Hayırlı akşamlar
Takasdaki iş yatırım %61 şirket geri alım yada patronun malımı acaba. Bu kadar yüklü malı yoksa sadece iş yatırımın alması abes geldi bana ama bilgisi olan cevap verebilirse çok makbule geçer.
Printable View
Hayırlı akşamlar
Takasdaki iş yatırım %61 şirket geri alım yada patronun malımı acaba. Bu kadar yüklü malı yoksa sadece iş yatırımın alması abes geldi bana ama bilgisi olan cevap verebilirse çok makbule geçer.
Hissede tek belirleyici BofA . Bu gün en yakın satıcıdan neredeyse dokuz kat daha fazla satışta. İlerlemeyen saatlerde piyasanın yapısı belirleyici olacağı anlaşılıyor. Umarım satışları biraz daha yavaşlar.
merhaba arkadaslar, keyifler nasil?
sahsim adina, artik aksen'den yeni yatirim haberleri bekliyorum. yeni yatirim haberleri gelirse cok keyifli olacagim :)
YENI SANTRAL ANLASMASI HAYIRLI UGURLU OLSUN
Kazakistan, 240 MW, https://forbes.kz/process/energetics..._v_kyizyilorde
13 Temmuz'da KOREM sahasında Kızılorda'da yeni bir elektrik santrali yapımı için ihale yapıldı. Açık artırma kapsamında, en az 240 MW kurulu elektrik kapasitesine sahip termal enerji salınımı ile kombine çevrim santralinin inşasını içeren bir proje için yatırımcılar seçildi.
"Kazakistan Cumhuriyeti Birleşik Elektrik Güç Sistemindeki düzenleyici kapasite açığını kapatmak ve ayrıca nüfusa ve ticari kuruluşlara güvenilir güç kaynağı sağlamak için Kazakistan Cumhurbaşkanı adına müzayede satış mekanizması tanıtıldı. Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada," denildi.
Açık artırmaya iki katılımcı kabul edildi. Açık artırma sonucunda, Aksa Enerji Üretim Anonim Şirketi A.Ş.'nin Almatı'daki şubesi kazanan ilan edildi. Açık artırma kapsamında, elektrik enerjisinin hazır durumda tutulması hizmetinin tarifesinde aylık megavat başına 11.612.100'den 11.591.000 tenge'ye (KDV hariç) indirim yapıldı.
Kazanan teklif sahibi, 2025 yılına kadar santral inşaatının tamamlanmasını sağlamak ve elektrik enerjisi endüstrisi alanında mevzuatın öngördüğü şartlara uymakla yükümlüdür.
“Buna karşılık, yatırımcıya, elektrik enerjisi piyasasında 15 yıl boyunca Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Uzlaştırma ve Finans Merkezi'nden 240 MW'lık elektrik gücü hacmi için garantili bir yatırım getirisi sağlanacaktır. Enerji Bakanlığı, kesintisiz akaryakıt temini, harici gaz ve elektrik şebekesi altyapısının inşası da dahil olmak üzere destek tedbirleri sağlanacağını söyledi.
Haberde belirtilen MW basina aylik garanti ucret yillikta toplam yaklasik 72 milyon USD ediyor bugun ki kurlarla... FAVOK'un ve net karin ulke riski nedeniyle Ozbekistan santrallerinden (MW basina) fazla olmasini beklerim.
Gonul ister ve temenni ederki Ozbekistan'da oldugu gibi bu anlasmanin once 500MW e sonra 750MW cikartilmasi. Hadi hayirlisi. Yarin sabah KAP gelir, detaylar biraz daha belli olur.
Kap bildirimi yok. Haber ne zaman resmilesir.
Aksen de iyi ki yabancı oranı az. Yoksam yarın satış fırsatı olarak kullanır. Aradan birkaç gün sonra toplamaya başlardı.
Selamlar, teşekkürler güzel paylaşımınız için. Konjonktür uzun süredir arkamızda, beklediğimiz yeni yatırım haberlerinin ilki geldi nihayet. Umarım Afrika bölgesinde beklediğimiz sözleşme yenileme haberleri de hatta belki yeni projeler de tez zamanda paylaşılır :)
Bu arada Kibristan 560 milyon TL lik alacagimiz gelmis.
https://www.yeniduzen.com/service/am...di-153976h.htm
İhale kap geldi. Dün yazdığım gibi . Bankof 12.30 itibari ile 460 bin lot satıcı.
Bakalım kap dan sonra ne olacak
Ben senden memnunum Aksen. Düşünssen de ciksanda. Adam gibi yatırımcı ilişkileri, yetenekli yönetim. Çok kritik sektör.
Gerisi bize kalmış .
Sessizce izlemeye devam... Herkes için hayırlı olsun yeni yatırımımız.
Kazakistan’da çok sayıda ihale yapılacağını duydum. Bu ara başka ihalelerde gelirse şaşırmamak lazım.
Son ihaleye dair detayları bulabilen var mı?
Özbekistan gibi devlet mi sağlayacak doğalgazı vs?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
DETAYLAR ICIN SIRKET KAP:
#AKSEN Aksa Enerji, Naci Ağbal'ı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı adayı olarak 19 Temmuz'daki Genel Kurul'da onaya sunacak
Başka hisse olsa forumunda sayfalarca yazı yazılırdı. Şahsi görüşüm muazzam bir gelişme olduğu yönünde. Ekonominin başına tekrar gelse ülkeyi düzlüğe çıkartacak bir adam şirketimizin başına gelmiş. Başka hissede bu haberi görsem çok kıskanırdım.
ben bu konu hakkinda gorus bildirmeyecegim ancak buralarda 3-5 kucuk yatirimci kaldik galiba :) kalanlar dokuldu mu bu yukseliste diye dusunmeden edemiyorum.
eski topraklar bir ses etse guzel olur :) hic olmazsa yeni santralleri bekliyorlarmis deriz:))
yarin genel kurula katilacak arkadaslar izlenimlerini aktarabilirse cok memnun oluruz.
sn saygı,
borsada hemen reaksiyon gösterip yıllarca defalarca sıfırlandığım için nickim tövbekar... çok uzun zamandır günlük işlem yapmıyorum. belirlediğim şirket/ler/de biriktirme yöntemiyle alış yapıyorum. AKSEN ise aynı sektörde olduğu için takip ettiğim bir şirket... şimdilerde alım yaptığım şirket hisselerini değiştirmek fikrim yok. sanırım olsa da çoğu küçük yatırımcının içine düştüğü duruma ben de düşer ve aşırı primli diye bazı hisseleri almam ( en güzel örnek SASA, HEKTAŞ ve ara trendlerini yakaladığım/seyrettiğim bazı hisselerde oluşuyor).
saygıya saygı sunulacaksa ne olur bilmem :)
Yeni bir analize, grafiğe gerek yok. Maşallah, hisse kendisi konuşuyor...
Bundan sonrasında bize nazar boncuğu takmak düşer. :yes:
https://productimages.hepsiburada.ne...0645254194.jpg