hoca bu sefer tutturdu gibi.
Printable View
[IMG]https://r.resimlink.com/gCcb.png[/IMG]
xu100'de 10 bin puan kalmış zaten, %10 bile değil... bankalar biraz silkinse, yabancılar mayısta garan-akbnk'da sattıklarının yarısını bile geri almaya çalışsa gelecek aylarda yeter yeni TL zirve için... hazır hemen bütün short24 ahalisi de shorta geçmiş ve mazot olmaya hazırken çok olası duruyor...
bir kez daha sorayım
ters işlem açarak mc ötelenebilir mi?
selamun aleyküm dostlar
Unutmayalım,
En pahalı kelime KEŞKE'DİR,
Ve bedeli ÖMÜR ile ödenir.
vicente benim asıl kazancım hisse vadelilerden geliyor...Ters işlem diyebiliriz. Mesela endeksten %1 zarar ediyorum. Pay vadeliden %4 kazanıyorum. Ordaki kazancım onu katlıyor. Mesela haziran vadede endeks vadeliden zarardayım pay vadeliden onun 3 katı kardayım.
cuma halkb ve asels buldum o yüzden portfoy bayagı ileri gitti.
Böyle zamanlarda gaz vermemek lazım...bu demek değil ki, buradan daha yukarı gitmez...grafiği para sahibi çiziyor sonuçta.
Böyle zamanlarda büyük resme odaklanmak lazım bence..endeks 90 bin altında 85 bin ilken, eller korkudan titrerken bu yılın endeks hareket bandını 80-120 bin olarak belirtmiştim..hem beyaz yaka başlığında, hem de Twitter da kayıtlı herşey
Şunu demeye çalışıyorum, şu ortamda çıkacak demek iş değil, 90 bin altında 120 bin diyebilmek önemli...gerçi ben 120 bin hareketini son çeyrekte bekliyordum...salgın konusu beklenenden kötü gelişince, global pala erkenden yukarı çekip, bir tur daha çakmak istedi demek ki.
ters işlem derken:
eğer endekste ters işlemden bahsediyorsan long poz için başka vadede short açman riski azaltır ve hatta bir dereceye kadar sabitler ama marjin call miktarını azaltmaz.. zira tek long için gerekn teminat miktarı short poz açtığında aynı kalır..
ama hisseler ve endeks arası varyasyonlar farklı bir hikaye, ayrıca ters pozda olmalılar, endeks long hisse short veya endeks short hisse long gibi.. duruma göre marjin miktarı azalabilir doğru kombinasyonları seçersen ..bunun için risk parametreleri dosyasını iyice araştırman lazım..
aracı kuruma yine de sormak lazım.. ama beklentiyi çok yuksek tutmayın.. çoğu temsilcinin haberi yok.. ne sorduğunuzu iyi bilerek sormakta fayda var..
kıymetli dostum , aynı vadeli kontratta açtığınız pozisyonun tersi yönde ''aynı vadeli kontratta ''aynı kontrat adedi ile pozisyon açar iseniz pozisyonunuz kapanır.... kıymetli dostum bu dediğim işlem aynı aracı kurumda aynı hesap numarası üzerinden yapılmalıdır... berhudar olunuz...
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.. hatalı ve eksik ifade etmiş olabilirim... burada yazılanlar ile karar almayınız... aracı kurumunuzu arayıp yetkili kişilerden fikir alınız...
Bugünde cuma günü gibi işlem hacmı çok yüksek
https://i.hizliresim.com/h7FKNb.png
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Sirte kırmızı çizgimizdir, gerekirse Libya'da savaşa hazırız" dedi
https://tr.euronews.com/2020/06/22/l...-kirmizi-cizgi
hangi ülke kiminle ittifak halinde çözen varsa anlatsın..
https://i.hizliresim.com/sUD27a.png
Ayakkabı tabancısı taban oldu. :kahkah:
Seni trol seni.
YTD
İran: BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetini destekliyor ve siyasi bir çözüm çağrısında bulunuyoruz.
hafter saflarında yer alan İran kaynaklı Şii milisleri ne yapacağız bu durumda.
Ayrıca hem ABD hem İran umh yi destekliyor neler oluyor
133.550 son gördüğümüz yer.. burayı geçerse ..bravo
DJI Vadelisi 25777 de. Cuma kapanışı 25.871 açılış ilginç olacak 16.30 a bakalım ne olacak ?!
Bugün trol yok mu sakin sakin duruyor form.
5 saatlik 4.mum bakalım ne yapar..
cevap için teşekkür ederim.
ben şunu anlamak ve bilenlerinde paylaşımı ile bilmeyenlere öğretmiş olur diye düşünmüştüm.
örnek şu.
10 bin tl yatırdın
900 kontrat ekgyo long açtın 1,90'dan
900 * 20 = 18.000 tl
yarın sabah 30 puan darbe yedin.
900 * 30 = 2.700
700 tl mc oldu. bunu da saat 14:00'a kadar eksik parayı yatırman yada poz kapatman gerekiyor.
ama ben
500 kontrat diğer vadeden short açıp teminatımı
500 * 20 = 10.000
20.000 - 18.000 - 2.700 + 10.000 = 9.300 tl yaparak mc'den kurtulmuş olmuyormuyum?
yatan - hisse - zarar + ters işlem = serbest teminat
sonuç: kurum ile görüşülecektir
kısa vadede aşağı yukarı hareketler görülebilir ama şirketin yaptığı faylon taban katma değerli bir ürün ve halka arzdan gelen paraları yeni makina alımına ve yatırımlara dönüştürecekleri için uzun vadede karı cirosu katlar bence...devlet zaten bu ara çinden gelen bu tarz malzemelere ek vergi koydu,konjonktür çok iyi...
migrosu şimdi bist 30 a mı alıyorlar.