Bu duzen degismedikce borsanin hareket bandi 1-2 dolar araligidir.
Yani kabaca 75.000 ve 150.000 bugunku kurlarla...
Syg,
Printable View
Ortalama f/k da 5-6 gibi olur...
Evler bir orta sinif ithal arac kadar ancak eder.
Ortalama emekli maasi 300 dolar seviyesinde kalir.
Syg,
Teşekkürler faydalı paylaşım için bu tecrübeden zarar almadan ders çıkarmak en büyük kazancınız olmuş tebrikler.Milletçe yapımızdan mıdır nedir bazen zor zorunlu bir hareketten mükemmel bir geri dönüş çıkarabiliyoruz. Sizinki tam o hesap olmuş cesaret+ başarı , tebrikler
Valla ortada bir zincir olduğu kesin de...ne zinciri onu ben de çözemedim:)
Bundan bir yol kadar önce, bizim yazılım-teknoloji hisselerimizde yaşanan hareketi 2000 yalında nasd** daki .com yükselişine benzetmiş, sonu da aynı olabilir demiştim...aradan geçen zamanda, nasd** daki büyük tech firmaları da benzer harekete başladı. Yani artık .com benzeri bir düşüş nasd** ta da kaçınılmaz bence.
Yani konu sadece tesla değil...Apple da 2 trl. Usd yi geçti...artış olarak tesla ne kadar göze batıyorsa, değer olarak Apple, Amazon da benzer çılgınlık seviyesinde.
Fed in bastığı paralar büyük bir Saadet zinciri oluşturdu...üstüne pandemi riskleri arttırınca, diğer büyük hisseleri almaya çekinenler de büyük teknoloji hissesi almaya başladı...zaten bu durum, teknoloji devleri dünyayı yiyor şeklinde yorumlanmaya başladı...yani tüm dünya köle gibi çalışıp, üretilen değeri tek başına dünya teknoloji devleri yiyor...%99,9 da kalan kırıntılarla idare ediyor.
Sayın @jacksparrow
Bence de çok doğru bir karar vermişsiniz. Muhtemelen sürekli kazanmak zorunda olmak, iş yerinin vereceği stresten kat kat fazla stres verecekti. İş hayatınızda başarılar :)
Sayın @Wshark güzel yorumunuz ve dilekleriniz için teşekkür ederim
Saygılar
2010 to 2020 Asgari ücretler.
Romanyada yıllık artış %13 euro bazında vay babam vay. Sanayi açıdan baya yatırım alıyorlardı bizde -0.x
https://i.hizliresim.com/H2ryHt.png
https://ec.europa.eu/eurostat/statis...age_statistics
bende bizden bir istatistik paylaşayım.
2010 yılında işe başladığımda 600 TL (280 EUR) idi asgari ücret. Plaza maaşlarımız (uzman) ise asgariye göre 3.00 kat oranla gitti yıllarca.
Konuştuğum arkadaşlardan öğrendiğim: ortalama beyaz yaka maaşının asgari ücrete oranının 2.00 - 2.50'ye indiğidir.
Kabaca 570 EUR - 800 EUR bandında. (İstanbul geneli finans sektörü ortalama rakamlarıdır)
Euro yu bilmiyorum ama benim bıraktığımda ise 5000 dolar civarında idi ortalama maaşlar .
Nereden nereye gelmiş demek ki
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.