Dün bir tavan yapmalıydı, bugün de yarım tavan, aylardır sürünüyor zaten ama Eggub olunca eksi bile kapayabilir.
Printable View
BYD Manisa fabrika yatırımının en çok Ege Limana yarayacağını düşünüyorum
Dün gelen eggub liman büyütme kap bildirimi ile bu işten büyük pay alacaktır ilerde
Devasa vinç siparişleride vermişti geçtiğimiz aylarda. Bir hazırlık var gibi
Biz göremesekte çocuklar görür bu şirketin milyar $ lık rakamlarda işlem gördüğünü
BYD fabrikası Manisa nın Yunus Emre ilçesinde devasa bir arsa üzerine yapılacakmış. Bu ilçe hangi limana yakın diye bir bakayım dedim Nemrut limanı çıktı karşıma. 50 km yani 30 dakikalık yol demek araçla
Uzun vadeli yatırımcıyı ihya edebilecek bir hikaye bu. Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Nemrut Körfezini kullanacak büyük ihtimalle. Çandarlı Limanı bitik değil, başlasalar bile kaç yılda biter belli değil, hemde daha uzak kalıyor üretim yerine
https://www.egetelgraf.com/candarli-...nan-bilim-oldu
24 milyon $ liman uzatım maliyeti +1 adet STS ve 3 vinç 16 milyon $ yatırım olacak. Toplamda 40 milyon dolar yatırım yapacak 18 ay içinde liman teslim edilecek. Anlık piyasa değeri 126 milyon dolar
Müthiş bir büyüme hikayesi var burda. Ardından devasa karlar gelecektir diye düşünüyorum. Bu yatırımları yapacak kasada 515 milyon para var. Her çeyrek 100-120 milyon kar yapsa kredi bile çekmeden kendi özkaynakları ile bu yatırımı bitirecek güce sahip Ege Liman
Borsamızda 2. bir egeen destanı çıkar mı buradan. Bence çıkar amma biz görür müyüz orası muallak.:notr:
https://x.com/moonlightborsa/status/...f6mGFGF8Cmn8XA
Limanlarda elleçlenen yük yüzde 3,2; konteyner yüzde 11,2 oranında arttı
En fazla yük Aliağa'da
Bölge liman başkanlıkları bazında, haziranda, en fazla yük elleçlemesinin 7 milyon 208 bin 517 tonla Aliağa Bölge Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde gerçekleştiğini bildiren Uraloğlu, burayı 7 milyon 4 bin 32 tonla Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı, 5 milyon 539 bin 625 tonla İskenderun Bölge Liman Başkanlığının takip ettiğini kaydetti. Uraloğlu, haziranda, limanlarda deniz yoluyla yapılan transit yük taşımalarının 5 milyon 933 bin 804 ton, kabotajda taşınan yük miktarının da 5 milyon 583 bin 172 ton olduğunu belirtti.
https://www.dunya.com/ekonomi/limanl...-haberi-736080
Limanı yok saysak bile denize sıfır konuda 750 dönüm denize sıfır arazi en az 10 milyar lira yapar
Arkasında satılık arsalar var parça parça. Rakamına bakın hesabınızı ona göre yapın
50 dönüm denize 1 km lik arsa 426 milyon liradan satılık aşağıdaki ilanda
https://shbd.io/s/0TmfZjMz
1. derece arkolojik sit olan yere istenilen para 1.6 milyar
Yani çivi dahi çakamazsınız buraya ama rakam efsane
Eggub arazisi sitten çıkmıştı geçtiğimiz aylarda
https://www.egedesonsoz.com/haber/Ky...-karar/1175845
https://shbd.io/s/hEElj71v
Olma potansiyeli var bence. Hisseler çok şişti, artık ucuz hisse bulmak zorlaştı. Eggub nadir ucuz kalan hisselerden biri. 40 milyon dolar yatırımla dev vinçler ve 100 er metre iskele uzatma olacak. Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri muhtemelen bu limanı kullanacak. Çandarlıya düşünülen liman bilim adamları tarafından sakıncalıdır yapılamaz raporu verilmiş ve dalga kıranları yapılmış sadece ve durdurulmuş
Yani tek adres görünüyor o adreste Nemrut Körfezi yani Ege Gübre Limanı. Su derinliği ve iskele büyüklüğü ile bu iş için en elverişli yer burası olacaktır. Çinliler boşuna sık sık ziyarete gelmediler Nemrut Körfezinde bazı limanlara. Akabinde vinç siparişleri liman büyütme işine girilmesi tesadüf değil bence
