6 küsürü bunda. Bedavaya mal vermem. Eğer başka çıkıp sattıklarım olursa ilave ederim. Halka Arz olur liman inşaatı başlar vs. Gübre işinde güzel şeyler olur ila ki hareket edecek
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O dedenin lafına güven olmaz bildiği tek laf küçük sermayeli yavrular yani bölünür eeee çıkar vs.. En son sanica ya dedi kağıt bölündü perişan oldu. Önceden vardı kağıt elimde demesi ile almadım fakat kesinlikle kimseyi dinlememek lazım
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne analizi, hisse tavan olur dediler mi en büyük analizci olurlar, hepsi forvet oyuncu:) topunun...
Eggub'de temel olarak herkes biliyor zaten, en iyi varlıklara sahip, son bilançoda ertelenmiş vergiyi yatırınca zarar yazdı, teknik desen hisse son 1 senenin dibinde.
Arkadaşlar biz borsa da tarihe geçecek bir hisse üzerindeyiz bakın şu anda yaşadığımız ekonomi bilimi hatta fizik biliminin de dışında olacak iş değil bakın fiziken bir liman var ortada yanl gerçek hayatta yazın Google a öyle amatör bir analizle bile Eggub limanına değer binebilecek veriler var işye meslela Kocaeli de satılık llman 1 milyar dolar ne diyeyim hemen yüzme mesafesi Socar terminal 1 milyar dolar goldman sachs değeri biçen ve inşaat halinde iken ve blr malı değerini en iyi sahibi bilir en az Alsancak limanından daha değerli dedi yanl 2007 yılı 1.275 milyar dolara kiralık ihalede gördüğü fiyat ama bu süreçte limanlar çok değerli daha da değerli hale geldi Çinliler abu Dabi Katar atmaca gibi liman peşinde ve Eggub limanı doğdu büyüdü kapasite arttı bölge gelişti şimdi kapasite daha da artacak dev eşi benzeri olmayan blr llman olma yolunda ama bunlar gerçek hayatta böyle sürekli değer yaratan kazanan bir liman var ama borsada bu liman sanki hiç yok gibi hiç yaşamıyor gelişmiyor gibi yok gibi liman hiç yok fiyatlaması düşünsenize an itibari piyasa değeri daha liman temelleri dahi atılmamış iken ki piyasa değeri ne düştü 2008 yılının piyasa değeri ama o zaman liman yoktu yani borsada kimse böyle bir liman var görmüyor görmezden geliyor analiz edemiyor patronun en az Alsancak limanından daha değerli dediği yeee göre 10-15 kat aşağıda yız Çinliler hayran olduğu böyle bir değeri yok farzeden bir ilizyon var bu ancak sihirbazlık gösteri de olur ve piyasa katılımcı yeni rekor kırarken firma değerleri çılgın seviyede iken piyasa bu kadar bonkör iken böyle Eggub e gelince bakın 1 sene önce 68-70 imiş yaklaşık tarih 1 yıl gibi şimdi her şeye zam geldi tuvalet parası bile iğneden ipliğe ama böyle enflasyon a tabi lşman var biz adeta indirim yaptık Limanı yok fiyatına çektik yani şu anda Eggub alana liman yanında bedava fiyatlaması bu akil tutulması ben firmayı defalarca aradım mail attım randevu talep ettim heyet olarak ziyaret istedim bunun çözümü arsa yı güncellemek patron genel kurulda dedi arsa çok kıymetli biz bunu biliyoruz ama şimdi güncelleme yapsak siz bir de bedelsiz istersiniz diyor ya onu ikna etmek lazım yoksa cahil piyasa böyle llman hiç yok fiyatında sürünüyor olacak ve kendi dedi liman çok değerli arsa değerli madem öyle Sasa patronu gibş buyback yapsa bu basiretli bir tacir gibi davranıyor olsa gerçek fiyata gider ama nedense ağır kalıyorlar sanki hisse senedi aldık düşman mışız gibi davranıyorlar dostane. Değil arsayı patron biliyor kıymetli ama niye hisse fiyatı böyle iken saklıyor veya biliyorsa buyback yapsa borsa değeri firma sahibinin gururu onuru liyakatı vicdanı temsil ediyor gereken basiretli adımları atıp en az Alsancak limanından. Daha değerli olsada gurur duymak niye istemiyor sormak lazım
Patrona firma yönetimi ne soruyorum an itibari ile
Eggub alana Tcege Limanı bedava ya
Gibi borsa fiyatlaması değeri var bundan rahatsız oluyor lar mı basiretli kararlar yolda mı
Arsayı niye ısrarla güncellemiyorsunuz
Diğer borsa şirketleri hep buyback yaptı ama siz neden yapmıyorsunuz
Bakın borsada an itibari ile Eggub liman hiç yokmuş fiyatlaması bu bilimsel değil siz gerekenleri yapmanız gerektiğini biliyorsunuz vicdani olarak ve kul hakkı olarak ortaklara sorumlusunuz
Emsali milyar dolar olan llmanınız borsada basiretli kararlar almadığınız nedeniyle sanki böyle bir liman hiç yok fiyatı
Lafontenden masallar,
Genel kurula katıldım deyip katılmayanlar burda makale yazıyor.
