https://x.com/eczozgurozel/status/1935751629405339702
bak gözün açılsın diye koydum dinle ama bir gün adalet herkese lazım hayat kısa .
Printable View
https://x.com/eczozgurozel/status/1935751629405339702
bak gözün açılsın diye koydum dinle ama bir gün adalet herkese lazım hayat kısa .
3-4 gecedir sığ olan vıop ta kedi fare oynar gibi yeşil hareketler gündüz neyi gece neyi fiyatlıyorsunuz .:)
sonuçta dönüp dolaşacağınız yer kürkçü dükkanı
Ankara Barosu
@ankarabarosu
·
1 sa
Savunma Susmadı, Susturulamaz!
Basına yansıyan bilgi ve belgelerden; müvekkili hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında “şüpheli†sıfatıyla ifadeye çağırılan Av. Mehmet Pehlivan’ın tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildiği öğrenilmiştir.
Tutukluluğa sevk yazısında meslektaşımızın, aynı soruşturma kapsamındaki diğer şüphelilerin avukatlarıyla yaptığı belirtilen görüşmeleri suç olarak nitelendirilmiş ve talep, bu nitelendirmeye dayandırılmıştır.
Ankara Barosu olarak, toplumun sesi ve yargının kurucu unsuru olan avukatların, mesleki faaliyetlerini yürütmelerine engel olan, adeta mutat bir fiili cezalandırma yöntemine dönüşen, ceza muhakemesi tedbirlerinin orantısız şekilde uygulanmasından vazgeçilmesi gerekliliğini bir kez daha vurgular, bu haksız uygulamaların karşısında olduğumuzu yineleriz. Unutulmamalıdır ki avukatın sesi kesilirse, toplumun nefesi kesilir.
Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
bazı çük kafalılar işine gelenleri koyup kenara çekiliyor bunlarıda koyalımki insanlar ona göre değerlendirsin
İstanbul Barosu
@istbarosu
·
2s
Meslektaşımız Av. Mehmet Pehlivan
Derhal Serbest Bırakılmalıdır!
Meslektaşımız Av. Mehmet Pehlivan, 19 Haziran 2025 tarihinde ifadesinin alınmasını takiben, doğrudan mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmiştir. Meslektaşımız hakkında yürütülen bu süreç hukuk devletinin temel ilkelerine, savunma hakkına ve avukatlık mesleğinin varoluş amacına yönelen ölçüsüz ve hukuk dışı bir tutumdur.
Av. Mehmet Pehlivan’a yöneltilen isnatların tamamı avukatlık mesleğinin icrası kapsamında yürüttüğü faaliyetlere dayanmaktadır. Bu haliyle söz konusu işlemler, yalnızca bir avukata yönelik hukuksuzluk değil; bağımsız savunma makamına ve yargının kurucu unsuru olan avukatlık mesleğine yöneltilmiş ağır bir müdahaledir.
Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesi uyarınca, avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle işlendiği iddia edilen suçlara ilişkin olarak savcılık makamının doğrudan ceza soruşturması yürütmesi mümkün değildir. Ancak meslektaşımız hakkında, doğrudan mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek yapılan işlemler, Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesinde yer alan usul güvenceleri uygulanmaksızın yürütülmüş; avukatların mesleki görevlerini “baskı, engelleme veya uygunsuz müdahale olmaksızın†yerine getirme hakkı, soruşturmanın en başından itibaren ihlal edilmiştir.
Av. Mehmet Pehlivan hakkında yürütülen işlemde bu yasal güvence yok sayılmış, kanun açıkça çiğnenmiştir. Bu, basit bir usul hatası değil; açık bir hak gaspıdır.
Avukatlara yöneltilen sistematik gözaltı ve ceza soruşturmaları, yalnızca bireysel özgürlüklerin ihlali değil; aynı zamanda toplumun her bireyinin adil yargılanma ve savunma hakkına yönelmiş ciddi bir tehdittir. Avukatların, savunma görevini ifa ederken cezalandırılmak istenmesi; yalnızca meslek etiğine değil, hukukun üstünlüğüne karşı da aleni bir saldırıdır.
