''Sakhalin LNG II Projesi, Alarko İmzası Taşıyor! ''
sinyal mi veriyor ?
Printable View
''Sakhalin LNG II Projesi, Alarko İmzası Taşıyor! ''
sinyal mi veriyor ?
https://i.hizliresim.com/jvmpxom.jpg
34 Lot satışta ki hisse sahipleri 27 000 Lot hisseye basıyor alıcıları öldürüyor .
700 ve 600 lot satıştaki kademelerde hissesi olanlar 72 000 Lot a basacaklar mı ? 16:00 da Basmaya başladılar Komik vallahi !..
Birinin acelesi var ki Bedava Mal veriyor tahtada. viop ta da operasyona devam .
sn bygeorge
bu işlerden anlayan biri eskiden satıcılı görünen hisseden korkmayın. alıcısı fazla olan hisseden korkun derdi... sşzşn dün paylaştığınız tablolarda bariz satışlar haber verilmiş, ya da öyle gösterilmiş.... bir müddet havalardan dolayı bu işlere ara vermeli bence...
Sermaye azaltmak için resmi müracaat yapılmış.
Haberin linki aşağıda:
https://www.ekonomist.com.tr/borsa/a...iklamasi-62140
Zürrâ'nın dikkatine:
https://www.linkedin.com/posts/palmi...MX8qlZXakCR5fQ
Vay be bak sen bizim kerataya utanmasa 90 tl yi görecekti. Neyse ki günü en yüksek gördüğü yerden kapattı
Tarihe not : 89,5 tl
Koskoca !! Alarko Holdingin piyasa değersizliği (nowa nın kulakları çınlasın) 971,672 mn dolar.
du bakalım ne olacak ? :wave:
Nova ustat yıllar oldu terketti bizi...
Kendimi öksüz hissediyorum.
Öldüyse allah rahmet eylesin.
Sağ ise allah selamet versin.
:yes:
Eğer borsa bir ralliye başladı ise bluechip tabir edilen hisseler tercih edilmelidir... yani piyasada en gözde ve yeterince derin şirketler alınmalı ve beklenmelidir... gözde şirketler derken moda anlamında söylemiyorum...
kendi adıma
bazı holdingleri alamam banka ağırlıklar veya alkol ürünleri satımındalar ( mesela en gözdesi şimdi kripto işine girecekmiş ki adım bile atmayın bu alana demekte benim gibilere)...
bazı blue chip hisseleri alamam muhtemelen silah üretimi benim anlayışıma göre problemdir...
mesela BİM Migros gibi gıda perakendiciler biraz pahalı kaldılar. diğerlerinde de bilançolarda problem olabilir...
katılım hisseleri adı verilenlerden bazıları çok şişik...
inşaat sektörüne kesinlikle inanmıyorum muhtemelen önümüzdeki yılların pişmanlıkları olacaklar ( bunu bir kenara yazın)
bazı örnekleri sıraladım. alım için beklediğim hisseler belki de alım değil de elimdeki senet benim öngörülerim dışında yükselirse diye düşündüğüm bazı hisseler henüz hamlar. çünkü ekonomi henüz normal şekilde işlemeye başlamadı. kriz devam ediyor ve krizin atlatılması kısa vadede olası görünmüyor...
işte bu nedenle elimdeki hisseye yapışmak dışında çarem yok... hem blue chip sayılır, hem ekonomi hızlanırsa enerji üretiminden dolayı öncü göstergedir, hem yeni girdiği alan sera ve tarım nedeniyle krizlerde en az etkilenecek alanlardır. diğer işleri ve yeni yatırım alanları ise muhtemelen güçlü bir şekilde hazırlanmaktalar diye düşünüyorum. ama sadece yukarıda yazılan nedenler bile ALARKta sabit kalmamı gerektiriyor...
YTD
TAhtada baskı nasıl kurulur 2.5% sabahtan akşama nasıl basılır Güzel örnek !..
