Vereceği temettüyü bugün aldı zaten. Yarın da tepki vermezse işimiz zor. :vk:
Printable View
Vereceği temettüyü bugün aldı zaten. Yarın da tepki vermezse işimiz zor. :vk:
Ky nin tcell de işi zor değil, imkansız! Burası 3 günde köşe dönmecilerin ülkesi, bu hayaller için yanlış tahtadasınız, yan tahtalarda olur o işler, o da 10 yılda bir olur ve onu da geçtiğimiz 6 ayda yaptılar. Yan tahtalarda doyduk tcell sofrasına tok oturduk!! Şimdi alacağımız temettüler ile pandemi bitince dünya turuna çıkacağız hehehehe
Son 6 ayda borsada doyamayan bundan sonra hiç doyamaz. Hele hele tcell de hiç doyamaz, bu hisse XXL adamların yeri hehehehe
hisselerin trendi olduğu gibi endeksin de var ve maalesef aşağı gözüküyor. yabancı faiz kararını satınaldığı için perşembe günü çıkacak karar istedikleri gibi olsa da satışa geçecekti, istedikleri gibi bir karar çıkmazsa zaten ortalık yangın yerine dönecek. bu yüzden erkenden satışa geçtiler. türkcell ay sonunda temettü verecek diye bundan fazla etkilenmemesi gerekir ancak malı elinde tutan yabancı.
Lot başına temettü miktarı ne kadar acaba
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler hocam YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temettü verecek ama yürümüyor.ilginç
üstüne birde 10 numara bilançosu var...hakkaten hayret...20 lira bilanço ederi var bunun
Her hisse bir gün ederini bulur, bunu bilir bunu söylerim. Çok defa da tecrübe ettim, al sat yaparsınız günün birinde satarsınız alamazsınız arkasından izletirler. Ama siz ve genel kitlenin böyle düşünmesi şahsen beni mutlu ediyor ve anlattığım şeyin olacağına dair inancımı arttırıyor. Ben şahsen yıllardır bu strateji ile hareket ettim her zaman da böyle devam edeceğim. Bu strateji ile hatrı sayılır bir varlık sahibi oldum hamdolsun, Al sat ile bir kazanırım iki kazanırım üçüncü de hepsini verir üstüne zarar ederim, aracı kurumu zengin etmekte cabası. Yapan yapar beni ilgilendirmez tabi, sadece 26 sene de al sat ile zengin olan da işin sonunda kazananda ben görmedim, ama al sat yaparken tüm varlığını kaybeden üstüne sağlığını da kaybedeni maalesef üzülerek çok gördüm. Borsa da al sat ile sadece aracı kurumlar kazanır, ben eski kafalıyım, yeniler gibi çok şeyde bilmiyorum. Tek bildiğim şey hiçbirşey bilmediğim. Arpa yiyenler herşeyi biliyormuş ama öyle bir dedikodu var hehehehe
Çaya devam....
Bankalardan sıra gelmiyor ki
Turkcell Genel Müdürü Erkan: Paycell'in büyümesinde yakaladığımız ivme, bir dünya markası olması yönündeki hedefimize olan inancımızı daha da artırdı
- DataExpert ve Fortune Türkiye iş birliğiyle Turkcell ve Albaraka Türk ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin Finans Liderleri Zirvesi CFO Summit 2020, 17 Kasım'da Hilton İstanbul Bomonti'de gerçekleştirildi.
Bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleriyle farklılaşan CFO Summit, Türkiye iş dünyasının liderlerini ağırladı.
"Reconnect" ana temasıyla düzenlenen zirvenin odağındaki soru, salgının iş dünyasını nasıl değiştirdiği oldu. Salgınla birlikte zorlu geçen bu yılın değerlendirmesi yapıldı ve sektörel öngörüler paylaşıldı.
Zirvenin açılışında konuşan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, salgın döneminde fikir alışverişi, beyin fırtınalarının çok önem taşıdığını belirterek, efektif bir platform olan CFO Summit'in bunları sağlayan bir alan olduğunu aktardı.
