Bir de öğleden sonra deneyim ben de, sağolun bilgi için.
Printable View
Hani ben diyorum ya biriktiriyorum diye. Bir fona sardım mı her gün yavaş yavaş 200-300 topluyorum günlük, biriktirmek istediğimi. Mesela MAC minumum 10 bin adet 400-450 lira civarı ediyor, 2 günde bir, 10 bin adet alıyorum. Endeksin bir gün önce eksi yazdığı her günün sabahı 30 adet TKF alırım mesela fiks. Hiç sorun çıkmadı.
5 yılda 50 çeşit fon almışımdır bir tek bu nnf begenmiyor nedense , az diye mi vermiyor bilmiyorum, ama zaten öyle hop diye komple gayrimenkul alır gibi almak bana göre değil onu istiyorsa, endeks geriledikçe alacagım ben. Vermesin canı sağolsun, alternatif var her zaman.
Zaten twitterda da aynı şeyi söyleyen tonla adam var. Sınırlı çıkarıyorlar payı sabah yetişmiyor demek ki. Bilmiyorum.
Yarın gece ABD TV'lerinde Trump- Biden canlı yayın tartışması varmış.
Piyasaları etkileyebilir.
başka bir kurumdan da deneyin.... mesela ben akbankın petröl fönünü bankadan alamıyorum , kabul etmiyor kapalı görünüyor , gidip başka kurumdan alıyorum... gerçi sizin dediğiniz farklı bi şey emiri gönderebiliyorsunuz ama alış gerçekleşmiyor gene de deneyin bi dediğim şekilde ... farklı kurumlardan emir iletin
Yarın çok önemli
Saat 11'de YEP açıklanacak.
Beklentiler karşılanmazsa dolarda ve bistte ciddi hareketlilik yaşanabilir.
bi de şu var , fönün mesela alım satım emir iletimi saatleri sabah dokuz - 13:30 arası diyelim ... sen 13:31 de gönderirsin emri , ertesi günki ( yarından sonraki gün ) alım emir sırasında öne geçmiş olursun ..... ( 5 nokta )
Nnf %+1.20
sua %+0.30
ktm %+0.16
opb %+1.12
Nnf doğru iş yapıyor, daha çok yeniler ne kadar para var ellerinde işletecek. bugün elli milyon yatsın, yarın 30 milyon çıksın , nasıl yönetecekler bu fonu istikrarlı, azar azar salacaklar payları piyasaya tabii ki bir denge oturtsunlar.
5 yıllık mac'ın yarısından fazla portföyü ve payı var piyasada. 3m.luk fon değil şu anda. 120m.luk portföy yönetiyor. 50 girip 30 çıkmaz o büyüklükte. %3-4'ü geçmez satış günlük hisse fonlarda. Öyle sıkışık bir devri yok artık. İlk hafta dediğiniz olaiblir.
Forumda ilk mesajınız mı bu ?
Sn hellistheothers, 7.80 direnci kırıldı sanki maalesef. Üzüntüyle takip ediyorum
Fiba Portföy ün FID fonunu da portföyüme dahil ettim. 1 yılda % 36,81 getiri gayet iyi . TEFAS ta şuan değişken fonlar arasında birinci görünüyor.
Corona döneminde %25 gerilemiş. Bir değişken fon için fazla volatil değil mi ? Getirisi yıllıkta biraz daha az ama, corona dönemini %7-8 ile atlatmış değişken fonlar da var. Yani sanki sadece getiriye bakmak bazen yanıltıcı olabilir. Bir de birinci değil. TCD birinci değişkenlerde.
Bol kazançlar.
Ben bugün 3000 Tl lik ufak bir alımla gbc ekledim portföyüme. ufak ufak toplayacağım
Altın fonlarının günlük yaklaşık yüzde 1,75-1,80 getirdiği günde Gbc nin günlük getirisi yüzde 3,42 olmuş.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sua yerine koyduğum ıdy, dalgalanmadan, ama ppf üstü gidiyor şimdilik.
ıpb nasıl %10 getirmiş...?
