şuan ne yaptım son kalan vadeli hesabımı da vadesinden önce kapattım ve dolara döndürdüm. hiç tl kalmadı altın ve dolar var. birisi 500 lira istese yok kendileri bilirler.
-
sinirli surat.
Printable View
şuan ne yaptım son kalan vadeli hesabımı da vadesinden önce kapattım ve dolara döndürdüm. hiç tl kalmadı altın ve dolar var. birisi 500 lira istese yok kendileri bilirler.
-
sinirli surat.
Tcmb beklenti anketi: Eylül ay sonu dolar kuru beklentisi 3.4629 tl (önceki 3.5586)
tcmb beklenti anketi: 2017 yıl sonu dolar kuru beklentisi 3.6323 tl (önceki 3.7199
Aynen chucky tam bir TL mevduat fanatiğiydi onu bile full dolarcı yaptılar. ama maliyeti 3,70 civarlardaydı diye biliyorum. Ki kendisi yaş tahtaya ayak basmayan biriydi. onu bile oyuna getirdiler.
Herşey zamanlama işi aslında Dolar 1,15 iken yüzüne bakmayız 1,80 olur yine bakmayız 2-2,5 olur "tu kaka düşecek bu" deriz. 3 olur "yahu burası zirve buradan da alınmaz artık" deriz.
3,50 üzerinde en tepeden hepimiz balıklama dalarız. ama gaza gelerek ama paramız daha fazla erimesin diye...
Sonuç olarak Doğamız böyle ve insan doğası finans piyasasında kaybetmeye mahkum.
http://www.tuik.gov.tr/PreTablo.do?alt_id=1046
Aslında çok da öyle değil. Neredeyse Euro'ya eşit miktarda dolares ihracatımız var. Sonuçta dolares galebe çalacaktır. Türkiye bu yüksek faiz oranlarını sürdüremez. Faiz vermek için faizle para alamayız (istesek de). Bu faizler düşünce o sıcacık paralar da akıp gidecek dışarıya. Bu da grafik:
https://invst.ly/53l43
Dolara müdahale gelir mi? saat 15.25,dolares 3,4019
3.3865 vurdu çekti.
3.31 i gedikli durdurdu gibi
Yerde yatan dolara hukumet el uzatiyor kalk kos diye
Bu gunleri de gorduk
Bu memleketin ""sanayicisi"" taşı toprağı patlatıp, doğayı ovayı suyu mahvedip mermer çıkarıyor, istihdam yaratıp ekönömiyi sürüklüyor. Mermeri kesip ta çinliye satıyor ama o da ne: her ay cebe daha az TL giriyor. Olmaz.
Aga ne dedi? 3,50 iyidir dedi. Bitti. Dağılın!
Son 15 yıllık dolares grafiği. 6 kafa atıp hep düşen kama yapmış. Son düşen kamanın 0,618 fibo seviyesi 3,32. Trump embesili ancak oraya kadar çekebilir. Sonrası 7. kafa atma darbesi.
https://invst.ly/53lqc
ne müdahelesi yahu ?
zafer çağlayan ağzı bu sanki para yağıyor külllen yalan.
*
yemez bunu kimse !
-
gelecek olan geliyor
*
zafer çağlayan görevde değil ama ruhu görevde anlaşılan. merkez düşen kura müdahele etsin diyince anılarımız depreşti.
-
size bir hikaye anlatayım. aslına hikaye değil yaşanmışlardan esinlenmiştir.
*
zafer çağlayan hergün tvde tvde olmadığı anlarda yanında gazeteci gezdiriyor her anını haber yaptırıyor. ülkeye para yağacağı yağan paranın altında kalacağımızdan borsa seansı başlayıp tatil ve ikinci seans başına kadar demeç veriyor.
gel zaman git zaman merkeze çakıyor yetmiyor uzay gemisi yapıyor.
boş vakitlerinde dünyada ne çok yere gittiğğini yanında gazetecilere haber yaptırıyor.
-
faiz borsa özellikle döviz hakkında her gün tv de millete vaaz veriyor. kafası bozulduğu zaman moodys e çakıyor gelyor fitch i övüyor gidiyor japan investment degree kuruluşlarına çiçek veriyor.
yine bir gün çağlayan millete dikte ederek not artışıyla ülkeye para yağacağı ve merkez bankasının şimdiden önlem alması gerektiğinden bahsediyor ve dolar tl için korkulan 1 dolar 1 tl olacak ihracatımız azalacak tezini 5 vakit namaz eda eder gibi hep tv de.
