şirketin piyasa değeri 135 milyar tl olup 1 yılda 50milyar tl kar getiren başka şirket varmı.kapsamlı gelirleri hesaba dahil etmedik.
Printable View
Önerilen ulaşım hisselerinde sürekli Pegasus u THY na tercih eden yatırım uzmanlarına bazen hayret ediyorum. Bu yorumları pörtföylerinde pegasus olduğu içinmi bu tercihi yapıyorlar diye insan bazen merak ediyor..
pegasusun piyasa değeri 33 milyar tl olup thy nin piyasa değeri 136 milyar tl dir.thy nin pd/dd i 1 olup pegasus ise 4.7 dir.yani pegasus thy den 5 kat fazlaya satılıyor özkaynaklarına göre.pegasusa piyasa daha fazla önem atfediyor.halbuki thy sektörün lideri.
bilanço gelince durum netleşir.ben pegasusdan çok parlak bilanço beklemiyorum.pegasusda iç hatlar ağırlıklı.halbuki iç hatlar para kazandırmıyor.şöyle bir örnek vereyim.iç hatlarda 160 kişilik bir uçak bir seferde 160 bin tl ciro yapar.halbuki bu ciroyu güney kore seul e giden bir tek yolcu yapabiliyor.zira seul tek yön busines bilet 163 bin tl dir.seule günde 2 uçak kalkıyor ve ekonomi dahi 44 bin tl olup boş yer bulmak zor.uçaklar ise geniş gövde 350 kişilik.pegasusda geniş gövde uçak olduğunu sanmıyorum.thy de ise 100 civarı var.neyi karşılaştıracağız.
thy bilançosunun hakkıyla yükseliyor.pegasus ise sığ olduğu için birazda spekülatif olabilir.thy nin tek dezavantajı kamu hissesi olması olabilir.
BofA bugün SASA EKGYO SAHOL alıp THYAO TUPRS TTKOM satıyor,
https://i.hizliresim.com/iq2g0jy.PNG
Orta Asya borsalarında ılımlı ve güzel hava var gibi görünüyor. Bugün bizdede güzel şeyler olmasını bekliyorum. Çünkü bilanço fiyatlamalari hisseler üzerinde devam ediyor. Eski zirvesi olan dolar bazlı grafiginde 5,15 doları geçmiş görünüyor. Yeni zirveler deneyebilir benim görüşüm
Bakalım nasıl olacak.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY kendi kabına artık sığmıyor sanki. Planlar baya büyük ve önümüzdeki aylarda çok güzel gelişmeler olacak gibi sanki. Bu aşağıdaki medya haberi baya guzel şeyler söylüyor.
Ahmet BOLAT’ın Richard Quest ile yaptığı özel röportaj yayınlandı
Güncelleme Tarihi: 23/10/2022 09:05
2
2
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet BOLAT sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;
“Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada olan mega kargo hub’ımız SMARTIST’in devasa kapılarını CNN International’a açtık.
Objektiflere sığmayan büyüklükteki tesisimiz ikinci fazı tamamlandığında yılda 4 milyon ton kapasite ile dünyanın en büyüğü olacak ve ülkemize sağladığı ekonomi ile istihdam katkısını iki katına çıkaracak.
Gurur vesilesi tesisimizde attığımız binlerce adım sonrasında ise ünlü sunucu Richard Quest ile CIP salonumuzda hem dinlendik hem de gerçekleştirdiğimiz özel röportajda başarı hikayemizin detaylarını konuştuk.” dedi.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet BOLAT’ın ünlü sunucu Richard Quest ile yaptığı özel röportaj, CNN International’da yayınlandı.
thyroportaj5Ahmet Bolat “On yıl içinde kapasiteyi ikiye katlayabileceğimize inanıyoruz. Bu benim vizyonum.” dedi.
Türk Hava Yolları Başkanı Ahmet Bolat, daha fazla uçak ve kapasite planları başta olmak üzere havayolunun geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ahmet Bolat, mevcut uçak sıkıntısından ve Türk Hava Yolları‘nın kargo yatırımlarında da bahsetti.
Ahmet Bolat; “Ben gerçekten transit yolcuların peşinde değilim.
