Bu arkadaş almanyada yetkililerin muhatap almadığı a haber muhabiri gibi takışacak kişi arıyor.. Aman dikkat.
Printable View
Ben alırım.
endekis 140 binlere yaklaşsın alırım.
nihayetinde pala malda.
mal ondaysa,
para bende,
istediğim zaman alırım. :he:
Bak bugun badem spor bofası yoncada yatay kanalın içinde oyunu dengelemeye çalışıyor.
eregl de credit sattırıp , thy geçiyorlar ,
herkes tuprs tuprs diyor bir baksınlar grafına yönetime kim gelmişde tahta harekete başlamış :)
başka püf nokta çok benim sitemle ilgili yalnız çağrı demin doğru söylüyor oyun onlar ve bizler arasında arada hedge yabancı girip çıkıyor bu yüzden tam sistemini yani elini belli etmeden oyun oynamak zorunda bırakılıyorsun.
Telsizi kapattık foruma bakıyoruz yazıyoruz başkan sıkıntı yok her şey yolunda selamlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gördüklerimi söyleyeyim. Kısa vadeli...ViOP destekte tutunmaya çalışıyor.
1494 üzerine atsa rahatlayacak 1-2 saat kalmalı. Yukarı yön için.
Eğer 1490-1491 leri kırarsa aşağı 1481,00-1483,5 kadar inebilir. Bu kısa vadeli yorum.
Uzun vadeli görüşümü daha önce belirtmiştim. Grafikle
Alsat tavsiyesi değildir.
benjaminin varsa derdin yok demektir.
Bu borsada makinalar olmasa şuanda pıst 100 de hacim 2-3 milyarı geçmez.
bu makinalar kimin zamanında kimler kimlerle el ele iken monte edildi bakın bir zahmet.
bu sistemi bazı arkadaşlar basit görüyor , öbür köyde Don kişot cons daha ne olduğunu yeni öğrenmeye başladı , 2019 da bu çocuğun içinden yine bu sistem geçti , şimdi yine geçiyor , salmaz dedik leri yerde aşağı salarlar , kaldırmaz dedikleri yerde yukarı sürerler çünkü iki ihtimalin altını doldurucak haber onlarda hep, bu yüzden sistemle kavga etmek yerine , sistemin içindeki taşların hareketini takip etmek daha yararlı oluyor.
Fitch: Seçim yaklaşırken ek faiz indirimi riski var
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yaklaşmakta olan seçimlere işaret ederek hükümetin yeni faiz indirimleri dikte edebileceğine işaret etti. Fitch ayrıca, Rusya'dan yeni askeri ekipman alımının ek ABD yaptırımlarına neden olabileceğini vurguladı.
Bu millet aptaldı rahmetli Aziz Nesin demeyeli son 20 senede iyice aptallaştı..
Böyle konuşmak doğru değil. Geçen birilerini telefonla dolandırmışlar. Altınlarını çöpe koymasını vs vs söylemişler. Kadın telde dediklerini harfiyan yerine getirmiş. Aslında kanacak bir yapısı yok. Ama adamlar bir şekilde kandırıyorlar. İnşallah sizin başınıza gelmez.
Aslında viopta hergün yapılan iş bu. Bir şekilde bir yöne inandırmak, ikna etmek.
cemal demirtas
@cemaldemirtas72
·
Sep 26
84 yaşındaki annemi ziyarete geldim didime. Çay bahçesinde sohbet ediyoruz. Annem döndü bana “oğlum döviZ alayım mı? diye sordu . Ben de dur anne #TL’de kal dedim. Annem sormaya başladıysa ya sonun başlangıcı ya da bilemediğimiz bir sihirli değnek değecek ve kabustan uyanacağız
Teyze 84 yaşında tüm ülke geçmişini yaşamış tarihi zirveden döviz almayı soruyu..
Dayı durum ne şimdi
1$ = 8 milyon dokuz yüz bin TL
Bist 30 50 de çoğu kagıtta 3 yıllık dip olusumları mevcut dolar bazında.