-
şuan ise bu yaptığı operasyonlarla kendi ülkesinin fakir halkını aldattığı için Allah ın işine bakın belini doğrultamıyor ve denizde mecburi ağrı dindirmeye çalışıyor. Yüce rabbim aranıyor listesine dünyada eklediği için şükürler olsun. Bir gün bu süreci gören gözler için umarız ülkemizdede yargılanır suçlu ise cezasını çeker.
*
bu ruh para piyasalarını yönetiyor yıllardır. pala yı başka yerde aramayın.
para kaynakları borsa faiz döviz.
parayı nasıl mı vuruyorlar? insanları hatalı tarafa çekebilme algı yönetimi. ve yanlış yere yönlendirme.
*
gören göz.
Gedikli: Kurların daha aşağı gitmesi riskli
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/59...0a0885dad4.jpg
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:
REUTERS
http://www.hurriyet.com.tr/gedikli-k...iskli-40575678
......................
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/62...0a0885da93.jpg
http://www.hurriyet.com.tr/merkez-ba...iledi-40575613
boş iş ... hangi tahmin tutmuşta yılsonu ortalama beklentisi 3.63 tutacakmış...
tcmb TL'yi sıkmaya devam ediyor.
11-09-2017 tcmb fonlama verileri
TL depo : 10.4 milyar TL
GLP : 114.5 milyar TL
toplam : 124.9 milyar TL
ortalama fonlama faizi: %12.00
Likidite açığı bayram sonrasında da düşmüşe benzemiyor. Tarihi rekor olan 129.3 milyar TL'ye çok uzak sayılmaz.
Bugün 3.38 leri yakmış dolar.(dışarıda idim izlemedim)
Gedik linin açıklamaları gelmiş..
Bunlar ne diyorsa tersini yapacaksın..
Büyük ihtimal açıklamaları yaparken içinden kahkahalar atıyordur..ahahahaha
Dolarda alıcı azaldı herhalde bi posta daha mallama yapacaklar..
Hükümet düşük dolar kuru istemiyor caaaaannımm..
Tabe ..
Eylül FED hele bi geçsin ...anya konya iyice belli olacak..
3 3.10 a kadar tek bi cent almam..
Yukarı giderse ne ala..
Düşerse 3.10 in altından maliyet yapabilirim gibi gözüküyor..
Bu durumda maliyetin 3.27 lere inecek..
meslek nedir?
terzi misin yoksa cenaze işleri ile mi uğraşıyorsun,
hayırdır bay ukala :) boy ölçüsü almak filan, meydanı çok boş bulmuşsunuz.
3,60 üzeri doların var ve bu kadar sağlam öngörünle düşeceğini görüyorsan
hatta düşüşün şelale yapacağını düşünüyorsan (sanırım 3 lere ineceğini)
madem çok biliyorsun ve bu aldığın malları 3,64 fırsat vermesine rağmen vermiyorsun
senin bu yaptığına ne denir.
boş konuşmak ve zırvalamak.
ben bir iddia koymadımki
amaç sidik yarıştırmak değil.
senin saçmalığının altını çizdim
bay ukala
Enayilik ettik gaza geldik vermedik..
3.60 ortalama 3.64 fiyat vardı..
Gaza geldik..Acaba mı gedik..
Şiştik..
Doğruya doğru..
Bir iddian yok anladık..
Görüşün nedir..??
Misal 21 aralık günü dolar kuru tahminini alalım..aralık versen bile olur 3.60 3.70 gibi..
kabulumdür..
Değerli Arkadaşlar,burada bilgi alışverişinde bulunuyoruz zaten temiz bilgi kaynağı sınırlı,birde birbirimizi kırmasak diyorum..
Öncelikle şunu belirteyim benim dolar maliyetim 3 ün altında,
böyle olunca senin gibi çok gergin değilim.
Evet FED etkisi ile önce 2,80 lerde ve daha sonrada 3,06-3,08 den aldım dolarları ama maliyet 3 altında.
