2023 hedef 23 çalışır mı diye espiri yapıyordum...
sağolsunlar, bu kafayla cumhuriyetin 100. yılına özel 100de yaparlar. :he: :he:
Printable View
Yarın Ereğlinin temettüsü yatacak. Acab kur korumalıya yatırsam mı, bu seviyeden girilir mi ki?
Brezilyaya doğalgazık lâzım değil, petrol lâzım değil, şimdiki dallama gider aklı başında biri gelirse götü rahat kurtarırlar, bizimkisi ise hep tehlikede.
mesela yani dedik , sandık kondu önüme , ya Hamza dedi gaipten bir ses ( irkilmedim hazırlıklıydım çünkü ) üç adaydan birisini seçmek zorundasın , seçmeme şansın , boş oy atma şansın yok.
1) Özdağların Ümidi
2) Mustafa TikTok Yellowrose
3) İncelerin Tiny Muharrem
mejburen tiktokçu dayıya mührü basardım
https://pbs.twimg.com/media/FOjft-UXsAY5mTo.jpg
:whistling:
Ukraynada savasan rus askerlerinin yaridan cogu dagistanli obur yarisida obur azinliklar
Putin bir super zeka
https://twitter.com/kamilkazani/stat...fMv1jExZg&s=19
çıtırtılar, kırtırtıya.... :yes:
İzahı kolay; Cari açık .. özellikle 2013 sonrası Türkiye ekonomisi cari açığını önce portföy yatırımları ağırlıklı, 2018 sonrası ise rezerv yakarak fonlamaya başladı.. artan açık pozisyon ve kur riski, enflasyonla birlikte kuru patlattı..akp dönemi birikimli cari açığı 500 milyar dolardan fazladır..
Brezilya ekonomisi ise net hammadde ihracatçısıdır. Son 10 yılda ortalama yıllık cari açığı 5 milyar dolar civarıdır..ayrıca portföy yatırımlarından vergi alırlar..bizde olduğu gibi sıcak paranın önüne yatmazlar..
Ticaret Bakanı Muş: Her şey stabil olsa, emtia fiyatları bu kadar yükselmemiş olsa enflasyon da bu kadar olmayacak
:vk:
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/st...40413255421954
Geçmişte hem yüksek enflasyon yaşamış hemde devülasyonlar görmüş birisi olarak ben hergün fiyatların değiştiğine hiç şahit olmadım..
2022 ocaktan beri herkes kafasına göre zam yapıp duruyor , hem devlet hem üretici milleti dikmeye and içmişler...Dar gelirli zaten ayvayı yedi orta gelir grubu 1-2 tık aşağı indi,
Bu süreç devam ederse sadece bankada milyon dolarları olan çok az bir mutlu azınlık hariç herkes fakir statüsüne geçecektir.
Toplum da yerel seçimde biraz uyanır gibi oldu ,yine uykuya dalar mı yoksa kalkıp duşunu alarak temizlenir mi onuda bir yıl sonra göreceğiz...
Adamın emtia fiyatlarının artmasının, zaten enflasyon olduğundan haberi yok.
Deniz bitti emme, ahalinin % 35-40'nın sürünse de umurunda değil.
Bugün yerel markette 5 okkalık şekerleri talan etmişler, Tavşanlı'da ilk defa gördüm.
II. Dünya savaşında olduğunu asla söylemezler, CeHaPe şeker yokluğundan millete incirle çay içirdi derler.
siyasal islam'a geçip , arkası tuğralı doblo'dan , çakarlı siyah passata terfi eden var mı burada ?
Rahmetli dedem II. Dünya savaşında tahsisle 4 kamyon lastiği almış, kamyonu satınca lastikler de gitmiş tâbiki, fakat vay sen tahsisli lastiği sattın diye, 3 ay Balıkesir cezaevinde yatmış.
Dedem şartları bildiğinden, bir kere bile bundan şikayet etmedi ve ömrü boyunca CHP'ye oy verdi.
bu ülkenin açlıkla imtahan olacağını düşünüyorum. :yes:
Cumhuriyetin ilk yıllarında iki tane uçak fabrikası kur , üstelik ürettiğin uçakları ihraç bile et , sonra kamu özel sektör işbirliğinde örnek model ol , sosyal devlet anlayışının en nadide örneği ol ... nereden nereye....
Bu gece motorinin litre fiyatına 1 lira 37 kuruş zam gelmesi bekleniyor.
Ülkede dolarcilari zengin etmekten başka bir işe yaramayan ekonomik programın derhal sonlandirilmasi gerekiyor.
Dolar tek haneye geri döndürülüp bu saadet zinciri bitmesi gerekiyor ne arabaya biniliyor ne alışveriş yapılıyor.
Yeşil sever yesilcilerden illallah geldi artik
İran'da mazotun litresi 35 -50 kuruş TL civarında. Ne oluyor inanilir gibi değil.
Çok yanlış düşünüyorsun...Sorun dolarcılar değil...Tam tersi elinde dolar tutanda zararda...Birçok ürünün fiyatı 2 yılda %1000 varan zam yedi...2 yılda dolar %100 yükseldi...
mesela en sade örnek ; 0.85 kuruşa satılan makarna bu gün 4.5 tl en ucuzu....Hesabını sen yap....
https://pbs.twimg.com/media/CjPVRocUUAAoE_1.jpg
Ayvaların turpların büyükleri heybede.!!!
Bu günler daha iyi günler.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Rusya savaş açtı varlıkları el konuldu ambargo koyuldu TL kadar parası değer kaybetmedi.
Neredeyse 1 aydır kapalı olup bugün 33 hisseyle açılan rus borsası %8,71 yukarıda...