Bunun son noktasındayız . abd 10 yıllıklar ve 2022 de fed 2 kez faiz artırılmalı acıklamaları geliyor.
Ya burada ciddi bir haber gelecek 2018 seviyesine cıkıcaz yada burdan da gömecekler en az 3 sene daha kendine gelemez artık.
Ya ımf ye gidecek piyasayı rahatlatacak ya da imtiyazlı hisse olayını iptal edecek.
İkisindw biri olmazsa yeni dipler gelir dolar bazında bence
https://i.hizliresim.com/azr6q1s.png
buda gözünüzün önünde olsun sarı çizik üzerinde çoklu kapanışlarda ilk hedef 95.
Yonca nın yataydaki savaşı yukarda grafta saklı yani 2 ay önce burada dediğimiz katalizörümüz dolares-yonca :)yukarı hareket demiştik dolar 8.25 kadar sarkmıştı
şimdi oyun hem global , hem kendi hikayemizle tersine döndü.
Şahap ın 50 milyar dolar rezerv e katkı olacak fanztazisi acaba ımf ile birşeylermi olacak diye düşündürüyor.
Verecek ihale çarpacak yerde kalmadı ımf nın şeffaf ekonomısı olanaksız değil.
Paris antlasmasını geçiricez ama kuru kuruya değil acıklamalarıda var.
Profesyonel şekilde dolandırmışlar. Adamlar profesyonel.
Bunlar yüzünden insanlara güven kalmadı.
Herkesin başına gelebilir. Hakim mi savcı mı onu bile dolandırmışlardı. Fenerbahçeyi bile dolandırmışlar.
Sürekli uyarı yapılıyor ama insanlar yine de kanıyor.
Borsa da bunlardan biri mesala.
RTE nin Rusya gezisindeki konuşmalar bana göre takip edilmeli .
kolay gelsin.
Abd idlipte reisi yalnız bıraktı..
Rusya idlipi patlatırım tehditi yapıyor..
Rusya yı yatıştırmak için Ordan çek 2 nci s400 ü
İkinci yaptırımı göze alamayacağımıza göre idlipte rusyanın işini göreceğiz...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1474'ü dip olarak işaretlediler galiba.
bakalım ne kadar tepecek.
Suriye meselesi bana göre çok farklı karabağ olayında zafer naraları atılıyor. Ama gerçekte azerbaycan ermenıstandan daha fazla kayıp verdi.
Ermenıstan ın rusyadan yardım talebine putin karabağ ermenistan topragı değil diye cvp verdi. Daha 2.günden.
Orada bitti karabagın işi karsılıgıda suriye olabilir. Çünkü rus tarafı sürekli türkler sözünde durmadı diyor. Bakıcaz
Karabağ olayında ki gerçekleri 3 5 sene sonra öğreneceğiz.
Vay be Işık menkul Voip komsiyonu on binde bir neden kimse söylemedi :wu:
Allahtan Sanko da sorun çıktı belgelerim zaman aşımına uğramış o esnada google de arama yaparken Işık menkul Voip komisyonu on binde 1 olduğunu gördüm , hisse senetlerinde ise 0 komisyon yazıyla sıfır bu şirket nasıl kar ediyor anlamak mümkün değil.. üstüne birde borsa payı olarak Bist e ödeme yapıp zarar ediyorlar..Voip te ise sanırım borsa payı olarak yüz binde 5 ödüyorlar onlara kalan yüz binde 5 , neredeyse sıfır komisyon..trade platformu için ise aylık 20 TL ödeyecekmişim..gün içi trade yapanlar için müthiş bir fırsat..