Bu arada bizim yıllardır ekonomik olarak iyi yönetilmediğimizi
ve algının gerçeklerin üstünde olduğunu gördüğüm için dolar dayım
Konuttaki balonumuzun ve borçluluğumuzun bir yerde tıkanıp ciddi sorunlara yol açacağını da öngördüğüm içinde dolardayım.
İki basamaklı mevduat faizimiz ve en az onun kadar enflasyonumuz olduğu için dolardayım.
ve nedenlerim böyle uzayıp gider.
sonuçta şu açığa çıkıyor ben tl ye daha az güvendiğim için dolardayım
ama illa bir tahmin derseniz bugünü başlangıç noktası ve normal değeri kabul edersek en az % 4 tl farkını üzerine koyun yani her ay enflasyon kadar üzerine ilave etmek gerekir ( yıllık %12 enflasyon)
Herkese merhaba..
Bende dolar yok ama dolar bazlı bes var. Dolayısı ile etkileniyor.
Dolardaki düşüş ülke içi dinamiklerden değil, eur/usd nin yükselmesinden kaynaklanıyor.
Çünkü eur/tl düşmedi:
https://i.hizliresim.com/WGW6Zm.png
Ancak parite mayısta 1,10 bandında iken şimdi 1,20 oldu.
Dolayısı ile olay esas itibariyle fed ve ecb kaynaklı görünüyor.
Şu aşamada dolar bazlı fonlarıma dokunmam. 3-5 ay sonra farklı senaryo ortaya çıkabilir.
MB DTH bilgilerini ne zaman güncelliyor bilen var mı? En son 25 ağustos verileri var sitede, düşen kura vatandaşın tepkisini merak ediyorum. On gün tatil öncesi halk dolar bozdu ondan düştü iddiaları vardı, hiç öyle birşey olmamış, 25 Ağustos dolar hesapları toplamı önceki haftaya göre artmış, daha doğrusu yedi haftadır artıyor, kimsenin dolar bozduğu yok.
Bayram sonrası verileri merak ediyorum ama daha güncellenmemiş, artış trendi devam ettiyse dolar mevduatlarında tarihi rekor gelmiştir.
USDTRY çok hızlı bir şekilde 3.50 üstüne atmazsa reis bir sürü adamın kellesini alır bence.
İlk başta Mehmet Şimşek in gitmesi çok faydalı olur. Faydalı bir işini görmedim şimdiye kadar. Nerdeyse Ahmet Davutoğlu kadar beceriksiz bence. Tabi gelmiş geçmiş en beceriksiz bakan başbakan tartışmasız Ahmet Davutoğlu dur. Devletin ebesini bellemiştir aldığı kararlarla. Aniden görevden alındığı gün en mutlu günlerimden birisiydi. İki numaraya beceriksizlikte Mehmet Şimşek adayımdır. Üç numarayı da bana göre beceriksizlikte Mehdi Eker alır.
Yiğit Bulut da TTKOM da OGER i yönetememe beceriksizliği sebebi ile danışmanlık kadrosundan alınmalı. OGER in temettü dağıtmasını engelleyebilirdi Mayıs 2014 ten beri göreve geldiği günden beri. Engellemedi. OGER son 3 senedir bir sürü temettü transfer etti. Şu anda bizim bankalara OGER in kredisi kol gibi girdi. Eylül 2017 ayı geldi çattı. Bakalım krediyi ödeyebilecek mi? Ödeyemezse veya yeni bir alıcı bulunamazsa ne olur göreceğiz bazı hisselerde.
Acıma! Acınacak hale düşersin!
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-381178
Gedikli: Merkez Bankası kura müdahil olmalı
Dolardaki düşüşün ihracatı olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, "Merkez Bankası, elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır." açıklamasında bulundu.
11 Eylül 2017
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Merkez Bankası, elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır." dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Bizde kurların daha aşağı gitmesi riskli. Çünkü ihracatı zora sokar, şirketlerin karlılığı düşer. Bu da istihdam sorununu doğurur. Merkez Bankası elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır." dedi.
Gedikli, yapısal reformlara acilen geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ama projeler BES'teki gibi olmamalıdır. Bakanlıklar açıkladıkları strateji ve eylem planlarını, bunların geri dönüşünü yakından takip etmeli. Bürokrasi siyasi iradenin hızına yetişebilsin, hızlı karar alıp uygulayabilsin diye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. İstihdam oranları, şirketlerin durumu, büyüme Türkiye ekonomisi için hayati öneme sahip. Anlamadan dinlemeden, iktisat bilmeden piyasa kafasıyla yorum yazmayın." ifadelerini kullandı.
