gecen hafta dedigimi şimdi dollar topikinde söyleyim mi :kahkah:
Printable View
https://resmim.net/f/PSbIdF.png
dolares beklentim böyle. Bence..
bir malın fiyatını kısa vadeli de olsa etkileyen bir kurumun o malda alım satım yapması...bu da sıvaması oluyor herhalde mevcut durumun...tamam likidite sağlamak,borçlu olanın kurallar çerçevesinde kendini sağlama almasını sağlamak dese anlarım ama....
yüzde 2 olan makası eksiye geçirecek işlem açmak da ne demek??? insider trading suç değil mi yozlaşmış diğer kurumlarımız???
doktor kendi akrabasının ameliyatına giremez, merkez bankası kendi parasının future'sinde likidite sağlayacak önlem dışında piyasa bozucu işlem ya-pa-maz!!!!!!!!!!!!!
yok yarın faiz arttırmayıp bir de bu işlemlerden zarar yazdırırsan işte o zaman hakkımızı savunalım arkadaşlar.kimse devletimin parasını kumarhanede peşkeş çekemez!!!!!!!!!!!!!!!!
Dolar aşağı BIST aşağı.
Dolar düşerken borsa neden düşüyor?
Nedenini yazının sonunda açıkladım.
27 Ağustos'ta 479 olan CDS 1 hafta sonra %20 artarak 574'e dayanırken borsa 90 binden 94.500'e kadar %5 artıyordu.
Bu normalde imkansız bir şeydi ama oldu.
Bu arada hafta başında TCMB faiz artışı sinyali verip VIOP'ta short açmaya başlayınca piyasa faiz artışı olacak diye VIOP 30'daki makası 3.400'den 4000'e çıkardı. Aynı makas bu sabah 2.800'e düştü.
Oysa VIOP DOLAR Eylül vadeli işlemler bugün EKSİ MAKAS'a geçti.
Dolar faiz artışını satın alıyorsa, VIOP 30 makasını neden tekrar faiz artmayacakmış gibi düşürdü?
Velhasıl bunların hepsi algı bozukluğu yaratmak için yapıldı ya da bizim piyasalar paranoid şizofren bir psikoz durumuna girdi.
Bu algıyı yıkmanın yolu bana göre BIST'e USD bazlı bakmak.
Dolar çok yükselirken borsa çok düşmez, hatta artabilir. Bunun nedeni DOLAR BAZLI ELLİOT sayımında dalga yapısının oluşamayacağı içindir. Bunun tek istisnası 3. dalgaların başladığı büyük kırılım anlarıdır.
Örnek: Gezi olayları (aslında 22 mayıs 2013'teki Bernanke'nin tapering kararı), Damadın ekonominin başına geçtiği yeni başkanlık kabinesinin açıklanması, 2001 anayasa kitapçığı olayı vb.
2 aydır verdiğim KISA VADE SAATLİK USD BAZLI GRAFİK'te son durum.
12.677 USD altında 3 dip hedefi devam ediyor.
http://i68.tinypic.com/2ij46qw.png
Bu iş 2008 in ikinci düşüş dalgasına benzedi piyasa 40 bin 30 bin arası oyalanırken dolarda 1,25 leri geçmiyordu.. Neyse yabancı mal satıp TL de beklicek Bi müddet sanırım.. Biz ne diyorduk geber dolar mı..