Enpara 32 gun 27.5 *supriiz oran*
On hesap 92 gunluk 27.5 (250k ustlimit.)
Nkolay 26. 210 gun (182 gun ustu %3 stopajli bozulmazsa)
Enpara 32 gun 27.5 *supriiz oran*
On hesap 92 gunluk 27.5 (250k ustlimit.)
Nkolay 26. 210 gun (182 gun ustu %3 stopajli bozulmazsa)
Tanidigim butun emekliler çalýþýyor 3.5- 5k maasla geçinebilen varmi.
Vakýfbank ÖB Baðlanan para:
1.074.773,74-TL’ lik DDKKM hesabý güncellenmiþtir. Faiz oraný 12, dönüþ tarihi 03.04.2023’dür.
78.679,32-TL’ lik mevduat ise 32 günlük normal vadeli olarak baðlanmýþ olup faiz oraný 27,50 , dönüþ tarihi 31.01.2023’dür.
Piyasanýn Aralýk'ta yýllýk enflasyon beklentisi yüzde 67
Bloomberg HT Araþtýrma Birimi'nin anketine göre, piyasa aktörlerinin Aralýk ayý enflasyon beklentisi aylýkta yüzde 2,8, yýllýkta da yüzde 67 oldu
Bloomberg HT Araþtýrma Birimi'nin Aralýk ayý enflasyon beklenti anketi sonuçlandý.
Ankete göre, 15 kurumun medyan beklentisi Aralýk ayýnda TÜFE’nin aylýk yüzde 2,8, yýllýk yüzde 67 seviyesinde gerçekleþeceði yönünde oldu.
Ankette Aralýk ayýna iliþkin enflasyon için en düþük beklenti aylýk yüzde 1,4, en yüksek beklenti yüzde 4,1 oldu. Yýllýk enflasyon için ise en yüksek tahmin yüzde 69,1, en düþük yüzde 64,6 seviyesinde gerçekleþti.
Kasým ayý Bloomberg HT Araþtýrma anketine göre 17 kurum yýl sonunda enflasyonun yüzde 68,60 seviyesinde gerçekleþmesini bekliyordu.
Bu hesabi nasil yapmýþlar 2.8 ile 67 ye nasýl düþmüþ bilen biri yesillendirirse sevinirim
Baz etkisi Hocam :)
2021 yýlý Aralýk ayýnda TÜFE yüzde 13,58 oranýnda artmýþtý. Bu yýl %2,8 artar ise yýllýk enflasyon yüzde 84,39 düzeyinden %67'ye iniyor.
13,58-2,8= 10,78 Bu farkýn TÜFE endeksinden çýkmasýnýn oldukça büyük etkisi var.
Endeks bazýnda hesaplama yaparsak tam rakamlara ulaþabiliriz.
Ben diyorum ki:
Boyle basa boyle tarak....
Gerisini siz getirin artik :)
Syg,
Aralýk 2021 aylýk enflasyon oraný 13.58
Þu an ki aralýk 2022 hariç yýllýk enflasyon 84.39
Baz etkisi dediðimiz hesaplama yöntemiyle yýllýða ulaþmak için bir önceki yýlýn ayný ayýnýn enflasyon oranýný, güncel þu an ki yýllýk enflasyonuna böldürüyoruz.
Güncel yýllýk enflasyon 1,8439 / aralýk 2021 ayý enflasyonu 1,1358 = 1,6234
Çýkan sonuçtaki 1,623 demek 2022 nin ilk 11 ayýnýn enflasyon oraný demek.
% 62.34… yani 11 aylýk enflasyon = 2022 ocak ( dahil ) ~ 2022 kasým ( dahil )
Yýllýk enflasyonu bulmak için ise 2022 aralýk ayý enflasyonunu da bu sefer çýkan sonuç ile çarpýyoruz.
1,6234 x 1,028 ( aylýk 2.8 beklentisi ) = 1,6688
=
% 66,88 yýllýk enflasyon
Ben bu hesaplama yöntemiyle yapýyorum belki farklý daha doðru bir yöntem vardýr hocam saygýlar.
Bir taþla iki kuþ, iki milyon kiþi emekli olursa yerlerine yeni çalýþan alýnýr iþsizlik de ciddi düþer.
Devlet iki milyon kiþiyi iþe almýþ gibi olur.
Elbette bu kadar istihdam açýlmaz emeklilerin bir bölümü çalýþmaya devam eder ama nereden baksan yuzbinlerce yeni istihdam demek.
Bunlar gerçek veri deðil....Evet milyonlarca EYT li var ama yanlýþ hatýrlamýyorsam Özgür Endursun bunlarýn 600K emekli olmayý bekliyordu demiþti. Çalýþanlardan Memur kesim kovsan gitmez 65 yaþa kadar çalýþýyorlar..Dýþarýda iþ kurmuþ emekli olmayý bekleyen memurlarda var ama bunlarýn sayýsý çok deðil. Özel sektörde iþi maaþý iyi olanlar neden emekli olsun ki(þirket göndermediði sürece)...Hatta memuriyeti olan sonra da Özel sektörde çalýþan arkadaþým, yaþtan emekliliðe sevk edilince , torpille tekrar memuriyete dönmüþ emekliliðini dondurmuþtu.