Transit yolcular Türkiye’ye 100 dolar getiriyor. Türkiye’ye gelen noktadan noktaya yolcular ise binlerce dolar getiriyor. Ben sadece göreceli miktarlardan bahsediyorum. Bu yolcu, sağlık hizmetleri veya golf turizmi için geliyorsa ekonomiye katkısı ise 3000 dolara çıkıyor. 3000’in peşindeyim, 100 doların değil. Elbette transit yolcular için her zaman koltuk olacak.”
thyroportaj2Ahmet Bolat; “Şu anda bir kapasite sorunumuz var. Şu anda yeterli uçağımız yok. Daha fazla uçak arayışındayız. Kapasite arzu ettiğimiz düzeyde olmayınca mevcut kapasiteyi en yüksek değerden satmak zorundayız. Transit yolcular için her zaman koltuklarımız olacaktır, İnsanları birbirine bağlamayı seviyoruz. Bu bizim gücümüze güç katıyor. Biliyorsunuz transit yolcular için İstanbul’da 1 gün konaklama önerimiz var. Bağlantılı yolculara bir gün İstanbul’da geçirin,otelinizi sağlayalım, yemeğinizi sağlayalım. İstanbul’u görün, gezin ve uçuşunuzu direkt uçuş olarak yapın, diyoruz”
“Bu sayede Richard, bu yıl Türkiye’yi 1 milyon Amerikalı ziyaret etti. Hedefimiz bunu ikiye katlamak. Türk Hava Yolları olarak bu yıl Türkiye ekonomisine 40 milyon dolar kazandıracağız.”
“Ayrıca Türk Hava Yolları’nda çalışan 75.000 çalışanımız var. Türk havayolları, Türk ihracatında ve Türk ekonomisinde büyük bir parametredir. “
Ahmet BOLAT ve sunucu Richard Quest birlikte Smartist kargo ve ekipman kontrol alanlarını, tehlikeli madde, özel kargo ve transit kargo alanlarını gezdiler.
Sunucu Richard Quest, pandemi sırasında hava kargonun bir çok havayolunu kurtardığını hatırlattı.
Tavsiye içermez medya haberi dir
BNP. 186 ile al verdi
BofA bugün EREGL THYAO alıp TUPRS KCHOL satıyor,
https://i.hizliresim.com/5evo85i.PNG
Tombul şarz oluyor, karakteri gereği %25 bir anda zincirleme yukarı çıkar. ✈ YTD
💯 💯 💯
🧿 🧿 🧿
Üç haneli rakamları ben yıl sonu bekliyordum. Beklediğimden erken oldu, hadi hayırlısı. Hissedarlara bol kazançlar.
Türk Hava Yolları (THY), Rusya uçuşlarında koronavirüs tedbirlerinin kaldırıldığını duyurdu.
THY'nin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede, "Rusya'da uygulanan COVID-19 tedbirleri sona ermiştir. Bu ülkeye girişlerde aşı kartı ya da PCR testi ibraz etme zorunluluğu yoktur. Keyifli seyahatler." ifadesi kullanıldı.
“Dünya şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımını Antalya’da Ocak ayında yapmayı planladığımız müdür ve üstü yöneticilerimizin katılacağı “TK-Zirve” kampımıza davet ettik. Resesyon nedeniyle 2023’ün Dünya’da özellikle de Avrupa’da kolay geçmeyeceğini biliyoruz. Ayrıca %10’un üzerinde de büyüme hedefimiz olacak. Şartlara meydan okuma, odaklanma, azim ve dirayet konularında milli futbolcularımızdan alacağımız dersler olduğuna inanıyorum.” YKB AHMET BOLAT
🧿 Bu Azimle % 10 da az kalır.🧿
https://www.linkedin.com/posts/ahmet...ium=member_ios
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, Herkes kendi kararında HÜRDÜR.
“Türk Hava Yolları (THY), Uzak Doğu uçuşlarına bir "öğleden sonra dalgası" eklemeye hazırlanıyor.
Bu sayede, Avrupa ile Asya arasında taşınan aktarmalı yolcu sayısının daha da artırılması hedefleniyor. “ @havayolu101
✈Çok güzel hareketler bunlar✈
https://twitter.com/havayolu101/stat...pySkBRx92oeM2Q
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, herkes kendi kararında HÜRDÜR.
“THY, Irak'ın Kerkük ve Türkmenistan'ın Türkmenbaşı şehirlerine tarifeli sefer başlatılmasına karar verdi.“ @ havayolu101
https://twitter.com/havayolu101/stat...pySkBRx92oeM2Q
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, herkes kendi kararında HÜRDÜR.
Arkadaşlar Tombulun bilanço tarihi belli mi?
