sonra dot. com geldi.
marsa gidiyoruz diyen marşlar çalındı.
sertlik bozuldu.
senetlerin çoğu asırlarca o yerleri bir daha göremedi. asdasds. :he:
Printable View
sonra dot. com geldi.
marsa gidiyoruz diyen marşlar çalındı.
sertlik bozuldu.
senetlerin çoğu asırlarca o yerleri bir daha göremedi. asdasds. :he:
Altun vuruş olmuş şahit abi, sonrası normal yani senelerce beklemek. :) Gözü kapalı barnağı basarken iyiydi asdasada:he:
yok ya yannuş hatırlıyon.
98 de endekis göçtü.
benim kayınpeder bir ev parasından fazlasını kaybetti.
ama portfoyü kayınbirader yönettiği için parayı kaybettiğinden habarı yoktu.
gölcük değirmendereden denize ilk sıra ev bakıp annaştı.
oğlu baba battuk ya ben sana sööleyemedim dedi.
evi alamadı.
sonra 24 yıl önce bugün o evler denize gömüldü.
parayı kaybetti ama canını kurtardı.
Muhtemelen bende bunama başladı.
94 ü dün gibi hatırlıyorum.
Dün ise hiç yaşamamış gibi hemen aklımdan çıkıveriyor.:)
bir arkadaşım vardı.
ben de oynucam ben de oynucam filan didi.
akrabasının hesabı vardı o bırakınca onu kullandı.
paraları hiç etti.
kalan küsüratlan arçelik aldı.
senelerce üyle kaldı.
akrabası köye gitti.
seneler sonra 10 sene rahat var.
üçümüz bir arada konuşuyoruz.
dedim ne oldu onlar.
bir aradık aracı kurumu.
bin liraya yakın (300 dolar gibi) para çıktı hesapta. asdasds. :he:
Enflasyon muhasebesine geçilirse iş adamları kendi paralarını bankalardan çeker kendi şirketlerine sermaye olarak koyar, enflasyon bazında paralarını korurlar. Malesef bu uygulama vergi kaybına neden olacağı ve bankalardan iş adamlarının para çekmesine neden olacağı için devreye almazlar.
Uzun bir süre negatif faiz devam eder diye düşünüyorum.
sende Allah bilir şeyde vardır, çukurova.
gramla satıyorlardı onu.
işbankası a gibiydi. asdasds. :he:
transzütük, battı mı.
makinatakım var ama ona denk gelmedim uzun zamandır.
tranz 2018 de kottan çıkmış.
Eskiden finans sisteminde kayıtlarda ad soyad doğm tarihi vs az bilgi ile işlem yapılıyordu. Şimdi TCK, VKN vs geldi en son LEI şeklinde global bir kimlik kodu geldi. Borsada işlem yapan kişi tüzel kişi ise bu kod sanırım zorunlu olmaya başladı.
ABD hükümeti tüm dünyada ABD vatandaşlarının hesaplarını takip ediyor.
Yani daha kontrollü, bir sistem var.
Yerel seçimlerden sonra hala parasını getirmemiş ya da sisteme kayıt ettirmemiş olanların üzerine gidecekler bence.
Sürekli altın ithali kayıt dışı serveti kasalarda saklama isteğinden kaynaklanıyor olabilir.
Belki son kez af çıkartıyoruz getirdin getirdin, yoksa sen bilirsin diyebilirler.
<<<<<<<<<
https://www.takasbank.com.tr/tr/hizm...ity-identifier
Tüzel Kişi Kimlik Kodu (LEI-Legal Entity Identifier), Finansal işlem taraflarının tanımlanması ve takibi için oluşturulmuş bir koddur. Sistemik riskin ölçülmesi ve izlenmesi amacıyla kullanılmaktadır.
..
biz kav cıydık o zamanlar.
sonra onu holding filan yaptılar, sonra da kottan çıkarttılar.
Bak büle yapıyorsunuz, kendi kendime konuşuyor gibin oluyorum.
karizmam yerlerde asdasds. :he:
bence bir denge kuruldu.
alacaklı bir taraf
borçlu bir taraf.
ikisi de birbirine iyi davranmak durumunda.
şimşek iki tarafın ortak noktasıdır bence.
ip gerilir ama kopmaz, kopartılmamalı.
aracılar iyiyse, iş büyle sürüp gider.
hade iyi akşamlar.
zabah 9:55 de randevum var pist ilen. asdasds. :he:
Sohbet odalarından edindiğim millet tedirgin, yeni bilançoları hafta sonu inceleyip duruma bakacaklar bence.
515 şirket gözüküyor 400 bilanço gelmiş.
Uzelzede yok mu hiç aramızda :)
1980'lerde Bankerler Krizi vardı. Banker Kastelli yeterli banka sertifikası veya şirket bonosu bulamadığım için sistem tıkandı demişti. Bankaların bankerlere iskontolu sertifika vermesi kısıtlanınca ponzi oyunu bitmişti diye hatırlıyorum.
Yeni halka arzlar, bedelliler ve patron satışları sayesinde fazla para şirketlere gidiyor ve sistem dengesi sağlanıyor olabilir. Sabit bir hisse senedi stoğu olsa çoktan roketlemiştik.
Film güzelmiş abi sağolasın, Şeytanın Avukatı.
İyiler iyidir.
Bence" tedbir" de en sevmediği şey. İlla bir kere verecen yoksa ensenden ayrılmam diyor olabilir.
On numara beş yıldız.
Kibir, pek çok kültürde ve dinde olumsuz bir şekilde değerlendirilen bir günahtır. Kendini diğerlerinden üstün görme veya başkalarını küçümseme eğilimi, sağlıklı ilişkileri ve olumlu insan etkileşimlerini zorlaştırabilir. Kendi içsel gelişim ve ilişkileriniz üzerinde olumlu etkiler yaratabilecek daha yapıcı duygulara odaklanmak önemlidir, mesela empati gibi, mütevazilik gibi.
İyiler iyidir.
Bitcoin’de sert düşüş!
Bitcoin, dün geç saatlerde aniden yüzde 9'a kadar düştü. Düşüş, WSJ'nin SpaceX'in 2022 ve 2021'de Bitcoin varlıklarının değerini toplam 373 milyon dolar olarak kaydettiğini ve uzay yolculuğu şirketinin sattığını bildirmesinden birkaç saat sonra geldi
Gece yarısından itibaren motorine 1,52 TL indirim uygulandı
Evergrande iflas mahkemesine başvurdu
Krizin pençesindeki Çinli emlak devi Evergrande alacaklılarından korunmak için ABD'de iflas mahkemesine başvurdu.
bu ne la :oleyo:
845 açtı... biz mert abi zararsız çıkar diyorduk
Çin’de Evergrande şirketi, ABD’de Chapter 15’e binaen iflas koruma başvurusunda bulundu. Bu başvuru ile birlikte borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili süreç başlamış oluyor.
TURKCELL, 6 Şubat depremleri için söz verdiği 3.5 Milyar TL lik bağışı 6 ay geçmesine rağmen yatırmadı.
Küresel çok kötü. Biz hissetmedik ama yansıması olacaktır.
bear abi günaydın
PALANENE mert abiyi sıkıştırıyor, bi öptürsene palaneneye, mert abi öpücünk görsün :drunk: