%30'luk kısım sıfırlandı mı ondan emin olamayız ama %60'lık kesimin sağlam zararda olduğuna inanıyorum. Adamlar çok fena oyuna getirdi milleti.
Printable View
bu bankalara dayatma mide bulandırır ben söyliyeyim...
zorlama işler ters teper...
zorla tl ye geçin demekki sıkıntı büyük algısı yaratıp daha çok dolara yönelmeye sebep olur...
10 tl olan kalemi bir arkadastan aldım..seneye aynı kalemi sana alacağım dedim..bir sene geçti kalem 12 tl oldu..ben adama kalem yerine para versem 12 tl ödemem gerekir..şimdi bu 2 tl fazlalık haram mı? hayır aynı malı almak için ödediğimiz ücret..13 tl versem faiz olacaktı..enflasyon oranın üstü faize girer..şu an ülkedeki enflasyon banka mevduatlarının çok üstünde olduğu için faiz konusunda vatandaş ekside aslında..
uzak vade dolar kuru 15 üstüne atıyor teker teker...
15,30-15,50 tavanları var...
https://i.hizliresim.com/j0jlrze.jpg
Atışmaları özelden yapsanız, lütfen, lütfen..
ABKA ve discretus dostlarım bu tartışmayı özelden yaparsanız daha iyi olmaz mı ne dersiniz ?
Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
BDDK Çarşamba gününün verilerini yayınladı:
http://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
Çarşamba günü de döviz tevdiat hesaplarından kur korumalı TL hesaplarına geçmek bir yana,tersine döviz fiyatlarındaki düşüş ile yurt içi yerleşikler döviz almaya devam etmiş ,Çarşamba günü döviz tevdiat hesapları 610 milyon dolar artarak ,261.029 milyar dolardan 261.639 dolara yükselmiş.
TL mevduatlar ,ise kabaca 2.25 milyar TL artarak 1.831,046 trilyon TL den 1.833,299 trilyon TL'ye çıkmış.(Aslında TL kredi alanlara 3.617 milyar TL'lik mevduat hesabı açıldığı için gerçekte ..1.37 milyar TL'lik TL mevduatlardan çıkış olmuş.)
BDDK Perşembe gününün verilerini yayınladı:
http://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
Geçen hafta Pazartesi gününden sonra döviz tevdiat hesaplarında artış görmüştük.Perşembe günü ise, 369 milyon dolarlık hafif bir düşüş gözüküyor.Pazartesinden sonraki 3 gün içinde ise ,döviz tevdiat hesaplarında 1.609 milyar dolarlık artış gözüküyor..
TL mevduatlar ,ise kabaca 7.740 milyar TL artarak 1.841 trilyon TL'ye yükselmiş(Aslında TL kredi alanlara 6.4 milyar TL'lik mevduat hesabı açıldığı için gerçekte 1.34 milyar TL'lik TL mevduat artışı olmuş.)
Twitter'da yüksek takipcili bir kaç dallama millete banka hissesi alın diye çaktırmadan öneride bulunup sanayilerden çıkardı şimdide bankaların içinden geçiyorlar. BDDK ceza kesecekse gidip bu pustlara kesmeli yada suç duyurusunda bulunmali
Dün banka revaştaydı..
Bugün değil.
Gündem o kadar çabuk değişiyor ki ülkede.
Suçlu masum sürekli yer değiştiriyor..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne oldu memed efendinin diiiiiiiiiiiiiiiip banka analizi , dolar aşağı geldiğinde TAVAN serisi diyordu arka sayfalarda:)
teknik yoktur diyor ya, memed yoktur onun haricinde bu areneda herşey var.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: 'Sade vatandaşın dolarla ne alakası var?'
https://cumhuriyet.com.tr/turkiye/ha...lamasi-1895877
akçay cevap ver ne işin var:)
Borsanın kırmızı allerjisi aynen devam ediyor..
Geçen haftaki bir kaç günlük taban lardan sonra aynen devam ..
