biraz açık anlaşılır yazarmısınız beyfendi.?
Printable View
Kar 1 milyar geldi , ceyreklik 900 e yakin . Insaat kar yazmis , tarim zarar yazmamis
İnşaat kısmından kar yazmaları önemli, yarına olumlu yansır diye düşünüyorum.
Kar 1.077.608.000tl...
SAYIN ARKADAŞLAR BİLANÇO 6 AYLIK 1,077.608 milyar kabaca 1,077 milyar kar beklenti üzerinde kar gelmiş.dönem karı 972 milyon tl. dönemsel olarak %48 karı artmış
Buna şükür hayırlı olsun tüm ortaklara
30 lara haftaya belki bir ihtimal merhaba diyebilir yeni zirve yaparak..endeks hergün zirve tazeliyor...diğer hisseler aya çıktı..teko haala tek tek yumurtluyo...kankası 62 lerde geziyo..az olsun bizim olsun misali buna da şükür....
Beyler sakin rehavete kapilmayin, maillere baskiya devam edin . Bu hirsizlar santiyelerde bizden caldiklari paralari almadan , seffaf olmadan , ortaklarina saygi gostermeden Hicbir sey degismis sayilmaz . Bakiyorum Twitter da sirketin icini bilmeyenler gaza gelmis , bu onursuzlar sene sonunda adam gibi Bilanco aciklamadan benim fikrim degismez
Caglar Bey ,
Son 3 bilancomuzdaki Kharampur alacaklarının degeri neden birbirlerinden farkli . Bilancoda yazılanları aynı şekilde kopyalıyorum .
2021/12: Rapor tarihi itibari ile projenin tahmini maliyetlerinde bir artış görülmesi üzerine proje sonunda, 2021 yılında ayrılan ilave 486.611 karşılıkla beraber, toplam 820.011 (6.745.878.464 Rus Rublesi)
2022/3: Rapor tarihi itibari ile projenin tahmini maliyetlerinde bir artış görülmesi üzerine proje sonunda, 2021 yılında ayrılan ilave 504.724 karşılıkla beraber, toplam 1.324.736 (7.646.776.151 Rus Rublesi)
2022/6: Rapor tarihi itibari ile projenin tahmini maliyetlerinde bir artış görülmesi üzerine proje sonunda, 2021 yılında ayrılan ilave 687.726 karşılıkla beraber, toplam 1.507.737 (4.671.823.849 Rus Rublesi)
Bu is ruble olarak alındı , ruble olarak zarar yazıldı . Hani nerede 1 ceyrekte 3 milyar ruble alacak alındı da biz niye gormuyoruz . Neden bir anda bu rakam dustu ?? Bana yine diyeceksiniz ruble dolar cevirmeden kaynaklı muhasebe durumları vs .Zararı yazarken cayır cayır yazıyordunuz , noldu alacakları alacagımıza yakın rakamlar dusmeye basladı birden . Dolar bazlı bilanco da tutmuyorsunuz ruble ile almıssınız , bize gecirirken ruble geciriyorsunuz ee Ruble deger kazanınca neden dusuyor kardesim bu rakam . Ruble devalue olurken cayır cayır sokuyordunuz zararları bize noldu degerlenince ne degisti .
Siz bu bilancolarla coluk cocugu kandırırsınız , en suphelendiğim merak ettiğim yere baktım daha diğer detaylara girmedim . Harath vs kimbilir oralarda ne var . NEDEN 3 Milyar ruble kayboldu !!! Nerede bu rubleler . HEDGE falan demeyin 2020/12 de ruble devalue vs diye o zaman zarar gecirdiniz . Bana Bilal e anlatır gibi cevap verin lutfen .Artık bıktım sizin tutarsız bilancolarınızdan
Arkadaslar yine dumen var bilancoda alacakları dusurmeye baslamıslar kur farkı cevirim olaylarından , inceleyin . Didikleyin bu hırsızlara itibar etmeyin , bir cicekle bahar gelmez bunlar seytana pabucunu ters giydirirler
Ortak Altin yumurtlayan tavuk gubre tarafi var . Limanlar kapasitesi iyi kullanilmamasina ragmen standart geliri var . Sikinti insaattaki katakulleler ve sirketin ortaklarina karsi tavri . Tekfenden ucuz piyasada cok az kagit var , Sahol / Algyo / bankalar disinda her sey cok prim yapti zaten ederlerine gore . Piyasa kar ve buyumeyi fiyatlamada kendine referans aliyor ancak ben icsel degere eldeki kaynaklara arsalara potansiyele daha cok bakiyorum belki yanlis bir bakis acisi ama gider yarin bir firmasini satar arsasi degerlenir o beklentiler beni daha cok heyecanlandiriyor bir sirket icin . Tek cicekle bahar gelmez ,ben sahsen 2022/12 de dumen gormeyene kadar temkinli olma taraftariyim. Aldigim duyum Dunya kupasi sonrasi alinacak bir yol isi var Katarda , filipinlerde metro isine dogusla teklif veriyorlar ( duydugum kadariyla 3 milyar dolarlik is ) , bunlar guzel beklentiler ancak katakulle gormeyecegimizden emin olmamiz lazim . Surdurulebilir bir yatirim ve seffaf yonetim sart
Bilanconun Hicbir oneminin olmadigi kisa vadede ortaya cikti yine . Bir tekfen klasigi
Sabah yatay açılan ve sonra eksiye düşen tekfenden daha kötü bir şey varsa o da sabah gaplı yukarı açan tekfendir böylesi daha iyi bence 😂
O gapler tekfende acik kalmazdi , kesin kapanirdi dogru diyorsun ortak , boyle kucuk tesellilerle hayatta mutlu olmak mumkun :)
Endeks çok şişti trade eden arkadaşlar 2820 üstü ve altı olarak duruma bakarsa rahat ederler 2820 altı kapanışlar alım tarafında saatlik işlem yapanlar için riskli tekfenle evli olanlar için sıkıntı yok nasılsa 2.5 dolardan önce boşayamazsınız kavga gürültü devam
Fena olmuyor aslında lot artırıyorum öyle zamanlarda ama yinede sövdürüyor kendine Tekfende yaptığım tradeler maaşa yüzde 20 zam almışım ama enflasyon yüzde 80 durumundaki sevinç ve üzüntü bir arada olan kasvetli trajikomik bir hal alıyor kazanırken bile kaybettiren her şartta kendine sövdürmeyi başaran efsane bir hisse
Sayin Karani
Telekonferans linkini nereden bulabiliriz. Onceden dinlerdik , ulasmak icin ne yapmak gerekir
Nasıl bir kağıt oldu bu
Kar da açıklasa, zarar da açıklasa düşüyor
Maxi ortağın yazdıklarından anladığım kadarıyla alacak miktarı İle oynamışlar ?
