Aynen katlıyorum. Sağol !
Printable View
Yatırımcının elindeki hisseyi almak için elli takla atıyor spekler bu karı gördükten sonra kendilerini kandırıyorlar,daha süprizler bekliyorum.
blomberg tv de aracı kurum bilgiçleri bu karın fiyatlandıgını ve geri gelmesi gerektigini yayınladılar ki bence tam spekilasyon yapıyorlar böyle karlı bir şirketin ve gelecek vaad eden şirketi spekler kolay toplasın diye ky yi ürkütmeye çalışıyorlar sebep bu gibi
Merhaba,
şuan alış satış arası fark -54045 lot bakalım öğleden sonra ne olacak?
Eksi kapattırıp moral bozma durumları var,kurt ulur kervan yolunda gerek.
Adilik bu işyatırımın yaptığı, hedef 302 tl sat vermiş,
ben bilançoya düzgün bir şekilde baktım şimdi size pozitif ve negatif kısımları yazacağım.
dönen varlıklar 2019 da 1,9 milyar iken 2020 yılında 3,2 milyara yükselmiş.
stoklar 768 mil. 1.35 milyara yükselmiş.
maddi ve maddi olmayan varlık artışı. 400 den 750 mil. yükselmiş.
firmanın ÖZKAYNAK 637 mil dan 1,007 milyara yükselmiş, özsermaye yükselmesi oldukça önemli bir kalem.
geçmiş yıl karları bu kalem bedelsiz oranını veriyor, 157 den 290 milyona yükselmiş... 290/24=%1200 bedelsiz demektir.
çok çok önemsediğim bir kalem firmanın net yabancı döviz durumu: 38 mil. tl negatif durumdan 272 mil. pozitif duruma yükseltmiş.... dalgalı kurda kendini korumayı ve kur geliri de yazmayı başaracaklardır.
Negatif kısımda ise pazarlama ve yönetim giderleri oldukça yüksek toplamda 530 mil. harcanmış, bana çok fazla geldi
kısa vade borç artmiş ama alt kalemlerinde banka kredileri vs geçiyor.
hepsi bu kadar.
ben otakarda yeni sayılırım 1 yıl kadar oldu eski bu işin duayenlerinden ögrenmek istedigim bu hisse temettü olarak karın % kaçını kar payı olarak veriyor ben eski egeen konya bfrencilerdenim özellikle egeen güzel kar payı dagıtıt bence otakar da bu sene en az 20 tl kar payı dagıtır ve ikinci bir egeen olur diye düşünürüm duayen arkadaşlar ne der merak ederim teşekkürler
teşekkürler sn faton dün ıveko nun türkiyede yeniden faliyete geçecegini gördüm ve sanırım bu işi otakar la birlikde de yürütme olasılıgı var mıdır ve otakarın gelecege yatırım yaptıgını bir çok ülkeye baglantılar kurdugunu okurum yani koçlar kolay kolay borçlanmaz bir ışık görmüşler ki yatırımı artırır gelecegin süper otakarını piyasaya sunacaklardır diye görürüm kısmet
Onların taktiği, fiyatı biraz aşağı çekerek daha ucuza daha fazla hisse almak, onlar fiyatı düşürdükce bizde daha fazla hisse alarak yanıt veririz. Sonuçta altın çamura düştü diye değeri değişmez.