İstanbul Barosu olarak bu ağır hukuka aykırılık karşısında sessiz kalmayacağımızı, meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını talep ettiğimizi ve sürecin her aşamasını takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.
etrafın jeopolitik olaylarla dolu , kasanda bu kadar yüksek faiz verdiğinde halde yüksek dövizin yok bu yüzden bugun faiz bile indirememişin normalleşme yolları arınacağına hep bir saldırı ülkede belirsizlik yaratma derdindeler sonra bu borsa neden düşüyor neden kısa vade al sata döndü diyorlar.
MSCI niye hareket etmiyor, diyordum meğer kapalıymış bugün. VİOP akşam seansı artıda ama.
Herif akşam seansında iyi aldı tek abi hakkını yemiyelim
https://www.borsaningundemi.com/habe...erecek-1856465
Trump R yapmanın yollarında çünkü. Bu da gösteriyor ki bunların İrandan çekindikleri durumlar var. İnşallah onlarda bir aptallık etmez bunu değerlendirir. Brent te anlaşma belirtisi henüz yok yalnız.
Bozkurt abi, her hisse alımımdan sonra destek hesaplamaktan usandım. Biraz da direnç hesaplasak ne var. Üç haftadır borsaya girdim, ikidir kârdan zarara geçip zarar ettim. Bu, çekirgenin üçüncü zıplayışı.
sence böyle havada kaç kişi çuvalda long bekler varmı katalizör iç siyasetteki belirsizlik ortada , global de bir tane sarı kafa çıkıyor yapabilirim yapmaya bilirim , 3. uçak gemisini gönderiyor top çevirmece kim bu havada gelip bizim piyasada long açacak :)ne olur kendi düşüncem ortamdan dolayı çuval şort ağırlıklı olduğundan arada çuvalın içinde birbirine vuruyorlar :)ben bu ay başından beri riski göze aldım stoplosları belirledik bekliyoruz.
İsrail ve ABD'nin stratejik zekasını ve uzun vadeli plan yapma yeteneğini hafife alanlar var...
Bitiremeyecekleri hiçbir işe, erkenden başlayacak yapılar değil bunlar.
Zamanı gelmişse...
Alakasız görünebilir ama...:
"Müziğin sesini duymayanlar, dans edenleri deli sanırlar"
https://x.com/HergunYeniBilg/status/1935736648584905082
EK: Temenni ayrı bir şey, realite bambaşka...
kaç gündür örneklerle bende bu konulara değindim .
şuanda zaman kazanma hareketleri israil beklemiyorlardı bu kadar vurulacaklarını.
İranda katı yakıt problemi varmış onuda çinliler gidermiş deniliyor.
Sadece okuduğum kadarıyla ABD kamu oyunu ikna edemedi Trump savaşa dahil olmasını desteklenmediği söyleniyor.
İris Cibre
@iriscibre
·
17d
Cumartesiden geçerli olmak üzere
Benzin 1,5 TL
Motorin 3,30 TL zam bekleniyor
Fiyatlar bu şekilde kalırsa,
Aylık enflasyona doğrudan etkisi 0.30 puana yükseldi
Dolaylı etkileri hesaplayamıyoruz...
Üstadım... Ben bold ile işaretlediğim kısma bile katılıyorum.
Biz 3 kuruşluk finansman meselelerinde bile yapay zekanın yapabildiklerini hâlâ hazmetmeye çalışıyoruz.
Geçen yanılmıyorsam, ABD G.K.B'nın bir açıklaması vardı... "Her senaryoya dair bir stratejimiz mevcut" diye...
Adamların elindeki veri dağarcığı... Yapay zeka teknolojisi...
Neyse... Bunları söyleyince, hamaset ile beslenip yaşayanlar, taraftar muamelesi yapıyor.
Geride yazdım: Realite ile temenni ayrı şeyler.
Tek abi biliyorsun, borsada kazanmanın sırrı doğru zamanlama
Kötü hisse yoktur, hisseye ilk girişte kötü zamanlama vardır.
