Geçmiş yılları bilmiyorum ama son portföy içeriğine baktığımda çok düşük riskli portföy olduğunu görebiliyorum. yabancı para riski yok, uzun vadeli eurobond yok, hisse senedi çok sınırlı miktarda, portföy garanti getiri olacak şekilde belirlenmiş.
Printable View
Buradan bakabilirsiniz..
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT
92.93-93.93-92.93-92.92-92.93...... günlerce aynen devam, yardımcı da armut gibi bakmaya devam, nasıl olsa enayi çok. Doğrusu tezgahı güzel kurmuşsunuz. 93 ü satıcılı göster, 92 den topla toplayabildiğin kadar, ertesi gün tam tersini yap, 92 yi alıcılı göster, 93e azar azar satış koy, 92 den aldıklarını sat. 92 den aldıkların bitince ertesi gün yine aynı nakarat devam , günlerce ve günlerce aynen devam. Her basamakta % de 1.08 kâr. Dön baba dön !!! Nasıl olsa müdahale eden, hesap soran yok. Asıl bunlara devre kesici uygulayacaksın ya da başka bir yaptırım.. Bu pislikler olduğu müddetçe insan kağıttan da soğuyor, borsadan da..
Endeks nerelerde, bu nerede. Bu kadar mı değersiz bu şirket.. endeks 4-5000 puan çıkıyor, iniyor, umurunda değil, sanki uzayda işlem görüyor...
Şirketin sermayesi 160.6 M. , özsermayesi 235.1 M. , 0.92 kapanışı göre piyasa fiyatı ise 147.8 M. , Yani piyasa değeri sermayesi kadar bile değil. Varmı böyle bir şey. Nedir bu yaa .. 2017 Ekim ayındayız, daha hisse nominal değerine bile gelmemiş . 0.92-0.93'e demir atmış duruyor. 1.3 M. personel gideri, 600.000 YTL. yönetim kurulu aylıkları, ( ayrıca 115.000 YTL bağış, İsmen'e portföy yönetimi ücreti olarak verilen paralar vs. vs... ) Bu ücreti haketmek için ne yapıyorsunuz ? Şirketin piyasa değeri meydanda.. Tamam iyi ve istikrarlı temettü veriyorsunuz ama bu yeterli mi, yatırımcının hisse değer artışı beklentisi ne olucak ?
Ortalik karistirmak istemem ama bende iyi bir yonetim ve dogru alinan kararlar gormuyorum. Herseyi kurumsal risk anlayisi ile aciklayamayiz. Emeklilik fonlari nasil kotu yonetiliyorsa bence bu sirkette kotu yonetiliyor. Acikcasi bende uzun vadeli olarak ayirdigim fonlari buradan cikarip baska 2 kagida aktarmaya basladim.
Sent from my iPhone using hisse.net
Biz onlar gibi yüzbinlerce lotu bir basamağa* al- sat ' da yapamıyoruz çünkü* bize devletimizin biz küçük yatırımcıları korumak için koyduğu :)) kârdan (komisyon hariç)* % 10 stopaj var, bu da maliyeti kurtarmıyor.* Dolayısı ile al sat ta yapamıyoruz, kısaca kilitlendik kaldık.
Cazip gibi görünüyor ama pek de getirisi yok dediğiniz gibi. Parayı mevduata koyup yıllık %14 kar payı aldım demek gibi, anapara erimekte..
Bunun yerine ISGYO alıyorum, enflasyon, ucuzluk ve büyüme açısından o daha mantıklı, temettüsü de makul, min %30 dağıtma kuralı var.