Krizin ortadan kalkması için bir arada çalışmanın önemine vurgu yapan Tuerkner, "Bu sayede ancak duruma özel çözümler bulabiliriz. Bütün paydaşların bir araya gelerek bunlar üzerinde çalışmaları ve çözümler bulmaları gerekiyor. Bu doğrultuda daha fazla fırsatlar ortaya çıkarabilmek için bizimle iletişime geçin." ifadelerini kullandı.
Tuerkner, gelecek dönemde daha küçük iş programları oluşturulması için çalışmalara başladıklarını anımsatarak, özellikle KOBİ'lere verecekleri danışmanlık hizmetiyle çok önemli katkılar sunmaya hazır olduklarını ifade etti.
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da salgın döneminde toplam internet trafiğinde yüzde 50'lik, sabit şebekede ise yüzde 110'luk artış olduğunu aktardı.
Erkan, altyapı yatırımlarının devam ettiğini belirterek, "Dünyanın en iyi internet altyapılarından birine sahip olmamız sayesinde bu süreçte herkes için kritik hale gelen iletişim ihtiyacını karşılayabilmekten dolayı mutluyuz." açıklamasını yaptı.
Tüm dünyada ödeme sistemlerinin ve finansal araçların dijitalleşmesiyle tüketici alışkanlıklarının da değiştiğini ve Turkcell olarak tech-fin yatırımlarına ağırlık verdiklerini ifade eden Erkan, "Pandemi sürecinin başlangıcı diyebileceğimiz mart ayında ülkemizde gerçekleşen temassız ödeme adedi geçen yıla kıyasla 3 kat artış gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.
Erkan, Paycell'in tüm ürünlerinin aktif müşteri sayısının bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla 4,6 milyon olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Bu dönemde toplam işlem hacmi 2,2 milyar TL olarak gerçekleşen Paycell'in grup dışı gelir büyümesi yıllık bazda yüzde 85'lik artış gösterdi. 2020'nin üçüncü çeyreğinde 11 bin üye iş yerinde kullanılan Paycell ile maliyet ve verimlilik avantajları sağlayan mevzuatlara uygun ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuruda bulunan ilk Android POS cihazı Paycell Android POS'u da müşterilerimizin kullanımına sunduk. Paycell'in büyümesinde yakaladığımız ivme, bir dünya markası olması yönündeki hedefimize olan inancımızı daha da artırdı. Paycell'in Türkiye'den çıkacak bir sonraki unicorn marka olacağına inanıyoruz."
- "Bankacılık sektöründe, fintech'ler ve üçüncü partilerle iş birlikleri geleceğin rotası çizecek"
Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku ise dijitalleşmenin yalnızca bankacılık sektöründe değil, tüm sektörlerde büyük bir değişim ve dönüşüm yarattığını vurguladı.
Utku, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin dijitalleşme konusunda itici bir güç görevi gördüğünü belirterek, "Bu etkiler, müşterilerin ihtiyaç ve davranışlarında köklü değişimler meydana getirirken, bankaların da iş yapış biçimlerinde değişikliğe gitmelerini bir zorunluluk haline getirdi." yorumunda bulundu.
Kovid-19'un etkisiyle nakit kullanımın azalarak, bankaların dijital ödeme sistemlerinde artış yaşandığının altını çizen Utku, "Bu anlamda, Albaraka Türk olarak, sahip olduğumuz ekosistem ile yeni nesil bankacılık hedefiyle pek çok yeni hizmet ve uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bankacılık sektöründe, fintech'ler ve üçüncü partilerle iş birlikleri geleceğin rotası çizecek. Biz de Albaraka Türk olarak bu farkındalıkla, insha Ventures çatısı altında fintech'ler ile iş birliği yapıyor ve ilklerin bankası olmaya devam ediyoruz." açıklamasını yaptı.