[/B]
11 Eylül 2017
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Merkez Bankası, elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır." dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Bizde kurların daha aşağı gitmesi riskli. Çünkü ihracatı zora sokar, şirketlerin karlılığı düşer. Bu da istihdam sorununu doğurur. Merkez Bankası elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır." dedi.
Gedikli, yapısal reformlara acilen geçilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ama projeler BES'teki gibi olmamalıdır. Bakanlıklar açıkladıkları strateji ve eylem planlarını, bunların geri dönüşünü yakından takip etmeli. Bürokrasi siyasi iradenin hızına yetişebilsin, hızlı karar alıp uygulayabilsin diye Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. İstihdam oranları, şirketlerin durumu, büyüme Türkiye ekonomisi için hayati öneme sahip. Anlamadan dinlemeden, iktisat bilmeden piyasa kafasıyla yorum yazmayın." ifadelerini kullandı.[/QUOTE]
Sadece Grafik, Teşekkürler , tamamen katılıyorum..Bürokrasi bedel ödemiyor ama siyasiler bedel ödeyecek gibi gözüküyor..
Devlet, Fetöden tamamen temizlenebilmiş değil maalesef !
merkez bankası elindeki araçları kullansın' ne demek ? piyasaya girsin alım yönünde müdahale etsin mi demek istiyor, yoksa faizi indirsin TL'nin cazibesini azaltsın mı demek istiyor ?? tabii ki, faizi kastediyor :)Alıntı:
..
..
şimdi çıkıp direkt- faiz indirilsin' deseydi, malum piyasa güruhu hemen ayaklanacak ve faize karışıyor- merkez bankası bağımsızlığı zart zurt diye tatava yapacaktı.. oysa şimdi dolarcı trollerde doların düşmesinden hükümet de rahatsız diye bir düşünce oluştu.. iletişim stratejini öğreniyorlar artık, zaten gedikli saraydaki ekonomi danışmanları kadrosu içinde en aklı başında olanı
Fatih Altaylı dan Gülerce ye çok sert tepki
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...tepki-1955456/
FETÖ nün başyazarı Hüseyin Gülerce ye tepkiler bitmiyor. Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Gülerce yi çok sert bir şekilde eleştirerek ËœHüseyin Gülence ifadesini kullanarak şu satırları kaleme aldı:
Pazar günü iki satır “gerçek†yazınca Hüseyin Gülence çok kızdı anladığım kadarıyla. Kendini bir televizyon programına atıp kusmuş. Gülence isimli hoş beyle ilişkimiz hiç değişmemiş anlaşılan. Gülence'yken de bize kızardı, şimdi Gülerce olmaya çalışırken de kızıyor.
Peki Gülence'likten Gülerceliğe geçmeye çalışan yumuşak üsluplu adama soralım bakalım:
1. İMAMLARI SÖYLEDİN Mİ?: Gülerce olmaya çalışıp Cemaat'i terk ettiğini söylüyorsun. Cemaat'in o kadar üst düzeyinde olduğunu söyleyip bununla övünürken, FETÖ'nün üst düzey imamlarıyla muhakkak tanışmıştın ve hatta elinde listesi vardı. Bu listeyi “devletâ€e verdin mi?
2. SAVCILARA ANLATTIN MI?: FETÖ'yü soruşturan savcıların karşısına sanık olarak oturtulmadın biliyoruz. 30 küsur sene boyunca Cemaat'te yediğin naneler yanına kâr kaldı. O da belli. Peki “tanık†sıfatıyla da olsa gidip Cemaat'in herzeleriyle ilgili savcılara bilgi verdin mi? Adalete destek oldun mu?
3. CUMHURBAŞKANI'NI UYARDIN MI?: Yıllarca ortalıkta Cemaat dediğin, her neye hizmet ediyorsa “Hizmet†adını verdiğin örgütün sözcüsü olarak gezdikten sonra öyle veya böyle doğru bir adım attığın izlenimi yaratıp devletten, seçilmişlerden yana tavır aldığın gibi bir algı yaratıyorsun. Peki bu süreçte en azından devletin üst düzeyine gidip, “Bunlar her yere sızdı. Orduda da etkinler. Cumhurbaşkanı'nın yaverliğine, koruma polisliğine kadar geldiler. Aman dikkat edin, bunlar Cumhurbaşkanı'nın canına bile kastedecek kadar yakınındalar†diyerek uyardın mı?