Tahtadaki kademeler resmen Sıfır desem yeridir !..
https://i.hizliresim.com/f60qg54.jpg
ülke bir şekilde dengesini bozmuş... bir topicte alaçatıdaki fiyatlar yer alıyordu artık emeklileri bırakın beyaz yaka orta düzey uzmanlar oralarda bir şey yiyip içemezler...
sadece oralar değil... dün bir kır kahvesinde bir demlik çay istedik ( bir kasaba diyelim). güzel yapılmış bir yerdi ama müşteri pek yoktu... normal diye düşündük ama çayı içtiğimizde çay berbattı. muhtemelen o güzelim suyu bile rezil edecek merdivenaltı bir çay kullanıyor ablam. 3 kişiyiz ayıp olmasın diye veya para verdik diye 2 şer bardak çay içmeye çalıştık. hesap ödemeye gittiğimde acı gerçek... Keçiborluda 7,5 lira olan demlik çay ( çarpı boyut) burada 200 lira... burası Keçiborluya sınır bir kasaba... siz siz olun fiyat sormadan kaşık düşmanları ne derse desin bir yerlere oturmayın. sorun fiyatı ve sizi kazıklamaya çalışıyorlarsa terkedin hem de tepkinizi belirterek...
bir yerlerde iflaslar olacak. günde 3- 5 masa olacak yerde 3 kişilik demliğe 200 lira ödediğiniz yere k,mse gelmez. bir dahaki sefere termosunu veya semaverini götürü adam gibi çay/kahve içer ve beleşe gelir... ablam starbucksta bile sizin fiyatınız yok. orada içtiğiniz mamul gerçekten kaliteli. iflas edin ve lütfen bu piyasayı boşaltın. aksi takdirde esnafa inancım kalmayacak... sadece esnaf değil komple ekonomi problem içinde...kimse hesap kitap yapmadan salla gitsin eee borçlar artarsa ne olur satar bir yer öderiz ya da satacak kalmadı ise intihar- ki sanal kumarlar nedeniyle intiharlar arttı... suyun durulacağı bir şeyler lazım ama ne?
Alarko yönetimi Cenal Karabiga Termik Santralinde yangın mı çıktı acaba? Yoksa tarım arazileriniz aşırı ışınım altında mı kaldı? Veya Alcar şirketiniz depreme maruz kalıp yıkıldı mı? Turizm tesislerinizde rezervasyon iptalleri mi var? Ne var? Ne oldu da yaklaşık yüzde 3 düşüş yaşadık. Mal mısınız nesiniz??
90 güçlü direnç oldu artık
Bir türlü üstünde kalamıyor
22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
90.35 TL yi gördük 85.95 TL ye kadar bastılar !..
Bu gün terk edenler tahtada satıp gitti ...
Düşüş 5% oldukça yüksek karanlık odada da çizerler !..
Bu olmadı. Çarşamba günü yüzde 10 isteriz. Sıfırlanana kadar yolun var. Ben denizde kum sen ise deniz. İnşallah gerçekten afet yaşarsın..
ne yapmaya çalıştıklarını bilmesem de müptezelin nihayet ortaya çıkışı bazı ipuçlarını ortaya koyuyor. son teranesi içi boş holding ve bu çeyrek de zarar beklentisi gibi şeylere devam ettiğine göre yeni durumda da bazı düşüşleri istemekteler...
zarar olabilir mi belki de aslında ALCAR satışı ile ilgili haber bir şekilde 30 hazirana yetişir derken yetişmeyişi, ama bir şekilde de Gotion ile ilgili yatırım planlamasının biraz daha yavaştan alınışı, gelen 80 milyon dolar kredi sanki ellerinin çok rahat olduğunu düşündürmüştü bana... şimdi de ne olacak hep birlikte göreceğiz...
son dönemde ortada pek mal kalmamışa benzemekte. biraz yabancılar, biraz foncular derken satılacak mal kalmayabilir. ama teknikçi trendci tayfayı atmayı isteyebilirler...
ya da kimbilir belki de müptezel haklıdır... biz de ne yapar yapar tekaüt maaşıyla ilave alımlara başlarız bir şekilde... YTD
Bilanço beklentisi paylaşacak yiğitler aranıyor !
