Bu hafta fırsat vermeden tirmandi,hacimler hep iyi zaten artık gerisi sabırla beklemekte. Çift hanelerde kalıcılık iyi gelecek ilk aşamada
Printable View
Bu hafta fırsat vermeden tirmandi,hacimler hep iyi zaten artık gerisi sabırla beklemekte. Çift hanelerde kalıcılık iyi gelecek ilk aşamada
Son bir haftada mkk verilerine göre 173.703 yeni hesap açılışı var borsa ilgide sınır tanımıyor hafta sonlarını saymazsak iş günü olarak bakarsak günlük yeni açılan hesap sayısı 34.740 acayip yüksek bir rakam akın akın borsaya geliyorlar 3.124.214 kişiden bir haftada 3.297.917 olmuş
Bugün de 11 görüldü,yavaş yavaş eski yerine
Soluksuz yükselişte bana biraz müsaade..
Hacimler rekor kırarken, bugün %4 düşmesine anlam veremedim. Sektör en parlak yılını yaşıyor, hissenin bu çarpanlarla burda kalacağını düşünmüyorum. Çok fazla hesap açılışı ve hacimler en yüksek seyrinde gidiyor, seçimlere kadar bu tempo artarak devam ediyor, sağlam bilançolar gelecek aracı kurumların yılı olacak, ucuz kaldılar, sektör çok fazla göz önünde olmadığı için küçük yatırımcıda çok fazla yok tahtada önü açık, fon alımları yoğun.
YTD.
Tam spk nin mudahele etmesi gereken bir durum....
Son bilançodaki finansal değerlemenin içeriği hakkında bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?
Kasım 8 de dipten yakaladık. Arkadaşlar seneye aracı kurumların senesi olacak. Korkunç karlar bekliyorum. 2 milyar 600 milyon TL'ye biz kumarhanesinden masa almışsınız daha ne istiyorsunuz.
Yaklaşık 3 milyon üzeri yatırımcı kumar oynayacak biz de komisyonumuzu keseceğiz.
Gerçekten at hırsızı patronu olmasa mükemmel şirket. Ama gülü seven dikenine katlanır. ölü takliti yapmaya devam.
Info özelindeki halka arzlar geliyor,2-3x yapsa kendi özelinde portföy buyutenler olacaktır, 8 civarında aldığı 1m lot yüzde 50 değerlenecek bitiyor çeyrek,artan hacimler zaten esas faaliyet kârını geliştirdi, yeniden değerlemeye esas neydi o kalem muamma olsa da o olmadan bu fiyatlarda karşılayan bir sirketti,bugün ismen 9fk Info 6fk sektörel karlılığı fk bazında da karşılaması lazım bilancoya kadar
Sayın hocam info 3 çeyrekte 120 milyon finansal yatırımlardan değerleme karı yazdı. Dipnotlarda ise elindeki hisselerin totalde %10 yakmasının 4 milyon TL getirisi olduğundan bahsediyor. Bu finansal yatırımların hakkında bilginiz var mı? Son çeyrekte ne kadar bir finansal yatırım değerleme karı bekliyorsunuz?
Yatırımcı ilişkilerine bir türlü ulaşamıyorum ulaşsam soracaktım
Son onscm arzı ile Info müşteri sayısına güzel bir katkı gelecektir,bu gelenlerden illa ki kalıcı olanlar da olacaktır
Bu adamların yi ye ulaşmak imkansız. Yalnız birinci ve üçüncü çeyrek serbest denetimden geçmiyor bu bilançolarda rahatlıkla oynadıklarını düşündürtüyor bana. 2 ve 4 çeyrek serbest denetimden geçtiği için, karlılık da değişiyor. Memlekette adam gibi patron yok ki Ne yapalım mecburen kötünün iyisini alıyoruz en azından ucuz ve hissenin hikayesi var.
Zaten sektör ortalamasının üstünde fiyatlaniyordu,yeni arzlarla müşteri portföyü büyümeye devam ederken ekstra hacimlerle 70-80m ekstra kâr yazıyor bu çeyrek,önceki çeyreğin getirdiği ekstra 160milyonu bir nebze notrleyerek en kötü 8-9fk ya düşer bilanço ile,elindeki hisse senetleri getirisi falan şapkadan tavşan da çıkabilir, ismen in 9fk olduğu yerde Infoda bu seviyelerde korkuya mahal yok bence
Katılıyorum. Son çeyrek gelen ekstra geliri normalize etmek için 4 çeyreğin finansal yatırımlardan gelen getiri ve giderini alıp ortalama bir meblağ çıkardım. Ortalamadan 50 milyon TL civarı bir şaşma var son çeyrekte.
Günde yaklaşık 2 milyon TL sadece aracılıktan para kazanıyor şirket. Ben hacimlerin ilk çeyrekte düşmeyeceğini hatta yükseleceğini düşünüyorum.
Ayrıca yıllıklandırılmış karda, 2021 4 çeyrek 40 milyon TL civarı. Onu çıkarıp yerine minimum 150 milyon TL kar yazacağını öngörürsek. Mevcut fk 5 6 arasına düşüyor.
