Hektaş mı aldınız tekrar Dudu bey
Printable View
Anlasilan kimsede lot kalmamis ama herkeslerin bi kuyruk acisi var ki buradan kopamiyor. :)
Tek kolumla hep arkandayım, hep destek tam destek.
Bence herkesde az veya çok mal var da, söylemeye çekiniyor. Herkes biz bu ketenpereye nasıl geldik, far görmüş tavşan gibi nasıl kaldık, beş liradan aldığımız malı bir yıl içinde 50 liradan nasıl satamadık, hesaplarımızda gördüğümüz o kabarık portföy değerleri nasıl güneş görmüş buz gibi eridi modunda. Satmış gibi yaparak bir nebze olsun psikolojisini düzeltmeye çalışıyor. 5 liradan 50 liraya giden portföyler o an için 10 kat değerlenmişken, ahanda şimdi 3 katta. o zamandan bu zamana enflasyonuda işin içine sokarsan kağıt 2 yıl önceki değerde sayılır. Bence jumbo karideslerle, mamasız kalan petlerin ahı tuttu. Hiç girmeyeceğdik o işlere.:vk::vk::vk: 2 yıl önceki kitleyi de bir daha ağzıyla kuş tutsa zor toplar. Halka arz furyası da sona erdi sayılır. Yakında ilk değilse de ikinci işlem gününde eksi açan arz olursa şaşırmam. Ferbis arzını da muhtemelen ondan sallıyorlar. O yüzden şu an için bedelliden başka çıkış yolu yok. Son bir % 200 bedelli yapıp, borçları hafifletip, kendi yağıyla kavrulan bir şirkete dönüşmeli. Yoksa 10 yıl belini doğrultamaz bu.
https://x.com/azizceylan35/status/1784166007105335793
Eline emegine saglik...
Guzel toparlamis bu arkadas.
Zırvalık.
Yatırımcı büyümemizi istedi büyüdük borclandık vs demeye getirmiş.Böyle şirlet mi yönetilir?
Personeli cıkarıyorsun ihracat ana hedefimiz diyorsun.Personeli meden cıkarıyorsun neden aldın?
Satıs oynaklıgını bilmeniz lazımdı ihracat olarak hangi pazarlara ne satıyorsunuz?cironuzun ne kadarı?Daha önce buralarda ben dahil konusuldugu zaman sirketin yöneticileri ihracatı arttırmayı neden düşünmedi?
Bedelli yapılabilirse sadece oyak para koysun da yönetemeyip de getirdikleri bu durumu kurtarsınlar.
Yönetimin acıklamalarını okuyunca daha da ümitsizliğe kapıldım.
Döner miyiz acaba gene zamanla düzelir diye düşünüyordum az da olsa umut olarak yok arkadas bu kafayı fiyatlamam ben.
Ytd saygılar
hektaş sever arkadaşlara destek olsun diye, hobi bahçem için hektaşın Organomineral Gübresinden aldım. :) umarım iyi birşey üretiyordur.
Aciklamalar hic hosuma gitmedi benim de...
Umutlarim biraz daha azaldi.
Hayirlisi bakalim.
Ferbis arzı için 2022 Kasım civarından daha iyi bir zaman yoktu.
Ne yapıp edip o ara arz edeceklerdi, reis faizleri takır takır düşürüyordu
Ortam o kadar iyiydi ki, etikete ne yazsalar kapış kapış giderdi.
http://share.matriksdata.com/shareMa...04272128056883
Bu ay da bitti sayilir..
Sadece 2 is gunumuz kaldi...
Hic bir donus isareti yok.
100 aylik mavi EMA altinda bir aylik kapanis yapacak gibi duruyor..
Asagida 200 aylik sari EMA var, yavas yavas yukseliyor...
Bu ay itibari ile 30 centten geciyor..
2024 icinde bir yerlerde, belki 32-35 centte, bulusurlar ve destek olur umudumu koruyorum.
Su anda 47 centteyiz yani kabaca 1/3 daha dusebilir.
2024 de de bir toparlanma olmayacak gibi duruyor. :(
gkdan gelen bilgilerden anladigim sirket 2025 gibi toparlayacak fakat hissede her kaldigin gun zarar.
Normalde baska sirket olsa bu yil sonu 10-15tl arasindan toplanir derdim ama hekts oyle bir travma yaratti ki en iyisi hic bulasmamak.
Hormonlu büyümeye çalışırken evdeki hesabın çarşıya uymayabileceğini de göz önünde bulundurmak lazımdı. Sonuç olarak uymadı. Şirket son 2 yıldır iyi yönetilemedi. Borçlanılarak toplanan paralar pet mama vs alanlarda verimsiz şekilde kullanıldı, üretime dönüşüp ciroya katkı sağlayamadı. Borç hanesi aşırı kabarırken şirkette tam tersine bir taraftan küçülmek zorunda kaldı. Varlık satışına mecbur kaldı. Açıklamalara bakılırsa ferbis te ki durum tam tahmin ettiğim gibi. Konjüktür artık bu arz için hiç uygun değil. Yapılsa da arz fiyatı istenilen seviyede olmaz. Yarın arzedilse belkide bir kat bile talep gelmez. Diğer taraftan mevcut borcu şirketin şu haliyle çevirmesi çok zor ve maalesef bedelliden başka çare görünmüyor. Bir önceki bedelli haberi hisse üzerinde pozitif etki yapmıştı ve insanlar istekli bir şekilde katılmışlardı. Muhtemel bir bedellinin aynı etkiyi yapmasını beklemek çok fazla iyimser bir beklenti olur. Önceki faaliyet raporlarında 2024 te tohum işinden para kazanılacak deniyordu. 2025 denmeye başlanmış. Özbekistandan ses gelmiyordu. Ses yapacak bişey yokmuş. Buradan mal gönderiliyormuş. Yurt içinde doğru dürüst para kazanılmayan ürünleri binlerce km uzağa gönderince kaça satarak para kazanacak. Kazanılan para nakliyeyi karşılamaz. Gebzede artık kiracı oldu. Yeni yere taşınma süreci net değil. Olumlu bir haber kırıntısı arıyoruz ama maalesef. Yazık oldu zamanında çıkamayanlara.