Egeen konusuna dönersek hafızam yanıltmıyorsa beni 13 yıl önce keşfetmiştim bu şirketi. O zaman egeen 20 lerdeydi çok beğenmeme rağmen ben daha kurumsal ve güvenilir diye goody yi tercih etmiştim. İşte o egeen 20 den 20.000 ne yani 1000 kat giden
Eggub de bana matematik derki bu şirket bu beklentiler ve mevcut limanı ve denize sıfır 700 dönüm arsası ile 2 milyar dolara kadar gitmeli. Yani 66 milyar tl bugünün parasıyla. Ne zamana kadar derseniz bu rakam mevcut durumun fiyatlaması. Yani olanın fiyatlamasını yapması için 2 milyar dolar olmalı bence
Sonrada Manisa ya gelen ve gelecek olan dev şirketlerin meyvesini yemeye başladığında başkaca fiyatlamalar olmalı diye düşünüyorum. Çinli otomatik devine tahsis edilen arazi çok büyük, orda 1 milyar dolarla başlayıp 10 milyar dolara kadar gider bunlar. Orası üretim üssü olacak gibi görünüyor
Yazdıklarım beni bağlar. Sabırlı olanı ihya edecek potansiyeli fazlasıyla var bence. Tahta sığ bir tahta ve sanki birazda sahipsiz gibi görüntü veriyor. Güçlü biri ve birileri bunu keşf ederse çok sert yukarı gitme potansiyeli var. Belki patronu alır götürür milyar dolarlara 120 milyon dolarlık şirketini kim bilir
BYD yöneticisi Türkiye planlarını anlattı: 12 model gelecek; tesis inşaatı 12 aydan kısa sürer
Türkiye'ye yatırım kararı alan BYD'nin Başkan Yardımcısı ve BYD Amerika Üst Yöneticisi (CEO) Stella Li, buraya yalnızca bir tesis inşa etmeye gelmediklerini söyledi. Stella Li, Türkiye'de 8 ila 12 model üreteceklerini belirterek fabrikayı 12 ayda inşa etmek istediklerini ifade etti.
"3 yıl içinde en çok satan 3 markadan biri olacağız"
Coğrafi konumu bakımından da Türkiye'nin önemine işaret eden Li, "İstanbul, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan dünyanın tek şehri. Türkiye, Avrupa yakasında da olabiliyor, Asya yakasında da olabiliyor. Böylece Türkiye, burada bir üretim merkezi kurma isteğimiz konusunda en üst noktada yer alıyor ve sonrasında sadece Avrupa'ya değil, çevredeki bölgeyi de kapsayacak şekilde çok sayıda otomobil ihraç etme şansımız olacak." ifadesini kullandı.
https://www.dunya.com/sektorler/otom...-haberi-736254
Deniz ve Yapı kredi çok pis daldı tahtaya sabah sabah
Manisa bundan sonra otomobil üretim üssü olacak
Bir kaç büyük markanın daha geleceği konuşuluyor
Ege gübre limanı ilerde darphane gibi para basacak
Alsancak limanı yolcu limanı gibi oldu artık artı şehir içi trafiğinden dolayı manisa ya liman olamaz
Çandarlı limanı yapılamadı sıkıntılı bir liman çünkü bilim adamları olmaz demiş. Şimdi res limanı olsun diyorlar
Tek adres kalıyor oda Nemrut Limanları, yani orda bu işe en uygun liman olan Ege Limanı en büyük adres
Manisa organize sanayiye Alsancak limanı araçla 55 dakika
Manisa organize sanayiye Çandarlı ortada olmaya limana 1.10 dakika
Manisa organize sanayiye Nemrut limanı araçla sadece 35 dakika mesafede
Selamlar ortaklığımız hayırlı olsun. Sn maharajın anlattığı hikaye hoşuma gitti ve bir miktar pozisyon aldım bende.
Bol kazançlar.
Hoş geldin sevgili alamut1 dostum. İşi bilen bütün temel analizciler burda toplanacağız çok yakında inşallah
Çinli BYD ve Chery, Türkiye'ye yatırımın eşiğinde
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bloomberg'e yaptığı açıklamada Çinli iki elektrikli araç üreticisinin Türkiye'de yatırım yapmaları için yapılan görüşmelerin ileri aşamada olduğunu belirtti.
https://www.bloomberght.com/cinli-by...iginde-2353067
Aylardır sürünüyor, nihayet hareketlenme başladı, Çin şişeden çıktı galiba.:)
Emsal olması açısından 5 yıl önce satılık liman haberi. 1 milyar dolar değeri
Kıyaslama açısından güzel bir örnek bu
https://www.bizimyaka.com/amp/haber/...-satilik-liman
Geriye dogru 10 sayfa okudum dün ilginç bu fiyatta olması gerçekten sabah az da olsa heybeye attım ...