Bende bu hisse var düşmesini isterim çoğaltmak için hissemi.
Maalesef yatırımcıya mesafeli olan bir patron ve yönetim var.
Borsa sabır ve psikoloji güçlü olanın bulunmasi gereken bir yatırım alanıdır,tabiki düzgün hissede.
24 yılllik borsa yatırımcisi olarak yazıyorum.
Bu hisse ile ilgim 1,5 sene ya olmuş ya olmamıştır.
Maliyetim 47 civarı ama sorun etmiyorum ergec eserini bulur,
Fazla hissesi olan düşünsün.
Bir gözaltı şirketi vardı 0.44 kuruştan sattım 175 bin lotu
Şu anda 10 lira civarında
3 sene olmamıştir satali.
Her hissenin bir dönemi elbet olacaktır.
Yt.tv.olmayip şahsi kanatim ve tecrübe sonucu yazdım.
Sağlıklar
Tek bir gerçek var an itibari ile borsa değerinde liman yok yani düşünsenize koskoca bir liman var altyapı üstyapı arsa arazi üstelik enflasyon var her şeye zam geliyor her gün zam zam gelen kalemlere Eggub te sahip hisse senedinin basıldığı kâğıt bile zam görüyor ama Eggub iborsadq indirim yani enflasyon gidiyor Mersin’e Eggub gidiyor tersine bunun en büyük sebebi finansal okur yazar olmayan piyasa patron diyor arsa çok kıymetli biz biliyoruz diyor liman çok değerli en az Alsancak limanından daha değerli diyor ama onlar biliyor ama cahil piyasa bilmiyor o cahiller burda içinde bedava liman olan 2008 yılı dolar bazında fiyata düşmüş olanı analiz edemiyorlar pahalı halka arzlara koşuyorlar böyle bonkör piyasa da böyle enflasyon var ve bu hisse sürünüyor en azından enflasyonu fiyatlamaları gerekiyor bu eşyanın tabiatına aykırı sayın Egeli üstadım bu konuda yorumlarınızı bekliyorum böyle bir şey tez konusu incelemeye alınmalı nero finans ile borsada ilizyon var olan bir liman borsada o lşman sanki hiç yokmuş fiyatlaması ve böyle bir iskontolu analiz edemeyen aracı kurumlar spekülatörler yatırmcılar işte böyle bir şey yok nasıl olurda kimse keşfedemez görünen köy kılavuz istemez çok net an itibari Eggub liman hiç fiyatı şimdi kazı kazan lar var içi çoğu boş bu içi dolu boş yok her bir hisse piyango gibi herkes bir zenginliğin üstünde oturuyor ama farkında değil hisse sahipleri 2008 değeri ne alıyorsun ama içi boş değil dolu 16 sene emeğin gelişen büyüyen liman çıkıyor şimdi kazı kazan alsanız içi dolu olduğunu bile bile satarmıydınız veya evinizi satacaksınız ne yaparsınız emsaller e bakarsanız dimi bunun emsalleri milyar dolar dan başlıyor ama an itibari bu enflasyon ortamında 116 milyon dolar bu borsa tarihinde görülmemiş bir tablo inş firma sahipleri gereken adımları atar işte arsa güncellemesi en önemlisi vs diğer basiretli adımları atmaları lazım bu kabul edilemez piyasa değeri firma sahipleri nin itibarı prestij i gururu onuru öyle küçük yatırımcı katliamımı izleyip adım atmamak vicdani değil acil arsası güncellenmesi için burdan yetkililere sesleniyorum
Kesinlikle temeli güçlü, patrona gelince aslında yapması gerekeni yapıyor, yıllardır temettü veriyor, bedelsiz yaptı, sorun bu dönemde patrona ne kadar kızsakta aslında sektör kötü, gübre firmaları ağır zararlar yazdı, ege gübre sektörün en zayıf halkalarından, zaten payı düşük, üretim yaptıkça zararı artıyor, iyi ki üretime ara verdi, yoksa 3 aylıkta çok ciddi zarar yazardı, liman işine sonradan girince Nemport gibi usta limanların gerisinde kalıyor, acile liman uzatmalarını yapıp, vinçlerini konuşlandırmalı ve geri planda stok sahasını büyütmeli