https://twitter.com/huseyinkanturk/s...XLHci5QNQ&s=19
45 derece der Hz. Dudu
İlk işlem gününde tavan olan RGYAS ikinci gününde tabanda ve arz fiyatına geldi. Ferbiste de benzer bir durum yaşanmaması için geciktirilip, daha iyi bir konjüktürde arz edilmesi artık daha doğru olacaktır. Arz için tren kaçtı.
Dudu abinin gelişini pek iyi karşılamadı tahtacı
Sanırım; tahtayı elimden alır yönetir diye tırstı :evil:
halk arzdan sonraki hareketleri şirketi neden ilgilendirsin? isterse 1 kuruşa düşsün şu an rönensans gayrimenkul ne kaybedecek zaten parası aldı.
hektaş GM'nin bu konuda beyanı çok net; Şu an ferbisi halka arz etsek ilk planladığımız değerin yarı fiyatına gidecek(muhtemelen usd bazlı), bekleyip 2025te hakettiği değerde arz etmeyi planlıyoruz.
tabi bu GMnin beyanı, gerçek nedir bilemeyiz.
135 bin gibi bir rakama arz edebilmeleri büyük başarı. Arzdan iyi gelir de elde ettiler. Onlarda borç ödeyeceklermiş sanırım. Bildiğim kadarıyla 2. İşlem gününde taban yiyen arz yoktu. Güven meselesi. Piyasa gerçek değerine getirir artık. Hektaşın mevcut durumda borcu sahipliği oranında ferbisinde borcu. Dolayısıyla hektaşın mevcut durumu göz önüne alındığında (aşırı ucuz bir rakamdan arz edilmediği taktirde) belkide bir kat bile talep zor gelecekti. Hem ferbisin bir kısmı hektaştan çıkacaktı. Hemde gelen para hektaşın derdine derman olmayacaktı. 1-2 sene önce arz edilebilseydi, tarkim gibi kapışılırdı. Hektaşı yeniden parlatılıncaya kadar bekletebilirler artık. Mucize yaratmazsa 2025 bile iyimser
Borça batıktık diye bir deyim vardır, biraz araştırın. Geçmiş yıllarda hangi şirketler nasıl etkilendi.
Frotoya yeni gitmedi yalnız
15 seneden fazla olmuştur
Bu ne yav, herkes yine burda. Bende lot altı kaldı satamıyorum da, tam bir baş belası oldu Hektaş.
Bir zamanlar lakabı tektaştı. Forsundan geçilmezdi. Eski müdürü ekranlara çıkınca reytingde survivor ı bile geçer, forumunda anlık yüzlerce kişi olurdu. O günlerin artık geri gelmesi zor dostum. Düşüş bir yana havasını kaybetti. Millet bunun uçuk kaçık şeyler üreteceğini sanmaya başlamış her seviyeden almaya çalışıyordu. 50 oldu. 100 olması kaç gün alır diye düşünülmeye başlandı. Bir ara SPK fren koyduda öyle durdu. Büyük ortağı bile milyonlarca malı satarken uyanamadık. Meğer Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş. İnanmak istemedik. Avrupa sosyetesine Premium pet mama satıp zengin olacak, borçlari ödeyecek sandık. Son bir yılda anlaşıldi ki haddinden fazla borç yapmış, çevirmekte zorlanan, küçülmeye gitmek durumunda kalan bir şirketle başbaşa kalmışız. Buda hayatta yediğimiz kazıklardan biri oldu. Eski günlerin hatırına sizde uğrayıp ara sıra yazın. Günün anlam ve önemine uygun çizimler paylaşın. Forumu bari canlı olsun. Selamlar.
Böyle karamsar yazılar yazmayın kardşim. Elinde mal olup da (ben değil) bir umut acaba olumlu bir gelişme mi oldu diye başlığa uğrayanlar var alaallaa
Kim derdi ki bir gun gelecek Hektasiler herkesin maskarasi olacak? Degil mi Patrik?
Yaa iste boyle bir yer bu borsa.
Gercek hayatta da oyle degil mi?
Hic bir zaman ben ne oldum demeyeceksin, hep ne olacagim diyeceksin.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın alım satımı yapanlar hariç enflasyon düzelmesi uygulamasının, 2024 yılı birinci geçici vergi dönemlerinde uygulanmamasına karar verdi.
Evetttt Dudu abi artık yine hissedaş olduğumuza göre
Şu grafikleri paylaşmaya başlayabilir misiniz?