Evet .
Hazine % 6,5 la dolar borçlanıyo , üstüne % 12 eflasyon koysan , mevduatın 17 18 olması lazım.Mevduat 17 18 lere gelecek mecbur , kimse altında bağlamısın
Arkadaşlar günaydın
Bu gün vade dönüşüm var
Milyon + için oran ne durumda
Bilgi alabilir miyim..
Bol kazançlar..
4/9/2020 açılan mevduatın vadesi 12/10/2020 de doldu stopaj %5 kesilmesi gerekmiyormu vergi matrahı oluştuğu an oran %5 banka % 15 kesti
Evet uygulama bu yönde. Mevduatın başlangıç tarihi 1.10.2020 öncesindeyse tüm faiz gelirine %15 stopaj uygulanıyor.
Ancak bence hukuki değil ve anayasal olarak sakıncalı.
Zira mevduat daha önce tarihlerde de açılmış olsa 1.10.2020 tarihinden itibaren tahakkuk eden faiz gelirlerinin %5 ile stopaja tabi tutulması gerekirdi.
Ama maliyenin de onayı ile yeni açılan mevduatlara bu stopaj tanımlanıyor. Örneğin 3 aylık 6aylık 1 yıllık mevduat bağlayanların çoğu bu indirimden yararlanamayabilir. Bu bir çelişki ve anomali. Zira aslında devlet mevduatların uzun vade bağlanmasını teşvik etmek te istiyor.
Bir bakıma böylelikle kısa vadeli mevduatı da teşvik etmiş oluyor sistem. Yani 3 aylık yapma mevduatını 32 günlük yap diyor.
Devletin kendi içinde kural ve kanun koyarken oluşturduğu anomalilerden birisi.
Faiz artışı geleceğini sanmıyorum..
Daha ortalama fonlama GLP ye gelmedi bile..
Yılın son ayları döviz açısından sakin geçer..
Birde gaz maz atıp tutuyorlar işte..
Sn rxpu,
Eurobond seçerken yaptığınız risk analizi hk. bilgi alabilir miyim?
1-Uzun vadeyi tercih ettiğinize göre vade sonunu beklemek için almadınız.
2-Ülkedeki hiperenflasyonun sürmesi halinde Eurobond getirilerinin kısa, orta ve uzun vadede nasıl etkileneceğini düşünüyor sunuz?
3-Tersine hükümet adı konmasa bile (ilerideki şahsi sonuçları göze alamayacağından) IMF den borç almayı ve zorunlu olarak bazı reformları yapmak zorunda kalırsa ve ortalık durulursa sizin aldığınız Eurobond oranların nerelere gelmesini bekliyorsunuz?
1-MB 200 puan artırmazsa dolar dakikasında hareketlenir.
2-150-200 puan Artırsa, önce yalandan gevşer gibi yapar, sonra az az çıktığı rutin hareketine devam eder...
3-Yine surpriz yapıp 500 puan artırsa tekrar 7,70 lere çekilir. Ancak 1 hafta sonra tekrar aynı seviyeye geri döner. Orta vadede aspirin tedavisi işe yaramaz.
4-Artırmaz, GLP ile işi kurtarmaya çalışır. Dolar ertesi sabah 8 olunca işe yaramadığını görür.
5-Artırmaz. Bir müjde daha gelir. (Swap-petrol, altın bulunur) Hiç bir şey de olmaz.
Sizce hangisi olur?
ben de aynı durumdayım. 22 sine kadar günlük gitmeyi düşünüyorum. faiz yükselir, dolarda bir gevşeme olursa gevşemenin büyüklüğüne göre ya dolara geçer ya da tl mevduat oranlarına yansımasını beklerim diyorum şu an için.
faizi yükseltmezler dolar alır başını giderse yan basarım o ayrı :)
A.Yeşilada da öyle anlamış ama ben öyle bi anlayış görmedim..
Zaten 2 yr lar falan 14 leri vurdu idi..
Gösterge 8.25 komedi idi..
Sen göstergei 2 yr ların altından tuttuğun sürece dolara GO diyorsun demektir..
Kimse bana hikaye anlatmasın..