Son yıllarda para kıtlığı nedeniyle paralı oyuncular belli hisseleri satıp, konjonktüre göre 1-2 hisseye yükleniyor...özellikle geri alım açıklayan şirketlerde hazır alıcı varken, mal verilip, gelen parayla hareket ettirilecek hisselere fon sağlanıyor...burada baş oyuncu bofa, ak vs..ister badem diyin, ister bıyıklı yabancı farketmez...taktik bu.
geçenlerde toaso için aynı şeyi söyledim..bilanço sonrası 33 den alıp 40 dan sattım 2 haftada..sonra 50 ye geldi...bu tür, oyuncuların abandığı hisselerde short kovalamayın dedik, algı sorunu olan 1-2 tip, hisse tepeden %1-2 satış yiyince hemen ötmeye başladı.
yazılanı anlamak, anlamaya çalışmak çok mu zor..her .oku bilirim trplerine ne gerek var..iki yıl önce aynı mevzu pegasus da olmuştu..her %1-2 düşüşte, nasıl da yendim palayı muhabbeti dönüyordu.
buradaki çok bilenlere lafım yok..onlar alır, satar, zaten bu işin piri olmuşlardır..ama aşağıda misafir olarak gözüken ve yeni yeni vadeli işlemlere giriş yapanlar için yazıyorum...bist50 nin en kuvvetli hissesinde short yapmaya çalışmayın..zayıflasın, görece olarak endeksten geride kalsın o zaman düşün shortu.
bir ara sasa endeksin en güçlüsüydü..son aylarda zayıfladı, iyi para kazandırdı short..sonuçta tecrübe azsa, sığ sularda balık avlamaya çalışmamak laızm.
imf nin i si gecse borsa ikiye katlar döviz faiz lobisi kan ağlar
Ne IMF i ya hey allahım yarabbim..
Birileri 2018 de de IMF gelecek analizi ile bankalarda poz alıp hayaller satıyordu..
Yapma etme dedik..
Sonra bi günde nedense o hayeller çöp oldu satıverdim dedi..
IMF demek ABD demektir..
IMF demek ben bu işi (ekonomi) yapamıyorum gel sen çöz demektir..
IMF demek çok sıkı para ve maliye politikası demektir..
RTE sizce buna izin verir mi..
ABD ile aramız da kötü.
Reis eğer gerçekten seçim yapacaksa erken yada zamanında. Fed in 2022 de 2 faiz artırılmalı laflarının üzerine ımf kumarını oynamalı. 2022 sonunda togg ve doğalgaz olayına güveniyor kendisi.
Imf olayına girerse 6 ay piyasa rahatlar togg ve doğalgaz işide göstermelıkde olsa 2022 haziran temmuza cekılırse agustos eylülde seçim yapar.
Imf yi duyan dth larda 240 b doların yarısını bozsa sizin ozaman izleyin şenliği.
Bizde onu diyoruz verecek ihale çarpacak yer kalmadı artık şeffaflık cokta sorun olmaz. Birkaç kamu kurumu özelleştirilir ımf ye yol verilir. O bir kaç kamu şirketide önce değerlenmeli alıcısı olsun.
Bakalım böyle oturup sonunu beklemekten daha iyi olabilir.
10 yıldır sıktınız 1 sene daha sıkın dişinizi, IMF falan yok...
yine yurtiçinden ordan burdan fahiş faizle döndürürler borcu da 1 sene daha...
bunlar gitsin sonra rahatlar ekonomi de piyasa da...
dayı bir anımı anlatayim. birşey satacağım ilan verdim.
adam geldi dolar teklif etti.. canlı... bankada değil dedi..
kuru 10 dan alıyor.. kafaya bak. dayi dedim sen ne diyon la dolar 8.35 ne 10 u.
zor tutuyorlar 10 olacak zaten 10 normali.. ahahahhaha
adam fizikiye çekmiş balyaları 10 dan çakacak enayi ariyor... haahhahahah
başka biri geldi oda canlı dolar teklif etti.. bankasız.. neyse yok dedik..
sonra başkasına sattım oda çantayla dolar getirdi almam dedim la 1.75 iken batmışız salak gibi 8.35 den dolar almam bozdur getir tl bankaya yatıralım dedim öyle çözdük dayi.... ahahahhahaha