Helal olsun sindoma abiye, çok yerinde bir yorum olmuş.
Printable View
Eve gelirken gözüme çarptı eriğin kilosu 50 tl yazıyor.iki ağaç eriğim var yarın biraz toplayıp eşe dosta çoluğa çocuğa gördüklerime dağıtacam siftah yapsın, canı çeker belki alamayan olur
Herşeyin fiyatı uçuyor abi imkanın varsa her türlü meyve ağacı dik,zor günler kapıda
benim şuan 1 cennet hurması 2 erik ağacı 5 ceviz ağacı 3 ayva ağacı 4 elma ağacı 2 kiraz ağacı 2 vişne ağacı 2 şeftali ağacı 2 kaysı ağacı 1 incir ağacı 2 badem ağacı 2 armut ağacı 1 ıhlamur ağacı 2 dut ağacı biri siyah iri olanından 8 asma kökü çekirdekli ve çekirdeksiz karışık mevcut
sebze olarakta, domates, biber, marul, maydanoz, kabak, patlıcan, bezelye, fasulye, soğan, çilek ektim.
bu yaz manavdan meyve sebze almaya param yetmezse aç kalmıycaz.
Abi, sen sebze meyveleri sayarken kendi kendime dedim ki: "Allah biz insanlara ne çok nimet vermiş, say say bitmiyor." Topraksa sessiz fabrika. Gürültüyle büyümüyor sebze meyveler; duman çıkarmadan, kir pas bırakmadan fışkırıyor topraktan... Orada bir buğday eksik, o da olsa şehre inmene gerek kalmaz... Senin eriklere çocuklar bayram eder... Rabb'im ihtiyaç sahiplerinin, gariplerin yardımcısı olsun abi.
Kolay ve acısız bir hayat istedik abi... Hayat planladığımız gibi gitmeyecekti. Ardımızda enkaz bırakarak geleceğe yürüyecektik. Bedenimiz ölümü arzuladığı gibi bir süre sonra ruhumuz da ölüme hazırlanacaktı; çünkü arkamızı toplamamız çok zordu artık.
Kollarındaki serum iğnelerini söküp atan sonra hıçkıra hıçkıra ağlayan bir hastanın gözlerinde gördüm bu anlamları.
Acının içinde kıvranırken her şeyin yerli yerinde olduğu zamanlardan süzülüp gelen bir gülüşe sarılmak. Hep orada yaşamak, orada kalmak.
Eğer inanıyorsanız tam bu sıralarda imdadınıza yetişir "Hayırlısı!" Çünkü insanın başına hayırlısından başkası gelmez.
Hayırlısı sözü öyle bir yataktır ki oradan hayatın çeliğini çıkarırsınız.