Sizinle tartisip ta kazanani gormedim ben.
Cumleleri cevirmekte, ifadeyi degistirmekte buyuk yeteneginiz var.
Sadece Incil'de olan bir kavram demedim ben. Incilde gecer dedim.
Printable View
Ne ara dolar gaymeden, kısas veya fıkıha geldik?:notr:
Bir günde etli butlu bir konudan bahsedeni görsem, dişimi kıracam.:kahkah:
Et zamlandı. :whistling:
https://static.nadirkitap.com/fotogr...9242311558.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://www.ozlusoz.net/gorseller/ka...leri-59258.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
ben hep 50 liralık kıyma alıyorum bana da dokanmaz :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
yarın, rus borsası açılacakmış....
Http://www.youtube.com/watch?v=IcP3qLdN5KI
:whistling:
Kutu kola 4,50TL den 6,75TLye çıkmış. Üç harfli marketler hemen yansıtmış, bugün migrosta kolilerce almış bir abi söyledi, orada halen 4,50TL imiş. Ben içmediğimden almadım, seveni varsa bildireyim dedim...
%185 faizmi oduyormus Hazine? Dogrumu bu?
bu defa potin pompalatacak
Brent Petrol 120,88 +5,40 +4,68%
Ham Petrol 114,25 +4,98 +4,56%
Bedeli doğrudan ödeyen evlatları düşününce sildim , hatıralarına saygısızlık olmasını istemem asla.
https://cdnr.yenicaggazetesi.com.tr/...2439143322.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kur en düşükten bağlanan KKM 11,4373 kurundandı. Vade sonu 28.03.2022 ye denk geliyor. O tarihte kur 14,85 olur ise, alınan faiz+kur farkı toplamı yaklaşık yıllık % 120 mevduat faiz oranına denk geliyor.
28.03.2022 tarihinde bizim de vade dönüşü var ve o tarihteki saat 11 kuruna göre yıllık faiz tam hangi orana gelmiş, hesaplayıp buradan paylaşacağım.
% 185 diye bir oranı neye göre hesapladı ben de bilmek isterim.
Petrol fonu mu alsak acaba, nereye gidecek bu daha?
Babacan, kur korumalı mevduat sistemini de “devleti batırma kampanyası” sözleriyle nitelendirdi. “Milletin vergilerini bankada yüksek mevduatı olan bir avuç insana faiz olarak ödeyecekleri banka hesaplarına yatırdılar” diyen Babacan, “Bu hafta, faiz miktarı netleşti. 21 Aralık’ta açılan kur korumalı mevduata 3 ayda yüzde 11,9 oranında faiz ve kur farkı ödediler. Vadeler değiştiği için faiz yıllık bileşik ile hesap edilir. Yıllık bileşik faiz tam yüzde 57! 22 Aralık’ta açılan hesaplar için 3 ayda yüzde 20,1 faiz ve kur farkı ödediler. Yıllık bileşik faiz tam yüzde 108! 23 Aralık’ta açılan hesaplar için yapılacak faiz ve kur ödemesi yüzde 27,3… 23 Aralık’ta 100 lira para yatıran bugün 27 lira 30 kuruş faiz alacak. Yıllık bileşiği yüzde 163! Bu, devleti batırma projesi değil de ne?” değerlendirmesinde bulundu.
https://www.gazeteduvar.com.tr/amp/a...-haber-1557749
Babacan bileşik faiz olarak hesap etmiş.
Bileşik faize vurunca % 185 çıkıyor.
(27.12.2021 de 11,4373 ile bağlayıp, 28.03.2022 de vade dönüşü olanlar için. Vade dönüşünde saat 11 kurunun 14,85 olacağı var sayımı ile)
Trafikte dikkatli olun arkadaşlar. Bugün İzmir merkezde kısa aralıklarla, trafik polis ekipleri cezalar yazıyordu.
3 ekip emniyet kemeri takmayanları durdurup yazıyordu, 2 ekip de yol kenarına park edenlere yapıştırıyordu. Cezayı cezayı.
Eee bu KKM paraları bir yerden çıkmalı.
3 aylık kur farkı yaklaşık %30
İlk 3 ay 100 Tl 100x1.3 =130 TL
İkinci 3 ay 130x 1.3 = 169 TL
Üçüncü 3 ay 169x 1.3= 219.7
Son 3 ay 219x 1.3 = 285.67
Yuz lira 1 yıl sonra 285 lira olarak %185 bileşik faiz oluşturmuş oluyor .
Ancak bu hep kurda üç aylık periyotlarda yüzde 30 artması ile olur
Dolar ne olmalı bu vade sonunda
İlk 3 ayda 14.85
İkinci 3 ayda 19.30
Üçüncü 3 ay 25 TL
Yıl sonu
32.60 Tl olmalı boyle olursa yılda net yüzde 185 indra gandi olur
Brezilya reali 2013 de 2.20 Real dolar karşısında
Türk lirası 2013 de 1.80 tl dolar karşısında
Bugün an itibariyle Brezilya reali 4.85 Real 1 dolar
Türk lirası ise 14.85 TL 1 dolar
Bunun izahı fikri yok TL aşırı bir şekilde değer kaybetmiş durumda. Böyle birşey nasıl olabilir ?
Brezilya'nın Osmangazi köprüsü, Zafer Havaalanı, Çanakkale Köprüsü var mı?
Yok.
Hizmet bizim işimiz.
Bunun izahı şu şekilde ,
Brezilyada Kılıçdaroğlu yok Turkiyede Kılıçdaroğlu olduğu için bu sonuç oluştu .
Buna tam benzer bi mantık daha var ,
"Türk Tabibler birliği kapatılsın "
"Danıştay kapatılsın "
"Anayasa mahkemesi kapatılsın "
"Eczacılar odası kapatılsın "
"Mimarlar odası derhal kapatılsın "
"Her yer kapatılsın "
20 yılda 3.5 trilyon dolar vergi topladılar, ortada ne var..?
köprü, hastahane, otoyol demeyin bunları daha 10 yıllarca ödeyeceğiz, satılanları saymıyorum bile
ortada ülkeye kazandırılan ne var, 3.5 trilyon dolar boru değil amerika için bile büyük para..
kkm de bileşik faiz oranı yapmayın zaten.. dolar ne kadar artarsa paranda o kadar artar..
dolarda kalanla tek farkın.. doların sabit veya azalması durumunda alacağın % 17 faizdir..