Kademeler nasıll aşası bomboş mu
Printable View
Kademeler nasıll aşası bomboş mu
Hocam kademe icin eline sağlık satıcı cok alıcı az
Piyasa yapıcı atanmamış c grubundaki VKİNG kağıt senden daha cok işlem yapmaya başladı .
bilanço açıklandı forumda kimse yok, temettü hisselerinin kötü kaderi işte, temettüsüz gelecek vadeden hisse başlıklarında fk lar öz sermaye karlılıkları yapılan yatırımlar havada uçuşuyor, temettülerde tık yok.
geçen seneki 1 ve 9. aylar arası performansa göre % 1 gerileme var görülüyor, daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.
Bu sene de minimum 0.24 krş temettü alırız....kar artmıyor düşünüyor da alıma devam
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CRDFA Solo 2017/9 Aylık NET DÖNEM KARI (ZARARI): 18.300.558 Yıllık Değ%:-1
net dönem karı 18,450 milyonken (2016 üç aylık) 18,300 milyon olmuş, (2017 üç aylık) faiz oranları artmışken, ekonomi biraz sallantıdayken daha fazla factoring geliri olması lazımken daha düşük kar gelmiş. bu performansı hisse fiyatında beklenen artışa olumsuz etki yapabilir. sadece temettü hissesi olmaması lazım, bir miktar da kazandırması gerekir.
esas faaliyetlerden kaynaklanan net nakit akışı 79 milyondan 93,5 milyona çıkmış. kazanç artmış ama en sonunda geçen senenin altına düşmüş, bir miktar görünmeyen harcama var gibi. elde edilen diğer kazançlar diye bir bölümde 1 milyona yakın bir gider var.
ödenen vergiler 3,8 milyondan 4,6 milyona çıkmış, başka bir hissede de görmüştüm, sasa galiba onun da vergi gideri artmıştı. (burdaki artış personel izni ve kıdem tazminatı kaarşılığı kaleminden 800 bin tl kadar geçen yıla göre fazla var, ertelenmiş vergi olarak gözüküyor.)
factoring alacakların 10 milyon artmış geçen seneye göre, (72 den 82 ye çıkmış)
döviz cinsinden varlıklar 21 milyon borçlar da 24 milyon dolarmış, bunlar temizlenmiş sanırım, şu anki döviz varlığı 1,6 milyon, borçlar da 942 bin dolar olmuş, dolarda varlıklar borcu geçmiş bu iyi,
takdir sizden, ilk söylediğim gibi geçen yılla bu yılki performans aynı değil, bu yıl biraz daha iyi ama beklenmedik giderler sebebiyle faaliyet gelirinde bir artış olmamış gözüküyor. fazladan 1 milyon faaliyet kiralaması gideri (neyse bu?= ve 2,5 milyon hizmet müşavirlik bilirkişi gideri var)
sermayeyi arttırıp sektöründe daha ön plana geçmesi lazım diye düşünüyorum ,sadece temettü performansıyla olmaz hisse fiyatında artış da olması lazım.