Sektör bir dönem iyi olur bir dönem kötü bazen zarar bazen kar olay o değil temel analiz teknik analiz her şeyi bir kenara bırakalım bakın çok önemli bu ortada fiziken bir liman varmı var emsalleri milyarlarca dolar mı dolar ki sahibinin bile en az hemde en az diıyor Alsancak limanından daha değerlidir diye o noktada malum olası lımanın bir değeri olması gerekiyor dimi ama borsa da an itibari Eggub 118 milyon dolar ve dolar bazı 2008 yılı değeri yani llman daha yok iken ki piyasa değeri dile kolay hisse bu enflasyon ortamında 16 sene önce ye gerilemiş ve bu liman sürekli büyüyor gelişiyor işte yeni yatırım eli kulağında ama bırakın yeni yatırımı eski limanı mevcut var olan liman hiç yokmuş fiyatlaması bu temel analiz ile teknik analizle alakalı değil Burda var olan limanı adeta ilizyon sihirbazlık yok gibi uyutuyor piyasa ama işte en önemlisi arsası 750 dönüm bu arsa acil güncellenmesi gerekiyor yanıltıcı bir güncelleme gelse yeni defter değeri ile bedelsiz potansiyeli ile liman. Hiç yok fiyatından gerçek fiyatına gitmeli ama işte firmaya herkes bu talebi iletmeli böyle bir şey olabilir mi borsa tarihinin en bonkör son 3 yıldır en bereketli dönemi ne hisseler nereye gitti ama Eggub 2008 e limanın hiç olmadığı yıllara gerilemiş olması ve patron seyrediyor buyback yapabilir arsa güncellemesi yapabilir ama işte anlatmak istemek lazım
Anladık sayın Dadaş.
Antika bir liman var.
Al topla bekle.
Beş yıl sonra 4000 lira.
Dolar 200 lira olursa.
İki milyar dolar değeri var bunun.
Ytd
Var olan halihazırda emsali en az Alsancak limanı yani 1.275 milyar dolardan daha değerli mevcut zaten var hali hazırda var olan blr değeri fiyatlamak için geleceği niye beklesin zaten var şu anda elimizde yanl bakkaldan yoğurt alıyorsun bakkalda değeri 800-900 ama borsada o yoğurt şu anda 39 tl şimdi yoğurt zaten değeri belli değeri zaten belli olan bir şey hemen şimdi bu sene fiyatlamalı niye beklesin gelecek te olacak olulacak bir değeri fiyatlar diye bir şey yok o ayrı gelecekte işte yeni yatırımlar filan ama zaten devasa bir liman var elimizde değeri ortada o lşman bırak geleceği 2008 değeri yani 2008 değerinden 2024 değerine ulaşması için niye geleceği bekleyeceğiz zaten var an itibari bu sene gerçek değer olmalı hemen şimdi
Liman blr kere antlka değil liman ı bir ziyaret edin aşık olurusınuz hele bir gidin görün nasıl bir limana bedavaya sahipsiniz şu anki fiyatın içinde olmayan o Çinlilerin hayran kaldığı o değeri görün o liman an itibari hisse alana bedavaya glbi bir borsa değeri üzerinden işlem görüyor şimdi gerçek hayatta size hiçbir patron size bedavaya milyar dolarlık liman hediye etmez akrabanız bile arkadaş bile dost bırakın bir kuruş normal hayatta işte size kimse milyar dolar hediye etmez ama siz bu hisseyi satanlar çok bonkör sonuçta sizde patronsunuz bu hisseyi bu 2008 piyasa değerinden satan karşı tarafa liman hediye ediyorsunuz çok ilginç nero finans ile açıklanmaz bu tez konusu böyle bir değer nasıl keşfedilmez böyle etkin bir piyasada hani limanın fiyatlaması için beklemeye gerek yol borsada bırakın şimdiyi gelecek satın alınır ama Eggub bırakın geleceği şimdiyi 2008 den bu yana kazanılan limanı yok Sayan geçmişi bile fiyatlamıyor bir ara film vardı geçmişi olmayan adam diye eggubte geçmişi yok Sayan hayalet liman gerçekte var ama borsa gözlüğü takınca görünmez şimdi aslında