yav bu aracı kurum bilgiçleri yukarda yazan arkadaşın dedigi gibi işbankası şu fiyat ederi var bilmem ne demiş 24 milyon sermaye 618 milyon kar ve dünyaya ihracat yapan kaç tane bu şekilde şirket var bu ülkede o bilgiçlere sormak lazım o adamları aracı kurumlarda çalıştıranlara da yazık kime uşaklık yaparlar bilmek lazım
teşekkürler sevgili kardeşim evet işte defter kitap burada okuyamayan o zavallı bilgiçlere bu karpayını veren veya yarısını verebilen şirketler nerdeyse bunu iki üç kat yukarda bu mu görüş yansız yayın blombergin o spekerine de sormak lazım 2-3 aracı kurum bilgicinin söyledigini yayın yapmak nedir
https://i.hizliresim.com/mLAbsq.png
https://i.hizliresim.com/uuzGa0.png
5 Yılda 5000 bin den fazla araç üretilecek deniyor 20021 yılının sonunda diyorlar 5 tane daha link yapıştırdım onların bazılarında 2021 yılının başında başlayacak deniyor . y t d
https://www.motobilim.com/2020/02/ot...-anlasmas.html
https://tasimapostasi.com/2020/02/26...masi-imzaladi/
http://finans.gazetevatan.com/haber-...as-yapt/98964/
https://www.otoaktuel.net/otokar-ve-...-imzaladi.html
http://www.ticaretgazetesi.com.tr/ot...smasi-imzaladi
İVEKO ile antlaşma haberlerinin linkleri . y t d
Çok önemli bir işbirliği , Otokar İveco ortaklığı bu yılın sonlarına doğru birliktelik başlayacak demektir.
aslolan harcanması planlanan 26 mil. Euro iveco kasasından mı çıkacak , yatırımı kim yapacak Otokar buradan satış basına pay mı alacak? gri noktalar bunlar şu an, ama sinerji açısından son derece önemli.
hayırlısı olsun.
26 m euro yatırım... Şimdi Iveco yok yetişmedi yok teslim etmedi vs kısımları için Otkar dan bir teminat ister sanırım.
Peki 24m TL sermayeli şirkete hangi banka kaç € teminat verir acaba?
teşekkürler sn faton sn kartopu benim de söylemek istedigim bu otakar zırhlı otobüs bilmem ne derken gerçekten türkiyenin bir numaralı şirketi digerleri gibi fason bir şirket degil ama sermaye de artık yetmiyor bu büyümeye emin adımlarla giden bir şirket borsada varmı başka böyle şapka çıkartılacak bir şirket daha merak ediyorum hayırlısı sabreden mutlaka mükafatını da görecektir.
https://i.hizliresim.com/42c4n3.png
2020 / 9 aylık faaliyet raporu 12 aylık faaliyet raporu yayınlanmadı . 9 aylık faaliyet raporunda 23.7 milyon dolar yatırım yapmışlar
398 milyon 169 tl 4 yıllık dönemde yapılması için teşvik belgesini almışlar . y t d
Bu mantık doğru değil. Arkasında Koç Holding var. Bankalar sıraya girer bu krediyi satabilmek için. Sermaye artırıman sebep olmaz. Sermaye artırma kararını istediği herhangi bir ay herhangi bir yönetim kurulu toplantısında kayıtlı sermaye tavanı olan 100.000.000 TL'yi de aşacak şekilde artırma hakkı bulunuyor. Sonra, SPK başvurusu yapar ve kayıtlı sermaye tavanı ulaştığı sermayeye yükselir.
Bugün, Otokar'da güzel gelen bilanço sonrası gerçekleşme satılıyor. Çok doğal bir süreç bu. Hatta, yeni pozisyon açacaklar için bence alım fırsatı. Ekürileri primli olmasa 400'lere kadar süzülebilirdi. Bence bu realizasyonu ucuz atlatıyoruz. Geçen günlerde 30.000 lot alan BOFA çıkıyor herhalde. Haftaya tekrar 30.000 lot alır.
Son bilanço sonrası bedelsiz beklentisi olan hisseler arasında veya yüksek oranlı bedelsiz sermaye artırımı yapan şirketler arasında yakında yıldız gibi parlayacaktır. Karton'un FK 53, Jantsa FK 46, Alcar FK 99. Sadece birkaç örnek bunlar. Son gelen bilanço ile bizim FK'mız 16'ya düştü. Seneye hiç yükselmese benzer bir kar gelirse 10'un altına düşebilir. 400'lere alışıyor.