Haklısın . Ben de aynı kanaatteyim. Eksi yazmaz inşaallah.
.
.
https://www.linkedin.com/posts/palmi...aign=copy_link
.
.
Taze salatalııık....
Bugünkü düşüş bahanesi de çıktı; İsrail Şam muhabbeti. Yine bize hüsran yine bize zarar var.
Ata Yatirim'in sabah notlarindan:
Alarko ile bir gorusme gerceklestirdik.
- Enerji tarafi perakende/dagitim olumlu. Dagitimda tarife zammi sayesinde faturalar artti ve finansman ihtiyaci rahatladi. Faturalarin artmasi perakende tarafi sabit marjla calistigi icin olumlu etki yaratti
- Tarim tarafinda Turkiye yatirimlari yavasladi, bu sene planlananin %30u kadar yapilacak. Sebebi izinlerin yavas olmasi ve faizin yuksek olmasi nedeniyle yatirim getirisinin dusmesi.
- Tarim Kazakistan tarafi tum hiziyla devam ediyor.
- Turizm Turkiyedeki zayif talep nedeniyle olumsuz etkileniyor, reel dusus gorme ihtimali var.
- Carrier paylari icin SPK %20 nin satilmasina izin vermiyor, once %10 - sonra %10 satilmasina izin verecek ve izin uzun surebilir eylulden once zor.
Son 2-3 dakika:
https://www.youtube.com/watch?v=4MXj...%C4%B1r%C4%B1m
Bu sene de yuku Enerji tarafi cekecek yine tabii ki, hayirlisi bakalim.
sn whisperer
link ve özet için teşekkür ediyorum. önce eleştiri... keşke gotion ve uçak yatırımlarını sorsalardı...
şirket dinamik bir şekilde ilerliyor. körü körüne batağa giden yatırımlar yerine gerekirse yurt içi tarafını rölantiye alıp yurtdışında devam edebiliyor. geçen yıl da şirket naktini abidik gubidik mevduat yerine her açıdan olumlu olan yatırımlara yöneltmişti. bu sene de aynı şekilde devam... ALCAR satışının sebebini de sorabilirlerdi ya da yansıtabilirlerdi...
her ne kadar şirketin hiç bir şeyi fiyata yansımasa da, bu durum bana yoğun bir baskı olduğunu düşündürüyor ya da artık kağıda aşık olduğumu,
https://www.msn.com/tr-tr/haber/duny...917215fc&ei=26
Kapasitemiz çok küçük fakat, gübrede bir pazar çıkar mı bize?:whistling:
Çankırıdaki fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 12 bin ton diye biliyorum o yüzden bize pek faydası olacağını düşünmüyorum.
Bu kademelerin hali nedir ? Koskocaman holding . Bir numara dönüyor ama çözemedim .
https://i.hizliresim.com/52zyer9.jpg
Dip NoT : Bankacılık Hisseleri OUT Sanayi Hisseleri IN gibi duruyor tahtalar Hımmm !. .
Selam,
850 dönümlük sera işe ilgili aşağıdaki bilgiyi buldum.
Yerini merak edenler için yer mevcut..
Önemli husus ise Mart 2025 itibari ile inşaatın henüz başlamamış olması ve herşeyin proje aşamasında olduğu söylenebilir. Yönetici özeti durumu anlatıyor. Umarım süreç hızlanır. Planları bu yıl başlayıp 2026 da tamamlamak ama yatırımlarda yavaşlama var ise bu süreç uzar gibi..
https://www.tskb.com.tr/uploads/file/nata-tarim-pkp.pdf
Saygılar..
Ata yatırım notları ile yukardaki çalışma birleşince;
“- Tarim tarafinda Turkiye yatirimlari yavasladi, bu sene planlananin %30u kadar yapilacak. Sebebi izinlerin yavas olmasi ve faizin yuksek olmasi nedeniyle yatirim getirisinin dusmesi.â€
Izinleri alamıyor olabilirler mi? Sorusunu sormak istiyorum. Sadece bu serayı tamamlamaları bile 2027-2028’e sarkacak gibi.