Yabancıdan 3.40'ten ve 4.05'ten aşağı kur ile TL almak istemiyor devleti yönetenler. Bugünkü balans ayarı bunun sinyali gibi. 3.35'ten aşağı salmak istemeyeceklerdir. RTE önümüzdeki günlerde söylemleri ile bu balans ayarını verebilir yeniden. Biliyorsunuz eskiden konuştuğu an kurları hoplatırdı Reis.
Akıllıca, kur 3 olsa ne olur. Konut alacak arabın doları bizim konutları almaya gücü azalır. Buraya yatırım yapan yabancı firmalar değerli TL cinsinden borçlanarak iş yapmaya çalışırlar. Borsada 1.5 dolardan THY alan böyük yatırımcılar 4 dolardan satar gider. 2 yılda dolar bazlı yüzde yüzden fazla kar etmis olacak. Borsada çok sağlam kar satışları gelir.
Rte bunu neden istesinki
İsviçre Merkez Bankasının hisse senedi son 2 ayda %64, son 1.5 yılda %200 yükselmiş. İlginç bir gelişme olduğu için buraya geçiyorum. İsviçre Merkez Bankası; kendi parasını basabilen dünyanın en büyük hedge fonudur biliyorsunuz. Yıllık temettüsü de sermayesinin max. %6 sı ile sınırlıdır. Halka açıklık oranı ise sadece %25. %56 sı Kantonlara aittir. Aşağıda Mayıs 2017 den bu yana SNBN hisse performansı var:
https://wolfstreet.com/wp-content/up...9-11-daily.png
Borsada işlem gören (halka açık) başlıca merkez bankaları şunlar:
Swiss National Bank
National Bank of Belgium
Reserve Bank of South Africa
Bank of Japan
Bank of Greece
SNB hisse yapısı şöyle:
Ödenmiş Sermayesi CHF 25 milyon
Toplam hisse senedi adedi 100,000
Hisse başına ödenmiş sermaye CHF 250
Yılda hisse başına ödeyebileceği max temettü %6 x 250= CHF 15
Son kapanış bazında piyasa değeri CHF 313 milyon (300 milyon dolar)
Son 12 aylık hasılatı CHF 23.1 milyar
SNB şakır şakır para basıyor ve bastığı paraları dolara çevirip ABD'den ve diğer borsalardan (BİST de dahil) hisse senedi alıyor. Demek ki CHF sürekli sulandırılıyor. Buna rağmen CHF dolara karşı kale gibi ayakta duruyor. İsviçre dışındaki ülkelerdeki toplam varlıkları kabaca 750 milyar dolar değerinde ve bunun 85 milyar doları ABD hisselerinde. Tahminimce asgari 2 milyar dolarlık BİST hisseleri de var bunların elinde. USDCHF 0.95 civarında şu anda. Son 10 yıldır da yatay bir kanal içinde işlem görüyor (0.9 - 1.05 arasında hareket etmiş, aradaki çok kısa vadeli kaçakları dikkate almazsak). Bu kadar para bas, bu kadar parayı sulandır ama değerin düşmesin; böyle bir şey nasıl olabiliyor acaba? Bu durum doğa kanunlarına aykırı değil midir? TCMB kesinlikle SNB'den feyz almalı ve benzer taktikleri uygulamalı. Eğer SNB kendi ülkesinin para birimini manipüle edebiliyorsa neden TCMB TL yi "her 2 yönde de" manipüle edemesin? Kaldı ki TR'nin yıllık GSMH'si (2016: 860 milyar dolar) İsviçre'ninkinden (2016: 660 milyar dolar) %30 daha büyüktür. (Not: Koskoca İsviçre Merkez Bankasının piyasa değeri sadece 300 milyon dolar ediyor. Bunun %25 i halka açık olduğu için, tedavüldeki hisselerin değeri ise sadece 75 milyon dolardır. İşte bu yüzden bu hisseler kolaylıkla manipüle edilebilir.)