acil arsa güncellemesi ve akabinde bu anormali gerçek olması gereken değer ile fark kapanması için serbest marj ile işleme açılması gerekiyor ABD borsaları gibi bu liman öyle uluslararası stratejik konumu İpekyolu hinterland otoban demiryolu lojistik imkanları ile su derinliği ile çok kıymetli adeta elmas 💎 gibi bir liman elmas üzeri çamurla örtülse blke zamanla illaki değerini bulur elmas elmastır kaşıkçı elması gibş liman var gidin görün hemen karşıda Socar limanı sorun goldman sachs a 2015 yılında 1 milyar dolar üzerinden niye ortak oldunuz taa ABD den gelip bu limanlar bölgesinde nasıl bir gelecek gördünüz diye ve tüm bunlar an itibari 2008 e dolar bazı ve 118 milyon dolar bu akıl tutulması
Patron bunu seyretmemeli Sasa patronu gibş buyback yapmalı arsayı güncellese yeni defter değeri ve bedelsiz potansiyeli vs blz düşman değiliz bunları istemek lazım ama niye ısrarla sanki yanlış bir şey istiyoruz gibi algı firma piyasa değeri o firma sahibi yöneticileri vs için onur gurur itibar prestij şerefi imajı demek hem vicdanlarına kalmış kul hakkımız var böyle hisse 2008 değerine gerilemiş liman daha ana rahmlnde değil ilken ki borsa değerlerine yaklaşık ve herkes geleceği fiyatlıyor iken blz 2008 i ve böyle bir enflasyon ortamı elektrik e yüzde 38 zam. Suya yüzde 45 zam gelmiş ama bizim lşman Eggub sanki enflasyon olmayan bir dünyada
hisse 2011 yılında dolar bazında 1.44 görmüş.. şu an 1.22.. aradaki fark traktör hızı ile kapanmaz..F1 e katılması lazım... günlüklerde pol pozisyonu almış.. ancak Max Verstappeni geçebilmesi içinde 40.10 üzeri kapanışlar yapması lazım... 42.20 virajı tehlikeli..şimdi yeşil ışık yandı.. malsız çulsuz yakın takipte.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/2g1cvtq.png
Yıllardır ayı şeyi yazıyor copy paste yazıları yeni bir şey yok Selim abi
bir kere sorsa kendi kendine
KAĞIT NEDEN GİTMİYOR
bu kadar yazmayacak
https://www.bloomberght.com/byd-ile-...alandi-2356070
Bu yatırım haberi devasa limanı olan şirketi hiç etkilemez mi yahu, senelik 150 bin araç üretecekler, liman büyüteceklerdi hala tık yok.
Bu hissenin en az 10 kat yapma potansiyeli var ancak, Patronu sıkıntılı olduğundan bunu ne zaman yapar ? Yaptığında sen ben burada olabilir miyiz ? büyük soru işareti. Kendi adıma ben uzak duruyorum. Sabrı olana ekmek yedirebilir ? ? Yazdıklarım şahsi düşüncelerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
İskele Kapasite Artış Projesi Hk.
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
İskele kapasite artışı projemiz kapsamında, 1 ve 2 no'lu iskelelerimizin 100'er metre uzatılması yatırımı için hazırlamış olduğumuz uygulama projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce onaylanmıştır.
Yurt dışından sipariş verdiğimiz vinçler için almış olduğumuz yatırım teşvik belgesi; yaklaşık 24 Milyon Dolar'a ulaşması beklenen iskele uzatma yatırımımız da dahil edilerek revize edilmiş ve destek unsurlarından faydanalacağımız tutar 1.433.065.275'na ulaşmıştır.
Yönetim kurulumuz 11.07.2024 tarihinde aldığı kararla iskele uzatma projemiz için devam eden ihale ve planlama sürecinin tamamlanmasından sonra ivedilikle inşaata başlanmasına karar vermiştir.
Sayın yatırımcılarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.
İşaret fişeğini çaktılar mı?
Ha unutmadan satmamın nedeni boşluk bırakması.YTD.