"Şubat 2024’te Proje Alsera adı altında başlamış, Aralık 2025’te Nata
Tarım adına revize edilmiştir" aralık 2024 olması gerekiyordu...
"Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği kapsamında Gürlük Jeotermal Enerji Tarım Seracılık Gıda San.
Ve Tic. A.Ş. adına Proje Tanıtım Dosyası hazırlamış, 04.07.2024 tarihinde 'Çevresel Etki
Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı alınmıştır"
"
"Mevcut durumda arazi edinim süreci tamamlanmış, toplam 2.390.259,96 m2 alan 20 kişiden
satın alınmıştır. Tüm arazi edinimi gönüllü satın alma yöntemiyle yapılmıştır ve toplamda
67 parselde satın alma gerçekleştirilmiştir. Araziler mal sahiplerinden satın alınmış olup,
arazilerde önceden kalma kiracı ya da kullanıcı bulunmamaktadır. Proje sahibi bundan
sonra arazi edinimi ihtiyacı doğarsa bu araziler için de gönüllü satın alma yaklaşımını
benimseyecektir."
"Mevcut durumda inşaat çalışmaları başlamamıştır. Proje planlama ve tasarım
aşamasındadır. Sondaj çalışmalarının ve sera inşaat çalışmalarının 2025 yılı içeresinde
başlaması, 2026 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.
Henüz kesin bir inşaat planı geliştirilmemiş olup, ilk kuyu sondajında 21 işçinin çalışması
öngörülmektedir. İlk sondaj sonrası kuyu verileri değerlendirilecek ve diğer kuyularda
çalışma buradan alınacak verilere göre başlayacaktır. İlk kuyudan sonra aynı anda 5
kuyuda sondaj yapılması ve 105 kişinin çalışması hedeflenmektedir. S"
"Mevcut durumda arazi edinim süreci tamamlanmış olup Proje alanının mülkiyeti Beybur
Tarım ve Hayvancılık A.Ş â€˜ye aittir. Proje Sahibi ile Beybur Tarım ve Hayvancılık A.Ş satın
alma sonrasında Nata Tarım çatısı altında birleştirilecektir. "
"Mevcut durumda inşaat çalışmaları başlamamıştır. Proje planlama ve tasarım
aşamasındadır. Sondaj çalışmalarının ve sera inşaat çalışmalarının 2025 yılı içeresinde
başlaması, 2026 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Projenin inşaat
döneminde geçici istihdam yaratması beklenmektedir. "
"Gerçekleştirilecek proje hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla 08.01.2025 tarihinde
saat 11.00-12.30 arasında Köyiçi Düğün Salonu’nda paydaş katılım toplantısı
gerçekleştirilmiştir"
Mart 2025 tarihinde fizibilite raporu olarak hazırlanmış... TSKB ile anlaşma 22 Mayıs 2025 te imzalanmış dolayısı ile
"Proje'nin gerçekleştirilmesi için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan (TSKB) 850
dönümlük sera yerleşkesi, yerleşkenin enerji ihtiyacını karşılayacak kuyular, reenjeksiyon
kuyuları, soğuk su kuyuları, ısı merkezi inşaatı, enerji nakil hattı, paketleme alanları, idari
bina inşaatı ve Alarko Tarım Akademi inşaatı ve bu alanlara ait diğer proje bileşenleri için
potansiyel finansman talebinde bulunmaktadır." ifadesi yerine getirilmiş...
sn ekserji
paylaşımınız için teşekkürler... Eskiden ALARKO sayfasında bir sürü bilgi yer almaktaydı. son zamanlarda yatırımcı ilişkileri bölümünde sadece 2025 yılının sunumlarını yayınlıyorlar. dolayısı ile eski hedeflerini sorgulama şansımız kalmıyor...
kendi adıma bazı yavaşlamaları bu piyasada normal hatta gerekli görmekteyim...nihayetinde bu projeler ( yani sera projeleri) birbirinden bağımsız projeler. Eskişehir özelinde ise alınan bir kredi var ve proje kredisi. bu proje ile ilgili hem Dünya bankası, hem TSKB, hem de Tarım Bakanlığı mutabakat ile gitmek durumundalar. ama rapordan çıkan sonuçlardan en önemlisi sondaj çalışmaları...
neyse yatırım ve iş alanında artık yoğurdu üfleyerek yeme dönemi. çalakalem enerji yatırımlarının moda enerji şirketlerini ne hale getirdiğini görüyoruz ve göreceğiz...