Kırmızıya geçince bi uyanıyo bi celalleniyor bi azıyo bi kuduruyo..
Gününe göre joker birkaç kağıtla devam ediyorlar..
Mart sonrası vol.2 vizyonda..
Akçay abi isctr günlük alttan destek çizgisi atarmisin,mobildeyim. Yada müsait olan bir arkadaş ciziktirirse sevinirim.
şimdi noldu yani. millet bu döviz korumalı mevduata geçmiyorsa nolcak nasıl olcak bu işler ?
yasak elma dizisindeki entrika havuzunda yaşıyor gibiyiz as
sürekli bir dalavere sürekli bir ali cengiz oyunu sürekli bir kutsal damacana
TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin ihale takvimi yayımladı
TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin ihale takvimi
yayımladı.
TCMB'nin yayımladığı ihale takvimi:
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...af6149-nU0nxX1
Önemli Not: Bu haberde ilişkili internet sitesine link bulunmaktadır.
Kullanıcılarımızın habere erişmek için Manşet'in üst kısmında yer alan linki tıklamaları yeterlidir.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
Anlayana çok şey anlatıyor.
https://i.hizliresim.com/epqj0bs.png
Bunun sonuç vermesini düşünende ciddi beyin hasarı vardır.
Ekonomide yeni icat çıkarıp ondan sonuç beklemek, ne diyeyim ..... :kahkah:
Neyse, ben toplamaya devam edeyim. :halay:
Durmak yok, HIZLI fakirleşmeye devam.
Durmak yok, hiper enflasyona merhaba.
xu100 1889 altı saatlik kapanışlara başlarsa sert aşağı gidebilir. 1770-1800 civarına ineceğini düşünüyorum
Kesinlikle öyle. Enflasyon, hayat pahalılığı , dolar artışı hepimizi perişan ediyor. Biz Londra da yaşayıp da buraya yazmıyoruz. Dolar düşebileceği kadar düşsün tabi. Ama çıksın diye gayret edip sonra terse düşürürsen insanları, sonra her gece TV - TV gezmek zorunda kalırsın. Her TV ye çıkışında da pot kırar ve komik duruma düşersin.
Umarım düzelir herşey. İnsanlar sadece dinginlik istiyor. Doları 5 lira yap ama 1 sene sonra 6 olsun. Sonraki sene 7 olsun. Biz bunu istiyoruz. Ama 1 haftada %60-70 aşağı yukarı marj yaratırsan herkes farklı düşünür.
Yukarı çıkarken mağdur
İnerken mağdur yaratan şey...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
nadir yaptığım bi şey yapmaya karar verdim, portföy oluşturdum ve piyasa izlemeyi bıraktım.. izlersem satarım gibi geliyor, bi noktada kırılır direncim, zira piyasayı yapanların gün içi çizdiği resim- yani benim gördüğüm resim- tamamen fiksin tuzağı
UYAN TÜRKİYEM UYAN benzin motorin olmuş 10 tl üzeri fosil araba alıp paralarıda benzin motorin aşkına depoda yakağına elektrikli al
arabayı 2-3 yılda bedavaya getirirsin.
Dünyada bu yıl satılan her 100 araçtan 10'u elektrikli oldu
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, bu yıl dünyada satılan her 100 araçtan 10'unun elektrikli olduğunu ve bu oranın 2019'daki yüzde 2 seviyesine göre ciddi bir büyüme gösterdiğini bildirdi.
Birol, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi tarafından hazırlanan "Türkiye Elektrikli Araçlar Görünümü 2021" raporunun tanıtım toplantısında, iklim değişikliğiyle mücadelede temiz enerji teknolojilerinin kritik önemde olduğunu dile getirdi.