Bizim gibi uzun vadeli yatırımcıların zaten vakit sınırı yok. Maliyet baskısı yok. Karın yarısını dağıtır tahminimce temettü olarak. Birkaç sene daha sabredersek belki Egeen'in son 5-6 yıllık sürecini yaşayabiliriz. Egeen 50 liraydı 5-6 sene önce, şimdi 50 lira temettü dağıtıyor her sene. Otokar, 5 sene önce 60 milyon TL kar ediyordu, şimdi 600 milyon TL kar ediyor. Hem de yurtiçine neredeyse hiç savunma sanayi ürünü satmadan. 2023'te yurtiçi satışlarının da hızla artacağını öngörüyorum.
https://i.hizliresim.com/zcF0kL.png
layn grafik kapanışları gösterin 113 90 üzerinde kalıcı olursa 438 00 deneyebilir sonrasında en yüksek gördüğü yer 463 50 sırada var
yatırım tavsiyesi değildir
çok güzel bir toparlama yapmışsınız mzffr hocam,
isyatirim sat diyor kendisi alıcı oluyor, traktörde de aynısını yapmıştı 164 sat diyor habire alıcı konumunda,
neyse benim hesabıma göre 382 çok kuvvetli bir destektir otokar için ,
inşaAllah oraya gevşemez , 411 üzerinde bekleme.moduna girer,
özsermaye artışı son çeyrekte 250 milyondan fazla,
döviz fazlası var 271 mil.tl her yönüyle çok güzel,
beklemeye değer...
https://i.hizliresim.com/YYq0Hv.png
karanlık oda eşleşmesinde 30 616 bin lot açığa alanlar mal verdiler seans durdurma öncesinde ne kadar verdiler bilmiyoruz
ï‚· OTKAR 4Ç20 finansalları… OTKAR 4Ç20’de 240 mn TL’lik konsensus beklentilerinin üzerinde 298 mn TL net kar açıkladı. Şirketin cirosu yıllık
bazda 110% artarak 1,159 mn TL’ye ulaşırken konsensus beklentilerini de 4% aştı. OTKAR, 4Ç19’da 10.4% olan FAVÖK marjını da bu çeyrekte
24% seviyesine çıkard
bu verileri ters işlemle ky yi avlamaya çalışan büyükler umarım ellerindekini de kaptırır arkasından bakarlar şu abd deki ky gibi küçük yatırımcı birleşebilse bu spekler kan aglardı herhalde
şu bir gerçek 3 aylıklarda da aynısını yaptılar çogu hisse bilanço güzel geldi beklenti bitti havasında biraz aşagı çekim 3-5 gün sonra çok hisse tavan yaptı onlardan biri de egegübreydi elimde oldugu için biliyorum kısmet sabır diyelim
şirketin dönen varlığı 3 milyar 178 milyon kısa ve uzun vade toplam borç 3 milyar 326 milyon dönen varlıkların toplam borçlarını karşılama oranı 1.04,5 seviyesinde oran gayet iyi seviyelerde bazı şirketlerde bu oran 1,5 / 2 seviyelerinde otokar gibi kazanan şirketler bu seviyeleri daha aşağı bir in altına çeker yalnız şirketi duran varlıkları çok düşük kaç senedir yeniden değerleme yapmamışlar eğer yeniden değerleme yapsalar şirketin gerçek değeri meydana çıkar bugün ki duran varlıklar değeri ile sadece arsasını bile satmazlar veya alamazlar
yatırım tavsiyesi değildir .
halk yatırım
Otokar için 364,50 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 415,30TL olarak revize ediyor, ‘SAT’ tavsiyemizi ‘TUT’ olarak
güncelliyoruz. Otokar cephesinde şirketin normalleşmenin genele yayılmasıyla, ertelenmiş talebin de desteğiyle operasyonel
performansını hem ticari hem de askeri araç segmentinde pekiştireceğini düşünüyoruz. Ticari araç tarafında, Gürcistan ve İzmir
Büyükşehir Belediyesi otobüs teslimatlarının bu yıl tamamlanması beklenirken; IVECO siparişlerine yönelik üretimin 4Ç21’de
başlaması planlanıyor. Ayrıca, yurt içinde bu yıl büyükşehir belediyelerinin de otobüs alım ihalelerini gerçekleştirmesini bekliyoruz.