Tovbekar abi bence yavaşlama isteyerek yapılmıyor. Sanki izinler istenen hızda alınamıyor ve bu nedenle de bazı yatırımlar atıl duruma düşüyor gibi. Bu nedenle yavaş ilerlendiğini düşünüyorum.
Patronun siyasi toplantıya katılma nedeni bu bile olabilir. Düşününki birçok ekipman alınıyor yatırım yapılıyor ama izin yok.
Kazakistan’daki yatırım izinler alınabildiği için olması gerektiği şekilde ilerliyor. Eğer para kaynaklı olsaydı Orada da yavaşlama olurdu.
Tabi düşüncem sadece bir olasılık.
Saygılar.
sn ekserji
Hükümetin zayıflama sürecine girdiği dönemlerde bürokrasi imza atmaya korkar. bir de bazı beklentiler !!!??? karşılanmamış olabilir.
süreç itibariyle sağlam gittiklerini düşünüyorum. sadece sera değil Gotionda uçakta dahi frenlere basılmakta ki doğrusu yapılmaktadır. asgari ücret tartışmalarının bile ne olacağını bilemediğiniz bir ülkede milyar dolarlık yatırımlar zor...
gözlemlerime bakarak ülkenin daha kötüsüne hazırlanması gerektiğini düşündüğümde bazen ALARK patronlarını bile cesur buluyorum. işadamları nefes kredisine başvuruyor zaten limit yok diyorlar. sanki göstermelik krediler oluşmakta.
reel kesimden ise nakit yok ülkede ve pazar çılgınca... düşünsenize kilosu 125 liradan çilek alınıp reçel mi yapılır? hadi diğer meyveler dondu çilek neden bu kadar pahalı? kayısı 100 lira normal ürün yok diyelim ama çileği serada veya tarlada yetiştiriyorsanız bu kadar fırsatçılık ve fiyat olmaması lazım... en ufak elbise modeli 5 000 liraya çıkmış. bir başörtüsü 2000 lira. ayakkabılar Allahtan yerli üretimde biraz kalmışlar da uçuk kaçık fiyatların yanında normal bulabiliyorsunuz...
neyse benim hedefim 2028 1 yıl uzatırım 2029 yaparım bu zamana kadar temettü verirler ise ve böyle devam ederlerse ben de devam ederim. düşünsenize otomotivin geleceği belirsiz, demir çelik öngörülmez, inşaat bitik... oğlana almaya başladıım hisselerin yanına tekaüt maaşından ufak ufak kendime de eklemeler yapmayı düşünmeye başladım :) ...
Eyvallah Saygılar dilerim.
Aranızda bölgeyi bilen kimse var mı? Çünkü proje kapsamında 20 şahıstan yaklaşık 2400 dönüm arazi alınmış. Bu arsalardan 77 dönümlük sera 850 dönüm üretim alanı olacak şekilde 933 dönüme çıkarılması hedefleniyor. Hadi 50 dönümü de sosyal tesislere ayrılsın.Geriye kalan yaklaşık 1400 dönümün durumu nedir acaba?
Üzerinde sera var mı? Eski alım açıklamalarına baktım yok gibi.
Tarım arazisi mi?
Sadece arazi mi?
Geriye kalan arazi ile ilgi ne planlanıyor?
Bilginiz var ise aydınlatabilir misiniz?
Aklımda kalan, 3 parselde toplam 120-130 dönüm kadar bir sera hatırlıyorum Mahmudiye-İsmetpaşa,131/1, 132/1, 132/2 parseller.