2. Çeyrek açıklandığında hisse 60’dan 100’lere geldi. Şimdi 3. Çeyrekten son çeyreğe aynı performans gelirse en az 160’lar gözüküyor. YTD. ✈
Sn antepli arkadaşımızın bu paylaştığı kâr rakamlarına aynen katılıyorum. Eger bu rakamlar gelirse yaklasik %40-50 arasi bilançosunda ozsermaye olacağını düşünüyorum ben. Bu da cok guzel rakamlar demek bence. Şu ortamda bu kadar güzel kâr yapacak yapan firma çok nadir. THY için çok güzel artı gelişmeler var. Mesala Katar dunya kupasına uçak kiralayacak. Kış turizmi yavaş yavaş etkili olacaktır havacılıkta. Ayrıca UEFA sponsorluk reklamları var. Uçuş rotaları artıyor. Uçak ve personel yetmediği için yeni gelen uçaklar yanında yeni kiralamalar da olacaktır. Ayrıca personel alımları da olacak. Yani işler kısaca iyi gidiyor demek ki. Böyle devam etse bile THY nin gelişmesine fazlasıyla yeterli bence. F/k orani 3,5 lara yaklaşacak. JCR derecelendirme kuruluşu bile AAA ile en yüksek notu vermiş bize. Bunların etkisi yavaş yavaş görülecektir diye düşünüyorum. Pandemi den bıkmış insanlar artık kapanmak istemiyor, doya doya gezmek istiyor. Rusya ve Avrupa açığını zaten THY fazlasıyla avantaja dönüştürüyor. Açıkçası bence işler tam anlamıyla tıkırında gibi görünüyor benim gördüğüm. 2023 te yeni uçaklar da filoya eklenecek zaten. Kargo bölümü deseniz bu bolumde büyümeye devam ediyor. Merakla izliyorum hergün. Ufak duzeltmeler oluyor haliyle ancak bana normal geliyor. Uzun vade çok umutluyum bu hisseden.
Medya haberlerinde 2 Kasim bilanço tarihi deniliyor. Çok az kaldı. Bu bilanço ile degeri daha da anlaşılacak bu firmanın. Onceki bilançoların benzeri olur diye düşünüyorum bende (Önceki 2 bilançosunda da yükselişi devam etmiş)
Yil sonu belki 125 yapabilir belki de 170 yapar. Yani bunu tahta yapicilar, balinalar karar verecek. Ama muhteşem bilanço ile bu iş burada bitmez. Orta ve uzun vade düşünürsek bunun devami gelir diye düşünüyorum
Dik dur eğilme bu yatırımcı seninle :evil:
BofA bugün THYAO PETKM alıp AKBNK EREGL satıyor,
https://i.hizliresim.com/neyjjs1.PNG
Öyle yada böyle endeksi Tombul olmadan ne tutabilirler ne de yükseltebilirler. Her halükarda endeks 4000 leri aşacaksa Tombulun karlılık trendine ihtiyaçları var. YTD ✈
BOA ne yaparsa o oluyor, yazık!
Yerli 🐀 ile bir yere kadar.
Sn agha , merak etmeyin özsermayesi belkide %40-50 arasında artış yapan bir şirket buralarda fazla durmaz benim görüşüm. Yeni gelecek Bilanço ile pd dd oranı tekrardan 0,70 lere falan düşecek. F/k orani tahmini 3,5 lara düşecek. Ama bu bilançoda artış ve şirketin yoğun çalışmasına bakinca ve personel olsun, uçak alımları olsun biran önce bunları çözmeye çalışıyorlar. Yani işler baya baya iyi ve Aralık bilançosu bile yine tarihi olacaktır (her sene 12 nci ayda gelen bilançolar içinde en iyisi olacaktır sanırım)
Büyüme olayi bitmedi ve son gaz devam ediyor diye düşünüyorum ben. Çünkü işleri full ve personel ile uçak alımları var gündeminde. Bunlar çok iyi gelişmeler.
Bu yüzden yerli yatırımcı da götürebilir hiç belli olmaz bence. Bankaları görüyoruz. Bazı büyük şirketleri görüyoruz. Yabancı kendi kafasına göre Amerikaya göre şekil alıyordur. Ama Yerli yatırımcı kafasına yattığında burayada akabilirler. THY daha bence tam anlaşılamadı yatırımcılar tarafından. Bilanço gelsin o zaman görücez neler oluyor. Kimler aliyor ve hisse nereye gidiyor diye bakacaz bakalım. Sene sonu bakalım nereye götürecekler hisseyi.
Heleki Tav i yada pegasus u öneren aracı kurumlar neden THY yi önermez çözemedim. Ama bu rekor bilançoyu gören yatırımcı yeniden şekil alacaktır sanırım
Tavsiye içermez kendi düşüncem dir.
“Ahmet BOLAT; Karın %10’una karşılık gelen primlerin 8 Kasım da hesaplara yatacağını açıkladı ama rakam vermedi.”
Tebrikler Başkan👏 Darısı biz yatırımcılara TEMETTÜ🙏
https://twitter.com/muratherdemm/sta...tv5Fkw0lSAckGA
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi olmayıp, Herkes kendi kararında HÜRDÜR.
Böyle bilanço beklentili şirket satılınca, tombul bile olsa kıllanıyorum
Ay sonu satışları.