Hepimizi dizecekler siraya..
Ben tuketimi kistim iyice.
Artik yurtdisinda tatil yaparim, yurtdisinda icerim ickimi, orada kiralarim burada vergi yuzunden yanindan bile gecemeyecegim araclari.
En son 3 tane son model cep telefonu getirttim, kayit hakki icin de gunu birlik Belgrad'a uctum..
Yedim ictim gezdim hepsi ciktiktan sonra 30.000 TL de cebimde kaldi, anlayin artik vergi yukunu.
Syg,
Piyasada gördüðüm
Mevcut iktidara oy vermemiþ kiþiler
Bizi emekli etti, eyt’yi yaptý
Ona oy vereceðiz diyenler var.
Gecen gun semtteki emlakci mail gondermis.
Evini sat Miami'den sunlardan birisini al burada alacagin kirann 2-3 kati tum vergiler ciktiktan sonra su kadar kira hesabina yatsin diyordu.
Syg,
bende bu popülizme arka çýktýðý için muhalefet e büyük tepki görüyorum yýllardýr asgari ücret artsýn eyt çýksýn iþçinin emekçinin yanýndayýz de ama oy oranýn artmasýn buna raðmen ayný politikaya devam ediyor Twitter da eyt çýksýn diyen muhalifler þimdi bu paranýn kaynaðý nerden bulunacak diye siyaset yapmaya baþlamýþ 1999 sonrasý için haksýzlýk oluyor demeye baþlamýþlar gülermisin aðlarmýsýn
Her sey millette bitiyor.
Millete dalkavukluk yapmayan, yedirmeyen, icirmeyen dagitmayan bu ulkede secim kazanamaz.
Bu millet avantacidir, belescidir, lupcudur.
Versin de nasil verirse versin der, nereden verecek demez.
Syg,
Kedilerede eyt olsun.mama fiyatlari cok artti.[emoji39]
2023 yýlýnda harç ücretleri yeniden deðerleme oraný olan yüzde 122,93 oranýnda artýrýldý.
Özel iletiþim vergisi ve damga vergisi de yüzde 122.93 oranýnda artýrýlýrýldý.
https://www.bloomberght.com/2023-yil...mlandi-2322301
Artýk iletiþirken dikkatli olun.:)
Emekli maaslarii kkm gibi odesinler.dolar arttikca aradaki farki odenebilir enflasyon oraninda.nasi.iyi fikir dimi.
Yasada gene eksiklik var 2 dönemi býçak gibi kesmek saçmalýk 1 günle yadadan yararlanmayý kaçýran 5.5 yýl daha fazla çalýþmak zorunda. Oysa her 1 yýlla kaçýran ve belli bir süreyebkadar olana mesela 2 yýl gibi orta yol birþey ilave etseler çok daha mantýklý olurdu
Bu konuda oldukça ilginç noktalar var. Mesela devlet emekliliði teþvik etti. Oysa sosyal güvenlik sisteminde emeklilik ötelenmeye çalýþýr. Burada yaþtan bahsetmiyorum. Kýdem tazminatý için kgf ve emekli çalýþanlarýn teþvik edilmesi için prim düzenlemesi gibi.
SSKlý olup primi tam yatan biri þu anda bir saniye durmaz emekli olur. Baðkurlular zaten durmaz. Geriye bir tek memurlar kalýyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Selçuk tepeli yaklaþýmý ile yeterince kiþiyi ikna edersek tüm tarým arazilerini betona gömebiliriz. Çünkü patron biziz.
Bu arada artýk merak eden kaldýysa aþaðýda geçmiþte anayasa mahkemesinin eyt ile ilgili verdiði karar var.
https://m.haberturk.com/adil-makul-o...mi-2542280-amp
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bence bizlere de 25 yýl çalýþan yani 9000 gün ödeyen otomatik olsun gibi bisey cýkarmalarý lazým olur
25 yýl çalýþmak yeterli süre
Ýster 15de baþlayýp non stop 40da emekli olsun
Ýster doktorasýný vs yapsýn 30da baþlayýp 55de olsun
25 yýlý doldurmayanda 65den sonra yaslýlýk aylýgý alsýn
24yýllýk prim ödeyen 60
23yýllýk prim ödeyen 61 yaþ
..
20de kalana 64yaþ en mantýklýsý
19 yýl calýsan 65
Batýdaki 65 67 yaþýnda oluyor ama adam gibi emekli maaþý alýyor bizde onun 8de biri zaten ondan uzatmaya hiç gerek yok.d
Ytd