Diğer araziler boş.
Ancak satın alınan sondaj hakları var.
Zannedersem sondajlar öncelikle yapılmakta.
Zira sıcak jeotermal su seracılığın can damarı.
Eskişehir Mahmudiye'yi merak ediyorum.
Aslında tübekâr abemi bir hafta sonu alır yengeyi, veliahdını, Mahmudiye'ye gider SAKARBAŞI'nda piknik yapar, bilgi toplar diye ummuştum. Su ana kadar ses çıkmadı.
Yine de umudumu muhafaza ediyorum :yes:
Not: Sakarbaşı Sakarya nehrinin çıktığı kabul edilen piknik alanı.
eskişehirin her ilçesi neredeyse bir etnik grubun yerleşkesi olmuştur. bazıları pomak, bazıları çerkes, bazıları karaçay, bazıları tatar... ola ki sakarbaşı denen yerde tövbekar piknik yapacak durumda değildir. hoş aslında olmayacak şey değil...
bölgede araziler geniştir... ola ki 2400 dönümün kalanı buralar bir akademi olduktan sonra üniversite kurmak için gerekli bir alan olabileceği gibi, bir şekilde ailenin arazi açlığını kapatacak bir alım olmuştur. şimdilerde alacaksınız 1 liraya yarın sera merkezi olduğunda arazinin dönümü 3-5 liraya çıkacak. ya da bir şekilde jeotermal kaynak yeterince büyük olur ise ( ki Eskişehir hamamlarıyla meşhurdur ve odunpazarı bir zamanlar sıcak kaynak sularıyla ısıtılırmış) 8/50 dönümün yanına bir 850 dönüm daha eklenebilir... yoksa zaten bu maliyet şimdi işin içindedir...
Çok iyi alımlar oluyor, hadi hayırlısı bakalım
son günlerde enerjide PTF ler tüm saatlerde tavana yaklaşmaya başladı. pazar günleri bile sersefil fiyatlar azaldı. tabii ki daha önce yazdık şimdi teyidini geçelim...
"Soma’yı kapatacağız, can sıkılacak. Bunun faturasını ödemeye hazırım. Ramazan’ın kişisel beklentisi, kurumun geleceğinden asla önce değil. Soma’yı kapatacağız gözüyle gittik biz bakanlığa. Soma’da bir gürültü koptu. Soma Termik Santrali kapandığı gün Soma için büyük yıkım olur. Çünkü orada çalışan yüzlerce insan var. Kapatacağız, niyetimiz bu yönde. Bu hafta yine görüşme var. Yine söylüyorum; enerji bizim belamız.â€"
https://www.sozcu.com.tr/turkiye-nin...alacak-p197112
"ÜRETİM DURDU
Aylardır kömür ödemesi yapamayan şirkete yeni teslimat yapılmazken, Soma Termik Santrali'nde üretim tamamen durduruldu."
somanın kapasitesi yaklaşık 1 GW. piyasadan çekilmesi hesapları yeniden gördürecektir... acep enerji bela oluyor ise ALARK da bundan dolayı yükselmeye çalışmıyordur değil mi?
şirkette enerji bela ise, seralar ya koskoca holding sera neden yapar gibi analist yorumları var ise ( beğendiğim bir analist maalesef bu saçmalığı serdetti. turizm problem, sanayi dökülüyor, gayrımenkuller çöp...
laf aramızda bu fiyatlar galiba bundan iyisi şamda kayısı fiyatları olmasın :) :) :) . bakalım müptezel buradan ne alıntı çıkaracak :9 :) :) ...
"2015 yılında Soma Termik Santrali'ni 685 milyon dolarlık bedelle satın alan Konya Şeker, kamu iştiraki Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) olan 18 milyar liralık borcunu ödemekte büyük zorluk yaşıyor."
aslında haberde ayrıntılar da ilginç... SOMA 685 milyon dolar... ve sanırım bunlar modernleştirme ya da sürdürülebilmek için gereken asgari yatırımları da söz verdikleri halde yapmadılar... var mı Karabigaya teklif veren