Yani sen öyle 1 zamanda borsaya geldin ki, tepemizden füzeler uçuyo, enflasyon uçuyo, faizler uçuyo, petrol uçuyo, altın uçuyor
Herşey uçuyorken bisttin uçmasını beklemek temenniden öteye gitmiyor.
Hadi biz doğru zamanda borsadan çıkmadığımız için burda suyuniçinde bekliyoruz sen niye acele ettin abi :)
Hayırlısı
Aldığın hisseler belki endekis üzeri performans sergilerde yakında direnç hesaplamaya başlarsın, kimbilir
Çıkmaz deme şansını dene
İsrail’in Tel Aviv Borsası (TA35) günü +%1.03 yükselişle tamamladı.!!!!!
Trump’un saldırma kararını verdiği anlaşıldı.!!!
ABD ve uşakları hızlı hazırlık yapıyor.!!!
Anlamı çıkıyor.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bu ne şimdi?
Haber mi var viopu +%1.5 çizdiler?.
https://pbs.twimg.com/media/Gt00kQSW...jpg&name=small
https://x.com/agresif__23/status/193...253261393?s=12
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Başganım Karaduman dayunun dediği gibi bu seneyi unutttuk,savaştan ötürü petrolün 100 dolara kadar gideceği konuşuluyor
The probability of a nuclear bomb detonation is reportedly rising due to escalating Iran-Israel tensions, with Israeli strikes hitting Iranian nuclear sites like Natanz and Isfahan. Iran's growing stockpile of 60% enriched uranium, close to weapons-grade, adds to the risk. While Israel's actions aim to delay Iran's nuclear program, they may provoke further escalation, increasing short-term risks. However, some argue the strikes could delay Iran's capabilities, potentially reducing long-term threats if diplomacy follows. The situation is volatile, and outcomes are uncertain.
Nükleer bomba patlaması olasılığının.!!!!
İsrail saldırılarının Natanz ve Isfahan gibi İran nükleer tesislerini vurmasıyla artan.!!!!
İran-İsrail gerginliği nedeniyle arttığı bildiriliyor.!!!!
İranın silah sınıfına yakın %60 zenginleştirilmiş uranyum stokunun artması riski artırıyor.!!!!
İsrail’in eylemleri İran'ın nükleer programını geciktirmeyi hedeflerken.!!!!
Daha fazla tırmanmaya yol açarak kısa vadeli riskleri artırabilir.!!!!
Ancak bazıları saldırıların İran'ın yeteneklerini geciktirebileceğini.!!!
Diplomasi devam ederse uzun vadeli tehditleri azaltabileceğini savunuyor.!!!!
Durum değişken ve sonuçlar belirsiz.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
SON DAKİKA ...............hizbullah da savaşa dahil olduuu...........
anlattıkya bospo çuval hikayesi :drunk:
79 dolara dayanmış petrol,
trump götüm ayağında petrolün yukarı gitmesi onun ekonomisinide halkınıda bozar .
şuanda dinlenme dönemi yaralaraı sarma dönemi :)
yarın ve önümüzdeki hafta başı ABD kapanışları önemli teknik olarak orada bir düzeltme başlayıp başlamadığına bakıcaz.
ABD Brent petrole bağımlı degil.!!!
ABD WTI ham petrolu üretiyor.!!
West Texas Intermediate olarak bilinen bu petrol türü.!!!
ABD Ham petrolde dışa bağımlı degil.!!!
Brent ham petrolünün fiyatının artması.!!!
ABD nin rekabet gücünü artırırken.!!!
Kasasına daha çok.!!!
ABD bankalarına.!!!!
Arapların petro dolarları girer.!!!
Brent ham petrolüne göbekten bağlı olan.!!!
Başta uzak Doğu, Avrupa, Tr gibi Ülker’in ekonomileri.!!!
Çok pis etkilenir.!!!
Enflasyonu yükseltir.!!!!
Tr de enflasyonu patlatır.!!!’
İthalat kaleminde daha çok döviz ihtiyacı doğar.!!!
Tr de çöküş dönemi dahada hızlanır.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Üst düzey İranlı yetkili Muhsin Rızai:!!!!
Nükleer santrallere ulaşmadan önce bütün malzemeleri aldık.!!!