dövizin ateşi içimizi de dışımızı da fazlasıyla yakıyor, derinden üzülüyoruz. ama benim bundan daha büyük bir üzüntüm var. halâ bir çok dostumuz, bunun dış güçlerin her geçen gün şiddetlenen saldırılarından kaynaklandığını ve tüm dünyanın üzerimize üzerimize gelmesinden kaynaklandığını ve ekonomi yönetiminin iyi bile dayandığını söylüyorlar. diyorum ki: mikrobun zayıf insanları hasta etmesi misali, biz ekonomi politikamızı sağlam temellere oturtamaz, bünyeyi zayıf bırakırsak dış güçler de saldırır, hoş güçler de. hiç bir kul, hatasız değildir. aklı başında ekonomistler köşe yazılarında adeta yalvarıyorlar. muhalefet olsun diye değil, bu ülke hepimizin, aklı başında ekonomistlerle bir istişare toplantısı yapıp nerede yanlışlar olduğuna dair, ya da bu sıkıntının nasıl çözümlenmesine dair farklı önerileri de dinleyin ve bir şeyler yapın diye adeta kendilerini yırtıyorlar ama tık yok. takım tutar gibi parti tutuyoruz. öyle akıl tutulması yaşıyoruz ki toplum olarak, doğru ve güzel icraatleri taktir edince yandaş, yapılan hataları iyi niyetle dahi eleştirince vatan hayini ilân ediliyoruz. bu halimiz, doların artmasından da üzücü ve yıkıcı. Hz. Ömer (ra), halifeliği sırasında bir danışma kurulu oluşturmuş hata yaparsa kendisinin uyarılması için ama kuruldakiler, hazret ne yaparsa güzel, ne söylerse doğru demişler. sonunda Haz. Ömer dayanamamış:
benim hiç mi hatam olmuyor da her yaptığıma ve söylediğime doğru diyorsunuz, gidin başımdan, istemiyorum sizi demiş. camilerde bunları dinleyen bir kısım kardeşlerim dahi sevdiği kişileri dünyada asla hata yapmayacak kullar olarak görüyorlar. böyle bir mantık olur mu? yapıcı eleştiriler, insanı en doğruya ve güzele yöneltir ama günümüzde bırak hatayı gözünün üstünde kaşın var demek dahi sıkıntı. halbuki gözümüzün üstünde kaşımız var ama bunu dahi karşımızdakine diyemiyoruz artık. düşündükçe, yazdıkça içim kararıyor. Allah yardımcımız olsun
ıpb belli ediyordu bunu ama son 15-20 gündür. gerçekten cok agresif bir tarza büründü. çok sevindirici ama tcd tarzı bir değişkenin daha gelmesi.
hisse fonu yatırımcısı olarak şusıkıntılı ortamda tam Orhan babadan bir teselli ver şarkısını dinleyecektim ki Halir Reçber'in bu sabahki canlı yayını imdadıma yetişti. kısaca özetlemek gerekirse dövizdeki bu hareketin borsayı çok fazla etkilemeyeceğini ve yıl sonuna kadar yeni rekorların görüleceği bir yükseliş dönemine girildiğini söylüyor. gerçi kendisine zaman zaman ters indikatör gibi eleştiriler yapılıp tahminlerinin çoğu zaman tersinin çıktığı söyleniyor ama ben şu ortamda olaya iyi tarafından bakıp bu seferki tahminlerinin gerçekleşmesini diliyor ve umuyorum. insan dinleyince resmen rahatlıyor. zaten borsamızın oldukça ucuz olduğunu ve dolardaki yükselişin endeksi daha da ucuzlattığını belirtip kendi formülüne göre aralık sonuna kadar ara düzeltmeler olsa da genel bir yükselişin başladığını, bu kapsamda olabilecek düşüşlerin de sadece alış fırsatı olacağını söylüyor. bu tezini savunmak için de daha önce bu şekilde yükselişler olabileceğini belirttiği tarihleri falan belirtip borsada olumlu olduğunu anlatıyor. ben de inşallah diyorum
3 yıllık yol haritası diye yeni vergiler , ötvler gelmez umarım, kalbim küt küt korkuyla bekliyorum konuşmayı.
Bugün herhangi bir alım yapacak var mi
bakanımızın bu tür program açıkladığı günlerde borsamız, hiç pozitif enerji alamamış. kendileri yanlış hatırlamıyorsam ekonomi bakanlığından önce enerji bakanıydılar. inşallah bu gün, korktuğumuz gibi olmaz da verilecek pozitif enerjiyle dolar düşer borsa uçar, Rabb'im korktuklarımızdan emin, umduklarımıza da nail eylesin amin...
bu tür fonların artması çok güzel ama diğğer taraftan bakacak olursak, mesela iki gün sonra bir sabah fonun eksi on yazdığını görsek ne yaparız? Nasrettin hocanın kazan fıkrasında olduğu gibi verirken çok hoş olur da aynı oranda kayıp olsa ne hissederiz? bu fondan alacaksak bunları göze alıp uzun vadeli düşünerek almak lazım. şu an tekrar şaha kalkan tcd dahi bu yıl yatırımcıyı epeyce inletmişti. zararını çıkartmak için 4 5 ay bekleyenler olmuştu. ama tcd, hiç bir zaman hisse oranını yüzde 70'ler altına indirmedi. bu fon, bu noktada daha esnek olacak gibi ve bu haliyle tcd'den daha iyi olabilir. inşallah bu güzellik devam eder
NNF fonu bugün rahatlıkla alınabiliyor. Geçen hafta alamamıştım, bugün az daha ilave ettim.