Yil sonunda bekleminmedik bir hareket olursa bu sefer bağımsız YK üyelerini mahkemeye vereceğim
Bu kağıdın gerçek gidişatı yıl sonunda belli olur
Tam denetim sonrası
Birleselim , bunlari sosyal medyada her platformda rezil edelim , siyasilere ulasalim . Mahkemelerde yillarca surunuruz . Bu insanlar icin en etkili cozum itibar suikastidir, ne olduklarini herkes bilmeli . Yandas milletvekili, gazeteciler, herkese ulasin . Ne olduklarini herkes bilsin bi tane namuslu adam cikar elbet
Biri 44,50 diğeri 40,40 bir başkası 35,70 fiyat vermiş. Hisse orda 27 de duruyor çıkacaksa madem buyurun alın. Hedefi birde kaç senede göreceğini söyleyinde bilelim.
Bir kaç gündür buralardan alım yapanlar oldu. Onları dökmeden götürmez bu kansızlar.
SOCAR ile ilgili Bilginer ve acaiplikler sinsilesi
https://socarpolymer.az/uploads/file...sh-version.pdf
SOCAR kendi sitesinden
Sale volumes
grew by 5 times from 26,000 to 136,000 tons, while revenues
rocketed from $30 mln to $224 mln USD.
2021 yılında satış hacmi 5 katına çıkmış ve ciro da 30 milyon dolardan 224 milyon dolara (8 katı) çıkmış.
Bu SOCAR cephesi
Peki Tekfen cephesi ?
SOCAR Şirket % 10 değeri 100 milyon dolardan 50 milyon dolara düşmüş
Nasıl oldu bu?
Sihirbazlık [emoji3287] resmen ??
Bir tekfen klasigi !!! Dusen endekste Bilanco Iyi kotu farketmez , adami yamultur . Allah belani versin Senin gibi sirketin
Peşpeşe hedef fiyat yükseltmelerinden belliydi. Şaşırdık mı? Tabiki hayır.
Batti mi acaba sirket, lan notr ol bari.
Kredi faizlerine üst limit gelecek diye bir dedikodu çıkmış artık mal kapmak için mi yoksa gerçek mi bilmiyorum.
Pazartesi çıkar ortaya. YTD
Oyle de sayin karani bunun tekfenle ne alakasi var 🤣🤣yine en fazla biz dustuk , yarinlar yokmus gibi sattilar . Ben de sabah yatay atinca dedim senelerdir kotu acikliyor bir kere hasper kader fena gelmedi belki surerler kaldiracli isleme girdim Agir tokatlandim :)
Bu arada Telekonferans notlari var mi ulasan paylasirsa sevinirim . Belki olumlu bir seyler varsa Pazartesi Seans acilmadan paylasilir bi ivme kazandirir
Dediğiniz gibi Tekfen ile alakası yok konunun ama bu puştlar her zaman fırsat kolluyorlar biliyorsunuz. Telekonferans konusunda da bende bilgi yok maalesef. Doğrusu grafiğe bakınca 5 ten sonra daha fazla vermişler gibi, belki de tele konferans ile ilgilidir. YTD
Telekonferansla ilgili degildir ben canli takip ettim piyasayi , Viop +1 den -1.5 lara gelirken bizi de budadilar. Zaten eksi gidiyorduk zaten dusmeye yer ariyordu bahane oldu
Esasen bu defa iyi bilanço açıklamış bence. Marjlar hayli yükselmiş. Hem hasılat hem kâr rakamları beklentilerin üzerinde gelmiş. Brüt kâr çeyreklik bazda neredeyse beşe katlamış. Ama sıkıntı şirket yönetiminin istediği zaman istediği gibi bilanço açıklayabilmesi yani güvenin ve öngörülebilirliğin olmaması. Daha önce de söylemiştim, bu adamlar 500 milyon kâr beklenirken zarar açıklar, zarar beklenirken 1 milyar kâr açıklar, milleti havada karada her türlü düzer. Aslında şu kağıda yorum yazmak bile abesle iştigal, neyse.