Ek olarak, yılın ikinci yarısında turizmde öngörülen olası toparlanmanın otobüs satışlarında destekleyici olacağını düşünüyoruz.
Askeri tarafta ise, devam eden 8x8 zırhlı araç ihracat projesine yönelik teslimatların 2021 yılında da devam edeceğini, bunun
yanında yeni siparişlerin de söz konusu olabileceğini öngörüyoruz. Bu bağlamda güçlü gelen 4Ç20 finansallarının ardından 2021
yılı öngörülerimizi revize ediyoruz. Satış gelirleri tahminimizi 4,18 milyar TL seviyesinden 4,55 milyar TL seviyesine revize
ediyoruz. FAVÖK cephesinde pandemi döneminin getirdiği maliyet avantajlarının yeni normalle sürdürülerek operasyonel karlılığın
güçlü seyrinin devam etmesinde etkili olacağını düşünüyoruz. Böylece 848 milyon TL seviyesindeki FAVÖK tahminimizi 932
milyon TL olarak güncelliyoruz. Net kar tahminimizi de, iştirak gelirleri cephesinde güçlü artışların devam edeceği öngörüsü ve
şirketin vergi teşviklerinin olumlu yansımalarına yönelik beklentilerle 671 milyon TL’den 830 milyon TL’ye revize ediyoruz. Net
borç ve benzer şirket çarpanları modelimizi güncellememize ek olarak, modelimizi bir yıl ileri taşımamız neticesinde Otokar için
364,50 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 415,30TL olarak revize ediyor, ‘SAT’ tavsiyemizi ‘TUT’ olarak güncelliyoruz.
Tahminlerimize göre Otokar hissesi 16x olan 2021T F/K çarpanı ve 11,9x olan 2022T F/K çarpanları ile küresel benzerlerine göre
sırasıyla %19,8 ve %31,3 iskonto sunmaktadır.
hy 2021 kar tahminini 830 mil. tl ye revize etmiş durumda, otokar yatırımcıları bilginiz olsun
Ahmet mergen hoca 600 görürmü görür neden olmasın diyor.🤔
Hisseye bunu yapacakları belliydi ne yapalım bekleyelim mi yoksa çakallara yem mi olalım.
Tabi beklerken ortalamayı düşürmek için pusuya yatalım.
sermayesi düşük ve üzerine kar eden hisseler bu yıl kartonun bedelsiz vermesi ile kıymete bindiler..karton sayesinde bu hisseler tekrardan hatırlandı...bence çok da güzel oldu...sermayesi düşük olan hisseler altın değerine geldiler...açıkçası ben de bu rüzgardan egegübre ve jantsadan iyi kazandım...şimdilik de kancayı bir bebek hisse olan gedzaya attım...
gedza 11,6 milyon tl lik düşük sermayesi ile üç çeyrekte 17 milyon kar yapması ile , döviz fazlası ile ,ihracatçı yapısı ile düzelen finansalları ile ve en önemlisi de bu yıl içinde toplamda yapacağı devlet teşvikli 50 milyonluk yatırımları ile göz kamaştırıyor...bu yatırımlardan 39 milyonluk kısmı otomotiv sektörüne yönelik..bu yatırım ile otomotiv plastik aksamları üretecek ve yepyeni bir sektöre el atmış olacak...ayrıca madenler ile ilgilenen bir de iştiraki var...bu yatırımları bu yıl sonunda bitirmeyi hedefliyor..bu yatırımlar ile birlikte cirosu ve karı katlanacaktır...ayrıca bu yıl içinde sermaye tavanı süresi doluyor...eğer süreye uyacak olursa sermayesini 11,6 milyondan 35 milyona bedelsiz olarak artırması lazım..