Hoş geldin dostum. Borsanın çok nadir kalan ucuz hisselerinden biridir eggub. Varlıklarının değeri en az 1 milyara dolar olmalıyken 4.5 milyar da işlem görüyor. Aslında 4 milyardan işlem görüyor, kasadaki parayıda hesap edersek
Yani %1000 potansiyel barındırıyor bana göre. Sabır ve zaman gerektirebilir bu süreç ama uzun vadeli yarırımcı için bulunmaz bir nimet
Küçük çocukları olanlara tam kumbaralık bir hisse bence. 30-40 yaşlarına gelince finansal özgür olurlar bana göre
arkadaşlar ben de bu gün istediğim miktarda olmazsa da alabildim...bu gün sabahtan beri deli gibi alan deniz yatırım benim....:kahkah: elimdeki ereğli hissemden bir miktar satmak zorunda kalacağım...önceleri kocaer,ereğli ve megmt arasında gidip geleceğimi söylemiştim...bu üç hisseye egegübre de dahil oldu...ben orta ve uzun vadede bu dört hisseyi de beğeniyorum...kalıcı olarak hangisinde kalacağız bilmiyorum...ama hangisinde kalırsam kalayım gam yemem...
egegübre çok eski yılardan beridir tanıdığım ve sevdiğim bir hisseydi...bir ara uzatacağı iki adet liman iskele beklentisi vardı..çok gecikince 2-3 ayda %70 kazandıktan sonra çıkmıştım...o vakitler bawer dostum da vardı...dün maharaj dostum gelişmeleri bana aktardı..doğrusu çok heyecanlandım...yılan hikayesine dönen iskele büyütme işi artık başlıyor....vinçler alınıyor...liman arkasında bulunan 700 dönümlük arasizi 1.derese sit alanından 3.dereceye düşürülmüş ,böylece oraya yatırımlar yapabilmenin önü açılmış...geçmişte neden o arazi kullanılmıyor diye hep merak ediyorduk..meğer sit alanıymış...
yurtiçi ve yurtdışı ekonomilerin en durgun olduğu vakitte ivedilikle iskele büyütme ve vinçlerin alınması belli ki BYD ye hazırlıktır...buda ciddi bir potansiyel sunuyor...
gerekli bilgileri zaten maharaj dostumuz sayfada yeterince paylaşmış..bunların üzerine söylenecek pek de bir şey göremiyorum...bulmacanın parçalarını birleştirdiğimizde zaten akıllı adam olayın bütününü anlıyor....güzel bir beklenti...limanın gerçek değeri yavaş yavaş ortaya çıkacaktır...uzatılacak iskele sayesinde uzunluğu 350 metreyi bulan mega gemiler limana yanaşabilecektir...bu gemiler ile de istedikleri otomobili yükleyip istedikleri ülkede satabileceklerdir...
ege gübre hem gübreyi üretiyor hem de bazı gübre çeşitlerini doğrudan ithal edip satıyordu...gübre işinden hep zararlar yapıyordu..geçmişte de keşke gübre işini bıraksa ve sadece limancılık işine odaklansa diyorduk...sanırım son zamanlarda buda gerçekleşmiş....gübre üretimini tamamen durdurmuş...gübre ithalatını da az miktarda yapıyor...liman işine yoğunlaşmış...ekonomilerin durgunlaşması ile ciro ve karlar bir miktar düşmüş ama sıkıntı değil ,çünkü ekonomiler artık canlanma sürecine girdi...liman arka sahası 700 dönüm...çok muazzam bir alan...güzel iş yapacak görünüyor...
benim alışlarım öyledir dostum...ne yazık ki yavaş toplamayı bir türlü öğrenemedim...sermayenin maliyeti sıfır olunca ve gelen haberler de bana heyecan verince kendimi tuttamadım...aşağılarda hala alışlarım bekliyor ama bu saatten sonra zor verirler...galiba elimdekiler ile devam edecem görünüyor....
1 milyar dolar demek 33 milyar tl demektir...şu anda egegübrenin değeri 4,6 milyar tl....kabaca 6-7 katlık bir prim demektir...BYD yatırımını bir yıl içinde tamamlamak istiyor...sanırım o vakte kadar egegübre de iskele uzatma işini bitirmek istiyor....zamanla o değere çıkma ihtimali var....ihtimal diyorum arkadaşlar borsa ihtimaller kombinasyonundan oluşur....beklentiler sanın alınır gerçekler ise satılır...bakalım piyasa neye karar verecek ??
hikayesi güzel ama tahtacısını bende tanıyorum 4-5 sene öncesinden aynı zat sa hala bıktırıp usandırmada bire bir ...SİNİRLERİ saglam olmak lazım bu tahta da...Önunde biraz zamanıda var çünkü...