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, zirve kapsamında düzenlenen "Küresel Resesyon ve Sürdürülebilir Büyüme İkilemi Kıskacında Türk Ekonomisi ve Şirketlerimiz" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, tüm ekonomilerde, sektörlerde iş yapma pratiğinin değiştiğini belirterek, "Artık finansal önlemler kadar finansal olmayan yani dijitalleşme, sosyal politikalar, sürdürülebilirlik politikaları hayati bir öneme sahip. Artık bu değişimlere adapte olabilenler ayakta kalabilecek." ifadelerini kullandı.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir de ekonominin nasıl düzeleceğinin tüm dünyanın ortak bir sorunu olduğunu belirterek, "Ne olursa olsun ekonominin çarkları yeniden dönmeye başladı. Ancak küresel ekonominin kuralları değişti. Dinamik ihracatçılarımız oyunun bu yeni kurallarına uyum sağlama yeteneğine sahipler. Bu noktada Türkiye'nin çok büyük avantajları olduğunu düşünüyorum. Tedarik üssü, üretim üssü olma konusunda avantajlarımızı artık fırsata çevirmenin zamanı geldi." değerlendirmesinde bulundu.
ICBC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao ise esneklik ve uyum sağlama ihtiyacının hiçbir zaman bu kadar acil olmadığını belirterek, "Dijitalleşme ve Dördüncü Sanayi Devrimi gibi hepimizin bildiği kavramlar bir süredir tümüyle gündemimizde yer alıyor. Şimdi değişimi ve dönüşümü hızlandırmanın tam zamanı. Finans sektörünün de bu dönüşümde ön sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
- "İstanbul Havalimanı, Airport Health Accrediation programı kapsamında verilen sertifikayı alan dünyadaki ilk havalimanı"
İGA Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Kadri Samsunlu, "Kovid 19 Sonrası Strateji ve Risk Yönetimi" başlığında gerçekleşen panelde yaptığı konuşmada, pandemi döneminde özellikle Agile Dönüşüm ile iş süreçlerini adapte ettiklerini kaydetti.
Samsunlu, "Teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolcu deneyiminin yanı sıra Kovid-19 salgını süresince aldığı sağlık önlemleriyle İstanbul Havalimanı, Airport Health Accrediation programı kapsamında verilen sertifikayı alan dünyadaki ilk havalimanı." açıklamasını yaptı.
OPET Mali İşler Direktörü (CFO) Didem Kaman da, "Dayanıklılığı Artırmak" başlığı altında gerçekleşen son panelde yaptığı konuşmada, hızlı büyümesini sürdüren OPET Petrolcülük'ün, perakende satışlar, ticari ve endüstriyel yakıtlar, madeni yağlar, depolama ve uluslararası ticaret konularında faaliyet gösterdiğini aktardı.
Kaman, Opet'in kur ve fiyat hareketlerine karşı geliştirilen etkin risk politikaları çerçevesinde güçlü finansal sonuçlar alması için çalıştıklarını belirtti.
Assan Alüminyum CFO'su Zeynep Sarsan ise global yassı alüminyum sektörünün öncü üreticilerinden Assan Alüminyum'un Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da 3'üncü büyük alüminyum şirketi olduğunu ifade etti.
Sarsan, pandemide doğru planlama, pozitif düşünme, yüksek motivasyon alanlarına odaklandıklarının altını çizerek, yeni dönemde stratejik ihracat pazarlarına daha fazla odaklanacaklarını, üretime ve yatırıma ise hız kesmeden devam edeceklerini aktardı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bu iletişim hisselerinin nesi var mal mal uyuyorlar.
15.81 e bir milyon lot satış yazdı.
Ve sildi
Yarin merkez bankasi toplantisi var, berat albayragin yerine bol bol umut pompalandi. Acikcasi yarin için supriz karar beklemiyorum. Piyasa bu gun yarin icin olumlu dusundu, birazda 2 gunu - de kapatmanin tepkisini verdi. Bu gun + kapatti. Yarin supriz cikmazsa dusus trendine endeksimiz devam eder diye dusunuyorum. Beklentiler karsilanmazsa, hayal krikliklari ile satislar hizlanir diye dusunup suprizli + da bir gun hayal ediyorum.
Ytd.