bu güzel beklentiler ile güzel çıkması lazım...ama hisse toplu...orda birileri ağalıklarını ilan etmişler...baskı ile suni olarak hisseyi zapt etmeye çalışıyorlar...geleceğin konyası ,egeeni ,jantsası ,alcarı ,egegübresi olarak görünüyor bana...tek sorun ordaki küçük ağa...
bu tür kaliteli hisselerde cefa çekmeden sefa çekilmiyor....tıpkı karton ve konyada çekilen cefalar gibi...neyse dostlar ben biraz derdimi açtım burayı da işgal ettim kusura bakmayın lütfen..
ben hepinize başarılar diliyorum...umuyorum ki otokar da hakketiği yere çıkar...
https://www.youtube.com/watch?v=560qK_9kchA
Ahmet mergen hisse analizleri otokar 26 / 27 nci dakikada . y t d
evet trend desteği 387 diyor ama yön yukari , varsın biraz dinlensin spek biraz al sat yapsın, bu arada bizde temettumuzu bekleyelim, sonra halk yatırımın dediği gibi 830 mil. hedeflerin gerçekleşmesini bekleyelim, tabi bu arada özsermaye artışları artık önem arzediyor,
velhasıl otokar bedelsiz beklentili hisseler icinde egeen den sonra tartismasiz en ucuzu ,
halk yatırım satış gelirlerini 4 milyar 550 milyona revize etmiş 2020 12 aylık satış gelirleri 2 908 milyar orantıladığımız zaman
1.56,5 oluyor bu sene gelen kar 618 milyon aynı orantıyı verdiğimiz zaman 967 milyon oluyor satışlarının yüzde 74 ihracat yapıyor
doların en düşük fiyatlarda olduğu yerde sene sonuna kadar dolarda buralarda kalmayacağına göre tahmini olarak 2021 / 12 aylık kar 1 milyarın tl nin üzerine çıkabilir 2021 yılında yeni zırhlı araç ve otobüs siparişi alır muhakkak asıl tulpar tank siparişi alırsa işte o zaman hisseyi tutana aşk olsun ben 2 / 3 önce de yazdım en az 2 sene hisseyi elinde tutmak lazım kazanmak için
tsk. sn kartopu, evet mantıklı bir yaklaşım, otokar 2 yıl değil daha iyisi piyasaya çıkana kadar burada durmak en mantiklisi, daha iyisi hangisi olabilir diye sorulan soruya tabikide gene otokar, farklı bir çok kulvarda üretim ve yedek parça ürettiği için her olasılıkta gündemde kalacaktır diye düşünüyorum.
Ocak ayı üretim ve satış adetleri
https://twitter.com/ayvazoglu10/stat...582432768?s=19
Borsada aracı kurum veya başkalarının fikirleriyle yol alamayız. Aklımızda bulunsun BORSADA TEK BAŞINAYIZ. Aşağıya foruma 11 eylül 2018 de yazdığım birkaç yorumu alıntılayacağım.
Hisse fiyatı 147 den 60 a düşmüş. 3-4 yıldır karlılığın yatay olduğu yıllık 70-80 milyon kar ettiği yıllar. Yıllık karın tamamını dağıtıyor o zamanlar 2.5 lira temettü alıyoruz. Altay kaybedilmiş 6 aylık bilançoda yıllık karı kadar zarar etmiş 78 milyon hatrladığım kadarıyla 6 aylık bilançoda açıkladığı zarar. Pekçok kişinin maliyeti yukarıda kalmış. 2-3 yıl önce alan kişiler bile zararda. O günlerde foruma girip yorumları okuyan biri veya sosyal medyadaki yorumları okuyup etkilenen biri sanırım otokar alamazdı 60 - 70 li fiyatlardan. Çünkü olumlu görüş belirten yoktu. Hisse fiyatı yukarı gidiyorsa iyi süper şirket hisse fiyatı düşüyorsa da lanet olsun böyle hisseye diyoruz çoğunluk olarak. Borsada coşkuya da korkuya da yer yok. Bu yüzden kimseden etkilenmeyin alırkende satarkende tutarkende. Yatrm tavsiyesi değildir