2 puan artış hiç bi işe yaramadı..ee yaramaz tabi..
Çekersin göstergeyi 15 e..Dolar işte o zaman gevşer..
2018 de bunu yaptılar 5.11 lere kadar düştü dolar..
Sonra yine azıttılar paldır küldür daldılar..
Göstergenin altına vermeyeceklerdi..
önümüzde amerikan seçimleri ve pek çok jeopolitik belirsizlik var haftaya ppk toplantısı oldukça kritik eğer faiz artışı olmazsa tl bu kadar sorun arasında kabak gibi savunmasız kalır göz göre göre böyle bir hata yapılır mı orasını bilemem eskiden pek çok kritik toplantıda istenen yapılmamıştı örnekleri çok
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %12.26 (Önceki %12.18)
10.69 - 24 Eylül
10.88 - 25 Eylül
10.99 - 28 Eylül
11.08 - 29 Eylül
11.12 - 30 Eylül
11.20 - 1 Ekim
11.32 - 2 Ekim
11.38 - 5 Ekim
11.45 - 6 Ekim
11.47 - 7 Ekim
11.56 - 8 Ekim
11.64 - 9 Ekim
11.93 - 12 Ekim
12.03 - 13 Ekim
12.12 - 14 Ekim
12.18 - 15 Ekim
12.26 - 16 Ekim
150-200 baz artacağına kesin gözüyle bakıyorum 10 gün sonra 14.5 civarı oranları görmeye başlarız. Doların çok gevşeyeceğini sanmıyorum dua edelim oyalansın en azından artık düşmesini geçtim zam yapan yaptı zaten artık düşse de fiyatlar gerilemez.
https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/ha...uyurdu-1773964
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçlarını duyurdu
TCMB, reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 62 katılımcıyla gerçekleştirdiği 2020 yılı Ekim ayı Beklenti Anketini yayımladı.
TCMB, 62 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2020 yılı Ekim ayı Beklenti Anketi"nin sonuçlarını duyurdu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Beklenti Anketi'ne göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 11,76'ya yükseldi.
Eylülde yüzde 1,46 olan Ekim ayı TÜFE beklentisi, bu anket döneminde yüzde 1,62 oldu. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 11,46'dan 11,76'ya çıktı. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 10,15'ten 10,53'e, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 8,86'dan 9,05'e yükseldi.
Katılımcıların yıl sonu Dolar/TL beklentisi 7,5990'dan 7,8979'a, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi de 7,9372'den 8,3087'ye çıktı. Bir önceki anket döneminde 22,8 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi, bu dönemde 28,2 milyar dolar oldu. Gelecek yıl cari işlemler açığı beklentisi ise 20,2 milyar dolardan 22 milyar dolara yükseldi.
Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay beklentisi yüzde 11,64 oldu
Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) 2020 büyüme beklentisi yüzde eksi 1,5'ten yüzde eksi 0,8'e çıkarken, 2021 yılı büyüme beklentisi yüzde 4,2'den yüzde 4,1'e indi. Cari ay sonu TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama maliyeti beklentisi yüzde yüzde 10,58'den 12,47'ye çıktı.
TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay ve 12 ay sonrası beklentileri sırasıyla yüzde 11,64 ve yüzde 11,07 olarak kayıtlara geçti.
halen osiki günlükte en yüksek nzor mu getiriyor ? 100 bin kertiğe 1117,81 tl net veriyor net osiki günlük % 1,11781
Bankalarda Günlük dönenlerde(vakıf arı / Odea Oksijen/Teb Marifetli ) stopaj %5 mi %15 mi işliyor? Aracı kurumda baktım BPP de yaptıkları işleme %15 den işletiyorlar
bu gaz maz ayağına faizleri sabit tutacaklar diye korkuyorum, para pul oldu
https://m.bloomberght.com/konut-metr...-gordu-2266800
Biz de parayı koruyalım diye ugrasalim...
Ne fakirlestik be...
Dolar, emlak, araç bazında yediğimiz kazığın haddi hesabi yok...
Bir borç ile kredi ile iş yapan adam olamadık ya ona yanarım...