Ben uzun vadede bu şirketin korkunç yerlere geleceğini düşünüyorum ancak kısa ve orta vadede de minimum %50'sinin olduğunu düşünüyorum. Hayırlısı olsun.
Herkes arz için Info hesap açmayi soruyor,hisse istediği kadar oyalansin o para o hesaplara akacak bu hafta
Sayın hocam sadece şöyle düşünün borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı 10 milyon olur mu? Bence olur. Halka açık şirket sayısı 1000 olur mu? Bence olur. Talep bu kadar artacakken aracı kurum sayısı yani arz sınırlı. Bence burada mükemmel bir fırsat var ancak bu şirketin patronu mimlidir.
Ben iki üç yıla bu şirketin enflasyonun çok üzerinde kazandıracağını düşünüyorum ama kendim o kadar tutmam.
Dün +6 bugün -4 bakıyor hangi şekilde dökülür millet:)
Patron geri alım yapmıs 80 bin lot
Onscm halka arzına su saat itibariyle 7 bine dayandı başvuru,tek yetkili Info. Fiyat ilizyon artık sonucu getirecek zamanı beklemeye devam
Banka başvurusu kap geldi
Son çeyrek komisyon gelirleri en kötü ihtimalle 3.çeyreğin yaklaşık %50 üzerinde olacak.3.çeyrek 191 milyon karı vardı.dolayısıyla 300 milyon son çeyrek gelirse (halka arz gelirleri de var çünkü) yıllık 600 milyon civarı kar gelir ki bu da 2,7 tl HBK yapar.Şu anki Fk ile hesaplarsak 21 tl ederi çıkar.Bu işin temel kısmı...
Teknik olarak ise 13,11 üzerinde 19,xx hedefi var çanağın...
Neresinden tutulsa pamuklara sar diyor sanki :)
https://i.hizliresim.com/ckb73ba.PNG
Bilancoya 20 lira hedefim sayın gueno. Burda BIST üzerinde oluşacak negatif bir senaryoda tabi bu beklenti gerçekleşmez ancak büyüyen bir şirket,rağbet görmeye devam edecek sebepleri çok,BIST payı yüzde 5 i devirmeye başlamış,rüzgar arkada iken daha düştüğü 14 liraların altında aracı kurumların en ucuz fiyatlanani yeniden değerleme olmasına rağmen.
Son olarak borsa ve genel konjuktur için de ufak bir yorum paylaşayım.
Eyt ile 1m emekli olsa piyasaya sabit kur ile 6-7 milyar dolar maaş yükü girecek,keza emekli ikramiyesi ile de bunun 10x kadar taze para girişi olacaktır. 3600 ek gösterge ile gelen ekstralar,8500 asgari ücret ki seçime yakin bir güncelleme bekliyorum, memur ve emekli zamları ile tarihi bir nakit girişi Ocak ayında piyasaya gelecektir. Bu paranın çok bir adresi yok hala,döviz sabit kur gibi,altın da pişman ettiriyor hafif potansiyel alsa da. Mutlaka borsaya yansımasi olumlu olacaktır. Bundan en olumlu etkilenecek sektörün başı aracı kurum. Ocak ayında emlak kredi kampanyası gelirse tekrar yorumlarız ama bahsettiğim grupların o rakamlara ev alma şansı yok. Seçime kadar böyle sonrası da ne yazık ki tufan,kim gelirse gelsin alınan milyar dolar kısa vadeli borçlarla beraber büyük burhan gelecektir,bu Yusuf peygamber dönemi gibi önce bolluk sonra kıtlık dönemine doğru gidiyor o güne kadar birikimleri dikkatli şekilde biriktirip o günlerden en az etkilenen olmak dileğiyle
Hacım yine çok iyi günlük 2 milyon TL civarı sadece komisyondan kazanmaya devam ediyor şirket. Tahtadan net bir baskı var. Mühendislik yapıp arada satanların malı toplanıyor. Bir müddet ölü taklidi yapalım en iyisi.
Bu kadar arzlar için müşteri kredilerinde ne kârlar yazıldı ona da bakmak lazım devamı da su gibi geliyor, barış yılmaz paylaşmışti ay başı gibi. Elinde olan senetler bu çeyrekte 2x yapmıştır,onscm arzında bile bekleyen bakiyeler falan sineğin yağını çıkarmak olacak ama her taraftan akıyor:)
Tek kurumdan halka arzmı olurmuş , buna izin veriyor anlamıyorum, borsa yönetimi iyi komisyon aldı galiba SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Syn ortaklar geçen takas bank'ın yayınladığı ve daha sonra bir ay ertelenen ve aracı kurumların Kredi musluğunu kısacak olan kararın şirketi nasıl etkileyeceğine dair yorumunuz var mı ?nihayetinde Ocak ayının sonunda yürürlüğe girecek.
Kredili işlemlerdeki karlılığı sınırlı negatif diyebiliriz, öncelikle karar ertelenmesi artabilir ikincisi konjuktur zaten zirvede bir daha böyle ters faiz BIST korelasyonu göremeyiz aracı kurumlar inanılmaz bir sermaye biriktirdi,Info ordan yapacağı kaybı ortak olacağı bankadan fazlasıyla çıkaracaktır