Ege Gübre ile iskele büyüklüğü aynı görünüyor satılık limanın lakin eggub de 2 adet liman var ve ikiside 100 er metre daha uzatılacak. Yani satılık limanın iskelesinden daha büyük olacak eggub limanı
Artı liman sahası (arsası) ege gübrenin yaklaşık 3 kat daha büyük onuda göz önünde bulundurmak lazım. O liman 1 milyar dolar ediyorsa Ege Gübre Limanı uzatma limanları ile çok daha fazla eder bence
https://www.egegubre.com.tr/liman.html
Hikayesi çok güzel ama tahtacı biraz ürkütüyor o yüzden fazla abartmadım :) Bir miktar dursun bakalım.. Bu getiri potansiyeliyle zaten az alsanda çok kazandırır gibi duruyor.
Ne oldu ya:) aylardır hisse sürünürken, yok patron şirketine sahip çıkmıyormuş,hissesinin gitmesini istemiyormuş, bi iskeleyi uzatama mışlarmış, gübreden zarar ediyormuş, spek götürmüyormuş.
Hisse iyice toplandıktan sonra, 3 günde %20 gibi prim yapınca herkes buraya toplanmış, her şey unutulmuş birdenbire güzellemeler başlamış:rules:
Kekom hikaye sadece byd değil
1. hikayesi byd oldu o bir gerçek tabi
2. 24 milyon dolara iskeleler büyütülüyor
3. 16.3 milyon dolara yeni devasa vinçler alınıyor
3. arkeolojik sit olan 700.000 m2 arazi arkolojik sit değil artık
4. Manisa ya yeni dev şirketler gelecek daha haberler o yönde
Arz-talep dostum.
Reklam arttı twitterde ve bazı sosyal mecralarda..
Her şirketin bir zamanı vardır.. Kimi yatırımcı yıllarca bekler kimi hareketi görür hisseder öyle atlar.
Ulker de bunu yaşadık hisse yıllardır yatıyordu son 6 aydır müthiş hareketler sergiliyor..
Hiçbir hisse sonsuza kadar düşemez veya yükselemez.
Önemli olan zamanlamadır.
Defter değeri 46,78 zaten pd/dd 2 olsa 94 eder. Sürüne sürüne bir hal oldu. Bu liman uzatımı birde araba fabrikası vs denilince hareket etti bakalım ne kadar gider. Normalde söylenen milyar USD değer şu bu ne zaman gerçekleşir göreceğiz limanı halka arz etseler aslında o zaman fiyatlar.
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.patronlardunyasi.com/ihr...u-liman-aliaga
Bu verileri önemsiyorum çünkü son aylarda Türkiye bütün limanların içinde en fazla yük elleçlemesinin yapıldığı yer Aliağa Bölge Liman Başkanlığı idari sınırlarında faaliyet gösteren liman tesislerinde gerçekleşiyor. Kocaeli limanlarını ve Iskenderun limanlarını geçiyor artık Ege Gübrenin bölgesinde faaliyet gösteren limanlar
Peki işler bu kadar iyiyse ilk çeyrek neden zarar açıkladı derseniz; bir yandan enflasyon muhasebesinden gol yedi 38 milyon finansal zarar yazdı, üstüne birde 140 milyon ertelenmiş vergi gideri çıkınca zarar göründü ilk çeyrek
Yani beklentileri ve hikayesinin yanı sıra sektörde işlerde çok iyi gidiyor bölgede. Manisa tarafına gelecek dev yatırımlarla işler çok daha fazla iyi olacak. Liman işinden Ege gübre darphane gibi para basar yeterki bok işine bir daha geri dönmesin.:rules:
Şimdi gelelim bardağın boş kısmına, yani patron yada tahtacısı yönüne
Bugün tahtada bir ara tek 45.24 de 3.5 milyon mal yazıldı ve silindi alıcılar çok güçlü gelince. Bu mal deniz yatırımdan dı muhtemelen tam takip edemedim ama oydu. Deniz Yatırım takasta en çok malı olan ikinci kurum. Yani o mal ya patronun yada tahtayı yapan kimse onun malıydı
Hissedarlara 65 kusurlardan beri aylarca kan kusturan tahtacı bir gövde gösterisi yaptı sanki burası boş değil ben burdayım diye ama malını hemen sildi bizlerin alış çılgınlığını görünce mal kaptırmak istemedi çünkü o malı hisseyi aylarca baskılayarak topladı deniz yatırım
Son 3 ayda aldığı mal 573.000 lot, böyle bir sığ tahtada baskılayarak bu malı aldı ve bu fiyatlardan kaybetmek istemeyecektir amma tahtayı boş bulduğunda daha fazlasını almak için tahtaya basmak isteyecektir, işte tam orda biz olacağız çünkü kimse yeterli malını alamadı henüz
Tahtacının yerinde olsam rüzgarı arkama almışken kazan kazan yaparım. Küçük hesaplar peşinde koşarsa hesabı şaşacaktır çünkü teşrif etmeyen sırada çok kişi var daha hisseye.:yes:
Kekonun aşitereti var, benimse tarikatım.:kahkah: