Zbj 2 günlük 0.2869 .
Printable View
Zbj 2 günlük 0.2869 .
İşin ilginç yanı, benzer diğer fon VAY fena gitmiyor. BUY'da nasıl bu kadar çuvallayabildiler anlamış değilim.
Bir arkadaş Akpörtföy'den uzak durun demiş. Bunu zaman zaman ben de diyorum. Sadece başka rakibi yoksa, ilgili fonda tekse Akbank fonlarını almak lazım çünkü rakibi bi şekilde onu geride bırakıyor. Yabancı fonları biraz daha farklı tabi; onun muhtemel sebebi de, yıllar önce Citibank, %20 ortak olmuştu; o zamanlar Akbank ABD'deki operasyonlarını Citibank üzerinden çok geliştirdi, her alanda "uluslararası nitelik kazanmasında" Citibank çok yardımcı oldu; aslında Citibank büyük kar elde etmek için geldi, ama asıl yararlanan Akbank oldu, diğeri arkasına bakmadan çıktı bir süre sonra. Yabancı fonlarda da hala onların desteğini alıyor olmalılar.
Bu arada yazıldı mı bilmiyorum yine Akportföy'den BİST 100 Dışı Şirketler fonu ile Ata Portföy'den Havacılık ve Savunma Sanayi fonları geliyor. İkincisi için ben de burada zaman zaman sormaya yeltenmiştim o alanlarla ilgilenen fon var mı diye, iyi oldu.
Yapı Kredinin de Katılım Hisse Fonu açılmış.
Temettü dağıtan fonlarla ilgilenenler için, Foneria'nın FBC fonu da temettü dağıtımı yapıyormuş; bugün şans eseri gördüm, hem de bayağı yüksek verimle. Fiyatı da AYA'ya göre çok daha düşük, verim açısından GSP'yi fersah fersah geride bırakmış. Ama getiri olarak tabi epey geride.
Haklısınız. Fark ettiğim ilginç bir husus: Mesela Burganbank'tan katılım fonu aldığımda. katılım fonunun fiyatını sadece "bloke ediyor" ve öylece tutuyor; yani nemalandırmıyor. Halbuki diğer fonları, mesela değişken veya hisse senedi fonlarının paralarını, gecelik repoya koyuyor. Daha fon almadan faize rest çekiyorlar:)
bi ara bende vardı. uzun vadede başarısı tartışılmaz gibi ama bazan viop kaynaklımıdır nedir tuhaf hareketler yapabiliyor. birkaç kez aldım ama bir türlü ısınamadığımdan sattım. nhy fonunda da oluyor böyle tuhaflıklar bazan. onda da viop fazla ve arada terste kalıyorlar diye düşünüyorum.
Ak portföyün ARL fonu var bende o fena yönetilmiyor. Orta risk alanlar için bence iyi. BUY da var portföyün %1.5 u . Şu anda başabaştayım. Nispeten ucuza aldım. Bir ara %5 üzeri karı vardı satmadım. Daha fazla gider diye. Şimdi Yaklaşılık 6 ay oldu kazanç sıfır.:) Altı ay sonra ne olacak göreceğiz. ..:) Bu 100 dışı hisseler düştü mü tam düşüyor, yükselince de abartıyorlar. Benzerini IDH ta yaşamıştım. Bir ara uzun süre bayağı düşmüştü sonra yıllık getirisi %200 lerin üzerine çıkmıştı. Nasip :)
Büyük bankaların fonlarını ASLA ama ASLA almıyorum. Rekabetçi değiller. Devlet memuru gibi yönetiyorlar. Nasıl olsa fon yönetim ücreti çantada keklik.
Küçük fon yöneticileri işi daha ciddiye alıyorlar. Benim tercihim onlardan yana
Portföy yönetim şirketleri zaten TAKASBANK ve MKK garantisinde. Portföylerin tamamının varlıkları Takasbank ta benim adıma saklanıyor. Riskim sıfır. Kim iyi getiri veriyorsa ona doğru kayarım.
HDA, bu alanda özel fonlara olan güveni bayağı sarstı sanırım.
Büyük bankaların ilginç döngüleri oluyor. Mesela şu an Ziraat fonları uçuyor adeta. Bir ara İş Bankası çok iyiydi, onu Garanti takip etti. Geçen aylarda Denizbank'ın yabancı fonları tozu dumana katıyordu. Akbank'ın Yeni Teknolojiler fonu dışında böyle adından söz ettirip şaşırtan bir fonunu hatırlamıyorum. ZFB hariç olabilir.
Ama evet, uzun vadede özel portföy fonları çok daha iyi getiriyor.
Akportfoy un yabanci fonları iyi kanımca , yerli olanlari hiç almadim
Stopaj kesintisi kafalara takıldığından paylaşıyorum. Fonun durumunu bilemem
https://www.youtube.com/watch?v=R0HJpG9p8CI
Tema fonları ve dar kapsamlı fonları kısa süreli fırsatçı almak satmak dışında uzun vadeli tutmak için tercih etmiyorum. Çünkü kısıtlı bir oynama alanları oluyor.
Tema fonları kendini o alanlarla sınırlandırdığı için hiçbir zaman uzun vadede Fon sepeti veya Değişken veya Genel Hisse veya Çoklu Varlıkların getirisini veremiyorlar.
valör avantajı nedeniyle yancepten hesap açtım. fon alımlarında invio portföyün ıry fonunda nemalandırma yapıldığını belirtmişlerdi ama 0,05 civarı getiriyle repo yapılıyormuş. neden böyle olduğunu sorduğumda ise önce o şekildeydi, değiştirmişler özür dileriz denildi. bir yanda vakıf bankın özellikle de hafta sonları fon alışındaki vk6 ppf getirisi, diğer yanda 0,05 repo nemalandırmasına karşın valör avantajı. ne yapsam bilemedim. benim yerimde siz olsanız ne yapardınız dostlar?
Yurtdışı borsa fonları satım valörü T+3 şeklinde...Fon fiyatı satış emri girdiğimiz gün sonu T+0 , T+1 ,T+2 deki değerlerden hangisi ile gerçekleşiyor...Tecrübesi olan paylaşırsa memnun olurum...
Endeksin yeni zirvelere yöneldiği şu günlerde herkesten hem yönetim ücreti bazında, hem de getiri bazında önde gördükleri fonları yazmalarını rica ediyorum. llk ben paylaşayım. GBH'ı şu ara epey önde görüyorum..
Aşağıda beğendiklerimi listeledim.
Fon alırken mutalaka valör fonu alıyor paranız alıma kadar iyi bir getiri elde ediyor. Dandik bankalar gibi çöp orandan repo yapmıyor.
Mkk ücreti yok. Fon alım satım ücreti yok. Fast bedava. Eft bedava.
Saat 16:30 a kadar kendi idl ppf fonu alınabiliyor.
Gece 23:59 dan sonra kendi idl ppf sini satarsan yeni gün fiyatından bozuyor sabahı beklemeden.
Canın isterse döviz altın alım satım kurları iyi.
Nkolay bono ile en yüksek mevduata yakın bağlanabiliyor TL $ €.
Ücretsiz hesap açtırıp deneyin, beğenirseniz kullanın, beğenmezseniz kaybedeceğiniz bir şey yok, kullanmazsınız. Parasız.
güzelmiş aslında. yancepteki valör avantajı, keşke burada da olsaymış. normalde valör günü öğleden sonra yatan para, en geç 12'de hesaba yatıyor yancepte ve istediğiniz fonu hemen alıyorsunuz. ama alım yaparken günlük yüzbin liranıza 55 lira verecek şekilde repo nemalandırması yapıyor gedik yatırımın sisteminden. acaba valör günü öğleden önce alım yaptıran başka kurumlar var mı?
Aktif IDL bireysel e stopaj varmı ?
Midas ta Fon alım satımı yeni özelliği gelmiş. Ancak detay bilgi yazmıyor. Nema fonu alıyor mu valör beklerken veya repo mu yapıyor? Bilgisi olan varsa yazabilir.
TEFAS yatırım fonları şimdi Midas ta!
ppf lerde %0.14 ortalama getiri sunan PPF yıllık bileşik getirisi ne olur?
Valörün kredili mevduat hesabı veya nakit avans ile etrafından dolaşırsınız ama nemalanma kötü olduğu zaman. Benim için olumsuz.
Bazı bankalar aynı gün kmh veya nakit avans kullanıp kapatınca. Herhangi ücret veya masraf almıyorlar.
Bana stopajı uzatmayıp bir kolaçan edelim diyeceklermiş gibi geliyor. Altın ve dövize meyillenme başlarsa yine getirirler, yoksa seslerini çıkarmazlar, anladığımız kadarıyla korkunç düzeyde paraya ihtiyaçları var.
6 aylik 60 mi avantajlı(3stopajı) ort.55 getiren ppfmi(6 ay faizin hiç düşmediği varsayimiyla)
Stopajlar mevduatta
6 aya kadar %7,5 oldu
1 yıla kadar %5
1 yıldan uzun %2.5 oldu.
PPF'lerin ve diğer muaf fonların muafiyeti gitti.
KKM'lerde Türk lirasına dönüşen mevduat hesaplarında %0. KKM'cilere yine kıyak geçmişler. Hükümet resmen onlara çalışıyor.
Artık tüm fonlarda %10 stopaj var. O da şimdilik .Her an büyük süprizler gelebilir bunu da unutmamak lazım.
Günlük mevduat %7,5 iken %10'a tabi olan PPF'ler cazibesi yitirebilir.