Yenilenebilir enerji, nükleer, dijitalleşme ve hidrojenin içinde bulunduğu yeni ve temiz bir enerji sisteminin doğduğunu belirten Birol, şöyle devam etti:
"Elektrikli araçlar bu sistemin ana kolonlarından birisi ve çok hızlı bir gelişim görülüyor bu alanda. Dünyadaki tüm otomotiv üreticilerinin en önemli gündem maddesi elektrikli araçlar. 2019'da dünyada satılan her 100 aracın 2'si elektrikli araçlardı. Bu yıl ise bu oranın yüzde 2'den yüzde 10'a yaklaştığını görüyoruz. Gelişme iki büyük pazarda görülüyor. Bunlardan birisi Çin. Bu ülkedeki her 100 arabanın 15'i elektrikli. Avrupa ise ikinci büyük pazar. ABD elektrikli araç pazarı açısından üçüncü önemli ülke. ABD'de çıkmak üzere olan ikinci ekonomik toparlanma paketinde elektrikli araçlara çok büyük bir destek gelecek gibi görünüyor."
Çevreyi koruma hedefleri ve rekabetin elektrikli araçların gelişiminde belirleyici olduğunu ifade eden Birol, şirketlerin de kendilerini gelecek için hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.
Birol, elektrikli araçların içten yanmalı motorlara göre daha maliyetli olduğunu ama 10 yıl önce 1100 dolar seviyesinde olan batarya maliyetlerinin 120 dolara kadar düştüğünü dile getirdi.
Elektrikli araç sektörünün başarılı şekilde büyüdüğü ülkelerin başarılı hükümet stratejileri olduğunun altını çizen Birol, bu kapsamdaki politikaların belirleyici olduğunu kaydetti.
- "2040'ta bütün şirketlerin karbon nötr araçlar üretmesi şart"
Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş da yatırımları arasında hücre teknolojilerinin yer alacağını ve otomobil dünyası dışındaki enerji depolama teknolojilerinde de çözümler oluşturacaklarını ifade etti.
Bataryanın yanı sıra kısa bir süre önce şarj istasyonları için de yatırım kararı aldıklarını belirten Karakaş, "Ülkemizdeki şarj altyapısının hızlı bir şekilde yaygınlaşması, elektrifikasyona geçişi hızlandıracak. Bu nedenle, bu işe girmek üzere bir şirket kurduk. 2022 başından itibaren de hazırlıklarını sürdüreceğiz." dedi.
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün de otomotiv sektöründe büyük bir dönüşüm yaşandığını, sektörü bekleyen birçok da zorluğun olduğunu söyledi.
Yenigün, Avrupa Birliği'nin yürürlüğe koyacağı Yeşil Mutabakat'ın otomotiv sektörü için de belirleyici olduğuna dikkati çekerek, "OSD üyelerinin birçoğu 2030'da otomotiv üretimlerinin birçoğunu elektrikliye çevirmiş olacak. Otomobiller, ticari araçlar ve hemen ardından da ağır vasıtalar dönüşümü yaşayacak. Neticede, Türkiye'de otomotiv sektöründe karbon nötr olma hedefleri 2040'a kadar sağlanmış olacak. Türkiye'nin hedeflediği tarihin çok önünde biz otomotiv sektörü olarak bu değişimi gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.
Türkiye'de otomotiv sektörü için iki net hedef olduğunu dile getiren Yenigün, "2040'ta bütün şirketlerin artık karbon nötr araçlar üretmesi şart. 2053'te ise Türkiye'deki tüm araç parkının değişmesi gerekiyor ve her iki hedef de çok çalışmamızı gerektiriyor." değerlendirmesinde bulundu.​​​​​​ ​
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bu arkadaşlara sormak lazım aynı ülkede mi iş yapıyorlar. Bu kadar fark olur mu arkadaş? Hele hele o 5.50-6 diyenler. Ayıp yahu.
https://i.hizliresim.com/jdka965.png
Bu cumartesi yayınlanan kararname ile tüm herkesten (sadece asgari ücretliden değil) AGİ nin kaldırıldığı söyleniyor. Öyle midir ?