Hala bilim adamlarımız ve fabrikalarımız var.!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Vay arkadaş müthiş analizler. Peki Gazze+ Ukrayna+ İran savaşının ABD ye faturası ne? Siz böyle yalandan varsayımlar ile kendinizi kandırmaya devam edin. O yüzden mi Rusları sıkıştıracaz diye Brent yükselmesin diye yırtınıyorlar. Hadi onu geçtim ABD kendine yetti AB ne olacak. Çin arkadan dolanıp bastırıp 3 Puanı alınca bakarsın ne oluyor. Tr ye hiç birşey olmaz cidden çok büyük masal anlatıyorsunuz buralarda. Ben Temmuzda 500 puan indirim konusunda ısrarcıyım. Trump zaten tüm dünyaya dizel Ford satacak ABD ekonomisi şahlanacak. Daha ne masallar yaşayıp göreceğiz.
https://www.youtube.com/watch?v=lFP7...el=BloombergHT
EM denilen ülkeler, "güvenli liman" sayılan ülkelere göre ayarlar faizlerini.
ABD faiz indirmiyorken, faiz indirmek... Zor.
Ayrıca bizde kesilmeyen talep; temel gıda maddelerine olan değil, bilhassa kara para vb. nedeniyle lüks, yani tamamı ithal olan mallara olan talep. Yoksa toplumun büyük kesimini oluşturan ücretli/emekli vb. zaten temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.
"Arttırırsın fiyatları insanlar almaz" ile enflasyon nasıl çözülür? "Faiz nasıl indirilir?" ise bilim adamlarının konusu.
Trump-Powell olayı ile şu an bizim durumumuz bir değil. Zaten neşter çoktan vurulmuş durumda bizde gecikse de sonucunu alırsın. Çarşı pazar market gezmediğin nereden belli gezsen biraz anlardın ne demek istediğimi.
Birilerinin siyaseti bahane edip halkı kazıklamasından artık insanlar sıkıldı. 500 puan faiz indirimi beklemekte ne sıkıntı var ben bir de bak 19 haziranda inmesini beklemiyorum da yazdım. Zaten normalde belki en az 250 baz puan inecekken bir de arada 350 baz puan faiz artırdık. Burada KGF dendi ben ona da karşı çıktım. Herkesi bir görüyorsunuz buralarda. Hemen genel kanıya ters yazı görseniz başlıyorunuz Ak partili ya da troll demeye. Halbuki finans piyasalarında genellemeler değil istisnalar büyük paralar kazandırır.
Çarşı da geziyorum pazar da....
Baz etkisi nedeniyle, "enflasyonun düştüğünden" söz ediyorsunuz sanırım.
Arada bir grafik falan okumayı öneririm. "Düşmüş" enflasyonumuz ile dünya sıralamasındaki yerimize falan bakın.
https://www.imf.org/external/datamap...O/WEOWORLD/VEN
Carry Trade ile USDTRY artışını da çıkarırsak, yıllık %30-40 arası USD faizi veriyoruz.
FED bugün %4.5 olarak açıkladı. Buna rağmen yüksek riskli fonlar dışında ülkeye para girişi de yok denecek seviyede.
Güncel enflasyon meselenin sadece bir ayağı...
DİBS 5 yıldır kazandırmıyor
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/mev...gladi/3445428#
Peki çok güzel bende diyorum ki USD Tl ekrandan 32 ler geçerken geçen sene ramazan bayramı öncesi 33-34 tl den USD alanlar düşünsün bana ne? Tamam sizde alın yıllık % 30-40 USd faizi o zaman. Ne işiniz var burada?
Riskli fonlar gelsin o kadar isteniyor mu bende pek emin değilim o konularda. Çünkü onları getirtmek çok kolay.
Şu an Powell ın sıkıntısı herkesten büyük.
Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) %16,26 ve Euro %0,90 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; DİBS %0,91, Amerikan Doları %3,80 ve BIST 100 endeksi %20,29 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) %3,31 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; Euro %10,34, DİBS %11,95, Amerikan Doları %14,51 ve BIST 100 endeksi %29,17 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...520kaybettirdi.