Ben de böyle düşünüyorum. Teknik olarak, bankalar bu kadar gap la gidemez diye düşünüyorum. Bankaların sağlam satış yemesi endeksi de çekecektir. Ama faiz beklentiyi karşılamaz, ama başka bir gelişme olur. Benim beklentim de bu yönde. Tabi bunlar hisseden bağımsız sadece öngörü
Bugün -2negatif seyir, +2pozitif kapanış bekleyen var mı
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Turkcell Genel Müdürü Erkan: "5G'ye geçiş için 1 milyon kilometre fibere ihtiyaç var"
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin 5G teknolojisine tam geçiş yapabilmesi için önemli ölçüde fiber altyapı yatırımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Turkcell açıklamasında görüşlerine yer verilen Murat Erkan, "Şu an Türkiye'de bulunan 400 bin kilometrelik bir fiber hat 5G'ye geçiş için yeterli değil, bu uzunluğun 1 milyon kilometre olması gerekiyor. Turkcell olarak kurulduğumuz günden beri ülkemizin kaynaklarını en doğru ve en verimli şekilde kullanmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Dünyada da önemli örnekleri olan ortak altyapı ile hareket etmenin, verimli kaynak kullanımı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu aktaran Erkan, "21 milyon hanelik ülkemizi düşündüğümüzde her şirketin kendi altyapısını kurması 15-16 milyar dolarlık bir maliyet ortaya koyuyor, bunun yerine ortak bir altyapı ile bu maliyeti dörtte birine düşürebiliriz. Ayrıca ortak altyapı oluşturmak için kurulacak şirketin de dünyadaki yatırımcılar tarafından ilgi göreceğini ve finansal kaynak bulma konusunda zorlanmayacağımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Bunun yükselmesi için ne gerekiyor acaba?
Turkcell Genel Müdürü Erkan: "Paycell'in aktif kullanıcı sayısı 4,5 milyonu aştı"
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell'in dijital ödeme platformu Paycell'in, 2020 yılının ilk 9 ayında aktif kullanıcı sayısını 4,5 milyonu aştığını belirtti.
Turkcell açıklamasında görüşlerine yer verilen Murat Erkan, 3. çeyrek sonunda Paycell'deki işlem hacminin 2,2 milyar TL'yi bulduğunu aktararak, "Dijital ödeme alışkanlıkları pandemi dönemiyle birlikte daha fazla arttı. Paycell'in aktif kullanıcı sayısı 4,5 milyonu aştı." ifadelerini kullandı.
Paycell'in bu dönemde grup dışı gelir büyümesinin yıllık bazda yüzde 85'lik büyüme yaşarken üye işyeri sayısının 11 bine ulaştığını belirten Erkan, "Bu büyümede, üye iş yerlerine maliyet ve verimlilik açısından avantaj sağlayan, mevzuatlara uygun ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuruda bulunan ilk Android POS cihazı Paycell Android POS'un da etkisi var." değerlendirmesinde bulundu.
Hadi karaoğlan. Sıra sana gelmedimi. Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden.
İzmirliler doğal gaz faturalarını Turkcell'den ödeyebiliyor
Turkcell'in İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ (İzmir Gaz) ile birlikte hayata geçirdiği uygulama sayesinde İzmirliler doğal gaz faturalarını Turkcell mağazalarından ve dijital satış noktalarından ödeyebiliyor.
Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, başlattığı uygulamalarla müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Şirket, İstanbul'dan sonra İzmir'de de doğal gaz faturası tahsilatına başladı.
İzmirliler, doğalgaz faturalarını İzmir Gaz münhasır veznelerinin yanı sıra şehirdeki Turkcell mağazalarından ya da dijital satış noktalarından kolayca yapabiliyor.
Uygulama ile İzmirliler, diğer ödeme noktalarında kuyrukta beklemek yerine hızlı ve güvenilir fatura ödeme imkanıyla zamandan tasarruf sağlıyor. Turkcell'in başlattığı hizmetten diğer operatör müşterileri de yararlanabiliyor.
İzmir Gaz aboneleri ödemelerini Turkcell'in yeni nesil dijital ödeme paltformu Paycell aracılığıyla da yapabiliyor.
Turkcell, İstanbul'da İSKİ ve İGDAŞ, Mersin'de ise MESKİ fatura ödemeleri için benzer hizmetler sunuyor.
Temettü 30/11/2020 tarihinde dağıtımından sonra bu temeddü ile yatırım yapanlar (fonlar) alış yapacak mı? merakla bekliyorum.
Bazı fonların kuralları oluyor....
ytd.
Saygılar
Şaka gibi ya. Neredeyse hiç yükselmedi. İmkansızı başardı. Varlık fonu olmayaydı çok daha yukarıda olacağını düşünüyorum artık malesef.
TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yuh ya. Hakikaten yuh. Bu müdür yani. Ayıptır ya. Bu kadar da göz göre göre. Hiç mi sahibi yok bu şirketin Allah aşkına
Turkcell Dijital İş Servisleri'nin geliri yüzde 40 arttı
Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell Dijital İş Servisleri'nin kurumların dijital dönüşümüne öncülük ettiğini ifade etti.
Turkcell açıklamasında görüşlerine yer verilen Murat Erkan, geliştirdiği dijital dönüşüm hizmetleri ile kurumsal müşterilerine uçtan uca çözümler sunan Turkcell'in Dijital İş Servisleri şirketinin gelirlerinin, 2020 yılının ilk 9 ayında bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüdüğünü belirtti.
Dijital İş Servisleri ile hem özel sektör hem de kamu kuruluşlarının dijitalleşme yolculuklarına eşlik ederek bulut teknolojileri, veri merkezi hizmetleri, siber güvenlik, bilgi teknolojileri ve nesnelerin interneti alanlarında hizmet sağladıklarını aktaran Erkan, "Turkcell Dijital İş Servisleri kurumların dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Dijital dönüşümlerine hız kattığımız sektörler arasında özellikle sağlık alanında önemli adımlar atıyoruz. İlk olarak 2017 yılında Yozgat Şehir Hastanesi ve geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Tekirdağ Şehir Hastanesi de dahil olmak üzere Türkiye'de 7 şehir hastanesinin dijital altyapısından sorumluyuz. Son dönemde güvenli dijital imza ve dijital evrak çözümlerimiz ile sektörde öncü olmayı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
Böyle iyi haberler le pompalama ile olmuyor....
Alınan temettüyle tekrar hisse alımı yapılacak deyiver bakalım...bu baskılayanları o zaman görelim....
ytd.
Saygılar...
Temettü ne zamandı acaba
Bankalar yüzde 40 prim yaptı be ******** kağıt. Onlar düşebilir. Sen çıktın mıki. Onlarla aynı hareketi yapıyorsun. Daha da kimse ovmesin bu kağıdı. Binlerimiz ziyan oldu. Zararımız çok büyük. Dalga geçer gibi. Uçacak kaçacak yazmayınız. Şerefsiz kağıt. Ortak sayarım bu harekete. Yeter artık. Bizim de sabrımız bı yere kadar
Önden düşmeye baya hevesli paçavra. Endekse direnir diye düşünmüştüm. Maalesef hal ortada
Borsa düşer düşer, artar yine düşer.
Fitch, Turkcell'in uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu "AA+(tur)"dan "AAA(tur)"a yükseltti, görünümünü "Durağan" olarak korudu
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Şirketimizin uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu "AA+(tur)"dan "AAA(tur)"a yükseltmiş; görünümünü "Durağan" olarak korumuştur. Şirketimizin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi derecelendirme notu "BB-" ve görünümü "Negatif" olarak teyit edilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/889645
Bu kağıt ta ciddi ama çok ciddi problemler var. Ama biz bilmiyoruz ne olduğunu. [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
15 gün sonra temettü dağıtacak bir kağıt. Biri çıkıyor 120 milyon satıyor. Hemde 15 liradan. Yabancılar yüzüne bile bakmıyor. Kağıda bakıyorsun. Dehşet kar ediyor. Sorun ne olabilir ki. Varlık fonu bir ihtimal. Aklıma başka birşeyde gelmiyor bu kadar güvensizlik yaratacak.